Home  /  Alles  / Hoe u uw website naar HTTPS kunt migreren zonder SEO te verliezen

Hoe u uw website naar HTTPS kunt migreren zonder SEO te verliezen

19 november 2020

Het grote aantal internetgebruikers heeft ook de hackers massaal binnengehaald. 

Studies tonen dat aan cybercriminaliteit zou tegen 6 wereldwijd 2021 biljoen dollar kosten. Een datalek zal ongetwijfeld uw merkwaarde verlagen, afgezien van een golf van rechtszaken en regelgevende maatregelen van overheidsinstanties.

Dat blijkt uit onderzoek van Security Intelligence de mondiale gemiddelde kosten van een datalek bedraagt ​​ongeveer 3.92 miljoen dollar.

In dit artikel bespreken we een van de meest gevraagde beveiligingsaspecten van het benoemen van SSL-certificaten en hoe u uw site naar HTTPS kunt verplaatsen zonder uw online aanwezigheid te beïnvloeden. 

Idealiter zouden bedrijven die hun website willen beveiligen goedkope SSL-certificaten moeten kopen om de communicatie tussen de bezoeker en de webserver te versleutelen.

Daarom is het een essentiële vereiste om een ​​SSL-certificaat te hebben en toe te voegen SSL-bewaking om de geldigheid ervan te controleren om uw website te beschermen tegen cyberaanvallen.

Levert migratie naar HTTPS SEO-browniepunten op?

https

In 2014 maakte Google bekend de voorkeur te geven aan een veilig internet. Om dit doel te bereiken, kondigden ze aan dat de HTTPS-websites een een boost in de rankings van zoekmachines.

Het aantal HTTPS-sites neemt gestaag toe, maar er is nog een lange weg te gaan. Google stelt dat ze van HTTPS een “lichtgewicht signaal” zouden maken, wat betekent dat als alle factoren hetzelfde zijn, de HTTPS-websites hoger gerangschikt zullen worden.

image8

Aandachtspunten bij het migreren naar HTTPS

Het uitvoeren van enkele activiteiten vóór de migratie.

Voor jou migreer uw site naar HTTPS platform, moet u de originele website crawlen en de structuur van de site visualiseren. U moet de onderliggende technologieën op de hele website begrijpen.

U moet een lijst maken van alle programma's, namelijk API's, externe scripts, betalingsgateways, enz. waarmee u rekening moet houden bij het migreren naar het HTTPS-platform.

Plan je activiteiten

Voordat u de migratieactiviteiten uitvoert, moet u een URL-mapping uitvoeren. Het is vooral van cruciaal belang voor grote websites met honderden pagina's.

U kunt een gespecialiseerde website zoals Screaming Frog gebruiken om alle URL's op uw website weer te geven. Het zal u helpen de site in zijn geheel en zonder fouten te migreren.

Het is net zo essentieel om een ​​goed heroriëntatieplan te hebben. U moet ervoor zorgen dat de omleidingen één voor één worden uitgevoerd om te voorkomen dat er bulkacties naar irrelevante pagina's worden uitgevoerd.

De standaard-URL wijzigen

Nadat u het SSL-certificaat heeft geïnstalleerd, moet u ervoor zorgen dat het WordPress- en siteadres worden gewijzigd in het HTTPS-adres.

Om dit te garanderen, moet je het WordPress-dashboard bezoeken en naar het tabblad Instellingen gaan. Daar vindt u de optie Algemeen.

image1 (1)

U moet bevestigen dat zowel het WordPress-adres als het siteadres zijn ingevoerd als de HTTPS-URL. Zodra u de wijzigingen heeft opgeslagen, is uw werk klaar. Ga daarna naar Instellingen >> SSL om te verifiëren of de instelling is bijgewerkt naar SSL.

image3 (1)

Controleer daarna uw HTTP-URL in de browser en zorg ervoor dat deze moet omleiden naar de HTTPS-versie.

Het instellen van de 301-omleidingen

Het is een cruciale activiteit in het hele migratieproces. De zoekmachine moet de gemigreerde site indexeren en er moet een schijn van een relatie zijn tussen de eerdere webpagina en de omgeleide pagina.

De beste manier is om een ​​WordPress te gebruiken inpluggen of doe het vanaf de server. De 301-omleidingen informeren de zoekmachine dat de eerdere pagina naar een nieuw adres is verplaatst.

Update in Google Analytics

image6

Om de URL van de site in Google Analytics bij te werken, moet u inloggen op de beheerder, naar Property-instellingen gaan en de vervolgkeuzelijst wijzigen in HTTPS onder 'Standaard URL'-instellingen.

Interne links in blogs

Als best practice gebruiken bloggers interne links in hun blogs. Dergelijke voorbeelden kunnen ook voorkomen op uw productportfoliopagina's. Het is essentieel om alle HTTP-links naar het HTTPS-platform over te dragen.

Hoe meer interne links er zijn, hoe groter het risico dat u er één mist. Dit kan leiden tot een fout met gemengde inhoud. Je kunt een van de meerdere gebruiken plugins waarmee u de backlinks eenvoudig naar de HTTPS-versie kunt converteren.

Zodra u het gevoel heeft dat u alle HTTP-URL's naar HTTPS heeft overgebracht, helpt het om formeel te controleren of er nog enkele URL's zijn die uw aandacht nodig hebben.

Het zou helpen als u een website-audit zou uitvoeren om dergelijke fouten te ontdekken. Er moet voor worden gezorgd dat alle rel= canonieke en hreflang-attributen alleen naar de overeenkomstige HTTPS-pagina's mogen verwijzen.

image2 (1)

Als uw website gemengde inhoud heeft, staat er een uitroepteken in de adresbalk bij de HTTPS-website. U kunt de Developer Tools gebruiken en het tabblad Console selecteren. Hier kunt u de URL('s) vinden die dit probleem veroorzaakt.

Informeer de Search Console over de wijziging

U moet de zoekmachine op de hoogte stellen van de wijziging die heeft plaatsgevonden. U moet de Google Search Console bezoeken en de HTTPS-versie van de site opnemen.

Om dit te doen, ga naar de Google Search Console-site >> klik op 'Property toevoegen'. Daarna moet u een sitemap voor de HTTPS-URL toevoegen.

Er wordt aanbevolen dat u de voorkeursversie instelt op de HTTPS-site zodra u de volledige installatie heeft voltooid en de andere activiteiten heeft uitgevoerd die noodzakelijk worden geacht.

Bovendien zou het helpen als u de wijzigingen aanbrengt in de websiteanalysesoftware die u gebruikt.

image5 (1)

image7

Voorkom crawlproblemen

Zodra u de volledige HTTP-site naar het HTTPS-platform heeft gemigreerd, wordt het noodzakelijk dat u ervoor zorgt dat de zoekmachines correct door uw website crawlen. Dit is de reden waarom u opnieuw een XML-sitemap moet genereren. Het moet opnieuw worden ingediend bij Google.

Controleer ook of robots.txt uw HTTPS-pagina's blokkeert. De HTTPS-pagina's moeten ook worden gecontroleerd op eventuele no-index-tags.

image4 (1)

Nu de backlinks

Uw SEO-team moet heel wat backlinks hebben uitgevoerd om het SEO-sap te verbeteren. Het wordt noodzakelijk om de HTTPS-backlinks naar HTTPS te verschuiven.

Ook al zijn er 301-omleidingen aanwezig, het kan zijn dat u nog steeds een deel van de link-sap verliest. De webmaster moet ook het disavow-bestand downloaden in de Google Search Console vanaf de HTTP-versie en uploaden naar de HTTPS-versie.

Het migreren van het sociale aandeel telt

Zodra u naar HTTPS migreert, wilt u ook de tellingen voor sociaal delen migreren. Er bestaat specifieke software waarmee u dit kunt doen.

Ook al kan de migratie van de tellers gemakkelijk blijken te zijn, het is mogelijk dat niet alle sociale aandelentellingen worden gemigreerd. Het is waar software zoals Shareholic u kan helpen door de ontbrekende aandelen te achterhalen, deze toe te voegen en het totaal te tonen.

Conclusie

Zoekmachines zoals Google promoten HTTPS-sites boven HTTP-sites. Het wordt voor een bedrijf noodzakelijk om goedkope SSL-certificaten te kopen om over te stappen naar het HTTPS-platform.

Maar de webmaster moet een hele reeks activiteiten ondernemen om een ​​soepele overgang te garanderen. We hebben ze in dit artikel besproken en we hopen dat u ze nuttig zult vinden.