Home  /  Allesgroeihacking  / 15 Essentiële strategieën voor websitegroei voor startups

15 essentiële websitegroeistrategieën voor startups

Een groeistrategie is uw actieplan om een ​​groter deel van het marktaandeel te verkrijgen dan u op dit moment heeft. Een websitegroeistrategie is uw strategische plan om een ​​groter deel van het websiteverkeer en de websiteactiviteit te genereren dan u momenteel doet. Het is tenslotte een essentiële activiteit voor startups in de digitale arena; uw website is vrijwel zeker de primaire verbinding tussen uw bedrijf en uw klanten.

Met een websitegroeistrategie moet u begrijpen wat u probeert te bereiken: wat is uw doel? Je moet ook de tactiek kennen. Dat is waar we ons hier op concentreren: hoe je websitegroei kunt realiseren tijdens de opstartfase. Uw algemene aanpak moet gebruik maken van een aantal verschillende strategieën.

Door verschillende strategische lijnen te combineren, zul je robuust, consistent en snel groeien. Hier beschouwen we de benaderingen die worden overwogen essentieel voor een sterke groei.

Hoe u de groei van een website kunt financieren

Alle onderstaande verschillende websitegroeistrategieën zijn het overwegen waard. Sommige zijn gratis en vele zijn goedkoop. Ze vereisen echter allemaal tijd en vaardigheden die een startende ondernemer misschien niet heeft. Het rendement op uw investering is uitzonderlijk als het om uw website en digitale aanwezigheid gaat, dus het is de moeite waard om aan de groei van uw website te besteden. Zonder uitgaven op dit gebied zal uw startup-website stagneren en beperkt blijven, wat de groei en het succes van uw bedrijf belemmert.

Neem de tijd om meer te weten te komen over de verschillende manieren om de groei van uw website te financieren, waaronder de verschillende beschikbare manieren startersleningen.

Essentiële groeistrategieën voor websites

1. Sociale media

Een website zonder actieve aanwezigheid op sociale media is als schreeuwen tegen de wind in. U kunt er zeker van zijn dat een groot deel van uw websiteverkeer via uw website zal komen social media platforms.

Sociale media zijn gemakkelijk schaalbaar en een fantastische manier om verbinding te maken met uw doelgroep. Welke platforms u gebruikt en hoe u ze gebruikt, hangt af van uw specifieke bedrijf.

Realistisch gezien zul je moeten investeren in betaalde advertenties op sociale media. Om door de juiste mensen gezien te worden, moet u gescheiden advertenties en gepromote berichten gebruiken. 

Sociale media zijn ook een uitstekende manier om uw inhoud te promoten, vooral blogs (zie hieronder waarom dat essentieel is).

2. Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Het hebben van een prachtige, hippe website gaat verloren als mensen deze niet kunnen vinden. Het is daarom de moeite waard om ervoor te zorgen dat de inhoud van uw website is geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Er zijn veel van verschillende SEO-strategieën voor een hogere ranking, van alt-tekst op afbeeldingen tot het gebruik van metabeschrijvingen. Voordat u dit allemaal doet, moet u uitzoeken hoe u op SEO-gebied kunt concurreren, met zaken als zoekwoordanalyses. 

Het verzorgen van website-SEO kan een fulltimebaan zijn. Veel startups besteden dit uit aan anderen.

3. Bloggen en inhoudproductie

Nauw verbonden met SEO, en het bieden van een nieuwe manier om inhoud te pushen en te ontwikkelen Bloggen. Bloggen is geweldig voor on-page SEO. Het zorgt voor meer verkeer en het houdt het daar.

De reden dat bloggen zo’n goede websitegroeistrategie is, gaat echter veel verder dan SEO. Bloggen helpt u om een ​​autoriteit op uw markt te worden. Het bouwt een relatie op met uw publiek en helpt bij het ontwikkelen van loyaliteit en merkbekendheid. Zelfs de potentiële klant, die de weg naar uw website heeft gevonden maar nog geen besluit heeft genomen, kan worden beïnvloed door zich te verdiepen in een of twee krachtige inhoud.

Bloggen is ook een uitzonderlijke productpresentatie als het zorgvuldig wordt gedaan. 

4. Waardevolle loodmagneten

In ruil voor een leadmagneettool kunt u deze van uw website downloaden allerbelangrijkste contactgegevens. Het is een manier om een ​​potentiële klant aan je te binden en hem te laten zien dat je iets waardevols te bieden hebt, terwijl je tegelijkertijd een manier verzamelt om een ​​nauwere relatie met hem op te bouwen. Het kan een gratis proefperiode, een nuttig document of een hulpmiddel zijn.

Het ontwikkelen van een krachtige en gewilde leadmagneet kost veel tijd en middelen, maar het is de investering waard.

5. E-mailmarketing

In de wereld van de welig tierende socialemediamarketing is het gemakkelijk om het nog steeds uiterst relevante belang van e-mailmarketing te onderschatten. 

E-mailmarketing vergt veel voortdurende inspanning om het goed te doen, maar het is een belangrijke drijfveer voor het verkeer naar uw website. Het voedt de relatie tussen uw merk en individuele klanten en duwt hen in de goede richting. 

E-mailmarketingreeksen kunnen zeer krachtig zijn als ze goed worden uitgevoerd. Weten wanneer en wat u moet verzenden is complex, maar het is essentieel voor het opbouwen van de geloofwaardigheid van de website.

6. Betaald zoeken

Betaald zoeken of Pay Per Click (PPC)-advertenties zijn een manier om bovenaan de zoekresultaten te springen, zodat mensen die naar relevante termen zoeken, eerst naar uw website worden geleid. Het is een gemakkelijke en effectieve manier om uw merk op het juiste moment door de juiste mensen te laten zien. 

Het kan enige kennis en oefening vergen om effectieve betaalde zoekstrategieën te implementeren. U moet uw activiteiten verfijnen, zodat u niet alleen verkeer genereert, maar ook een goed conversieniveau genereert. In deze gevallen moet u met name de relevante zoekwoorden met een hoge commerciële intentie ontdekken en deze gebruiken. Dit zal niet goedkoop zijn, maar kan ongelooflijk effectief zijn.

7. Gebruik gastbloggen

Bij standaard bloggen wordt uw inhoud op uw website geplaatst en verspreidt u deze via sociale media. Het mag echter niet op zichzelf staan ​​en je zou gastbloggen moeten overwegen. 

Gastbloggen helpt bij het opbouwen van uw reputatie, autoriteit en bereik door gebruik te maken van de kracht van een gevestigde en relevante site. Het kan het verkeer naar uw eigen site vergroten en tegelijkertijd uw merk helpen ontwikkelen. 

Het voldoen aan de criteria voor gastbloggen wordt in de loop van de tijd moeilijker, maar het is een strategie die het onderzoeken waard is.

Gastbloggen is ook geen eenrichtingsverkeer. U kunt ook anderen uit uw sector uitnodigen om op uw site te publiceren. Ze delen de link op hun sociale kanalen en pushen de inhoud, waardoor nieuwe, waardevolle lezers naar uw site kunnen komen. Stel uw normen hoog voor goede kwaliteit en relevante inhoud en verban spamachtige links, zodat Google u niet bestraft maar inhoud van hoge kwaliteit herkent.

8. Moedig verwijzingen aan

Het is ongelooflijk krachtig om uw website aan andere sites te koppelen. Mensen houden tenslotte van aanbevelingen. Het bouwt vertrouwen op. U wilt aanbevolen worden door betrouwbare bronnen. Je kunt smeken en pleiten voor deze verwijzingen, maar het is omslachtig en hard werken.

De beste manier om dit te doen is door simpelweg inhoud te creëren die zo goed is dat anderen dat ook doen willen om u aan te bevelen. Het investeren van tijd en moeite in het creëren van geweldige inhoud loont op de lange termijn in veel opzichten, en verwijzingen zijn daar één van.

9. Implementeer schema-microdata

Ik word technisch onder de indruk, maar het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat uw website is ontwikkeld met schema-microdata en dat degene die verantwoordelijk is voor de updates van uw website, weet wat hij of zij in dit opzicht doet. 

Dit soort stappen zullen het websiteverkeer niet direct vergroten, maar wat ze wel doen is het voor zoekmachinebots gemakkelijker maken om de verschillende pagina's van uw site te vinden en te indexeren. Het zijn dit soort stappen die ervoor zorgen dat je wordt opgepikt voor zaken als fragmenten en antwoorden, en dat kan heel krachtig zijn. 

10. Gebruik interne links

De verwevenheid van uw interne sitestructuur kan uw SEO beïnvloeden. Interne links – links naar verschillende plaatsen binnen uw eigen site – zijn goede dingen. Het is goed voor SEO, maar het maakt uw site ook erg nuttig en gemakkelijk te navigeren voor uw gebruiker.

Hoe langer uw gebruiker op uw site blijft, hoe groter de kans is dat hij/zij een aankoop doet en zijn/haar relatie met u verstevigt. en u wordt ook beloond in Google-termen. 

11. Zorg ervoor dat uw site responsief is

Als u uw website wilt laten groeien, is het absoluut noodzakelijk dat uw website responsief is en net zo gemakkelijk toegankelijk en navigeerbaar is vanaf een smartphone als vanaf een desktop. Gebruikers hoeven niet op hun scherm te knijpen en een vergrootglas te pakken om uw site op hun telefoon te gebruiken. Ze zullen het opgeven en een plek zoeken waar dat niet nodig is. 

Dit is vooral belangrijk om te onthouden naarmate uw site groeit. Het kan verleidelijk zijn om uw site gewoon in de lucht te krijgen; het kost moeite en kan tijdrovend en intensief zijn. Een stap verder gaan en ervoor zorgen dat deze op een responsieve manier blijft groeien, is echter essentieel. 

12. Zorg ervoor dat uw site snel is 

En als u wilt dat uw site groeit – in omvang en bereik – moet deze razendsnel zijn. Als u veel websitebezoekers heeft, kan het risico niet bestaan ​​dat zij de website vertragen. De moderne websitegebruiker zal niet blijven hangen terwijl pagina's tijd nodig hebben om te laden.

Nogmaals, uw ontwikkelaar moet ervoor zorgen dat alle pagina's technisch geoptimaliseerd zijn, in termen van zaken als plug-ins van derden en afbeeldingsbestandsgroottes, zodat uw pagina's in een mum van tijd worden geladen. 

13. Creëer een community

Uw bedrijf kan niet op zichzelf staan, en uw website ook niet. Wanneer u uw groeiende publiek actief in staat stelt een community rond uw site op te bouwen, zult u zien dat de zaken echt van de grond komen. Hun mond-tot-mondreclame en de buzz rond uw bedrijf zullen de groei helpen stimuleren.

De eenvoudigste manier is om opmerkingen en discussie aan te moedigen en mogelijk te maken. Hoe u dit doet, hangt af van de aard van uw website en bezoekers, maar het kan ook een speciaal forum zijn, of Facebook-reacties. Zorg ervoor dat het merk interageert en verbonden blijft met individuen.

14. Draag bij aan de gemeenschap

Naast dat u bijdraagt ​​aan uw eigen websitegemeenschap als stem van het merk, is het ook een waardevolle strategie om ook bij te dragen aan andere gemeenschappen. 

Denk na over de sites en sociale-mediaplatforms die relevant zijn voor uw niche. Ontwikkel uw stem hierop. Draag bij aan relevante discussies en verspreid de aanwezigheid van uw website. Plaats altijd hoogwaardige en relevante bijdragen en spam niet. 

15. Analyseer de gegevens

Tijdens de opstartfase is het erg belangrijk om gebruik te maken van alle beschikbare gegevens. Gebruik Google Analytics om echt te ontdekken wat werkt met uw website en wat niet, en werk om verbeteringen aan te brengen.

Kies promotionele inhoud die hierop aansluit. Richt uw aandacht dan ook op alle gegevens die u kunt verzamelen over uw markt en uw concurrentie.

Er zijn bijvoorbeeld verschillende tools die u kunt gebruiken om te ontdekken wat uw concurrenten doen, of u kunt trends op sociale media onthullen en meedoen. 

Gegevens zijn uw vriend als het gaat om de groei van websites, omdat ze u laten zien waar u uw inspanningen het beste aan kunt besteden.

Het bovenstaande zijn essentiële strategieën voor websitegroei die startups kunnen gebruiken om hun online aanwezigheid te zien groeien. Het is een voortdurend proces dat regelmatig inventariseren vereist om te zien wat werkt, en dat investeringen en toewijding vergt, maar het is de moeite waard.

Auteur bio: 

Asher Ismail is mede-oprichter van afgetopte. Uncapped helpt ondernemers kapitaal aan te trekken zonder de controle over hun bedrijf op te geven.