Home  /  Allesgroeihackingsocial media  / Uw complete gids voor sociale signalen

Uw complete gids voor sociale signalen

Als u zich bezighoudt met digitale marketing, gebruikt u vrijwel zeker sociale media om leads en verkopen te genereren.

Geloof je mij niet? Kijk maar naar de statistieken. Pew Research Center ontdekte dat 79% van de ouders op sociale media aangaf op zoek te zijn naar informatie binnen hun netwerk. Aan de andere kant vindt 32% (een op de drie) sociale medianetwerken een nuttige informatiebron. 

Deze statistieken laten zien dat sociale media de plek zijn waar de actie plaatsvindt en dat dit is waar uw merk zou moeten zijn. Het is een geweldig platform voor merkbekendheid en promotie.

Maar wist je dat sociale media dat wel kunnen? help uw SEO, te? Laten we het hebben over sociale signalen.

Hoe zijn zoekmachines en sociale signalen gerelateerd?

Voordat we die vraag beantwoorden, is het belangrijk om te begrijpen wat sociale signalen zijn. Simpel gezegd zijn sociale signalen een weerspiegeling van de invloed van uw merk op sociale media. Deze omvatten statistieken zoals bereik, aandelen en likes. Het kan ook verwijzen naar het organische verkeer dat uw merk ontvangt social media platforms.

Sociale signalen vertellen u hoeveel mensen over uw merk praten. Je kunt er ook feedback mee krijgen van zowel potentiële als bestaande volgers. 

Hoe zijn sociale signalen en zoekmachines gerelateerd? Welke invloed hebben sociale media op uw zoekresultaten?

Het primaire doel van elke zoekmachine is om gebruikers de informatie te bieden waarnaar ze op zoek zijn. Wanneer mensen nuttige informatie vinden, zijn ze geneigd deze te delen. Wanneer ze links naar uw site delen op hun sociale media-accounts, neemt de hoeveelheid verkeer naar uw website toe. Hoe meer mensen uw inhoud delen, hoe meer mensen uw site ook zullen bezoeken.

De meeste zoekmachines houden rekening met interactie op sociale media.

Google werkt bijvoorbeeld samen met Twitter om tweets prominent in de zoekresultaten weer te geven. Als een tweet vaak wordt geliket, gedeeld of geretweet, zal deze waarschijnlijk in zoekopdrachten verschijnen. Zoeken naar nieuws over de Olympische voetbalwedstrijd Argentinië-Australië levert bijvoorbeeld de volgende resultaten op:

Kortom, sociale signalen kunnen ervoor zorgen dat content in de zoekresultaten verschijnt. Het zal de zoekresultaten van uw inhoud echter niet verbeteren. Hier is de relatie tussen uw rankings en sociale signalen eerder een kwestie van correlatie dan van causaliteit. Laat het me uitleggen.

Hoe meer mensen uw inhoud zien, hoe groter de kans dat u op organische wijze backlinks verkrijgt. Nu zijn backlinks van hoge kwaliteit een factor in de zoekresultaten. Laat me je een voorbeeld geven.

Johnny Ward is een reisblogger en de oprichter van een website genaamd Onestep4ward. In 2017 voltooide hij zijn reizen naar alle landen ter wereld. Het is een verhaal dat veel aandacht genereerde op sociale media en vervolgens in de pers.

Al die persaandacht genereerde veel backlinks naar zijn website. Deze backlinks maken zijn site gezaghebbender en vergroten de kans dat zijn inhoud op Google wordt gerangschikt.

Die plotselinge verkeersdip in januari 2020 is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan COVID-19. Weinig mensen doen tijdens een lockdown reisgerelateerde zoekopdrachten.

Meer recentelijk maakte hij deel uit van een team dat over de Atlantische Oceaan roeide. Het was weer een verhaal dat veel aandacht trok. Je kunt zien dat er na deze gebeurtenissen sprongen zijn in het organische zoekverkeer.

Er is een verband tussen deze sprongen in het verkeer en de nieuwe backlinks van de autoriteit. Sommige van deze links zijn ook zeer doelgericht, met ankertekst die aansluit bij de zoekwoorden waarop hij zich richt.

Hoe sociale signalen SEO kunnen verbeteren?

Sociale signalen helpen het bereik van uw inhoud te vergroten, waardoor de kans groter wordt dat u op organische wijze autoriteitsbacklinks krijgt. Deze backlinks kunnen uw zoekresultaten een boost geven. Dus hoe krijg je die sociale signalen die al die bekendheid genereren?

Hier zijn drie tips die u kunt volgen om meer sociale signalen uit sociale media te genereren.

1. Creëer (authentieke) deelbare content

Houd er rekening mee dat de gebruikers op sociale media leken zijn die op zoek zijn naar nuttige informatie in een formaat dat gemakkelijk te verteren is. Houd er ook rekening mee dat gebruikers geen tijd hebben om te zoeken naar manieren om uw inhoud te delen. Het is bijvoorbeeld onwaarschijnlijk dat gebruikers naar een andere groep navigeren, laat staan ​​inloggen op Instagram, Twitter of Tumblr, alleen maar om hun inhoud te delen. 

Zorg er dus voor dat u inhoud schrijft die een hoge waarde biedt, aantrekkelijk is en gemakkelijk te delen is.

Hier volgen enkele manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat uw inhoud wordt gedeeld:

  • Elke dag posten: Zo blijft uw merk altijd fris in de hoofden van uw consumenten.
  • Gebruik foto's: Een beeld spreekt luider dan duizend woorden – dat is bewezen. Het is ook waar dat foto's eerder gebruikers aantrekken en worden gedeeld.
  • Luister op sociale media: ‘Luisteren op sociale media’ betekent dat je in de gaten houdt wat mensen over jouw merk zeggen en wat je wel of niet moet doen. Je kunt ook reageren op kritiek en hopelijk negatieve feedback omzetten in positieve.
  • Organiseer wedstrijden en bied prijzen aan: Hoe klein de prijs ook is, de wens om te winnen zal mensen ertoe aanzetten dergelijke inhoud te delen.
  • Partnerschappen creëren: Samenwerken met andere merken en platformbeïnvloeders om uw zichtbaarheid te vergroten.

Bedek ten slotte alle basissen. Het is niet genoeg om op Facebook plaatsen or Instagram alleen. Je moet andere sociale mediakanalen verkennen, inclusief nieuwe en opkomende kanalen. TikTok is misschien relatief nieuw, maar het is nu al een uitstekend kanaal voor virale inhoud aan het worden vanwege het collaboratieve karakter ervan.

Het potentieel van TikTok als viraal marketingkanaal werd in 2020 gedemonstreerd toen een man uit Idaho, Nathan Apodaca, een video plaatste waarin hij op een skateboard over de snelweg reed nadat zijn vrachtwagen kapot ging, terwijl hij een slok nam van een fles Ocean Spray cranberrysap terwijl Op de achtergrond speelt “Dreams” van Fleetwood Mac:

Sinds die video viraal ging, is Ocean Spray ook viraal gegaan, waarbij beroemdheden – en de CEO van Ocean Spray – allemaal de ‘Dreams’-uitdaging doen. Vanwege de onbedoelde blootstelling via TikTok is er teruggelinkt naar de website van Ocean Spray door websites met een hoge autoriteit die artikelen publiceerden over Apodaca en zijn sapdrinkende, longboardende reis naar zijn werk:

Waarom was Ocean Spray zo succesvol in het benutten van de kracht van TikTok om de SEO te verbeteren? Hoewel de bekendheid van de video van Apodaca toevallig was, was het toevoegen van een pagina voor Nathan Apodaca op de bedrijfswebsite opzettelijk (zoals te zien in de Ahrefs-screenshot hierboven), omdat het websites een pagina gaf waar ze naar terug konden linken telkens wanneer ze de relatie tussen het merk en het merk vermeldden. de maker van de inhoud. 

Het merk liet ook de bekendheid van de video van Apodaca zijn natuurlijke gang gaan en zorgde ervoor dat hij zich niet in de ruimte begaf die Apodaca creëerde, waarbij de reden waarom de video viraal werd, namelijk het spontane en zorgeloze karakter ervan, behouden bleef. 

Wat vertelt dit voorbeeld ons over de relatie tussen sociale signalen en de ranking in zoekresultaten? Strikt genomen hebben sociale signalen geen directe invloed op de zoekprestaties. Goede content zorgt echter wel voor exposure in de vorm van aandelen. Als voldoende mensen uw inhoud delen, is de kans groot dat websites met een hoge autoriteit uw merk onder de aandacht brengen en naar uw website linken. Deze links beïnvloeden vervolgens uw zoekresultaten.

2. Bereik uw doelgroep

Maak je geen zorgen. Je hoeft niet op alle sociale mediaplatforms aanwezig te zijn. Bepaal gewoon waar uw doelgroep zich bevindt en begin vanaf daar.

We weten tenslotte allemaal dat het eenvoudigweg publiceren van inhoud op internet niet betekent dat de juiste mensen deze bekijken. 

Bijvoorbeeld als u een online cursus geven over bedrijfsanalyses en je deelt het in een groep voor creatieve schrijvers, je moet niet verwachten dat de inhoud grip krijgt. In plaats daarvan zal het volledig worden genegeerd omdat het geen waarde heeft voor de leden van die groep. 

Laat dezelfde inhoud echter aan een groep consultants zien en kijk hoe ze het aan hun vrienden vertellen. U krijgt nog meer grip als u het deelt met een specifiekere groep, bijvoorbeeld bedrijfsanalisten, omdat dit de mensen zijn die het meest waarschijnlijk in die cursus geïnteresseerd zijn.

Het punt is: hoe geweldig en deelbaar uw inhoud ook is, als deze niet de juiste doelgroep bereikt, is deze waardeloos. Bepaal uw doelgroep – de mensen waarvan u hoopt dat ze uw inhoud zullen zien en delen – en zorg ervoor dat zij deze zien. Als het goed genoeg is, zal het snel grip krijgen. 

3. Verhoog het aantal merkzoekopdrachten

Wanneer u veel werk steekt in het positioneren van uw website, moet u ook oppassen dat u uw sociale profielen niet verwaarloost. Wanneer mensen naar bedrijven zoeken met behulp van merkzoekwoorden, verschijnen Twitter- of Facebook-pagina's vaak in de topresultaten. Zo ziet een zoekopdracht naar 'IKEA' eruit:

Het zal je opvallen dat de internationale en Amerikaanse pagina's van IKEA in de top vier van de zoekresultaten staan ​​voor de merkzoekopdracht 'IKEA'. Dit gebeurde niet per ongeluk. Beide pagina's hebben meer dan 30 miljoen likes en duizenden vermeldingen, wat impliceert dat activiteit op sociale media indirect de zoekresultaten kan beïnvloeden. 

Waarom zou u willen dat uw sociale mediapagina’s scoren als uw website al bovenaan de resultaten staat? Mensen die merkzoekopdrachten uitvoeren, zijn al geïnteresseerd in uw producten. Hoewel uw website veel informatie kan bieden, heeft u de neiging uw sociale mediapagina's vaker bij te werken, of het nu gaat om het plagen van een nieuw product of het aankondigen van een flash-uitverkoop. 

Het plaatsen van betekenisvolle inhoud op uw sociale media-accounts zal u meer redenen geven om dat te doen ga in gesprek met je volgers, wat op zijn beurt merkzoekopdrachten voor uw bedrijf zal stimuleren. 

Tot slot

Signalen van sociale media hebben geen directe invloed op de ranking van bedrijfssites. Ze kunnen echter wel invloed hebben op de manier waarop het publiek uw merk waarneemt, wat van invloed is op de manier waarop Google uw site rangschikt. 

De eerste manier om sociale signalen te gebruiken om uw ranking te verbeteren, is door deelbare inhoud te creëren. Wanneer meer mensen uw inhoud delen, krijgt uw merk bekendheid en trekt het de aandacht van websites met een hoge autoriteit. Deze websites kunnen vervolgens teruglinken naar uw site, zodat uw site kan profiteren van hun domeinbeoordeling.

Ten tweede zorgt het publiceren van inhoud specifiek voor uw doelgroep ervoor dat uw boodschap overkomt bij gebruikers die deze waarschijnlijk zullen waarderen en delen. Dit verhoogt het siteverkeer, wat een andere factor is die Google gebruikt om zoekresultaten te rangschikken. 

Ten slotte kan een sterke aanwezigheid op sociale media uw bedrijf helpen beter te presteren in merkzoekopdrachten. Wanneer mensen naar merken zoeken, is dit een indicatie van hun interesse in wat u te bieden heeft. Door actieve sociale mediapagina’s te onderhouden, krijgen deze gebruikers een andere kijk op uw merk en krijgen ze toegang tot frequente updates.

Probeer dus al zo vroeg mogelijk die shares, likes en reacties te krijgen. Creëer inhoud die deelbaar is, bereik uw doelgroep en bouw vertrouwen op in uw merk. 

Auteur Bio:

Baidhurya Mani is de oprichter van VerkoopCoursesOnline.com. Hij deelt regelmatig tips, tools en strategieën om makers en ondernemers te helpen een succesvol online cursusbedrijf op te bouwen.