Home  /  AllesSEO  / Enterprise SEO-gids: de beste effectieve strategieën om een ​​site op ondernemingsniveau te optimaliseren

Enterprise SEO-gids: de beste effectieve strategieën om de site op ondernemingsniveau te optimaliseren

Met frequente verbeteringen in algoritmen en de introductie van verschillende machine learning-opties is SEO de afgelopen jaren veel veranderd. Het is ook moeilijk geworden om te overleven voor de meeste bedrijfssites die de SEO-trends de afgelopen jaren hebben verwaarloosd. Daarom is het belangrijker dan ooit geworden om moderne SEO-strategieën te creëren en te implementeren in elke fase van uw zakelijke leven. Met een goed geplande strategie kunt u een enorme hoeveelheid verkeer naar uw website trekken, inhoud van hoge kwaliteit creëren en de merkreputatie verbeteren. 

Als u op zoek bent naar manieren om Enterprise SEO-strategieën voor 2023 te verbeteren, dan bent u op de juiste plek terechtgekomen. Hier zullen we het hebben over alles wat nodig is om het concept van enterprise SEO te begrijpen, samen met prominente manieren om u te helpen uw SEO effectief te strategiseren. 

Wat is Enterprise SEO? 

Als u op zoek bent naar manieren om Enterprise SEO-strategieën voor 2023 te verbeteren, dan bent u op de juiste plek terechtgekomen. Hier zullen we het hebben over alles wat nodig is om het concept van enterprise SEO te begrijpen, samen met prominente manieren om u te helpen uw SEO effectief te strategiseren. 

Enterprise SEO is een type SEO-aanpak die op grotere schaal wordt uitgevoerd of op een website met duizenden pagina's om enorme hoeveelheden kwaliteitsverkeer naar verschillende bedrijfssites te trekken.

Desalniettemin zult u waarschijnlijk hetzelfde SEO-platform en dezelfde digitale marketingtechnieken gebruiken die u zou gebruiken bij SEO voor kleine bedrijven, maar alleen op veel grotere schaal. Bovendien helpt het aantrekken van een groot publiek ook bij het verbeteren van uw zakelijke marktkansen en bedrijfsstrategieën naar een hoger niveau.

Hoe dan ook, als u niet de juiste methoden en technieken kent om deze SEO-aanpak te gebruiken, kan alles tevergeefs zijn. 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Enterprise SEO? 

Enterprise SEO helpt verschillende merken bij het bieden van wereldwijde erkenning, reputatie en het stroomlijnen van berichten volgens het marketingkanaal. Deze SEO-statistiek helpt bedrijven gedetailleerde informatie over de doelmarkt te verzamelen en een aantrekkelijke uitstraling op te bouwen meerdere sociale mediaplatforms. Dit kan bedrijven later niet alleen helpen bij het opbouwen van grotere relaties met hun klanten, maar ook bij het verbeteren van B2B-marketing- en SEO-strategieën. 

Met behulp van Enterprise SEO kunt u ervoor zorgen dat uw website een nieuw publiek bereikt en bestaande of toekomstige producten onthult, zodat u ze gemakkelijk bij uw merk kunt betrekken. Bovendien kan deze methode u ook helpen grote hoeveelheden geld te besparen door uw kosten per klik te verlagen.

Wat is het verschil tussen SEO en bedrijfs-SEO?

SEO is het proces waarbij de inhoud en lay-out van een website beter worden gemaakt, zodat deze hoger op de resultatenpagina's van zoekmachines verschijnt en gemakkelijker te vinden is. Het doel van SEO is om meer natuurlijk verkeer naar een website te krijgen en deze online beter zichtbaar te maken.

Enterprise SEO daarentegen is een complexere en strategischere benadering van SEO die is afgestemd op de behoeften van grotere organisaties of ondernemingen met meerdere websites, verschillende goederen of diensten en een grotere online aanwezigheid. Enterprise SEO vereist doorgaans meer middelen, zoals gespecialiseerde tools, toegewijde teams en een grondiger plan.

Wat zijn de beste Enterprise SEO-strategieën? 

Hier zijn enkele van de beste SEO-strategieën voor ondernemingen die u in 2023 kunt implementeren.

 • Voer een volledige SEO-audit uit om technische problemen, hiaten in de inhoud en manieren te vinden om uw SEO te verbeteren.
 • Creëer een zoekwoordstrategie die zowel zoekwoorden met een hoog volume als zoekwoorden met een lange staart bevat die belangrijk zijn voor uw bedrijf en doelgroep.
 • Optimaliseer de structuur van uw website, inclusief de URL-structuur, interne links en site-ontwerp, om het voor zoekmachines gemakkelijker te maken om te crawlen en om de gebruikerservaring te verbeteren.
 • Optimaliseer de inhoud op de pagina, zoals de metatitels en -beschrijvingen, header-tags en alternatieve tekst voor afbeeldingen, om deze relevanter en zichtbaarder te maken in de zoekresultaten.
 • Maak een inhoudsplan met verschillende formaten, zoals blogposts, video's, infographics en whitepapers, om uw doelgroep aan te trekken en te betrekken.
 • Doe veel onderzoek naar trefwoorden om erachter te komen waar mensen naar op zoek zijn en om inhoud te creëren die hun vragen beantwoordt en hun problemen oplost.
 • Maak een plan voor het opbouwen van links, inclusief het maken van inhoud van hoge kwaliteit, het opbouwen van relaties met beïnvloeders uit de sector en het benutten van mediamogelijkheden om gezaghebbende backlinks te krijgen. Overweeg om gebruik te maken van een project management software voor gemakkelijke samenwerking met uw hele netwerk.
 • Gebruik lokale SEO-technieken, zoals het optimaliseren van uw Google Mijn Bedrijf-pagina en lokale directory's, om uw bedrijf beter zichtbaar te maken in lokale zoekresultaten.
 • Gebruik gegevens en analyses om bij te houden en te meten hoe goed uw SEO-plan werkt, manieren te vinden om het te verbeteren en beslissingen te nemen op basis van de gegevens.
 • Zorg ervoor dat al uw teams, zoals marketing, IT en productontwikkeling, op één lijn zitten met uw SEO-plan en eraan werken om het te laten werken.

Soorten Enterprise SEO 

 • Technische SEO

Technische SEO biedt u hulp bij het verbeteren van de index- en crawlmogelijkheden van uw website. van uw ondernemingsgezicht. Het richt zich meer op het verbeteren van de front-end gebruikerservaring op uw website en zorgt ervoor dat de site is afgestemd op de algoritmen die in moderne zoekmachines worden gebruikt. Met behulp van deze SEO-statistiek kunt u de juiste architectuur voor uw site bouwen, SEO-vriendelijke URL-structuren opzetten en uw website beter laten reageren op mobiele apparaten. 

 • SEO op de pagina

On-page SEO legt meer de nadruk op het optimaliseren van de kopie en metadata op een webpagina. Het gaat om het uitvoeren van een grondige SEO-analyse op de pagina om de effectieve optimalisatie van verschillende elementen te garanderen. On-page SEO overlapt soms met traditionele SEO, omdat beide een cruciale rol spelen bij het snel laden van inhoud op mobielvriendelijke websites. Samen met het optimaliseren van inhoud op de pagina die zonder problemen efficiënt kan worden gecrawld en geïndexeerd. Deze strategie omvat title-tags, metabeschrijvingen, trefwoorden, URL-strings, interne links en nog veel meer.

 • Off-Page SEO

Met off-page SEO kunt u alle marketingactiviteiten omvatten die normaal gesproken niet rechtstreeks op uw bedrijfssites plaatsvinden, maar wel een aanzienlijke impact hebben op uw SEO-strategieën. In tegenstelling tot de andere twee hierboven genoemde typen overlapt deze SEO-statistiek niet. Off-page richt zich op de kwestie, inclusief domein autoriteit, backlinks, influencer-marketing, pay-per-click en merkvermeldingen op sociale-mediaplatforms.

5 beste SEO-strategieën voor ondernemingen

Nu u bekend bent met wat Enterprise SEO is, gaan we nu verder kijken naar enkele effectieve en prominente Enterprise SEO-strategieën die u moet overwegen om op uw website te implementeren. 

1. Target zoekwoorden

Om organisch verkeer te genereren, moet u eerst doelzoekwoorden identificeren die de aandacht van uw potentiële klanten kunnen trekken. Zoekopdrachten die uw gebruiker kan gebruiken om informatie te vinden over de producten en services die uw bedrijf te bieden heeft en over onderwerpen waar uw doelgroep om geeft. Vermijd het opvullen van zoekwoorden, omdat dit uw ranking bij de meeste zoekmachines kan verlagen en een negatieve impact kan hebben. Doelzoekwoord is uw toegangspoort tot het begrijpen van de behoeften en voorkeuren van uw potentiële klanten. 

2. Verbeter uw inhoud

Nadat u effectieve zoekwoorden heeft geïdentificeerd, is uw volgende stap het toevoegen van deze zoekwoorden aan uw bestaande inhoud. U kunt ook nieuwe relevante inhoud creëren met behulp van doelzoekwoorden. Op deze manier kunt u uw inhoud verbeteren en efficiënter voldoen aan de bedoelingen van de eindgebruiker.

Lage kwaliteit en irrelevante inhoud zijn moeilijk te rangschikken in zoekmachines. Zorg er daarom voor dat u de grootst mogelijke aandacht besteedt aan wat u uw doelgroep te bieden heeft. 

Weet u niet hoe u inhoud van hoge kwaliteit kunt genereren? Het antwoord is simpel: het analyseren van de zoekintentie van gebruikers en het genereren van relevante en unieke inhoud. Zorg ervoor dat uw geschreven inhoud de vragen beantwoordt die uw bezoekers in gedachten hebben. Controleer daarna plagiaat met behulp van een gratis plagiaat checker om de inhoud 100% uniek en plagiaatvrij te maken.

3. Target aanbevolen fragmenten

Veel gebruikers gebruiken zoekmachines via hun mobiele apparaten. Soms kunnen de meeste gebruikers ook de gesproken zoekfunctie gebruiken om antwoorden op hun vragen te vinden. In dergelijke scenario's kunnen aanbevolen fragmenten een grote wijziging aan uw rankingpositie toevoegen. Zorg er naast lange inhoud voor dat u sorteervorminhoud opneemt die kan verschijnen in de zoekresultaten van aanbevolen fragmenten. Bovendien zul je verrassende resultaten kunnen zien, zowel bij gesproken zoekopdrachten als bij no-click-SERP’s. 

4. Geef prioriteit aan mobielgerichte indexering

Zoals hierboven vermeld, werken de meeste internetgebruikers alleen via mobiele apparaten. Dus als u geen prioriteit geeft aan mobile-first indexering op uw website, kan het lastig zijn om te overleven in deze competitieve markt. Je hebt geen geweldige of dure tools nodig om een ​​mobielvriendelijke website te maken. Mobiele schermen zijn veel kleiner dan desktops en hebben alleen essentiële informatie nodig om op deze websites te worden geplaatst. U slaat irrelevante inhoud over en concentreert u meer op lettergrootte, structuur en andere gerelateerde factoren. 

5. Interne en externe links

Als u meerdere pagina's met gerelateerde inhoud heeft, moet u overwegen deze intern te linken. Interne links bieden u de mogelijkheid om Google meer inzicht te geven in uw inhoud en structuur op uw website. Een van de belangrijke voordelen van interne links is dat u controle krijgt over naar welke pagina's uw website linkt en welke ankertekst naar een andere pagina linkt. En tenslotte, SEO voor Shopify ook de ultieme keuze zijn voor uw zakelijke SEO-strategie.

Dit waren de effectieve SEO-strategieën voor 2023, waarvan wij denken dat ze opmerkelijke veranderingen zullen brengen in uw Enterprise SEO-strategieën.

Auteur Bio

Kiara McColl is contentmanager bij een digitaal marketingbureau, waar ze kan doen wat ze graag doet: content schrijven en beheren met slimme digitale marketeers in het bedrijf. Ze heeft ook expertise in webmarketing, zoekmachineoptimalisatie, sociale media, affiliate marketing