Home  /  Allese-commerce  / Nieuwste onlineaankoopbedreigingen en hoe u deze kunt overwinnen

De nieuwste onlineaankoopbedreigingen en hoe u deze kunt overwinnen

De e-commerce-industrie bloeit nu meer dan ooit. Sinds de pandemie heeft de opkomst van het online winkelen zowel ondernemers als klanten aangetrokken. 

Uit rapporten bleek dat de detailhandel in e-commerce 27.6% opgehaald jaarlijks, wat neerkomt op een groei van 4.280 biljoen (2020) dollar. E-commerce verkoop worden het kernbedrijfsmodel en een levensvatbaar alternatief voor bedrijven die een afnemend aantal fysieke kopers zien.

Helaas heeft niet iedereen voordeel gehaald uit het digitale winkelmodel. Cybercriminelen en fraudeurs hebben ook hun technieken verfijnd om bedrieglijke praktijken uit te voeren. 

Uit onderzoek blijkt zelfs dat de waarde van verliezen, dankzij e-commercefraude, in 2021 is toegenomen, gaande van $ 17.5 miljard in 2020 tot ruim 20 miljard dollar in het afgelopen jaar. 

Gezien dit alles moeten ondernemers en marketingagenten uitgebreide maatregelen nemen om risico's te vermijden en hun e-commerceactiviteiten te beschermen. 

Deze bedreigingen omvatten fraude, het onrechtmatig delen van gegevens, malware, inbreuken op de beveiliging en andere kwetsbaarheden die verband houden met het werken met externe media, online beveiligingsvoorschriften, problemen met de klantenservice en wetten op de privacy van gegevens.

Risico's bij online aankopen

De bedreigingen die gepaard gaan met het runnen van een e-commercebedrijf zijn heel anders dan het runnen van een fysieke winkel. In dit laatste geval moeten bedrijven beveiligingslagen in hun website integreren om ervoor te zorgen dat hun klant- en winkelgegevens beschermd blijven. 

Elke stilstand is kostbaar en rampzalig voor een online winkel, vooral in de spitsuren of het seizoen. Tegenwoordig wenden online shoppers zich snel tot een concurrent als ze niet het gevoel hebben dat een virtuele winkel veilig is of een slechte klantervaring (CX) biedt.

Als e-commerceleverancier heeft u veel te beschermen, maar als u de bedreigingen kent, wordt het gemakkelijker om de versterkingen te versterken. Bovendien is een betrouwbare back-upresolutie essentieel.

Bron: Rewind

Hoewel online back-ups u mogelijk niet tegen alle mogelijke risico's beschermen, geven ze u wel gemoedsrust doordat u weer overeind kunt komen in het ongelukkige geval van een cyberaanval. 

Hier volgen enkele potentiële bedreigingen die de ervaring bij online aankopen kunnen belemmeren.

Risico's voor onlinebeveiliging en gegevensprivacy

Cyberbeveiliging is een van de grootste zorgen voor bedrijven die online actief zijn. Van DDoS-aanvallen en creditcardfraude tot de overdracht van malware: online winkels moeten hun beveiliging verhogen om een ​​veilige gebruikerservaring te garanderen. 

Een DDoS-aanval vindt plaats wanneer de website van uw winkel wordt overspoeld door bedreigingen van duizenden niet-traceerbare IP-adressen. Deze sporen worden vaak veroorzaakt door het manipuleren van IoT-apparaten en kunnen tot ernstige schade leiden, zoals het achterlaten van een offline website of het vrijmaken van de weg voor geavanceerde malware-aanvallen. 

DDoS-aanvallen zijn vooral schadelijk vanwege de reputatieschade die daaruit voortvloeit. Enquêteresultaten tonen dat aan 78% van de beveiligingsprofessionals is van mening dat bedrijven die te maken krijgen met DDoS-aanvallen het vertrouwen van hun klanten verliezen. 

Op dezelfde manier, krediet en bankpasfraude is een andere belangrijke bedreiging waarmee e-commercebedrijven worden geconfronteerd. Terwijl winkels honderden transacties per dag verwerken, wordt het identificeren van frauduleuze transacties een bijzaak. Als gevolg hiervan kunnen winkeleigenaren de kosten voor het betalen van creditcardrekeningen verhogen, waardoor hun marketing-, promotie- en voorraadbudget worden verlaagd. 

E-commercewinkels moeten zichzelf ook beschermen tegen malware-aanvallen. Malware is een softwarecomponent die uitsluitend is ontworpen om schade toe te brengen aan een computernetwerk. Het kwaadaardige programma wordt via verschillende technieken, zoals SQL-injecties, in webpagina's geïntegreerd. 

Malware stelt cybercriminelen in staat de identiteit van de winkel over te nemen, computers en netwerken te controleren, namens de winkel kwaadaardige e-mails te verzenden, volledige toegang te krijgen tot vertrouwelijke gegevens en zich met de database te bemoeien. 

Gezien deze bedreigingen moeten winkeleigenaren geavanceerde cyberbeveiligingsmaatregelen implementeren, zoals antivirus installatieuitgebreide Ptaas om ervoor te zorgen dat hun digitale winkel beschermd blijft tegen alle vormen van online beveiliging en risico's voor gegevensprivacy.

Ongeautoriseerde toegang

Ongeautoriseerde toegang is een ander groot probleem voor personen die een e-commercebedrijf runnen. Een ongegronde openbaarmaking van vertrouwelijke klant- en winkelgegevens kan de reputatie van de winkel in gevaar brengen en klanten wegjagen van de concurrentie. Bovendien kunnen sommige bedrijven ook boetes betalen voor het openbaar maken van particuliere klantgegevens. 

Daarom moet uw e-commerce winkel maatregelen nemen om beschermd te blijven tegen schendingen van de vertrouwelijkheid. Dit kun je doen door strikte inlogprotocollen voor medewerkers toe te voegen, zoals een multifactorauthenticatiesysteem. 

U kunt uw bedrijf ook beschermen tegen externe bedreigingen door gebruik te maken van cyberbeveiligingstactieken zoals antivirus, firewall, encryptie en andere benaderingen van gegevensbescherming.

Slechte CSV-bestanden

Een door komma's gescheiden waardenbestand, of CSV-bestand, is een op tekst gebaseerd bestand dat tabelgegevens en spreadsheets bevat. Een van de grootste voordelen van het maken van CSV-bestanden is dat ze snel grote hoeveelheden gegevens opslaan. De bestanden kunnen eenvoudig worden gewijzigd, geïmporteerd en geëxporteerd naar andere platforms. 

Deze bestanden moeten echter specifieke inhoudscategorieën bevatten en de gegevensinhoud moet worden opgeslagen als tekstuele gegevens. Tekstuele gegevens zijn systematisch verzameld materiaal dat meestal is getranscribeerd of geschreven vanuit spraak. De belangrijkste reden voor het gebruik van tekstuele gegevens is dat u hiermee complexe gegevens eenvoudig en leesbaar kunt opslaan. 

U kunt verschillende gegevens opslaan door specifieke inhoudscategorieën te maken, zoals:

  • Informatie over producten
  • Informatie van klanten
  • Productprijzen
  • Websitecookies en vertrouwelijke gegevens
  • Productinventaris
  • Bestelinformatie, tracking en beheer
  • Kortingsinformatie

Als er inhoudscategorieën ontbreken in de bestanden, krijgt u een foutmelding. Het oplossen van deze fout kan veel tijd in beslag nemen en kan tot grote verstoringen leiden, waardoor uw verkopen worden beïnvloed. Daarom moet er in uw winkel een back-up- en hersteloplossing zijn geïnstalleerd om u te helpen terugkeren naar de status van vóór de fout totdat de hoofdoorzaak is ontdekt.

Menselijke fout

Menselijke fouten zijn nog steeds een van de meest voorkomende bedreigingen voor e-commercewinkels. Kleine nalatigheid van een teamlid kan resulteren in het verlies van een cruciaal bestand of map, waardoor uw gehele operationele model wordt aangetast.

Daarom moet u een back-up- en hersteloplossing inzetten om snel alle bestanden te kunnen herstellen en herstellen nadat u of uw medewerker een fout heeft gemaakt. Deze oplossingen moeten specifiek worden ontwikkeld om de downtime te verminderen en uw bedrijfsvoering zo snel mogelijk te hervatten.

Niet-naleving

Als u een e-commercebedrijf exploiteert, moet u zich houden aan de voorschriften en beperkingen die gelden voor de regio waarin u verkoopt.

De relevante autoriteiten hebben bepaalde regels opgesteld om de gegevensprivacy van klanten te beschermen. Voor e-commercewinkels zijn de meest voorkomende richtlijnen HIPAA, AVG, PCI en andere regionale en internationale wetten op het gebied van gegevensprivacy. 

Het niet naleven van deze regelgeving resulteert in zware en zware straffen, die een ernstige financiële tegenslag voor e-commercebedrijven kunnen veroorzaken. 

Daarom moeten bedrijfseigenaren de tijd nemen om alle regionale en internationale regelgeving die van toepassing is op hun online winkels te identificeren. U moet ook uw website en onlinepagina's bijwerken om aan deze regelgeving te voldoen en alleen samenwerken met leveranciers die hetzelfde doen.

Als u SaaS van derden gebruikt, zorg er dan ook voor dat deze voldoet aan de internationale regelgeving voor gegevensprivacy en beveiliging. 

Exploitatie van kwetsbaarheden

Als uw netwerk onbeschermd blijft, kunnen kwaadwillende actoren uw systeem schade toebrengen door misbruik te maken van kwetsbaarheden. Om dit te voorkomen, moet u uw softwareprogramma’s en SaaS-applicaties updaten. U moet ook incompatibele thema's en plug-ins verwijderen en verwijderen en firewalls en antivirussoftwareprogramma's toevoegen. 

Incompatibele plug-ins of software

De onderhoudsprocessen van een e-commerce winkel worden gestroomlijnd met plug-ins en SaaS van derden. Alle applicaties van derden zijn echter niet volledig betrouwbaar of compatibel met het platform, het thema of de applicaties die u gebruikt.

Vaak kan het gebruik van een incompatibele plug-in kwetsbaarheden toevoegen aan uw e-commerce winkel. 

Daarom is het essentieel om alleen softwareplug-ins en add-ons te gebruiken die door gerenommeerde leveranciers worden geleverd.

U kunt uitgebreid onderzoek doen en beoordelingen bekijken voordat u de juiste plug-ins kiest om te implementeren. Bovendien moet u de tool regelmatig bijwerken en controleren om een ​​foutloos gebruik te garanderen.

Platform-downtime

Ongeacht het platform dat u gebruikt om uw e-commerce winkel te runnen, moet u downtime plannen om de beveiliging van de servers bij te werken en code-onderhoudsdiensten uit te voeren. Helaas kan een langere downtime uw omzet beïnvloeden en zelfs de reputatie van de winkel schaden. 

U kunt echter een langdurige downtime voorkomen door een betrouwbaar platform te kiezen. Lees de recensies en studieforums grondig door om uw opties te vergelijken. In wezen is het het beste om te kiezen voor een positieve reputatie en een platform met een hoge uptime.  

Naast het zorgvuldig selecteren van een platform, moet je ook strategisch de juiste third party- en SaaS-applicaties bestuderen en kiezen. Dit kan u helpen de functionaliteit van de site te verbeteren en uw activiteiten te optimaliseren. 

Verlies van locatie als gevolg van crisis

Een onvoorziene tegenslag kan ernstige schade aan uw onderneming veroorzaken. Zonder een back-upplan kan uw bedrijf ernstige verliezen lijden als gevolg van natuurrampen, brand, overstromingen en storingen in het elektriciteitsnet. Als u een e-commerce winkel runt, moet u over een verdedigingssysteem beschikken om met onvoorspelbare problemen om te gaan.

In wezen kunt u een noodherstelplan opstellen en implementeren om elk ongelukkig scenario op te lossen. U kunt de specifieke problemen waarmee uw e-commercebedrijf te maken kan krijgen onder de aandacht brengen en een passend actieplan opstellen om elk probleem aan te pakken.

Dit plan moet rond uw bedrijfsmodel worden gevormd en moet regelmatig worden bijgewerkt. 

Een gedetailleerd cloudback-up- en herstelsysteem kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de kritieke gegevens van uw winkel koste wat het kost beschermd blijven. 

Slechte klantervaring (CX)

De meeste e-commerce winkels negeren de klantervaring bij het maken van een ontwerp voor het uiterlijk van de winkel. Softwareplug-ins en add-ons kunnen uw online winkel bijvoorbeeld esthetisch aantrekkelijk maken en aan de achterkant eenvoudiger te bedienen. Toch kan het ook de laadsnelheid van uw site beïnvloeden, waardoor de klantervaring wordt geschaad. 

Bovendien kunt u de klantervaring ook negatief beïnvloeden door een website te ontwerpen die moeilijk te navigeren of te begrijpen is.

Daarom is het essentieel om een ​​eenvoudig maar aantrekkelijk ontwerp te creëren, navigatiefuncties toe te voegen en gemakkelijk te begrijpen, boeiende en informatieve inhoud te bieden om uw klanten te helpen de antwoorden te vinden waarnaar ze op zoek zijn. 

Afsluiten

Slechts over 3% van de bezoeken aan e-commercesites omgezet in daadwerkelijke aankopen in 2019.

Moeilijkheden bij het werven van klanten en laag conversie tarieven zijn het topje van de ijsberg. Het beheren van een online bedrijf brengt een reeks problemen en uitdagingen met zich mee die van invloed kunnen zijn op de bedrijfsresultaten, wat kan leiden tot een verslechtering van de merkreputatie.

Daarom is het een slimme tactiek om u vooraf bewust te zijn van de risico's, zodat u zich kunt voorbereiden en deze in uw directe onlineomgeving kunt beperken om uw e-commerceverkoop te stimuleren.

Naast financiële gevolgen kunnen veiligheidsbedreigingen de algehele klantervaring belemmeren. Als u over de juiste hulpmiddelen en technieken beschikt, kunt u bedreigingen met succes verlichten en overwinnen. 

Bovendien is het essentieel om samen te werken en oplossingen te bedenken om beveiligingsbedreigingen te overwinnen en uw zakelijke doelstellingen te bereiken.

Al met al is bewustzijn de sleutel tot een veilige winkelervaring voor online klanten. Neem in deze tijden ook extra maatregelen om reputatieschade te voorkomen, klant verlatenen financieel verlies.

 

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.