Home  /  Allescontent marketingSEO  / 5 tips voor het opbouwen van links van hoge kwaliteit

5 tips voor het opbouwen van hoogwaardige links

Met omgekeerde links kunt u van de ene pagina van de site naar de andere gaan. Ze verbeteren de kwaliteit van de internetbron aanzienlijk, genereren verkeer en helpen de steun van zoekmachines te verwerven.

Waarom SEO-links gebruiken

Uw site heeft om drie redenen backlinks nodig:

1. Verbeter de ranking van zoekmachines

Zoekmachines beschouwen dergelijke links als een indicator van vertrouwen van gebruikers. Een grote mate van vertrouwen en populariteit betekent een betere plaats in de zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten. Op deze manier krijg je dus meer organisch verkeer.

zakenman-die-laptop-zoekt-vind-kennis

2. Maak uw site beter vindbaar

Met backlinks zullen zoekmachines uw webbron veel sneller vinden. Ze controleren immers voortdurend op beschikbare pagina's met nieuwe links van leesbare sites.

3. Verbeter het verwijzingsverkeer

Weet jij wat je nodig hebt kwaliteit backlinks kopen voor? Zodat gebruikers erop klikken als ze ergens in geïnteresseerd zijn.

Wanneer een gebruiker op een link van een andere bron naar uw online platform klikt, krijgt u verwijzingsverkeer. Dit concept betekent het totale aantal klikken naar uw webpagina vanuit andere online bronnen.

Hoe u hoogwaardige en nuttige backlinks kunt maken

Volgens de laatste onderzoek naar linkbuildingis de meerderheid van de marketeers (58.1 procent) van mening dat backlinks een substantiële invloed hebben op de rankings van zoekmachines.

Weet het niet hoe u backlinks kunt krijgen? Lees 5 geheimen van snel backlinks krijgen om de indexering van uw site te verbeteren. 

Relevantie voor het onderwerp

Google leest betekenisvolle links die relevant zijn voor het onderwerp. De reden is simpel: dergelijke pagina's worden vaker door gebruikers gebruikt. Als backlinks van bronnen over de renovatie van appartementen naar de online site van een bouwbedrijf leiden, zal het resultaat dus beter zijn. Het niet matchen van het onderwerp kan elk voordeel van het plaatsen van backlinks op een bepaalde site tenietdoen.

Het niveau van autoriteit

Backlinks van ‘sterke’ pagina’s hebben vaak een hoge autoriteit. Maar zo duidelijk is het allemaal niet. Soms hebben sterke pagina's niet zo'n hoge autoriteit. Google beslist hierover en heeft bepaalde patenten die uitleggen hoe de backlink-autoriteit wordt bepaald.

Een andere factor die de autoriteit beïnvloedt zijn interne links, wat betekent dat we het hebben over links binnen uw site.

Meer verkeer

Backlinks van pagina’s die vaker bezocht worden zorgen voor meer verwijzingsverkeer. Het zal hoger zijn dan van minder bezochte pagina's. Ook zullen aanzienlijk meer bezochte links de plaatsing in zoekmachines beïnvloeden.

3528492

Juiste plaatsing

Ongetwijfeld zorgen heldere en pakkende links ervoor dat mensen erop klikken. Daarom moeten ze in een gebied worden geplaatst waar de hoofdfocus van de pagina ligt. Markeer bovendien de backlinks met behulp van lettertypen en kleuren en begeleid ze met een beschrijving. Dit vergroot de kans dat u erop klikt.

Links die niet door zoekmachines worden gescand

Backlinks met een no-follow-attribuut hebben vaak geen invloed op uw ranking in zoekmachines. Ze zijn echter ook essentieel om te gebruiken in uw SEO-koppelingsstrategieën. Daarom is het raadzaam om u te concentreren op het bouwen van alle soorten links.

Extra tip: denk aan aantrekkelijke anchor-teksten

Wat is ankertekst? Het is de backlinktekst die de gebruiker ziet. Google beweert dat het een impact op de rankings in zoekmachines.

Functies voor linkbuilding in 2021

Tegenwoordig kost backlinken veel meer tijd en moeite dan een paar jaar geleden.

Link ranking factoren hebben hun belang niet verloren voor de zoekrobots van Google. Bovendien kunt u, door het aantal unieke externe links te vergroten, de ranking van een site snel verbeteren. Andere zoekmachines rangschikken sites op basis van verkeer en gedragsfactoren. Een goede linkmassa leidt tot een gepromote bron van geïnteresseerde en actieve gebruikers.

Karakterillustratie van zakenmensen met verbindingspictogrammen
Karakterillustratie van zakenmensen met verbindingspictogrammen

Welke links werken in 2021?

Ontwikkel een linkprofiel door te focussen op kwaliteit, niet op kwantiteit. Links moeten op een gerenommeerde donor worden geplaatst sites voor het plaatsen van gasten, en ze moeten er zo natuurlijk mogelijk uitzien.

Waar u op moet letten bij het kiezen van een donor:

 • Veel verkeer (gemiddeld vanaf 10,000 mensen per dag);
 • De aanwezigheid van nuttige en boeiende inhoud (volledige openbaarmaking van het onderwerp, de aanwezigheid van foto's, grafieken, diagrammen, tabellen, video's, evenals opmerkingen onder de berichten);
 • Volledige afwezigheid of enkele reclamebanners. Het advertentievolume mag niet meer dan 30% bedragen in vergelijking met de nuttige inhoud.
 • Geen spam. Hoe meer hyperlinks er op de site staan, hoe minder aantrekkelijk het is voor linkbuilding.
 • Afwezigheid van virussen.
 • Transparant onderwerp, identiek aan het thema van de site die wordt gepromoot. Als u bijvoorbeeld backlinking op een mobiel spel wilt laten staan, moet u een donor vinden op het gebied van mobiele telefoons of online games.
 • De leeftijd van de site is minimaal 12 maanden.
 • De relevante geolocatie.
 • De positie in de zoekresultaten (betere links werken van sites-donoren die in de top 20 staan ​​op de juiste verzoeken).

Het zoeken en analyseren van donorsites kost tegenwoordig veel tijd en moeite, maar het is de moeite waard.

Het plaatsen van backlinks in linkmappen, diensten voor persberichten en internetbronnen met weinig verkeer zal geen negatieve invloed hebben op SEO-promotie.

Je kunt er meerdere gebruiken soorten links in hoogwaardige backlinks bouwstrategie:

 • Contextuele links (deze links worden in actuele omringende tekst geplaatst);
 • Links op forums en discussiediensten (deze links worden ook crowdsourced-links genoemd. Ze helpen gebruikers een bepaald probleem of een bepaalde vraag op te lossen, wat een positieve invloed heeft op de paginapositie);
 • Links indienen (inzendingen zijn links naar een site waarmee gebruikers informatie over de site kunnen indienen);
 • Links in presentaties en PDF-bestanden (dergelijke bestanden worden goed geïndexeerd door zoekmachines. Dit is vooral belangrijk als de instructies op andere bronnen worden geplaatst waar gebruikers kunnen zoeken en downloaden);
 • Outreach-links (dit zijn affiliate-backlinks. U heeft bijvoorbeeld een winkel met bouwmachines die producten van verschillende merken verkoopt. Vervolgens kunt u ermee instemmen een link van de lokale merksite naar uw bron te plaatsen).

Zorg ervoor dat het aantal verschillende soorten links voor uw site voortdurend groeit. Gebruik niet slechts één type backlink. Het zou helpen als u drie tot vier soorten links zou proberen te gebruiken om de gewenste resultaten te krijgen. 

Als u niet weet hoe u met website-eigenaren moet onderhandelen over backlinks, gebruik dan een speciale service. Bezoek hier voor meer informatie over het kopen van backlinks met garantie. 

Hoe u backlinks voor elke site kunt controleren

Er zijn manieren om backlinkonderzoek te doen: een die werkt als het uw site is, en een andere waarmee u gegevens over andere sites of pagina's kunt vinden.

U kunt Google Search Console gebruiken voor uw persoonlijke site.

U kunt het gebruiken om organisch zoekverkeer en de algehele prestaties van uw online site te achterhalen. Wat heb je hiervoor nodig? Aan de hand van het aantal externe links weet u hoeveel unieke backlinks naar uw bron bestaan.

Het backlinksrapport van uw site geeft u informatie over de volgende pagina's:

 • Bovenste gelinkte pagina (de lijst met pagina's op uw webbron waarnaar het grootste aantal links leidt);
 • Sites met de meeste links (een lijst met webbronnen met de meeste backlinks naar u);
 • Bovenste linktekst (belangrijke ankerverklaringen die vaak worden gebruikt om naar uw bron te linken).

We raden u aan om te beginnen met het analyseren van de meest gelinkte pagina's voor beginners. Klik vervolgens op de voorgestelde URL in de lijst. Hiermee worden de webbronnen weergegeven die linken naar de pagina die ermee overeenkomt.

We raden aan om naast de services van zoekmachines ook externe services te gebruiken om links bij te houden. In de regel vinden ze nieuwe links sneller, hebben ze een gebruiksvriendelijkere interface en beschikken ze vaak over completere gegevens.

U kunt de Ahrefs Backlink Checker-tool gebruiken om de sites van uw concurrenten te analyseren.

Met deze betaalde tool kunt u het volgende te weten komen over backlinks:

 • Verwijzende pagina;
 • Domeinbeoordeling (DR, dat wil zeggen de beoordeling van de internetbron waarnaar verwezen wordt);
 • URL-beoordeling (UR, dwz de beoordeling van de verwijzende pagina);
 • Verkeer dat het geschatte gemiddelde maandelijkse organische zoekverkeer naar de verwijzende pagina is;
 • Anker en backlink, dit is het anker en de beschrijving rond de link.

Soortgelijke services bieden echter vergelijkbare functionaliteit, waaronder moz.com, serpstat.com, seranking.com en andere. De keuze is aan jou. 

Conclusie

Nu weet je het hoe u backlinks kunt maken met hoge efficiëntie. Linkbuilding blijft een van de meest effectieve manieren om uw ranking te verhogen en meer verkeer aan te trekken. Het is ook de meest nauwkeurige manier om dit doel te bereiken.

Oudere manieren om backlinks te bouwen worden geleidelijk nutteloos of zelfs schadelijk voor sites. Nu worden de ‘witte’ methoden relevant, die binnenkort bijna niet meer te onderscheiden zijn van contentmarketing.

Dit betekent dat het voordeel in de zoekresultaten naar marketeers gaat die geavanceerde linkbuilding-technieken weten te implementeren en hun domein aan de juiste sites kunnen koppelen.