Home  /  Allesanalyticse-commerce  / 4 manieren waarop kleine bedrijven Analytics kunnen gebruiken om hun marketinginspanningen te stimuleren

Vier manieren waarop kleine bedrijven Analytics kunnen gebruiken om hun marketinginspanningen te stimuleren

Het afgelopen jaar heeft er een enorme verandering plaatsgevonden in de manier waarop bedrijven en marketeers met hun klanten omgaan. Klanten maken steeds vaker gebruik van e-commercewebsites en sociale media om hun boodschappen te doen. Dit betekent dat ze bij elke interactie enorme hoeveelheden gegevens achterlaten: een voetafdruk van de klant. 

Stel dat u bijvoorbeeld een online winkel bezoekt en naar de sieradensectie gaat. Tools voor gegevensanalyse kunnen de kleuren, snitten, ontwerpen en prijspunten oppikken die u interesseren, en de winkelier kan deze gegevens gebruiken om toekomstige productaanbevelingen te doen en de juiste artikelen in te slaan. 

Bedrijven kunnen klantgegevens gebruiken om stem marketingcampagnes af op e-commercetrends en de verkoop maximaliseren. Laten we eens kijken hoe bedrijven data-analyse kunnen gebruiken om datagestuurde beslissingen te nemen, de effectiviteit van hun marketingstrategieën te verbeteren en de bedrijfsgroei te stimuleren.

Waarom is datagestuurde marketing belangrijk voor e-commercebedrijven?

Dankzij technologische vooruitgang zijn er nu talloze manieren om het gedrag en de voetafdrukken van klanten op elk punt in de marketingtrechter bij te houden. 

luke-chesser-JKUTrJ4vK00-unsplash (1)

Onderzoek laat zien dat 73% van de consumenten winkelt het liefst bij merken die hun data gebruiken om gepersonaliseerde ervaringen voor hen te creëren, en 60% van de consumenten deelt hun data graag met merken als dit hun winkelervaringen verbetert. Deze statistieken maken duidelijk dat klantgerichtheid en personalisatie de kern van bedrijfsstrategieën moeten vormen. 

Voor e-commercebedrijven kunnen analyses het verschil betekenen tussen succes en mislukking. Online winkels genereren dagelijks talloze gegevens, waaronder bestelinformatie, marketing-KPI's, klantinteracties, enz.

Met behulp van analytische tools kunnen marketeers trends en correlaties tussen productkeuzes zien en waardevolle klantinzichten verzamelen over de gemeenschappen die geïnteresseerd zijn in hun merk. 

Houd er rekening mee dat gegevens die niet worden gebruikt, feitelijk verloren gaan. En elk verloren datapunt betekent dat je de kans verliest om van een prospect een loyale klant te maken. Hier zijn vier manieren om data-analyse te gebruiken om te groeien uw kleine onderneming <p></p>

Haal het maximale uit uw gegevens

Hoewel het geweldig is om de voorkeuren en verkopen van klanten bij te houden, is het essentieel om deze informatie te gebruiken op een manier die uw bedrijf een boost kan geven. Uw rapporten hebben geen nut als u het niet weet hoe gegevens te analyseren naar behoren.

De juiste manier om data-analyse in uw bedrijf te gebruiken, is door repetitieve functies te automatiseren, intuïtieve rapporten te genereren en gekwalificeerde mensen in te huren die deze rapporten kunnen analyseren. Het is nutteloos en tijdrovend voor bedrijfseigenaren om rapporten handmatig te analyseren, dus u kunt uw gegevens het beste integreren in systemen die automatische analytische rapporten kunnen genereren. 

Cloudgebaseerde financiële tools worden momenteel gebruikt door ruim 24 miljoen online ondernemers wereldwijd en kan uiterst nuttig zijn bij het genereren van rapporten op basis van uw gegevens. En als je eenmaal over de juiste tools beschikt, zorg er dan voor dat je de juiste vragen stelt.

stephen-phillips-hostreviews-co-uk-shr_Xn8S8QU-unsplash (1)

Denk kritisch na over welke KPI’s het meest informatief zijn voor uw marketingpersoneel. De juiste manier om data-analyse in uw bedrijf te gebruiken, is door repetitieve functies te automatiseren, intuïtieve rapporten te genereren en gekwalificeerde mensen in te huren die deze rapporten kunnen analyseren.

Gebruik data om bedrijfsgroei te stimuleren

Het analyseren van data kan waardevolle inzichten bieden in het gedrag van klantenr om uitvoerbare strategieën te ontwikkelen. Het kan bedrijven ook helpen bij het bedenken van strategische manieren om hun producten of diensten onder de aandacht van verschillende doelgroepen te brengen. Zonder gegevensbeheer heeft een bedrijf geen idee wat zijn klanten van hen willen. 

Vraag uw verkoopafdelingen en productontwikkelingsteams welke informatie ze nodig hebben, bijvoorbeeld welke leveranciers de meeste waarde bieden en welke productlijnen wel wat innovatie kunnen gebruiken. Ontwikkel vervolgens statistieken om deze informatie te verstrekken. Door data-analyse in elke fase van het bedrijfsplan te implementeren, kunnen merken de klantinteracties op elk contactpunt optimaliseren. 

Vind uw ideale klantdemografie

Er is hevige concurrentie tussen marketeers en ondernemers om hun merken te laten opvallen. Eén manier om dat te doen is door algemene marketingmethoden te vermijden en in te zoomen op uw doelgroep. 

Targeting kan de merkloyaliteit helpen vergroten, wat leidt tot meer terugkerende klanten. Dit komt omdat targeting het voor online bedrijven gemakkelijk maakt om hun doelgroep op betekenisvollere manieren te bereiken en de denkprocessen achter hun doelgroepen te begrijpen en dienovereenkomstig inhoud te creëren. 

kleibanken-no2blvVYoJw-unsplash

De makkelijkste manier om identificeer uw doelgroep gebeurt via data-analyse. Uw website en sociale mediakanalen genereren enorme hoeveelheden gegevens om klanten waardevolle informatie te geven. De manier waarop mensen met uw producten omgaan en met uw berichten omgaan, kan u veel vertellen over wat voor soort producten uw publiek waarschijnlijk zal kopen. 

Zodra u data-analyse heeft gebruikt om uw belangrijkste doelgroep te identificeren, kunt u inhoud op maat creëren om deze aan te trekken en te betrekken. Zorg ervoor dat u uw abonnees segmenteert in uw marketingberichten, zodat u de meest relevante informatie krijgt voor de mensen die erop zullen reageren. Op deze manier kan data-analyse leiden tot meer klantconversies en meer langetermijnklanten. 

Creëer gepersonaliseerde inhoud

Nadat u uw doelgroep in verschillende categorieën heeft gesegmenteerd, kunt u voor elke groep aangepaste e-mailmarketinginhoud maken. Eén ding kan help online bedrijven echt op te vallen van de concurrentie is massapersonalisatie.

Deze tactiek is afhankelijk van kwaliteitsgegevens om gebruikers een op maat gemaakt gevoel te geven in aspecten van het bedrijf. Marketeers kunnen gegevens zoals aankooppatronen en klantgedrag gebruiken om advertenties en inhoud te creëren die gericht zijn op specifiek gedrag. 

malte-helmhold--PUJMwxPp8I-unsplash

Als uit de gegevens van een klant bijvoorbeeld blijkt dat hij of zij steeds weer op de schoenenpagina van uw site terechtkomt, kunt u die persoon een gepersonaliseerde e-mail sturen wanneer uw merk een nieuwe schoenstijl lanceert. Op deze manier kan het gebruik van data u helpen converteer klanten in elke fase van de verkooptrechter door de klantbetrokkenheid te verbeteren en de klantervaringen te verbeteren.

Conclusie

Datagedreven marketingstrategieën kan tal van voordelen opleveren naar uw bedrijf. Met voordelen als massapersonalisatie, grotere klantbetrokkenheid en hogere conversies kan een e-commercebedrijf onmogelijk ontkomen aan het benutten van de enorme kracht van data-analyse.

U heeft zoveel gegevens binnen handbereik en u kunt dit potentieel benutten om uw klanten te begrijpen, hen effectief te targeten en vandaag nog te beginnen met het verhogen van de klantconversie.