Home  /  Allese-mailmarketing  /  

13 beste e-mailmarketingsoftware om te overwegen in 2024

Het hebben van de juiste e-mailmarketingsoftware kan het verschil zijn tussen het uitvoeren van een effectieve strategie of het verspillen van ieders tijd met het verzenden van spam-e-mails. Zonder de juiste software zal het moeilijk zijn om gegevens uit de mailinglijst te verzamelen. In het ergste geval wordt de situatie als het schieten van pijltjes in het donker. 

Gelukkig zijn er tal van softwareopties voor e-mailmarketing die kunnen voldoen aan de behoeften van grote en kleine bedrijven. Bij het beoordelen van de onderstaande opties is het zelfs een goed idee om te begrijpen dat sommige opties zijn gebouwd om een ​​ander publiek aan te trekken. Dat betekent niet dat het programma een slechte optie is; het is misschien niet wat een bepaald bedrijf nodig heeft. 

Hier zijn de 13 beste opties voor e-mailmarketingsoftware die u in 2024 kunt overwegen.    

MailChimp

Als mensen aan e-mailmarketingsoftware denken, denken ze aan MailChimp. Het merk heeft zichzelf kunnen positioneren als top of mind voor consumenten in deze markt. Het helpt ook dat het een fatsoenlijk gratis abonnement biedt waar kleine bedrijven van kunnen profiteren. 

Mailchimp e-mailinterface

De sjablonen die de gratis versie biedt, zijn eenvoudig te gebruiken en stellen mensen in staat snel een campagne te maken. Het is ook minder waarschijnlijk dat sommige van deze e-mails in de spammap terechtkomen.

Zorg ervoor dat u voldoende vrije ruimte op uw apparaat heeft voordat u deze app downloadt. Het komt vaak voor dat systeembestanden aanzienlijke opslagruimte in beslag nemen. Als u uw systeemopslag vol is, kunt u overwegen wat ruimte vrij te maken om een ​​soepel installatieproces te garanderen.

HubSpot

HubSpot is een andere bekende naam in de markt. Dit werkt in zijn voordeel ondanks het feit dat de software behoorlijk uitgebreid kan zijn voor nieuwkomers in de e-mailmarketingwereld. Een van de redenen waarom mensen HubSpot aanbevelen is vanwege de uitgebreide functies waarmee een bedrijf mogelijk zijn volledige digitale activiteiten via het platform kan uitvoeren. 

Iemand die alleen maar een eenvoudige e-mailmarketingcampagne wil implementeren, kan zich overweldigd voelen door dit platform. Ironisch genoeg is zijn grootste troef als marketingplatform wat sommige van zijn klanten zou kunnen afschrikken die alleen maar op zoek zijn naar eenvoudige e-mailmarketingsoftware.  

Constant Contact

De e-maileditor in de interfase van Constant Contact is een van de beste elementen op het platform. Hiermee kunnen mensen unieke e-mailsjablonen maken die de ‘persoonlijkheid’ van het bedrijf kunnen weerspiegelen. Gebruikers kunnen zelfs volledige landingspagina's maken in die editor. 

Het automatiseren van het proces van het verzenden van e-mails is ook iets dat eenvoudig via deze software kan worden gedaan. Een van de dingen die het een goede optie maken voor kleine bedrijven is het maandelijkse prijskaartje van $ 12. Mensen die nog twijfelen over welke software ze moeten kiezen, kunnen profiteren van de gratis proefperiode van 14 dagen.   

Brevo (voorheen Sendinblue)

Brevo is iets meer dan alleen een e-mailmarketingtool. Het grootste verkoopargument van het platform is eigenlijk het feit dat het gebruikers in staat stelt om met leads in contact te komen terwijl ze door de fasen van de verkooptrechter gaan. Als gebruikers berichten willen verzenden, klanten willen betrekken en interacties willen beheren, kunnen ze dat eenvoudig binnen dit platform doen. 

Brevo e-mailcampagne-interface

Hoewel het platform veel functies heeft, is het niet zo moeilijk te gebruiken. Als een bedrijf echter op zoek is naar een meer puur e-mailmarketingplatform, kan het zijn dat de beschikbare functies bij deze optie wat beperkt zijn.  

ActiveCampaign

ActiveCampaign is een platform dat meer nadruk legt op de gegevens die een bedrijf kan verzamelen van potentiële klanten. Als pure e-mailmarketingsoftware is het zorgt voor automatisering, iets waar de meeste bedrijven naar op zoek zijn. 

Om optimaal van dit platform te kunnen profiteren, is het belangrijk om te begrijpen hoe het CRM werkt. Hierdoor kunnen bedrijven echt campagnes maken die de belangen van hun klanten centraal stellen. Anders wordt e-mailmarketing, zoals gezegd, darten in het donker. 

ConvertKit

ConvertKit is een voorbeeld van een eenvoudige tool die meer klanten naar uw mailinglijst zou kunnen trekken. Dat laat niet veel ruimte over voor een klein bedrijf om op het basisplan te blijven. 

Als je dieper ingaat op wat het biedt, is het moeilijk te rechtvaardigen dat je extra kosten moet betalen voor zaken als een beperkt aantal e-mailsjablonen. De software kan het gemakkelijk maken voor mensen met weinig ervaring in e-mailmarketing. Voor de meeste bedrijven is het echter lastig om voor dit platform te betalen, vooral als hun e-maillijst begint te groeien.   

Klaviyo

Klaviyo is een van de meest complete marketingplatforms op internet. Het zal de gebruikers in staat stellen allerlei soorten campagnes rechtstreeks vanuit de hoofdinterfase te maken en te verzenden. Dat omvat e-mail en SMS marketing inspanningen en meer.     

Het grote probleem met dit platform is dat de prijs het bijna ondraaglijk maakt voor kleinere operaties. De meeste bedrijven zullen moeite hebben met het rechtvaardigen van $45 (500-1000 contacten) per maand voor een marketingplatform. Dat is vooral het geval als het merk net begint met het uitproberen van e-mailmarketing als een manier om meer klanten aan te trekken.  

GetResponse

GetResponse is een interessante optie voor mensen die door AI geschreven sjablonen willen opnemen in hun e-mailmarketingcampagnes. Dat is misschien niet de beste weg vooruit, maar het platform zet groot in op zijn AI-mogelijkheden. 

Gebruikers met een kleine mailinglijst van maximaal 2500 e-mailverzendingen kunnen het platform gratis uitproberen. Dit kan een goede optie zijn voor mensen die nat willen worden in de sector. Ze kunnen vervolgens overstappen op een betaald lidmaatschap of zelfs een ander hulpmiddel als ze succes boeken door hun inspanningen. 

AWeber

AWeber is een gebruiksvriendelijke tool voor gebruikers die willen beginnen met e-mailmarketing zonder meteen een maandelijks bedrag te hoeven betalen. De functies op het platform zullen beperkt zijn in de gratis versie. Het is echter perfect mogelijk om een ​​uniek e-mailsjabloon te maken en deze in deze versie naar een mailinglijst te sturen. 

Met de editor kunnen gebruikers stockbeeldmateriaal gebruiken, iets dat beginners moeilijk kunnen verkrijgen. Dit is een platform dat op termijn enkele beperkingen kan hebben, maar beginnende gebruikers perfect van dienst kan zijn.  

MailerLite

MailerLite is vrij synoniem met zijn naam. Mensen die een eenvoudig hulpmiddel verwachtten, zullen misschien geschokt zijn. Het is eigenlijk een uitgebreid platform waarmee mensen naast e-mailmarketingcampagnes ook transactie- en marketingplatforms kunnen creëren. 

Als een bedrijf er niet van gaat profiteren alle tools die het platform biedt te bieden heeft, is het maandelijkse bedrag van $ 20,- per maand voor 500 abonnees een beetje te hoog. Als ze websites zouden bouwen en volledig van het platform zouden profiteren, is het prijskaartje niet zo slecht.  

Omnisend

Een ander platform waarin SMS en Push Notification marketing in hun e-mailmarketingmogelijkheden. Wat het biedt is vergelijkbaar met veel van de andere die al op de lijst staan. 

Screenshot van de Omnisend-website

Bedrijven die twijfelen over welke tool ze moeten kiezen, moeten zeker de gratis versies van meerdere opties uitproberen, waaronder deze. Dat is vooral het geval als ze geen grote mailinglijst hebben waarmee ze op dit moment contact moeten opnemen.  

Campaign Monitor

Deze software beschikt over superieure monitoringtools. Het kan een geweldige bondgenoot zijn voor bedrijven die hun klantgegevens willen verzamelen en het maximale uit hun klanten willen halen. 

Prijstechnisch zou het een betere optie kunnen zijn, vooral als pure e-mailmarketingtool. Het basisabonnement kost $ 11 per maand en biedt de kans om meer e-mails te verzenden.  

Benchmark E-mail

Benchmark-e-mail biedt 7,500 e-mails per maand op basis van de betaalde basisoptie. Die optie kost $ 13 per maand. Zoals gezegd is de sleutel het vinden van een platform tegen de juiste prijs met de tools die het bedrijf echt nodig heeft om zijn marketinginspanningen te implementeren. 

Conclusie 

Zoals vermeld aan het begin van het artikel, zou elk van deze opties een aantal van de problemen kunnen oplossen die bedrijven momenteel met hun producten hebben e-mailmarketingstrategieën. De sleutel voor deze bedrijven is echter het vinden van een prijsplan dat past bij hun behoeften en budget. 

Idealiter kan het creatieve team van het bedrijf het maximale halen uit de functies die e-mailmarketingsoftware biedt. Het is belangrijk om te begrijpen dat een platform met meer functies niet noodzakelijkerwijs altijd de beste optie is.    

Neem de tijd om meerdere platforms te testen voordat u zich engageert voor één enkel platform.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.