Home  /  AllesCRMe-mailmarketing  / Brevo-alternatieven: beste e-mailserviceproviders

Brevo-alternatieven: beste e-mailserviceproviders

Bedrijven versturen veel e-mails. Zelfs als u eigenaar bent van een startup, zult u zeker veel elektronische post naar anderen sturen.

Of het nu gaat om een ​​aankoopbewijs of een herinnering over een leeg winkelwagentje, je wilt dat ze weten dat je aan ze denkt. Wanneer u dit soort e-mails verzendt, herinnert dit potentiële klanten er bovendien aan dat u er bent en beschikbaar bent.

Over het algemeen is het een uitdaging om zelf boeiende en mooi ontworpen e-mails te maken. Je moet ofwel weten hoe je moet coderen, ofwel een 'cookie-cutter'-oplossing gebruiken.

Hierdoor ziet alles er hetzelfde uit. In plaats daarvan kunt u het beste een e-mailserviceprovider gebruiken, en Brevo is een populaire keuze. Laten we er nu meer over leren:

Wat biedt Brevo?

Brevo is een nieuwkomer in de wereld van ESP's omdat het pas in 2012 werd gelanceerd. Het is geen slechte optie om te kiezen omdat het een fatsoenlijk, voor altijd gratis abonnement heeft. Als je ervoor betaalt, krijg je geavanceerdere automatisering, en veel startups en middelgrote bedrijven willen dat.

Het laadt een beetje anders dan andere ESP's. U betaalt op basis van het aantal e-mails dat u elke maand verzendt in plaats van het aantal contacten dat u heeft.

Waarom mensen overstappen van Brevo

Waarom stappen mensen, gezien het unieke karakter dat Brevo biedt, over op een ander? e-mailmarketing platform? Ten eerste staat het gratis abonnement je niet toe om heel veel e-mails te verzenden met de limiet van 300 per dag. Dat is niet veel. Naarmate je groeit, heb je steevast een betaald abonnement nodig.

Als u meerdere contactpersonen in verschillende e-maillijsten heeft, betaalt u het dubbele om ze twee e-mails te sturen.

Een ander probleem is dat je een betaald abonnement nodig hebt om geavanceerde automatiserings- en trackingstatistieken te kunnen gebruiken. Er zijn ook enkele integraties beschikbaar. Bekijk enkele Brevo-alternatieven om te zien of een van deze wellicht beter voor u is.

1. MailChimp

MailChimp is doorgaans de eerste e-mailmarketingtool die in zoekopdrachten verschijnt, omdat deze de schattige aapmascotte bevat en een geweldig marketingaspect heeft. Het beweert ongeveer 11,000 e-mails per seconde via het platform te verzenden.

Deze ESP is een alles-in-één marketingoplossing voor het MKB. Veel mensen genieten van de ingebouwde CRM en alle beschikbare functies.

SendinBlue-alternatieven

Voordelen

MailChimp biedt verschillende functies, maar degenen die het meest opvallen zijn de opties voor contactbeheer en rapportage. Het heeft ook een zeer sterke e-maileditor en verschillende automatiseringssjablonen waarmee u gemakkelijk e-mailresponders kunt maken.

SendinBlue-alternatieven

Onlangs introduceerde het de Customer Journey Builder. Dit helpt u bij het ontwerpen van een pad voor uw klanten om ze in verkopen om te zetten.

Voors:

 • Grondige rapportagefuncties
 • Eenvoudige en uitstekende sjablooneditor
 • Royaal, voor altijd gratis abonnement

nadelen:

 • Beperkte automatiseringen
 • Hoge kosten voor abonnementen

Prijzen

sendinblue-alternatieven

Het forever-free abonnement geeft je één doelgroep en 2,000 contacten. Je krijgt er de websitebouwer, creatieve assistent en marketing CRM bij. Landingspagina's en formulieren zijn ook beschikbaar.

Voor $ 9.99 is het Essentials-abonnement beschikbaar en wordt geleverd met drie doelgroepen en 50,000 contacten. U profiteert van de voordelen van de gratis optie en A/B-testen, aangepaste branding, e-mailstappen en alle beschikbare e-mailsjablonen.

Standaard is de volgende voor $ 14.99 en omvat vijf doelgroepen, 100,000 contacten en alles van Essentials. U heeft ook toegang tot aangepaste sjablonen, optimalisatie van de verzendtijd, dynamische inhoud en aangepaste sjablonen.

Ten slotte heb je Premium, dat $ 299 per maand kost en wordt geleverd met een onbeperkt publiek, meer dan 200,000 contacten en alle beschikbare functies.

Voor wie is het?

MailChimp is ideaal voor degenen die een CRM nodig hebben en talloze integraties willen. Normaal gesproken werkt dit goed voor e-commercebedrijven en creatievelingen, maar het hoge prijskaartje kan ontmoedigend zijn. Hoewel het gericht is op kleine bedrijven, denken we dat het wellicht beter is voor middelgrote of grote bedrijven die geen geavanceerde automatisering nodig hebben.

2. ik Contacteer

Als je van een jargonvrije benadering van e-mailmarketing houdt, is iContact wellicht iets voor jou. Het heeft een reeks functies die goed zijn, maar niet geweldig. Degenen die snel willen beginnen met verzenden zonder de campagnes te hoeven maken of beheren, zullen dit zeker leuk vinden.

iContact Welkom

Voordelen

Dat ga je vinden iContact heeft een solide lijst met functies. Er is een betrouwbare e-maileditor en u kunt autoresponderberichten maken, maar deze zijn eenvoudig.

Met basissegmentatie, landingspagina's en contactbeheer bent u op weg om het leven gemakkelijker te maken als het gaat om het verzenden van e-mail.

iContact-functies

Voors:

 • Gepersonaliseerde interface
 • Duidelijke navigatie
 • Ondersteuningsopties

nadelen:

 • Pagina's laden langzaam
 • Geen opties voor e-mailplanning
 • Alleen basissegmentatie

Prijzen

Er zijn nogal wat abonnementen beschikbaar, dus laten we beginnen met de basis:

Met basisabonnementen krijgt u klantenservice, automatisering van welkomstseries, aanpasbare sjablonen en een bibliotheek met stockfoto's. U geeft $ 15 per maand uit voor 1,500, $ 25 per maand voor 2,500 en $ 45 per maand voor 5,000 abonnees.

iContact-prijsbasis

De Pro-abonnementen bevatten dezelfde functies als de Base, maar u krijgt ook automatisering van win-back-series, automatisering van evenementenpromotieseries en opties voor het maken van landingspagina's. Voor dat alles betaal je $30 per maand voor 1,500, $50 per maand voor 2,500 en $90 per maand voor 5,000 abonnees.

iContact-prijzen Pro

U heeft ook de mogelijkheid om een ​​plan op maat te krijgen voor meer contacten.

Voor wie is het?

iContact is vooral bedoeld voor mensen die geen complexe e-mailmarketingoplossing nodig hebben en niet alles willen leren. De functies zijn relatief goed en geven u de basis die u nodig heeft om e-mailcampagnes te beheren en te maken.

3. ZohoCRM

Zoho is een nieuwere optie op de markt en heeft aanzienlijke kracht, verschillende substantiële functies, een intuïtief ontwerp en integraties van derden. In vergelijking met andere CRM-softwareopties is dit geschikt voor veel soorten bedrijven en maakt het groei mogelijk.

Zoho Welkom

Voordelen

Veel CRM's richten zich op specifieke nichegebieden, zoals rapportage of tracking. Zoho is echter actueler met mobiele opties en sociale media-integraties. In de eerste plaats is het een gecentraliseerde hub voor al uw zakelijke behoeften.

Zoho-functies

U heeft toegang tot formulieren, enquêtes en verschillende opties voor e-mailcampagnes. We vinden het leuk dat de pagina gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is, en dat er een mobiele app is, zodat je onderweg e-mails kunt maken.

Integraties zijn hier de sleutel, dus je kunt Soho gebruiken met QuickBooks en vele anderen.

Voors:

 • Integreert met Zoho- en Google-software
 • Analyseert sociale media-informatie
 • Uitgebreide rapporten en targetingmogelijkheden

nadelen:

 • Het kost veel tijd om op te zetten
 • Beperkte aangepaste velden
 • Alle formulieren zijn niet ontworpen om te converteren

Prijzen

Er is geen eeuwig gratis abonnement, maar u krijgt wel een gratis proefperiode voor elk van de abonnementen die u selecteert. Standaard kost $ 18 per maand per gebruiker en omvat meerdere pijplijnen, scoreregels, aangepaste dashboards, massale e-mails en workflows.

Professional is de volgende voor $ 30 per maand per gebruiker en omvat alles van Standard. Daarnaast ontvangt u Blueprint, SalesSignals, voorraadbeheer, validatieregels en web-to-case formulieren.

Van daaruit stapt u over naar Enterprise voor $ 45 per maand per gebruiker en krijgt u toegang tot alles van Professional. Er zijn ook portalen voor meerdere gebruikers, canvas, het CommandCenter en Zia AI, evenals geavanceerde aanpassingen.

Het laatste is het ultieme abonnement voor $ 55 per maand per gebruiker. U krijgt alle beschikbare functies, inclusief verbeterde functielimieten en een proefperiode van 30 dagen.

Zoho-prijzen

Voor wie is het?

Zoho CRM is geschikt voor vrijwel elk type bedrijf. Het biedt concurrerende prijzen, dus het is robuust genoeg voor grote bedrijven. Toch denken we dat het geweldig zou kunnen zijn voor het MKB, ook al zijn er veel functies. Daarom kan het in het begin verwarrend zijn, maar je hebt voldoende ruimte om te groeien.

4. ConvertKit

ConvertKit is een uitstekende e-mailmarketingoplossing voor e-commercesites en bloggers. Het richt zich voornamelijk op eenvoudige e-mails die relatief eenvoudig en duidelijk zijn. Dit is opzettelijk voor het merk omdat het gelooft dat simpel beter is. Wij vinden het ongebruikelijk, maar het kan voor veel mensen werken.

ConvertKit Welkom

Voordelen

Er zijn talloze functies beschikbaar, waaronder mogelijkheden voor het bouwen van formulieren, abonneebeheer en autoresponders. Hoewel er een paar sjablonen zijn, zijn de bewerkingsopties eenvoudig en eenvoudig.

ConvertKit-functies

Voors:

 • Live chat ondersteuning
 • Eenvoudige automatiseringsmaker
 • Rapporten over het bouwen van bestemmingspagina's

nadelen:

 • Zeer eenvoudige e-maileditor
 • Geen e-mailsjablonen
 • Hoge prijzen

Prijzen

Het voor altijd gratis abonnement is iets om van te houden ConvertKit. U heeft onbeperkt verkeer en kunt eindeloze formulieren en landingspagina's maken. Het is ook mogelijk om het domein aan te passen, abonnees te taggen en broadcast-e-mails te verzenden met 1,000 abonnees.

ConvertKit-prijzen gratis

Creator is de volgende voor $ 29 per maand voor 1,000 contacten en haalt $ 20 op voor elke 2,000 extra abonnees. Hiermee krijg je alle voordelen van het gratis abonnement, met integraties, premium ondersteuning en geautomatiseerde e-mailreeksen en trechters. Het helpt u zelfs om vanuit een ander hulpmiddel ernaar over te schakelen.

ConvertKit-prijsmaker

De laatste is Creator Pro voor $ 59 voor 1,000 abonnees. Nogmaals, het levert $ 20 op voor elke 2,000 abonnees. Je krijgt alles van Creator en enkele geavanceerde functies. Deze omvatten prioriteitsondersteuning, deliverability-rapporten, omleidingslinks en nog veel meer.

ConvertKit Prijzen Creator Pro

Voor wie is het?

ConvertKit is in de eerste plaats ontworpen voor e-commercemarketeers en bloggers. Als u zich niet op meer dan één doelgroep wilt richten, zou dit voor u moeten werken.

5. Omnisend

Omnisend wordt beschouwd als een omnichannel-marketingoplossing voor e-commerce en andere bedrijven. Het combineert verschillende kanalen in één platform voor een gecentraliseerde hub.

Omnisend Welkom

Voordelen

Je krijgt er veel functies met Omnisend, en ze zijn ontworpen om de marketinginspanningen te optimaliseren en te stroomlijnen. Er zijn ingebouwde sjablonen zodat u gepersonaliseerde e-mails kunt maken.

Daarmee krijgt u segmentatie- en automatiseringsfuncties, evenals Facebook Messenger- en sms-marketingopties.

Omnisend-functies

Voors:

 • Eenvoudig en gemakkelijk in te stellen
 • Omnichannel-campagnes beschikbaar
 • Geweldige automatisering

nadelen:

 • Niet geweldig voor migraties
 • Niet zo intuïtief als anderen

Prijzen

Omnisend prijzen

Er is een forever-free abonnement bij Omnisend. U ontvangt 15,000 e-mails per maand voor 500 contacten met e-mailcampagnes, rapporten, aanmeldingsformulieren en meer.

Het standaardabonnement kost $ 16 per maand voor 15,000 e-mails per maand voor 500 contacten. U kunt alles van het gratis abonnement gebruiken, maar ook doelgroepsegmentatie, e-mailautomatisering en sms-campagnes.

Pro is de volgende voor $ 99 per maand voor 15,000 e-mails per maand en 500 contacten. U krijgt de standaardfuncties, evenals geavanceerde rapportage, Google Klantenmatch, webpushmeldingen en nog een paar andere.

De laatste is Enterprise en biedt aangepaste prijzen met onbeperkte e-mails per maand. Hiermee krijgt u gratis accountmigratie, ondersteuning voor leverbaarheid en een aangepast IP-adres.

Voor wie is het?

Degenen die een multi-channel platform willen, zullen Omnisend zeker waarderen. Het werkt goed voor e-commercemerken en andere digitale marketeers.

6. AWeber

AWeber is een bekende ESP omdat het betaalbaar en solide is en goed werkt voor bedrijven van alle soorten en maten. Zelfs als u over een beperkte hoeveelheid tijd en middelen beschikt, kunt u de eenvoudige ESP-oplossing kiezen en snel aan de slag gaan.

AWeber Welkom

Voordelen

Wat betreft functies, AWeber onderscheidt zich niet echt van de massa. U krijgt echter wel dynamische inhoud, A/B-testen, segmentatie en bestemmingspagina’s. Het kan ook veel moeilijker zijn om de functies te vinden die u wilt gebruiken, waardoor u iets geweldigs en nuttigs kunt missen.

AWeber-functies

Voors:

 • Geavanceerde analyses
 • Gebruiksvriendelijke automatiseringsbouwer
 • Oplossingen voor contactbeheer

nadelen:

 • Basis e-mailbewerking
 • Geen e-mailvoorbeeld
 • Heeft eenvoudiger navigatie nodig

Prijzen

Met AWeber is er een eeuwig gratis abonnement voor maximaal 500 abonnees. U kunt 3,000 e-mails per maand verzenden en één lijstprofiel hebben. Er zijn talloze functies inbegrepen, zoals e-mailautomatisering, e-mailsjablonen, AMP-e-mails en verschillende professionele afbeeldingen.

Het Pro-abonnement kost $ 16.15 per maand, maar wordt jaarlijks gefactureerd, en je krijgt 500 abonnees, een onbeperkt aantal lijstprofielen en een onbeperkt aantal e-mailverzendingen. Je krijgt alles uit het gratis abonnement, maar ook zonder AWeber-branding, gedragsautomatisering en A/B-testen.

AWeber-functies

Voor wie is het?

AWeber is geschikt voor vrijwel iedereen. Het is gemakkelijk te gebruiken, hoewel de navigatie enigszins verwarrend is. Toch werkt het goed voor onervaren marketeers die een ESP nodig hebben en er nog niet eerder een hebben gebruikt. Bovendien zijn er verschillende geavanceerde functies voor ervaren marketingprofessionals.

Conclusie

Hoewel Brevo niet verschrikkelijk is voor wat het is, kan het zeker beter zijn. We hebben het gehad over zeven topalternatieven voor e-mailserviceproviders. Als u erover denkt om u bij een campagne aan te sluiten om het leven gemakkelijker te maken, overweeg dan al deze keuzes voordat u uw campagnes goed start.

Brevo-alternatieven bieden vergelijkbare functies, dus het is een goed idee om ze allemaal te kennen. We kunnen je niet echt vertellen welke de beste is, omdat dit van verschillende factoren afhangt. Deze omvatten uw budget en uw behoeften nu en in de toekomst. Alle zeven ESP's kunnen met u meegroeien, en nu weet u er meer over en kunt u beslissen wat u nodig heeft.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.