Home  /  Alleswebsite ontwikkeling  / Waarom het Code Signing-certificaat de beste beveiligingsoplossing voor ontwikkelaars is

Waarom het Code Signing-certificaat de beste beveiligingsoplossing voor ontwikkelaars is

Met de komst van internet bezoeken steeds meer mensen het internet om antwoord te krijgen op hun vragen.

De toegenomen penetratie van smartphones heeft ook geleid tot de verspreiding van verschillende mobiele apps. Met mobiele apps kunnen gebruikers deze op hun gemak gebruiken.

Zelfs verschillende gerenommeerde desktopsoftware brengen versies van mobiele apps uit om meer gebruik te stimuleren. Het is echter noodzakelijk om het publiek te informeren dat het stukje code dat zij van internet downloaden veilig is.

2021-01-13_14h22_51

Studies hebben dat tenminste aangetoond In 93 werd 2019% van alle mobiele transacties geblokkeerd omdat ze frauduleus waren. Het is noodzakelijk om bij uw klanten het vertrouwen te wekken dat de software die ze downloaden veilig is. Het is ook de reden waarom het moet koop een code-ondertekeningscertificaat.

Wat is een Code Signing-certificaat?

2021-01-13_14h21_49

Hoe kunnen ontwikkelaars ervoor zorgen dat de klanten de software die ze downloaden vertrouwen? Ja, dit kan met dit certificaat.

Deze certificaten worden door softwareontwikkelaars gebruikt om digitaal te ondertekenen en te bevestigen dat er niet met de software of mobiele app is geknoeid door een onbevoegde persoon.

Gebruikers kunnen anders een waarschuwing krijgen dat het stukje code dat ze wilden downloaden onveilig was. Het zou hen wegjagen en leiden tot het verlies van merkwaarde. 

Het certificaat bevat de informatie die de entiteit identificeert die verantwoordelijk is voor de software en wordt verstrekt door een gerenommeerde certificeringsinstantie. Het bindt de identiteit van de entiteit van de ontwikkelaar aan een publieke sleutel.

Deze sleutel wordt vervolgens wiskundig gerelateerd aan een privésleutel. De ontwikkelaar ondertekent met de private sleutel terwijl de eindgebruiker ter bevestiging de publieke sleutel van de ontwikkelaar gebruikt.

Voordelen van Code Signing-certificaat

2021-01-13_14h23_37

Je moet kiezen uit de beste certificaten voor codeondertekening om ervoor te zorgen dat de klanten met vertrouwen uw software downloaden. We zullen nu enkele voordelen bespreken die aan dit certificaat zijn verbonden.

  • Maximalisatie van de omzet

Het toegenomen aantal mobiele gebruikers heeft geleid tot een groot aantal mobiele apps en extra inkomsten voor ontwikkelaars van mobiele apps. Maar hoe kunnen de klanten weten dat de apps authentiek zijn?

Er is behoefte aan het gebruik van een goedkoop code-ondertekeningscertificaat en de verspreiding van malware voorkomen. Ze moeten het certificaat aanschaffen bij een vertrouwde certificeringsinstantie, die meerdere platforms kan ondersteunen.

  • Uw reputatie beschermen

Geen enkel merk wil graag zijn merkimago verliezen door een datalek. Het is een van de redenen dat elke mobiele app of software een van de beste moet kiezen certificaten voor codeondertekening. Deze certificaten zijn een bewijs van de integriteit van de ontwikkelaar, aangezien de onderliggende code niet kan worden gewijzigd zonder de juiste autorisatie.

De hash die is gebruikt om de applicatie te ondertekenen, moet overeenkomen met die van de gedownloade software. Als dit niet het geval is, mogen de gebruikers de software niet downloaden, omdat er dan een beveiligingswaarschuwing zou verschijnen.

  • Efficiënt beveiligingsproces

Het is eenvoudig om het codeondertekeningsproces te integreren in het proces van het ontwikkelen van de software. Er zijn zowel API- als webgebaseerde integraties die het werk eenvoudiger maken. Het kan helpen om geen beveiligingswaarschuwingen te krijgen en de integriteit van de software te beschermen. Hierdoor hoeft de klant geen storing in de installatie te ervaren.

Hoe werkt codeondertekening?

De eerste stap is het ontdekken van de prijs voor code-ondertekeningscertificaat en betaal ervoor. U moet het bij een van de gerenommeerde CA's halen. De CA zal de identiteit van de organisatie verifiëren door het noodzakelijke due diligence onderzoek uit te voeren op basis van de aangeleverde documentatie. Na voltooiing van de validatie wordt het certificaat verstrekt.

De ontwikkelaar maakt een eenrichtingshash van het stukje code en wordt gecodeerd met de privésleutel. Deze privésleutel is alleen bekend bij de gebruiker.

De hash en het certificaat worden bij de software geleverd. De eindgebruiker moet de hash ontsleutelen met de publieke sleutel die in het certificaat aanwezig is.

Nu wordt er een nieuwe hash voor de software gemaakt. Zodra de hash is vergeleken en dezelfde is gebleken, kan worden bevestigd dat het stukje software veilig is.

Na het ondertekenen van de code worden de gegevens zoals de bedrijfsgegevens en de tijdstempel verstrekt. Het zal de entiteit bevestigen waar de software vandaan komt en dat onbevoegd personeel de code niet heeft gewijzigd.

Het certificaat kan worden gebruikt voor verschillende soorten software, waaronder hulpprogramma's, applicaties, webapplicaties, besturingssystemen, enz.

Houd er ook rekening mee dat u bij het kopen van een certificaat ook de geldigheidsduur kiest. Na deze periode vervalt het certificaat. U kunt dus geen nieuwe uitvoerbare bestanden ondertekenen.

U zult verbaasd zijn te weten dat de handtekeningen voor de bestaande stukjes code ook ongeldig zullen worden, tenzij u ze van een tijdstempel voorziet. Het is een stukje informatie dat aangeeft wanneer de code is ondertekend. Als de ondertekening binnen de geldigheidsduur is gedaan, is alles in orde.

Wat doet codeondertekening?

2021-01-13_14h28_11

U kunt kiezen voor een goedkoop codesigningcertificaat, maar ondersteunt dit alle toepassingen? Het kan scripts en uitvoerbare bestanden ondertekenen. Het beschermt de software door cryptografische bescherming te bieden tegen ongeoorloofde wijziging van de software.

We hebben gezien dat het certificaat ervoor zorgt dat alleen de beveiligde versie van de software kan worden gedownload. Het kan de auteur van de software authenticeren, aangezien elk certificaat een privésleutel heeft die in het bezit is van de entiteit die eigenaar is van de software.

Wanneer de eindgebruikers de software proberen uit te voeren, zal het door hen gebruikte platform de handtekening controleren en aan de gebruiker tonen. De gebruiker kan de oorsprong van de software begrijpen en een weloverwogen beslissing nemen over het al dan niet downloaden ervan.

Met het certificaat kan de gebruiker controleren of er een geldig certificaat is. Door de aan- of afwezigheid kunnen de gebruikers begrijpen of iemand met de software heeft geknoeid. 

In de meeste gevallen wordt de software die u gebruikt, geleverd met toekomstige updates. Het zal u in een betere gemoedstoestand houden als deze updates met het certificaat worden meegeleverd. Als deze dezelfde sleutel heeft, bent u verzekerd van de authenticiteit van de onderliggende code.

Waar wordt Code Signing gebruikt?

Laten we nu begrijpen waar het proces van codeondertekening kan worden uitgevoerd. Codeondertekening kan worden gebruikt voor .jar-bestanden, Microsoft Office VBA-macro's, Windows-patches en -toepassingen of .air-bestanden, enz.

We zullen onderzoeken hoe een deel van de software er gebruik van kan maken.

Voor Visual Studio. Het helpt je enorm bij het signeren van namen voor de vergaderingen. Het kan moeilijk zijn, maar het codeondertekeningsproces via Visual Studio kan helpen om het vertrouwen te wekken. 

Voor iOS. Xcode wordt gebruikt om de code in iOS voor de App Store te ondertekenen. iOS kan nu de entiteit onderscheiden die de code aanvankelijk heeft ondertekend. Het helpt ervoor te zorgen dat het later door niemand is gewijzigd. Als u vindt dat er wijzigingen moeten worden aangebracht, kunt u Xcode gebruiken om deze aan te brengen.

Voor C#. U kunt er zeker van zijn dat Visual # gebruik maakt van een robuust naamondertekeningsmechanisme. Het leidt tot een unieke tekencode die niet kan worden gerepliceerd. De code kan niet aan iemand anders beschikbaar worden gesteld. U kunt alleen ondertekenen met de sn.exe-tool.

Voor ramen. Het is bekend dat alle bestanden die zijn ondertekend door een gerenommeerde CA veilig zijn op het Windows-platform. Elk uitvoerbaar bestand kan worden ondertekend.

Conclusie

Uw klanten moeten authentieke softwareversies downloaden en voorkomen dat malware wordt gedownload. U kunt dit doen door een codesigningcertificaat te installeren. Maar je vraagt ​​je misschien af ​​hoe dat moet ontvang een certificaat voor codeondertekening?

Verschillende gerenommeerde certificeringsinstanties kunnen u een passende optie bieden. De CA's valideren de entiteit en dit zorgt ervoor dat het stukje code afkomstig is van een competente ontwikkelaar.