Home  /  Allesemail marketing  / Prijzen van ActiveCampaign: betere optie om uw e-maillijst uit te breiden?

Prijzen van ActiveCampaign: betere optie voor het uitbreiden van uw e-maillijst?

ActiveCampaign is een effectieve e-mailmarketingtool waarmee bedrijven van elke omvang hun inspanningen kunnen stroomlijnen en de verkoop kunnen stimuleren. Maar net als bij alle e-mailautomatiseringssoftware kost dit u geld. 

Gezien de vele voordelen die deze tool biedt in combinatie met een pop-upgenerator zoals Poptin, is dit misschien wel een van de beste investeringen die u doet. Als u zich afvraagt ​​wat een Active Campaign-abonnement kost en of het de moeite waard is, bent u bij ons aan het juiste adres. 

In dit artikel leest u meer over de prijzen van ActiveCampaign, zodat u kunt beslissen of het een waardevolle investering is. 

De opkomst van e-mailautomatisering 

Een paar jaar geleden betekende e-mailmarketing dat e-mails handmatig naar elke klant moesten worden doorgestuurd. Het bestaat al meer dan 40 jaar, dus het is geen verrassing dat softwareontwikkelaars een manier hebben gevonden om het proces te stroomlijnen, zodat bedrijven hun doelgroep gemakkelijk kunnen bereiken zonder urenlange e-mailmarketing. 

De waarheid is dat bedrijven in het huidige digitale landschap voortdurend op zoek zijn naar effectieve manieren om hun marketingprocessen te stroomlijnen en op een persoonlijker niveau met klanten om te gaan. 

E-mailautomatisering is een alomvattende oplossing voor deze behoefte. Omdat e-mailautomatisering aangepaste en tijdige berichten kan leveren, is de populariteit onder marketeers aanzienlijk toegenomen.

Het stroomlijnt niet alleen uw marketinginspanningen, maar kan ook personeel vrijmaken om zich op relevantere zaken te concentreren. 

Think StatistaEr wordt gezegd dat de e-mailmarketingindustrie het afgelopen jaar meer dan $10 miljard heeft binnengebracht. Dat alleen al is voldoende om te bewijzen hoe effectief het kan zijn bij het vergroten van de bedrijfsresultaten en het aantrekken van nieuwe klanten via overtuigende, gepersonaliseerde e-mailmarketingstrategieën. 

Welke actieve campagneplannen passen bij u?

Als je er klaar voor bent om het potentieel van email marketing met effectieve CRM- en automatiseringssoftware zoals ActiveCampaign vraagt ​​u zich waarschijnlijk af waar u moet beginnen. Welk plan moet je kiezen? 

Er zijn vier hoofdcategorieën waaruit u kunt kiezen voor uw marketingcampagne. Ze zijn als volgt:

 • Marketing (E-mail- en marketingautomatisering) 
 • Verkoop (CRM & verkoopbetrokkenheid) 
 • Bundels (Een combinatie van verkoop en marketing) 
 • Transactionele e-mail (API + SMTP voor websites of apps) 

De eerste stap is bepalen welke diensten u nodig heeft. Als u op zoek bent naar een eenvoudige oplossing voor e-mailautomatisering, verdient de eerste optie de voorkeur. 

Om echter nog een stap verder te gaan, kunt u CRM- en verkoopbetrokkenheidsfunctionaliteit toevoegen om leads effectief te beheren en u te helpen informatie met betrekking tot leads bij te houden en te beheren. 

Stel dat u e-mails moet verzenden waar klanten mee kunnen communiceren en waarop ze kunnen reageren. In dat geval moet u kijken naar een transactioneel e-mailplan. 

Op dit punt voel je je misschien een beetje overweldigd door deze categorieën en plannen. Maak je geen zorgen. In het volgende gedeelte vindt u een overzicht van elke categorie en elk plan, zodat u goed begrijpt wat u van ActiveCampaign kunt verwachten. 

De prijsplannen opsplitsen

Een van de grootste sterke punten van ActiveCampaign is de transparantie met betrekking tot prijzen. Bovendien zijn er geen kosten voor het opzetten van een account en kunt u de software gratis uitproberen, wat een pluspunt is. 

In het onderstaande gedeelte wordt elke ActiveCampaign-categorie opgesplitst en krijgt u een idee van wat een plan in die categorie u zou kunnen kosten. 

 1. Marketing 

Deze optie geeft u toegang tot belangrijke marketing- en automatiseringsfuncties, zoals modale formulieren, landingspagina's, voorspellend verzenden en nog veel meer. Dit zijn de plannen die beschikbaar zijn in deze categorie: 

Plus 

Dit plan is bedoeld voor kleine bedrijven die goede klantervaringen willen creëren. Het ondersteunt drie gebruikers en een aantal belangrijke functies, zoals het volgen van sites en gebeurtenissen, inline-, pop-up- en modale formulieren, aangepaste Facebook-doelgroepen en lead-advertenties, en API en webhooks. Het kost $ 49 per maand, jaarlijks gefactureerd.

Professioneel

Als u op zoek bent naar meer functionaliteit, dan is dit plan iets voor u. Geniet van toegang tot vele extra functies voor $ 149 per maand, jaarlijks gefactureerd, zoals Salesforce-integratie, voorspellend verzenden met behulp van AI-technologie, attributierapportage, gesplitste automatiseringen en meer. Dit is een aanvulling op de Plus-functies. 

Enterprise

Grotere teams en teams die een breder publiek willen bereiken, kunnen profiteren van het Enterprise-abonnement, dat 10 gebruikers toegang biedt tot het platform. 

U krijgt alles in het Professional-abonnement, plus andere geweldige functies zoals aangepaste objecten, HIPAA-ondersteuning, onbeperkt e-mailtesten, aangepaste rapportage en meer. 

Omdat deze optie is ontworpen voor grote bedrijven, worden de prijzen afgestemd op de unieke vereisten van elk bedrijf. 

 1. Verkoop 

Een van de dingen die veel bedrijven leuk vinden aan ActiveCampaign is het feit dat het niet alleen een eenvoudige tool voor e-mailautomatisering biedt. 

Met intuïtieve CRM- en verkooptools kunt u uw bedrijf laten groeien met functies zoals klantenondersteuning en automatisering van verkoopbetrokkenheid om de algehele klantervaring te verbeteren. Er zijn drie plannen waaruit u kunt kiezen. 

Plus

U kunt toegang krijgen tot dit abonnement voor slechts $ 19 per maand. Met basisfuncties zoals het scoren van leads, verkoopautomatisering en taakbeheer en rapportage kunnen kleine bedrijven of marketingteams leads effectief beheren. 

Professioneel 

Dit plan geeft bedrijven toegang tot een aantal geweldige functies, zoals winstkansanalyse en sentimentanalyse, die kunstmatige intelligentie gebruiken om u te helpen prioriteit te geven aan klanten waarvan de kans groter is dat ze het einde van de verkooptrechter bereiken. Dit abonnement kost je $ 49 per maand. 

Enterprise

Ga nog een stap verder met aangepaste rapportage, eenmalige aanmelding, uptime SLA en meer. Prijzen zijn gebaseerd op de behoeften van uw bedrijf. 

 1. Bundels

Als u op zoek bent naar een combinatie van e-mailmarketing/automatisering en verkoopfuncties, dan kunt u kiezen voor een bundel. 

 • Plus ($96 per maand) – Geschikt voor vijf gebruikers en maximaal 1,000 contacten. 
 • Professioneel ($386 per maand) – 10 gebruikers en 1,500 contacten.
 • Enterprise (aangepast) – 15 gebruikers en 2,500 contacten.
 1. Transactionele e-mail

U kunt toegang krijgen tot transactionele e-mailfuncties met prijzen variërend van $ 15 voor 10,000 e-mails tot $ 1,295 voor 5,000,000 e-mails per maand.

Hoe u het juiste abonnement kiest

Wanneer u beslist welke optie het meest geschikt is voor uw bedrijf, is het belangrijk om uw behoeften te beoordelen. Denk eerst na over de functies die het meest voordelig zijn voor uw bedrijf. Als je geen interactieve e-mails nodig hebt, maar wel een goede mix van e-mailautomatisering en verkoopfuncties wilt, kun je het beste voor een bundel gaan. 

Denk vervolgens na over de grootte van uw marketingteam. Heeft u een uitgebreid marketingpersoneel dat toegang tot het systeem nodig heeft, of zijn er slechts een paar mensen die toezicht houden op uw marketingcampagne? Dit zal u helpen bepalen welk plan het meest geschikt is. 

Een andere belangrijke overweging zijn de kosten. Omdat ActiveCampaign geen gratis abonnementen aanbiedt, moet u bij het nemen van uw beslissing nadenken over wat haalbaar is voor uw bedrijf.

Houd er rekening mee dat e-mailmarketing een van de meest effectieve hulpmiddelen blijft om leads te genereren en verkopen te realiseren. Het kan precies zijn wat uw bedrijf nodig heeft om de omzet te verhogen, waardoor het een waardevolle uitgave wordt. 

Automatiseer uw strategie met pop-ups 

Om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw e-mailmarketingstrategie haalt met automatiseringssoftware, kunt u overwegen pop-ups toe te voegen met een professionele tool zoals Poptin

Poptin is een gratis tool voor het vastleggen van leads waarmee bedrijfseigenaren en marketeers het aantal websitebezoekers kunnen vergroten dat klanten, leads en abonnees wordt. 

Of het nu gaat om een ​​pop-up met exit-intentie, een overlay op volledig scherm of zwevende balken, met Poptin kunt u uw e-mailmarketingcampagne effectiever maken.

U kunt uw pop-ups snel en eenvoudig integreren met uw ActiveCampaign-account en uw abonnees couponcodes, flash-uitverkoopaanbiedingen, automatische reacties of zo ongeveer alles wat u maar kunt bedenken sturen!

Het toevoegen van pop-ups aan uw e-mails kan dat zijn voordelig voor een aantal redenen. Hoewel sommige mensen pop-ups opdringerig vinden, kunnen ze, als ze correct worden gebruikt, effectief de aandacht van websitebezoekers trekken en hen aanmoedigen om zich aan te melden bij uw e-maillijst.

Conclusie

ActiveCampaign biedt een aantal geweldige functies om uw e-mailmarketingcampagne effectiever te maken. Met verschillende diensten in verschillende prijsklassen is er voor elk bedrijf iets te vinden, ongeacht de grootte ervan. 

Het is een geweldige optie als u op zoek bent naar een geïntegreerd marketingplatform dat u kan helpen bij multi-channel marketing. Het gebruiksvriendelijke ontwerp maakt het gemakkelijk te gebruiken en de drag-and-drop-builder kan uw werk veel eenvoudiger maken. 

Bovendien zijn de e-mailautomatiseringsfuncties van ActiveCampaign ongeëvenaard, waardoor u toegang krijgt tot verschillende sjablonen voor die dagen waarop u zich ongeïnspireerd voelt en onbeperkte vrijheid om uw eigen automatiseringen te creëren. Wanneer u deze gebruikt met innovatieve add-ons zoals Poptin, bent u er zeker van dat u een winnende combinatie krijgt die de verkoop zal stimuleren en uw bedrijf zal laten groeien door middel van effectieve marketing. 

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.