Home  /  Allese-mailmarketing  / 10 tips om uw call-to-action in koude e-mail te optimaliseren

10 tips om uw call-to-action in koude e-mail te optimaliseren

Wat is de beste manier om het succes van een koude e-mailcampagne te beoordelen? Het gaat er niet om hoeveel mensen je e-mail hebben geopend. Dat is zonder twijfel een essentiële stap.

De echte maatstaf voor het succes van een koude e-mailcampagne is echter het aantal mensen dat daadwerkelijk de gewenste actie onderneemt of koopt wat u verkoopt. Dit is waar e-mail CTA-knoppen een rol gaan spelen.

Vaker wel dan niet worden koude e-mails verzonden zonder een effectieve call-to-action.

In deze blogpost bespreken we 10 tips die u kunt gebruiken om uw call-to-action in een koude e-mail te optimaliseren.

Wat is een e-mailoproep tot actie?

Een call to action (CTA) is een onderdeel van een verkoudheid e-mailmarketingtool die gebruikt kunnen worden om iemand aan te moedigen een specifieke actie te ondernemen.

Het is de tekst of knop die u in uw e-mail opneemt en die mensen uitnodigt om te klikken en de gewenste actie te ondernemen. Dit kan variëren van het klikken op een link in een e-mail, het invullen van een Contactformulier, u aanmelden voor een dienst, kaartjes kopen, een afspraak maken, u abonneren op uw lijst, een e-boek downloaden of een aankoop doen.

Met andere woorden: het is de knop of link waarop u wilt dat de ontvanger klikt.

Een CTA-knop moet ook iets bieden in ruil voor hun tijd en moeite, zoals gratis inhoud of kortingen op producten/diensten die ze later misschien nodig hebben.

CTA-knoppen zijn er in verschillende soorten en maten, maar ze hebben allemaal één doel gemeen: de lezer ertoe aanzetten actie te ondernemen.

Waarom een ​​CTA gebruiken?

Het gebruik van een Call-To-Action is een effectieve manier om uw publiek naar de volgende stap in hun koopproces te begeleiden. Een call-to-action kan de leadgeneratie, formulierconversies en omzet voor uw bedrijf helpen vergroten.

Wat maakt een goede e-mail-CTA?

De kenmerken van effectieve CTA voor koude e-mailoutreach omvatten het volgende:

 • CTA's moeten duidelijk zijn
 • Het moet uniek zijn
 • Het nodigt de persoon uit om een ​​actie uit te voeren.
 • Het is eenvoudig in te vullen.

Als de prospect het doet, heb je een dwingende reden om opnieuw contact met hem op te nemen.

Best practices voor het schrijven van een oproep tot actie voor een koud e-mailbereik

Hoe zorgt een CTA ervoor dat iemand klikt?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de vraag of iemand wel of niet op de CTA-knop klikt in uw koude e-mailbereik.

Gebruik deze tips bij het verzenden van outreach-e-mails om een ​​effectievere call-to-action voor uw koude e-mail te creëren:

1) Geef een specifieke datum en tijd op

Stel dat uw verkoopaanpak is ontworpen om een ​​vergadering of een telefoongesprek te plannen om meer over uw product of diensten te praten. Wat is de beste call-to-action om uw prospect aan te moedigen de volgende stap te zetten?

U kunt hen een e-mail sturen waarin u vertelt hoe u hen kunt helpen door hen te informeren over de waarde van wat u te bieden heeft. Spreek een vaste datum en tijd af voor uw gesprek als ze graag met u willen praten. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de verschillen in tijdzones bij het opgeven van een datum en tijd.

Op welke van de onderstaande antwoorden is de kans groter dat u reageert?

Waar reageer jij eerder op?

 • CTA 1: Laten we een moment inplannen om te kletsen!
 • CTA 2: Ben jij dat? beschikbaar voor een snel telefoongesprek van 20 minuten aanstaande donderdag 16 december om 10 uur EST?

De tweede keuze is aantrekkelijker omdat deze uw prospect alle essentiële details biedt die hij of zij nodig heeft om een ​​beslissing te nemen.

De kans is groter dat de prospect antwoordt als u een specifieke datum en tijd aanbiedt. Als ze de dag en tijd kennen, denken ze niet na over hoeveel tijd ze nodig hebben om deze vergadering te plannen. Ze hoeven niet na te denken over welke dag werkt of in welke tijdzone u zich bevindt.

Tip: U kunt ook een datum en tijd opgeven, zodat de prospect eenvoudiger kan reageren met een eenvoudig ja/nee/alternatieve datum.

2) Geef een agendalink op

Een andere manier om het uw prospect gemakkelijk te maken om ja te zeggen, is door een kalenderlink aan te bieden.

Dit elimineert al het giswerk en maakt het gemakkelijker voor hen om een ​​tijdstip te vinden dat voor jullie beiden werkt.

Met behulp van nieuwe technologie is het eenvoudiger dan ooit om een ​​voor beide partijen geschikte datum voor een gesprek vast te stellen. Calendly, Doodleen andere maken het eenvoudig om met minimale inspanning een afspraak te plannen. Er zullen geen heen en weer e-mails meer zijn om een ​​tijdstip te vinden dat werkt!

U kunt uw agendalink aan een prospect doorgeven. Het enige wat ze hoeven te doen is de kalender openen en een datum en tijd kiezen. Het is gemakkelijker dan antwoorden en een antwoord typen. Het beste is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over planningsproblemen, omdat er een automatische vergaderingsherinnering wordt ingesteld en u beiden vooraf op de hoogte wordt gesteld!

Voorbeelden van e-mail CTA-voorbeelden met een kalenderlink:

 • Kies via deze link een datum en tijd die jou uitkomt.
 • Ik heb mijn kalenderlink toegevoegd, zodat u een tijdstip kunt kiezen dat voor u werkt.
 • Kunnen we een gesprek inplannen? Ik heb mijn kalenderlink hieronder opgenomen.

3) Zorg voor een meerkeuzeoptie in uw CTA

Het kan nuttig zijn om een ​​meerkeuzeoptie in uw CTA aan te bieden. Het kan het voor de ontvanger gemakkelijker maken om te beslissen of hij op uw aanbod wil ingaan.

Als u bijvoorbeeld om een ​​vergadering vraagt, bied dan de keuze aan om persoonlijk of via videochat aanwezig te zijn. Dit zal de verwarring helpen verminderen en het voor mensen gemakkelijker maken om de gewenste actie te ondernemen.

Door een meerkeuzemogelijkheid aan te bieden, maakt u het voor de ontvanger gemakkelijker om ‘ja’ te zeggen. Ze hoeven niet na te denken over welke tijd voor hen zou passen, of dat ze een telefoongesprek of een videochat willen. Het is allemaal voor hen klaargelegd.

4) Schrijf een op voordelen gerichte CTA

Wanneer u uw CTA schrijft, zorg er dan voor dat u zich concentreert op de voordelen die de ontvanger krijgt als hij actie onderneemt. Maak niet alleen een lijst van de kenmerken van wat u aanbiedt. Denk er in plaats daarvan over na hoe uw aanbod hun leven op de een of andere manier zal verbeteren.

Als u bijvoorbeeld om een ​​vergadering vraagt, concentreer u dan op hoe de vergadering hen zal helpen dichter bij hun doelen te komen. Heeft u een speciale aanbieding of een nieuw product dat ze graag willen hebben? Als dat zo is, zorg er dan voor dat uw CTA weergeeft hoe de ontvanger er op de een of andere manier baat bij heeft.

Bijvoorbeeld

CTA 1: “Zie hoe u vandaag nog aan de slag kunt”

CTA 2: “Krijg vandaag nog de populairste tools voor leadgeneratie!”

is beter dan alleen maar iets zeggen als

CTA: 3 “Klik hier.”

Met het eerste en tweede voorbeeld vertel je ze wat ze krijgen als ze actie ondernemen. Bij het derde voorbeeld vraagt ​​u gewoon om een ​​klik zonder dat er voordelen worden genoemd.

5) Vraag een verbinding aan

Het is altijd het beste om te beginnen met een verbindingsverzoek wanneer u contact opneemt. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat uw bericht rechtstreeks bij de juiste persoon terechtkomt en niet zomaar bij een willekeurige contactpersoon op hun lijst!

Dit kunt u doen door een aansluiting aan te vragen. Vragen om een ​​connectie met een beslisser garandeert ongetwijfeld dat zij zo snel mogelijk contact met u opnemen!

Voorbeeld van CTA die een verbinding aanvraagt:

 • Bent u de ideale persoon om dit onderwerp te bespreken? Zo niet, met wie zou ik dan contact moeten opnemen?
 • Met wie raadt u mij aan contact op te nemen om dit voort te zetten?
 • Wilt u mij in contact brengen met het beste lid van uw team dat mij kan helpen dit te bereiken (vermeld uw doelstelling)?

6) Stel een eenvoudige ja/nee-bevestigingsvraag

Stel een vraag om te bevestigen of het een probleem is dat zij momenteel ervaren. Of geef een oplossing voor een probleem en stel vervolgens een vraag om te bevestigen of het oplossen van dat probleem een ​​prioriteit is.

Stel een vraag om te zien of dit een probleem is dat ze momenteel ondervinden. U kunt ook een oplossing aanbieden en vervolgens een vraag stellen om te bepalen of het oplossen van dat probleem hoge prioriteit heeft.

Hallo (naam van de potentiële klant),

Als B2B-marketeer weet ik zeker dat u begrijpt dat het genereren van leads een topprioriteit is.

We hebben meer dan (X) aantal bedrijven geholpen hun leadgeneratiedoelstellingen te bereiken, en we kunnen hetzelfde voor u doen.

Kunt u bevestigen of meer leads en verkopen genereren via koude e-mailoutreach is uw huidige zakelijke behoefte?

Het bevestigingsverzoek in de bovenstaande koude e-mail is een eenvoudige ja-of-nee-vraag. Er wordt nog niet geprobeerd iets te verkopen. Er is ook geen verzoek om een ​​gesprek of een demo. Gewoon een ja-nee-keuze waarmee u meteen een gesprek met uw prospect kunt beginnen.

7) Stel een open vraag

Naast een bevestigingsverzoek kunt u ook een open vraag stellen, waarvoor meer nodig is dan een ja of nee antwoord. U kunt uw potentiële klanten aanmoedigen om zich open te stellen en meer over hun bedrijf te delen door een open vraag te stellen.

Eén benadering hier zou zijn om jezelf te profileren als een expert op een bepaald onderwerp. Vraag vervolgens met welke uitdagingen zij op dat onderwerp worden geconfronteerd.

Voorbeeld:

Stel dat u een B2B-product verkoopt waarmee bedrijven hun energieverbruik kunnen verminderen. U kunt uw e-mail openen door te zeggen:

"Hallo daar! Ik heb gemerkt dat u geïnteresseerd bent in het verminderen van het energieverbruik. Wij hebben een product dat daarbij kan helpen. Met welke uitdagingen wordt u op dit front geconfronteerd?”

Dit soort vragen houdt in dat je weet waar de prospect mee te maken heeft en dat je een oplossing hebt. Het laat ook zien dat u oprecht geïnteresseerd bent om hen te helpen, waardoor de kans groter is dat ze positief op uw e-mail reageren. Het positioneert uw bedrijf ook als een expert op dit gebied, waardoor de kans groter is dat ze overwegen om met u samen te werken.

Bonus Tip: Een andere benadering zou zijn om te vragen naar hun huidige proces om het probleem op te lossen. Dit geeft u waardevolle informatie over hoe ze momenteel werken en met welke pijnpunten ze kampen.

8) Vermijd het gebruik van te veel CTA

U loopt het risico opdringerig over te komen of uw publiek eenvoudigweg in verwarring te brengen als u te veel oproepen tot actie opneemt.

Er is slechts één oproep tot actie nodig.

Dit betekent echter niet de mogelijkheid om meerdere CTA's en knoppen in één e-mail op te nemen. Dat mag, maar alleen als ze allemaal hetzelfde doel hebben. Breng uw contacten niet in verwarring door hen te vragen verschillende dingen in één e-mail te doen.

9) Wees creatief met uw knopontwerp

Laat uw CTA opvallen!

Maak uw knoptekst groot en leesbaar.

Grote, vetgedrukte knoppen zijn gemakkelijker te herkennen in een zee van woorden. Je kunt ook kleurcontrast op de CTA-knop gebruiken om deze meer tegen de achtergrond te laten opvallen.

10) Creëer een gevoel van urgentie

Het creëren van een gevoel van urgentie, waardoor mensen direct actie kunnen ondernemen.

De dreiging van verliezen is effectiever in het overtuigen van vooruitzichten dan de belofte van winst. De meeste prospects reageren beter op de dreiging van verlies dan op de belofte van winst.

Hoe zeldzamer een product of dienst, hoe groter de waargenomen waarde ervan. De meerderheid van de klanten heeft een natuurlijke angst om achter te blijven of buitengesloten te worden – gebruik deze FOMO in uw voordeel in uw e-mails.

Zo kunt u het effectief gebruiken in uw koude e-mails:

 • Bied een exclusieve deal aan die binnen 24 uur verloopt
 • Geef een beperkt aantal kortingen voordat u de prijzen verhoogt
 • Creëer schaarste door de hoeveelheid of beschikbaarheid te beperken

Voorbeeld:

 • Registreer u binnen 8 uur om van deze speciale promotie te profiteren.
 • Er zijn nog maar 3 plaatsen vrij om te profiteren van de vroegboekkorting. Reserveer nu uw plekje!

Auteur Bio:

Ayhan is de oprichter van Groei neushoorn. Hij heeft de afgelopen vijf jaar met snelgroeiende bedrijven gewerkt en helpt hen graag groeien met behulp van koude e-mailcontacten.