Home  /  Allesgroeihackingverkoop  / Hoe u een krachtige conversietrechter creëert

Hoe u een krachtige conversietrechter kunt maken

Marketingtrechters bieden structuur aan uw klantwervingsstrategieën. Het ontwerpen en ontwikkelen van een efficiënte conversietrechter vereist een zorgvuldige planning. Je moet dirigeren concurrentieanalyse, bedenk strategieën voor doelgroepbetrokkenheid, selecteer de meest geschikte platforms voor betrokkenheid, en meer.

In deze gids wordt besproken hoe u een krachtige conversietrechter kunt maken. Ik zal u door enkele van de belangrijkste dingen leiden waarmee u rekening moet houden bij het maken van een trechter. Om ervoor te zorgen dat we over alles op één lijn zitten, begin ik deze handleiding met een definitie van een conversietrechter.

Wat is een conversietrechter

Een conversietrechter is een kaart van het traject van de koper, van bewustwording tot conversie en belangenbehartiging. De trechter is een metafoor voor de stapsgewijze vermindering van het aantal potentiële leads naarmate ze verder komen in het conversietraject.

De trechter illustreert dat het aantal mensen dat uw website bezoekt groter is dan het aantal dat zich met uw merk bezighoudt klanten worden

Bron: Code95
Bron: Code95

Bovendien weerspiegelt de trechter dat mensen die uw bedrijf tegenkomen verschillende niveaus van begrip van uw bedrijf hebben. Bovenaan de trechter staan ​​mensen die uw bedrijf nog nooit eerder zijn tegengekomen. Onderaan de trechter heb je je superfans.

De activiteiten bovenaan uw marketingtrechter zijn gericht op het opbouwen van merkbekendheid bij uw doelgroep. Marketingactiviteiten benadrukken uw producten en diensten, tonen uw professionele competentie aan en scheppen vertrouwen.

Mensen bovenaan uw trechter zijn nog niet klaar om iets te kopen; ze leren u nog maar net kennen. 

Marketingactiviteiten in het midden van de trechter zijn erop gericht het algemene publiek naar leads te converteren en hen richting conversie te leiden. Contentstrategieën benadrukken de voordelen van uw producten en diensten en onderscheiden uw merk van de concurrentie. 

Casestudies en recensies bepalen de geloofwaardigheid van uw merk.

Marketingactiviteiten onderaan de trechter zijn gericht op het converteren van leads naar klanten. Strategieën hier zijn gericht op het motiveren van uw publiek om actie te ondernemen. Uw leads moeten geloven dat uw product of dienst het beste bij hun behoeften past. 

De onderkant van uw trechter zal waarschijnlijk een aanbieding bevatten.

De betrokkenheid bij bottom-of-the-funnel-activiteiten eindigt niet met een conversie. Het strekt zich uit tot het omzetten van de klant in een terugkerende koper en een merkadvocaat. 

Het creëren van een conversietrechter is eenvoudigweg het proces waarbij een geautomatiseerd mechanisme wordt gecreëerd om leads in klanten om te zetten. Klinkt het ontmoedigend? Nou, dat is het niet.

Als je het stukje bij beetje opsplitst, is dat niet het geval. Laten we elk onderdeel van een conversietrechter afzonderlijk bekijken en zien hoe we de onderdelen in elkaar kunnen zetten.

1. Breng de reis van de ideale koper in kaart

De kopersreis laat zien hoe iemand een probleem of interesse onderzoekt, analyses uitvoert en vervolgens een oplossing koopt. Gezien de consumentenreis helpt u bij het identificeren van het type inhoud dat u voor elke fase van de reis moet maken. 

Bron: gemiddeld
Bron: Medium

De volgende vijf fasen vormen de kopersreis:

  1. Awareness: Een persoon in de bewustzijnsfase zoekt naar opties om zijn probleem op te lossen of onderzoekt zijn interesse, en het merk creëert bewustzijn als aanbieder van oplossingen.
  2. Overweging: Het individu begrijpt het probleem en begint mogelijke oplossingen te overwegen. Zorg ervoor dat uw merk zich onderscheidt van de rivalen, zodat u nieuwe leads aantrekt.
  3. Actie: De persoon heeft een strategie opgesteld en stelt een shortlist samen van leveranciers om een ​​aankoop te doen. Het doel is om het aantal keuzes op de lijst te beperken en een aankoop te doen.
  4. Verloving: Houd uw publiek geïnteresseerd via sociale media, zelfs nadat ze een aankoop hebben gedaan. Gebruik klantenservice om betrokkenheid op te bouwen en deze om te zetten in terugkerende klanten. 
  5. advocacy: Bouw vertrouwen op bij uw klanten, zodat zij uw merk willen aanbevelen en promoten. Maak van uw klanten merkambassadeurs.

Bedenk hoe uw leads met uw bedrijf omgaan en breng die fasen in kaart. U kunt tools zoals Google Analytics, uw CRM of andere gegevensbronnen gebruiken om inzicht te krijgen in de manier waarop bestaande klanten met uw bedrijf omgaan. Door bestaande touchpoints te identificeren, krijgt u inzicht in de klantreis en uw klantreis hiaten in de inhoud.

Elk contactpunt tussen een bedrijf en een consument of potentiële klant is een marketingcontactpunt. Het kan de moeite waard zijn om interviews met klanten te houden om aanvullende inzichten te krijgen.

2. Stel conversiedoelen in 

Voor een effectief koperstraject is het nodig dat u goed gedefinieerde mijlpalen en doelen stelt. U kunt conversiedoelen instellen voor het hele klanttraject. Als uw website het belangrijkste marketingkanaal voor uw bedrijf is, raad ik u aan de conversies in uw hele trechter bij te houden.

Er zijn verschillende manieren waarop u conversiedoelen kunt instellen. U kunt bijvoorbeeld conversies van uw blog naar uw e-maillijst bijhouden voor topinhoud. Zodra ze op uw e-maillijst staan, kunt u de CTR naar uw site meten.

Onderaan de trechter kunt u de verkopen meten. U kunt doelen en trechters gebruiken om microconversies bij te houden, zoals het invullen van een contactformulier of het bezoeken van bepaalde pagina's die interesse tonen.

U kunt verschillende tools gebruiken om conversies te monitoren. U kunt Poptin bijvoorbeeld gebruiken voor het bijhouden van conversies op uw e-maillijst. U kunt bijvoorbeeld ook Google Analytics gebruiken om conversies op de site bij te houden.

Het instellen van conversiedoelen in Google Analytics is eenvoudig. Log in bij Google Analytics en ga naar het tabblad Beheerdersinstellingen. Nadat u de weergave heeft gekozen waarmee u wilt werken, drukt u op 'Doelen'.

Klik in de linkerbovenhoek op 'Nieuw doel'.

Vanaf hier heeft u een aantal keuzes om uw doelen in te stellen. Sjabloonopties zijn beschikbaar bovenaan de lijst.

Bron: SEJ
Bron: SEJ

Populaire doelen zijn onder meer online registratie, het opbouwen van accounts, vragen en sociale interactie. Als een van deze verband houdt met de conversies die u wilt bijhouden, maken de sjablonen het eenvoudig om specifieke doelstellingen in te stellen. Ongeacht de doelen die u stelt, zorg ervoor dat u over een meetbare methode beschikt om conversies te meten.

3. Bouw de inhoud bovenaan de trechter op

Toen u de ideale klantreis uittekende, heeft u waarschijnlijk gaten in uw trechter ontdekt. Deze hiaten zijn stukjes informatie die uw klanten misschien nuttig vinden, maar die ze nog moeten produceren.

U moet geschikte inhoud maken om deze hiaten op te vullen. 

Er zijn verschillende manieren om relevante inhoud te identificeren die u moet maken. Een van de meest gebruikte methoden is een content gap-analyse. Bij een content gap-analyse vergelijkt u de inhoud die u heeft gemaakt met die van uw concurrenten om inhoud te identificeren die u mist.

Om bezoekers te converteren, heb je relevant en waardevol nodig inhoud op uw website. De inhoud moet uw bezoekers helpen meer te weten te komen over uw bedrijf, hun behoeften te bespreken en te laten zien wat uw bedrijf onderscheidt van uw rivalen.

Zorg ervoor dat u inhoud maakt voor elke fase van uw trechter, van bekendheid tot retentie. Gebruik ook verschillende mediavormen. Infographics zijn bijvoorbeeld geweldig voor sociale media.

4. Ontwikkel relaties met e-mailcampagnes

Zodra u inhoud heeft gemaakt om leads te genereren, moet u die relatie met uw publiek ontwikkelen. Een van de beste manieren om dit te doen is e-mailmarketing.

Er zijn twee soorten e-mailmarketingcampagnes die u kunt uitvoeren. Er zijn dripcampagnes waarbij je op vooraf bepaalde tijdstippen e-mails verstuurt op basis van acties. Voorbeelden van druppelcampagnes zijn welkomstmails, re-engagementcampagnes, enz.

U moet ook regelmatig e-mails naar uw publiek sturen.

Een infuuscampagne heeft tot doel de juiste abonnees aan te trekken en deze te converteren via e-mails die relevant zijn voor hun interesses. 

Wanneer u regelmatig e-mails verzendt, moet u regelmatig contact opnemen met mensen, zodat ze uw bedrijf onthouden, maar niet zo vaak dat abonnees het gevoel krijgen dat ze spam ontvangen. Het is een lastig evenwicht!

Een deel van de reguliere e-mails die u verzendt, zou omzet moeten genereren.

Wanneer je de passende beloning combineert met een magische korting, krijg je een conversie-explosie. Hier ziet u hoe het Leesa-team een ​​sterke verkoopkatalysator heeft geïntegreerd met een druppelserie met een beperkt aanbod. 

image7

Een Black Friday-uitverkoop in juli? Dat is een briljant idee!

Leesa stuurde een e-mail aan het begin van de promotie en nog een e-mail toen deze bijna ten einde liep. Abonnees die geen aankoop deden, ontvingen een speciaal geschenk:

image3

Deze e-mailreeks is een voorbeeld van een goed opgezette campagne die is ontworpen om mensen door de conversietrechter te duwen. U moet vergelijkbare e-mailmarketingreeksen en promoties ontwikkelen. 

5. Genereer conversies met een sterk aanbod

Om mensen door uw conversietrechter te laten gaan, moeten ze actie ondernemen. Om ze actie te laten ondernemen, moet je ze ervan overtuigen dat het aanbod dat je hebt gedaan, aan hun behoeften voldoet. Dat aanbod kan de stimulans zijn die u biedt om mensen aan uw e-maillijst te laten deelnemen, een bonus die u verstrekt bij een aankoop, de verkoopprijs voor een artikel of iets heel anders.

Zorg ervoor dat elk conversiepunt in uw trechter een sterk aanbod heeft.

U moet ook rekening houden met de verkoopkopie die u gebruikt om die conversie te genereren. Uw verkoopexemplaar moet de lezer boeien en hen de waarde van het ondernemen van actie laten begrijpen.

Laten we bijvoorbeeld naar Lifestraw kijken:

image1

Hun verkooppagina's zijn ontworpen om te converteren. Hier zijn slechts enkele dingen die ze proberen te doen om van een prospect een klant te maken:

  • Geef een lijst met voordelen op voordat u op de koopknop drukt
  • Leg de persoon vast wat hij of zij zal ontvangen met behulp van de juiste beelden
  • Gebruik sociaal bewijs in de vorm van beoordelingen
  • Voeg daar hun USP aan toe: “één aankoop = één jaar veilig water voor één kind.”

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat u bij elk contactpunt probeert uw doelgroep door uw conversietrechter te duwen. Dat houdt in dat u uw pagina’s en de relevante CTA voor conversies optimaliseert.

6. Test je trechter

Om de effectiviteit van uw trechter te analyseren, moet u gegevens verzamelen en vervolgens relevante gegevens analyseren. U moet controleren hoe mensen omgaan met uw inhoud en waar deze conversiepunten plaatsvinden. Met Right Inbox hebben we bijvoorbeeld top-of-the-funnel-inhoud zoals 'hoe u een nieuw Gmail-adres maakt. ' 

Dergelijke inhoud genereert veel verkeer en enkele leads. Vervolgens duwen we onze bezoekers de trechter in door relevante inhoud te delen met e-mailabonnees en andere strategieën.

We gebruiken tools zoals Google Analytics en andere om klantinteracties op elk contactpunt te monitoren. U moet dezelfde aanpak voor uw bedrijf implementeren.

Door effectieve monitoring identificeert u mogelijkheden om de conversiepercentages in uw trechter te verbeteren. Stapsgewijze verbeteringen zullen helpen meer leads en klanten voor uw bedrijf te genereren.

The Bottom Line

In deze handleiding wordt besproken hoe u een conversietrechter kunt maken. Het creëren van een effectieve conversietrechter begint met het begrijpen van het klanttraject. Vervolgens bouw je daarop voort door de hiaten in je content op te vullen, een relatie met je publiek op te bouwen via verschillende marketingkanalen, conversies te optimaliseren en de uitkomst te monitoren.

Neem de tijd om een ​​verkooptrechter te creëren die voldoet aan de behoeften en zakelijke doelstellingen van uw doelgroep. Het creëren van een effectieve conversietrechter gebeurt niet van de ene op de andere dag. Wanneer de zaken echter vlot verlopen, zult u blij zijn dat u de nodige investering heeft gedaan.

Auteur Bio

image5

David Campbell is een digitale marketingspecialist bij Ramp Ventures. Hij helpt bij het aansturen van het contentmarketingteam van Rechts Postvak IN. Als hij niet werkt, houdt hij van reizen en Spaans leren.