Home  /  Allescontent marketingSEO  / Hoe u een krachtige metabeschrijving op WordPress maakt

Hoe u een krachtige metabeschrijving op WordPress maakt

U heeft tijd, energie en waarschijnlijk wat geld geïnvesteerd in het maken van uw WordPress-site. Elke pagina is ontworpen om bezoekers en gebruikers een geweldige ervaring te bieden – van uw startpagina tot elke blogpost. 

Maar hier ligt de uitdaging: die zijn er 1,197,982,359 websites bestaat sinds januari 2021. Alleen al in de Verenigde Staten zijn er 274.9 miljoen geregistreerd. Maar we weten ook dat veel websites, vooral die op het gebied van e-commerce, in het Engels worden vertaald om wereldwijde klanten aan te trekken. (Hoeveel items heb je besteld uit China?) 

Zelfs als we deze cijfers beperken tot economische sector, is het duidelijk dat er slechts een “oceaan” van concurrentie is voor elk bedrijf met een digitale aanwezigheid. 

De uitdaging ligt voor de hand: hoe valt uw merk voldoende op om goed in de zoekresultaten van zoekmachines te verschijnen? Natuurlijk, het antwoord is SEO, en er zijn slechts een aantal factoren die een rol spelen bij het goed geïndexeerd en gerangschikt worden: de populariteit van sitepagina's, kwaliteit/uniciteit van de inhoud, aantal en kwaliteit van inkomende links, enz.

Een van die factoren is de metabeschrijving die u heeft voor elk van de landingspagina's van uw website, inclusief elk blogbericht. 

Wat is een metabeschrijving?

Wanneer u een Google-zoekopdracht uitvoert, ontvangt u resultaten op basis van de factoren waarnaar we hierboven hebben verwezen. Maar een metabeschrijving volgt altijd de website of pagina die vermeld staat.

Het is een kort stukje tekst dat meer details over die pagina geeft aan lezers, met als doel de waarde te laten zien van wat ze zullen vinden door erop te klikken. En Google vindt deze erg belangrijk omdat het inhoudspagina’s indexeert en rangschikt.

2021-04-13_15h24_33

Hier is een voorbeeld van de zoekresultaten van Google, zodra u voorbij de advertenties bovenaan de pagina met zoekresultaten bent gekomen. De zoekterm was ‘Welk gras groeit goed in de schaduw?’

Als u een overtuigende metabeschrijving kunt schrijven, krijgt u een boost in het aantal klikken. En meer klikken betekenen meer bezoekers naar uw WordPress-site. En natuurlijk vertalen meer bezoekers zich in meer verkopen.

Oké, dus hoe schrijf je een metabeschrijving die lezers ertoe aanzet om door te klikken?

Hier zijn 8 tips en tactieken.

 • Kom tot het punt

Wat is de waarde van uw inhoud? Je hebt maar een paar woorden om dit te laten zien, dus denk goed na en houd het zo eenvoudig en beknopt mogelijk.

Je kunt natuurlijk een langere beschrijving hebben, maar deze wordt afgekapt, zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding. Zorg er dus voor dat u dat belangrijkste punt meteen aan het begin vermeldt. Uw lezer heeft het recht om precies te weten wat hij zal vinden als hij doorklikt naar uw pagina.

 • Zorg ervoor dat het belangrijkste zoekwoord zo dicht mogelijk bij het begin komt

In veel gevallen kan er sprake zijn van meer dan één trefwoord of een korte zin. 

In het bovenstaande geval was de zoekterm de beste grassoort voor schaduwrijke plekken. Het is duidelijk dat de trefwoorden hier ‘gras’ en ‘schaduwrijke gebieden’ zijn. Het identificeren van deze zoekwoorden en het vroegtijdig invoeren ervan is een van de belangrijkste beste SEO-tools je kunt gebruiken. Nogmaals, focus op de pijnpunten van de consument, niet op hoe goed je bent.

Trefwoorden Onderzoeksbanner. Laptop met een map met documenten en grafieken en sleutel. Platte vectorillustratie
Trefwoorden Onderzoeksbanner. Laptop met een map met documenten en grafieken en sleutel. Platte vectorillustratie
 • Houd het kort

Dit spreekt voor zich, aangezien je maar een bepaald aantal karakters hebt dat daadwerkelijk wordt getoond. 

Een goede algemene regel is niet meer dan drie hele korte zinnen en maximaal 150 tekens. Dit is absoluut een uitdaging, maar zorg ervoor dat je in ieder geval alle belangrijke dingen in die eerste 150 krijgt.

Maar zelfs nadat de zoekers hebben doorgeklikt en de volledige metabeschrijving hebben bereikt, mag deze niet gevuld zijn met complexe termen, veel beschrijvende talen en dergelijke. Nogmaals, het moet de lezer precies vertellen welke inhoud je hebt om de oplossing te bieden die hij zoekt. 

En natuurlijk moet je die beschrijving volgen met je geweldige inhoud, waarbij je alle best practices gebruikt voor inhoudstypen die lezers boeien en vasthouden, zodat je tijd besteedt aan het krijgen van wat ze nodig hebben. Deze “plakkerigheid” is belangrijk voor SEO.

 • Soms werkt een vraag 

Denk na over het probleem dat uw potentiële klant heeft. 

Wat voor soort vraag zou zijn aandacht kunnen trekken in uw metabeschrijving? “Heb je last van kale plekken in de schaduw? Deze grassen en beplantingsoplossingen zullen je misschien verrassen.” 

Nu hebt u het probleem geïdentificeerd en de trefwoorden ingevoegd. Maar je hebt de lezer ook geïntrigeerd. Wat weet jij misschien waar hij nog nooit van heeft gehoord? 

Het stellen van een vraag zet je lezer aan het denken en boeit hem meer dan alleen een platte verklaring. Hij wil alle mogelijke oplossingen zien en misschien wat nieuwe ideeën opdoen.

 • Blijf trouw aan uw merkpersoonlijkheid

Denk eens aan de verschillen in toon, schrijfstijl en ‘stem’ die merken hebben. Bedrijven die mooie sieraden of luxe auto's verkopen, moeten een bepaalde toon hebben: verfijnd, serieus en 'druipend' van een rijke levensstijl. Red Bull daarentegen is een merk dat spreekt over avontuur, risico en een jonger publiek. 

950c2c2a2aca58fbcf42c989a7f2aad3

Elk merk heeft een klantpersona. En als die persona goed is ontwikkeld, gebruikt het merk een schrijfstijl, vocabulaire en media die ‘past’ bij die persona en bij de producten of diensten die een merk aanbiedt.

En dit omvat elk stukje inhoud dat u aan uw publiek presenteert, inclusief uw metabeschrijving.

Wie is je klant? 

In het geval van gazononderhoud heeft die klant een breed demografisch bereik: huiseigenaren. En dit kunnen millennials, generatie X'ers ​​en babyboomers zijn. Met zo'n grote doelgroep zou je je woorden en toon zorgvuldig moeten kiezen, en dit vereist enige expertise.  

Als u niet zeker bent van de stijl en toon van uw taalgebruik, wilt u misschien uw eigen Google-zoekopdracht uitvoeren naar het beste schrijfdiensten online die een creatieve schrijfafdeling hebben voor copywritingbehoeften.

Gebruik zelf de juiste zoektermen, en je zult er zeker één vinden. Geef de details over uw product of dienst en uw doelgroep op, en laat een expert die metabeschrijving voor u maken.

 • Zorg ervoor dat uw pagina-inhoud overeenkomt met die metabeschrijving

Als u een zoeker met succes verleidt om door te klikken naar uw inhoud, moet u er zeker van zijn dat de inhoud van uw pagina perfect aansluit bij uw metabeschrijving. Anders zal uw lezer onmiddellijk stuiteren. Als dat te vaak gebeurt, hebben uw indexering en rang daaronder te lijden. 

Maak uw metabeschrijving pas nadat u de inhoud voor die pagina heeft gemaakt. Het is net alsof je dat niet doet schrijf een inleiding op een essay tot nadat het klaar is.

Zodra uw inhoud is ingesteld en u er tevreden mee bent, is het tijd om deze te beoordelen en beslissingen te nemen over trefwoorden (die u uiteraard hebt onderzocht) en het belangrijkste punt dat uw lezers zal dwingen door te klikken.

Zodra je dat hoofdpunt hebt, maak je de meest creatieve metabeschrijving die mogelijk is.

 • Voeg altijd een CTA toe

CTA's worden meestal gezien als een oproep aan een lezer om iets specifieks te doen: 'krijg nu uw korting', 'koop er een en krijg nog eens de helft korting', 'download nu ons e-boek' of 'schrijf u in op onze nieuwsbrief voor regelmatige updates.” Maar CTA’s kunnen ook veel subtieler zijn en horen in je metabeschrijving te staan. 

 Een paar voorbeelden kunnen u misschien op ideeën brengen:

 • Hier is een leuke manier om van je oude toilet een plantenbak te maken
 • Verspil geen cent meer aan vlekverwijderaars totdat u dit leest
 • Een gastronomisch diner in 30 minuten? Zeker weten!

Merk op dat geen van deze een lezer vertelt iets te doen. Ze nodigen de lezer alleen maar uit om door te klikken en een oplossing te vinden waarnaar ze mogelijk op zoek zijn, en leggen de waarde van die klik uit.

 • Publiceer nooit een metabeschrijving die grammatica-/spellingsfouten bevat

Je ziet er alleen maar dwaas uit en je mist de aandacht voor detail die alle inhoudschrijvers zouden moeten hebben. WordPress heeft geweldige tools voor grammaticacontrole om uw grammatica, zinsstructuur en spelling te controleren. Gebruik ze.

set-kleurrijke-kubussen-met-letters

Een metabeschrijving die niet perfect is geschreven, is een grote afknapper voor zowel zoekmachines als lezers. Soms zijn het de kleine dingen die er echt toe doen.

 • Kort, maar cruciaal

Metabeschrijvingen zijn uiteraard geen vervanging voor de inhoud die erop volgt. Maar het zijn die kleine stukjes inhoud die het verschil kunnen betekenen tussen een lezer die het opmerkt of verder gaat. En ze zullen zeker een verschil maken in de manier waarop zoekmachines u indexeren.

Neem deze acht tips serieus. Ze kunnen een groot verschil maken.

Auteur Bio:

Donald Fomby is een fervent adviseur op het gebied van academische ondersteuning voor wat hij gelooft beste proefschrift schrijven service. Daarnaast levert hij copywritingdiensten voor een aantal andere bedrijven en is door dat werk een beetje een WordPress-expert geworden.