Home  /  Allesemail marketing  / E-mailmarketing gebruiken als effectieve inkomende strategie: 7 ideeën en 5 voordelen

E-mailmarketing gebruiken als effectieve inkomende strategie: 7 ideeën en 5 voordelen

E-mailmarketing gebruiken als effectieve inkomende strategie: 7 ideeën en 5 voordelen

Ik heb ooit een dienst afgewezen nadat ik de prijs ervan had gezien. Toen ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Twee uur later abonneerde ik me op dezelfde dienst nadat ze me een e-mail hadden gestuurd met een korting van 50%.

Dat is de kracht van effectieve e-mailmarketing. E-mail blijft een van de krachtigste tools om prospects te bereiken en om te zetten in loyale klanten.

Dit artikel behandelt zeven ideeën voor inkomende e-mailmarketing en vijf redenen waarom u deze zou moeten implementeren.

Wat is inkomende e-mailmarketing?

Inbound e-mailmarketing is een marketingstrategie die is afgestemd op potentiële klanten die interesse hebben getoond in een merk. Deze leads hebben zich mogelijk geabonneerd op uw e-maillijst, versturenof inhoudsoverzichten.

Het is een bijzonder effectieve strategie, aangezien u weet hoe u uw potentiële klanten kunt bereiken en de taal kunt gebruiken die zij begrijpen.

Volgens een Litmus-rapport, genereert e-mailmarketing ongeveer $36 voor elke bestede dollar.

Overweeg dat ook 4 miljard mensen gebruiken dagelijks e-mail, dat in 4.6 naar verwachting zal oplopen tot 2025 miljard.

Als u deze demografische groep aanspreekt, krijgt u potentiële klanten die waarschijnlijk uw e-mails zullen openen en lezen.

Maar het is de moeite waard om op te merken dat inbound marketing van cruciaal belang is voor een hele marketingtrechter. Dat kan bijvoorbeeld gebruik loodmagneten om potentiële klanten te dwingen zich aan te melden voor uw e-maillijst en vervolgens inkomende e-mailmarketingstrategieën te gebruiken om ze als klant te sluiten.

7 ideeën over hoe u inkomende e-mailmarketing effectief kunt gebruiken

Inbound marketing kan, als het op de juiste manier wordt gebruikt, welkome resultaten opleveren in de vorm van een grotere merkpopulariteit en winst. Het toepassen van elk van de zeven vervolgens gepresenteerde ideeën zal tot dergelijke resultaten leiden.

1. Wees bewust over uw publiek

Inkomende e-mailmarketing is alleen effectief als het ontvangende publiek past bij de zakelijke vooruitzichten. Dit betekent dat u niet zomaar elke e-maillijst kunt gebruiken.

Het gebruik van inbound marketing met een e-maillijst die alle demografische klanten bevat (jong en oud, geschoold en analfabeet, radicaal en conservatief, enz.) zal geen waardevolle resultaten opleveren. U moet dus de juiste doelgroep voor de e-mail kiezen.

2. Voeg waarde toe

Waardetoevoeging is het hoofddoel van elke zinvolle marketingstrategie. De beste klanten/klanten zijn degenen die op de hoogte zijn van het aanbod van een branche.

Deze klanten dienen over het algemeen als marketingverlengstukken van bedrijven, omdat ze de neiging hebben weloverwogen te zijn over producten en diensten. Als zodanig kunnen ze hun familieleden en vrienden gemakkelijk (aanhoudend en overtuigend) bekeren tot merken die ze betuttelen.

De enige manier waarop u deze klanten kunt werven, is door hen de waarde te laten zien van wat u verkoopt.

Dit is de reden waarom het belangrijk is om te focussen op toegevoegde waarde in plaats van op radicale marketingstrategieën zoals Black Fridays.

3. Maak boeiende inhoud

Het kernelement van effectieve inkomende e-mailmarketing is boeiende inhoud. Wanneer het onderwerp van de e-mail relevant en informatief is en de levens van potentiële zakelijke klanten kan verbeteren, is dat ongetwijfeld het geval hoge klantconversie.

Zorg er dus voor dat u de juiste mix van oude en nieuwe informatie gebruikt om klanten te betrekken. Het gebruik van te veel esoterische verhalen kan uw inhoud te complex maken en zelfs de meest oplettende klanten afschrikken. Op dezelfde manier kan het gebruik van te veel algemene anekdotes hen vervelen.

Je moet ook letten op de compositie, structuur en de media die je gebruikt om je punten over te brengen. Gebruik statistieken en infographics om klanten te helpen snel en met minder twijfel beslissingen te nemen. Je kunt ook video's, meeleesaudio-opties en zelfs een live gesprek. Zo kunnen zelfs klanten die te lui of te moe zijn om te lezen nog steeds het idee achter uw e-mail begrijpen.

Uw inkomende e-mailmarketing zal ook effectiever zijn als u deze gebruikt zoekmachine optimalisatie (SEO). Zo kun je inspelen op bestaande behoeften in plaats van op ingebeelde behoeften.

4. Bouw e-mails rond huidige en toekomstige doelstellingen

E-mailmarketing gebruiken als effectieve inkomende strategie: 7 ideeën en 5 voordelen

Een van de manieren waarop u uw inkomende e-mailmarketingstrategie zeer effectief kunt maken, is door de momenteel beschikbare aanbiedingen in evenwicht te brengen met de vooruitzichten van het bedrijf.

Hiermee bedoelen we dat u geen goedkope aanbiedingen voor uw producten en diensten mag adverteren, simpelweg omdat u meer klanten wilt bereiken.

Zorg er in plaats daarvan voor dat u de doelstellingen van uw bedrijf in gedachten houdt en deze doelstellingen afstemt op elke promotie die u op de markt brengt en gebruikt om klantenleads te genereren.

U kunt de effecten van dit idee versterken door gedetailleerd in te gaan op uw zakelijke doelstellingen en activiteiten.

Laat uit uw e-mails bijvoorbeeld blijken dat u het gebruik ervan wilt vergroten software voor het volgen van medewerkers in business-to-business (B2B) marketing, en daarom biedt u een korting van 50% op de aankoop van deze software. Zo toon je integriteit en bouw je een stevige vertrouwensbrug met potentiële klanten.

5. Wees niet lukraak met timing

E-mailmarketing gebruiken als effectieve inkomende strategie: 7 ideeën en 5 voordelen

E-mailmarketing is in de regel effectiever als er serieus rekening mee wordt gehouden. Maak dus bij het toepassen van inbound marketing gebruik van redelijke intervallen. Wekelijks e-mailen is bijvoorbeeld praktisch, omdat u hierdoor bij potentiële klanten niet als wanhopig of niet-serieus wordt gepresenteerd.

In plaats daarvan laten klanten door regelmatig e-mailen zien dat u georganiseerd en weloverwogen bent, wat kenmerken zijn die met betrouwbaarheid gepaard gaan. Zorg er dus voor dat u de timing in uw voordeel gebruikt: hoe regelmatiger, hoe beter.

E-mails moeten ook een van de taken die je als marketeer automatiseert. U kunt uw systeem configureren om e-mails met aanbiedingen te verzenden direct nadat een lead van uw betalingspagina is teruggestuurd.

Dus als de prijs ze wegjaagt, kun je ze nog steeds beveiligen met kortingen, vooral als je een promotie hebt.

6. Gebruik CTA (Call-To-Action) aan het einde van e-mails

E-mailmarketing gebruiken als effectieve inkomende strategie: 7 ideeën en 5 voordelen

Ondanks de ideeën die we hebben benadrukt als nuttig bij het verbeteren van de effectiviteit van inbound marketing, zal het allemaal voor niets zijn als je geen CTA gebruikt aan het einde van elke e-mail. 

Nogmaals, het doel van inkomende marketing-e-mails is om mensen naar uw merk te leiden. Zorg er dus voor dat u links opneemt die deze potentiële klanten naar uw website leiden.

U hoeft niet al te direct te zijn in het aantrekken van klanten naar uw website via uw CTA. U kunt de gebruikelijke regel 'voor meer informatie, kijk op...' gebruiken om klanten naar uw website te lokken. Of u kunt een link in de aanbieding insluiten. De CTA-knop zou bijvoorbeeld kunnen luiden: 'Krijg 70% korting.'

Deze methoden werken uiteraard in de mate dat uw inhoud boeiend en informatief is. Alles minder en uw CTA wordt genegeerd. En zorg ervoor dat CTA's klanten doorverwijzen naar nuttige webpagina's waar ze informatie krijgen over de e-mailaanbiedingen.

7. Meet feedback en gebruik informatie voor toekomstige besluitvorming

Meet ten slotte de feedback van uw marketingstrategie voor inkomende e-mails. Goede bedrijven houden gegevens bij en kunnen alle middelen en uitgaven volgen.

Op dezelfde manier kunt u dat doen als u elke e-mail bijhoudt en nota neemt van de reacties (of het gebrek aan reacties) van potentiële klanten betere klantprofielen en koperspersona’s opbouwen. Met deze profielen en persona's kunt u uw inkomende e-mails beter afstemmen voor betere feedback. 

De informatie die u uit feedback krijgt, kan dus dienen als springplank voor toekomstige besluitvorming, en uiteindelijk uw beslissing vormen inbound marketing strategie efficiënter en effectiever.

5 redenen waarom u inkomende e-mailmarketing zou moeten gebruiken

1. Het bespaart u tijd en moeite

Inbound e-mailmarketing bespaart u tijd en moeite bij een doelgroep. Omdat de strategie alleen de meest geschikte doelgroepen volgt, krijgt u meer positieve feedback (in de vorm van hoge klantconversiepercentages) vergeleken met algemene marketingstrategieën.

Met andere woorden, u hoeft niet zoveel uit te geven als u normaal zou doen als u leadmagneten gebruikt om nieuwe klanten aan te trekken.

2. Het is zeer effectief voor het vergroten van de merkbekendheid

Een van de manieren waarop inkomende e-mailmarketing verschilt van uitgaande e-mailmarketing is dat de focus ligt op het merk en niet alleen op de producten en diensten die op het aanbod staan.

Potentiële klanten krijgen daardoor de kans om verder te kijken dan de producten- en dienstenplanken en naar het WAAROM en HOE van bedrijven en hun activiteiten.

Dit versnelt steevast de tijd die de gemiddelde klant nodig heeft om een ​​bedrijf te vertrouwen, aangezien de klant nu weet wat het bedrijf drijft.

3. Het is nuttig voor het opbouwen van langetermijnrelaties met klanten

Omdat inkomende e-mailmarketing klanten helpt bedrijven te vertrouwen, wordt het heel gemakkelijk om langdurige relaties met deze klanten op te bouwen.

De nuttige informatie in inkomende zakelijke e-mails levert geleidelijk nieuwe leads en prospects op, trekt oude en nieuwe klanten aan en motiveert de algemene klanttevredenheid en loyaliteit.

4. Als het goed wordt gebruikt, kan het meer directe winst genereren dan andere marketingkanalen

Hoewel inkomende e-mails geen e-mails voor algemene doeleinden zijn, kunnen ze toch zeer effectief zijn voor het verkrijgen van nieuwe leads.

Think StatistaIn 2019 is het aantal actieve e-mailgebruikers over de hele wereld toegenomen van 3.7 miljard naar ongeveer 3.9 miljard.

Verwacht wordt dat dit aantal in 2023 zal stijgen tot ongeveer 4.3 miljard, waardoor in vier jaar tijd nog eens 400 miljoen nieuwe e-mailgebruikers online zullen komen. Stelt u zich eens voor welk deel van deze bevolking uw producten en diensten nodig heeft.

Bij goed gebruik kan inkomende e-mailmarketing dus geldelijke winst opleveren. Dit geldt met name wanneer e-mails gericht zijn op specifieke klanten, zoals in ons eerdere voorbeeld van Mobili-Tea, een behandelings- en bewegingsregime voor ouderen.

5. Regeling lagere inhoud

In tegenstelling tot sociale mediaplatforms zijn e-mails geen intensief gereguleerde marketingkanalen. Als gevolg hiervan kan de inhoud van inkomende e-mails flexibeler, minder stijf en formeel zijn, en opzettelijk (en professioneel) inspelen op de informele kanten van klanten.

Met andere woorden: de lagere inhoudsregulering betekent dat u meer over uw producten en diensten kunt onthullen zonder angst voor sancties.

Al met al kan e-mailmarketing effectiever worden gemaakt als het wordt gebruikt als inboundstrategie. Deze strategie is erop gericht een doelgroep via e-mail te bereiken, een stabiele relatie met hen op te bouwen door middel van boeiende inhoud, en hen naar uw merk te trekken door waardevolle producten en diensten te promoten.

Auteur Bio: Grace Morris is een liefhebber van technologie en digitale marketing die dol is op reizen en een passie heeft voor het leren van nieuwe opkomende trends op het gebied van digitale media en internet. Haar interesse om bedrijven te helpen hun digitale autoriteit optimaal te benutten, heeft haar naar een carrière als Digital Content Specialist geleid Traqq

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.