Home  /  groeibreukinzichtsaas  /  INSIGHT: Walls.io growth interview with Michael Kamleitner

INSIGHT: Walls.io groei interview met Michael Kamleitner

Naam: Michael Kamleitner

Positie: CEO & Oprichter
Leeftijd: 39

Hoe heet uw bedrijf? Walls.io - The Social Wall for Everyone

Opgericht: 2014 (ons bedrijf is eigenlijk opgericht in 2010, maar we zijn pas 4 jaar later begonnen met Walls.io).

Hoeveel mensen zitten er nu in het team? 13

Waar ben je gestationeerd? Wenen, Oostenrijk

Heb je geld ingezameld? Zo niet, hoe heb je dan geld gehad om Walls.io te bouwen?

Walls.io is 100% bootstrapped. Voordat we begonnen met het bouwen van ons product, heeft ons team met succes gewerkt als een software bureau, het bouwen van social media marketing applicaties op maat voor verschillende klanten. Het bureau heeft ons niet alleen het kapitaal verschaft om de ontwikkeling van de Walls.io MVP te financieren, maar het heeft ons ook toegang gegeven tot ons initiële klantenbestand.

Muren.io momentopname

Kun je ons vertellen wat Walls.io is en hoe je geld verdient?

Walls.io is een social media hub die content van 15 social media platforms weergeeft op fysieke displays, websites, widgets, apps - in principe, waar je maar wilt. Of, zoals we zeggen: Walls.io is de social wall voor iedereen! 😀 Use cases zijn onder andere displays op conferenties, beurzen, point-of-sale, websites en widgets voor hashtag marketing, of diepgaande integratie via onze API.

Walls.io wordt uitgevoerd op een Software-as-a-service (SaaS) abonnementsmodel, dus onze klanten betalen een maandelijkse vergoeding om hun social wall te draaien. Wij bieden een 100% gratis optie aan, evenals een Pro (USD200/maand) en Premium (USD500/maand) plan. We bieden ook eenmalige evenementenpassen aan.

Hoe ben je op dit idee gekomen?

Bij Walls.io eten, ademen en slapen we social media sinds bijna een decennium, dus natuurlijk hielden we ervan toen Twitterwalls voor het eerst opduiken bij nerdy tech evenementen zoals Barcamps etc. Buiten de tech bubble (of "Web 2.0" zoals we het toen noemden) was Twitter echter nooit een groot ding, dus besloten we om het concept vooruit te helpen door het toevoegen van ondersteuning voor andere, meer gemeenschappelijke platformen zoals Facebook. Vandaar dat Walls.io werd geboren! Vandaag de dag, jaren later, speelt user-generated content een grote rol in marketing en bedrijfscommunicatie, een feit dat Walls.io opende voor veel nieuwe use cases naast de verplichte event-business.

Hoe lang heb je er al aan gewerkt voordat je het lanceerde? Wanneer heb je je eerste dollar gezien?

De eerste MVP heeft ons slechts een paar weken gekost om te bouwen (eigenlijk is dit geheel door mijzelf gebouwd - het was *zeer* grof, geloof me;)), maar het heeft ons ongeveer een jaar gekost totdat we voor het eerst publiekelijk gelanceerd werden. Aangezien we vanaf het begin al betaalde plannen hadden, duurde het niet meer dan een paar dagen om onze eerste betalende klant aan te melden.

Wie zijn uw klanten? Wat is uw doelgroep?

We werken graag samen met klanten over de hele wereld (meer dan 50 landen, de laatste keer dat ik heb gecontroleerd). Het scala aan klanten is super divers - we hebben consumenten die Walls.io gebruiken voor een social media display op hun bruiloft of feest(https://walls.io/wedding-hashtag-walls), professionele organisatoren van evenementen en beurzen(https://blog.walls.io/showcases/oecd-forum-live-video-wall), allerlei educatieve diensten en universiteiten(https://blog.walls.io/showcases/i-chose-umich-students-social-wall), marketingafdelingen of bureaus die hashtagcampagnes voeren op Walls.io(https://blog.walls.io/showcases/how-to-use-hashtags-in-pre-launch-campaigns) - er is echt geen limiet aangezien de meeste bedrijven door gebruikers gegenereerde content en social media kunnen integreren in hun marketingstrategieën. Op een persoonlijke noot, het werken met zo'n divers stel klanten is wat Walls.io zo spannend maakt voor mij!

Ben je winstgevend? Zo niet, wanneer denk je dat je er dan komt?

Helaas kan ik onze KPI's niet met u delen. Maar omdat je weet dat we zijn opgestart, een team van 13, en actief zijn in ons vierde jaar, is het veilig om aan te nemen dat we winstgevend zijn! 😉

We herinvesteren bijna onze hele winst, meestal door nieuw talent aan te nemen! Het opstarten van een bedrijf betekent dat je voortdurend compromissen moet sluiten over de omvang van je team - veel functies die normaal gesproken over meerdere mensen verdeeld zouden zijn, moeten door één persoon worden uitgevoerd, sommige functies moeten zelfs een tijdje worden verwaarloosd. Toch denk ik dat het belangrijk is om altijd dat "toekomstige organigram" in je hoofd te hebben, en zodra de winst het toelaat, vul je het volgende, meest belangrijke vakje in door het aan te nemen.

Aantal actieve gebruikers: Ik ben blij te kunnen melden dat Walls.io op dit moment duizenden social media walls en displays aandrijft. We zijn vooral blij dat we dit najaar nog 1 miljoen sessies per maand op onze muren hebben doorbroken!

Hoe bent u aan uw eerste 100 klanten gekomen?

We hebben onze eerste tientallen klanten geland, voornamelijk door onze bestaande zakelijke relaties uit de agentuurbusiness. Vanaf daar was het allemaal organische groei, we zijn pas meer recentelijk begonnen met het investeren in betaald zoeken.

Wat zijn de 2-3 belangrijkste distributiekanalen die voor u het beste werken? Welk kanaal werkte niet voor u?

We testen voortdurend alle marketingkanalen die ons ter beschikking staan, dus we doen alles van betaalde zoekopdrachten, content & social media marketing, sponsoring, verwijzingsprogramma's, reviews, integraties, en samenwerkingsverbanden enz. Ik zou zeggen dat het voor ons de mix is die ervoor zorgt dat het werkt. Ik zou niet snijden in een van deze kanalen. Dat gezegd hebbende, hebben we nooit een massapubliek (TV, print, billboards) op de markt gebracht - gezien het feit dat we ons richten op zeer specifieke doelgroepen, zou dat waarschijnlijk niet veel zin hebben. Toch zou ik die Walls.io Superbowl spot wel eens willen zien! 😉

Het afgelopen jaar was het betaalde zoeken waarschijnlijk het kanaal dat het meest bijdroeg aan onze groei. Met een relatief gematigde klikprijs op onze belangrijkste zoekwoorden was het veruit de snelste manier om inkomsten te genereren. Aan de andere kant zijn social media displays geen supergrote niche, dus we zouden dat kanaal in de nabije toekomst wel eens kunnen verzadigen.

Content marketing daarentegen leverde niet zo snel resultaten op. Het kan echt jaren duren voordat het resultaat zichtbaar is, vooral in een concurrerende industrie als de onze. Er is een ton aan hoogwaardige, gevestigde content op social media marketing, dus je zult het erg moeilijk hebben om hier organisch verkeer in te brengen. De oplossing hier is om u te richten op uw doelgroep, dus in ons geval produceren we geen vanille social media marketing content, maar beperken we ons tot onze use cases (evenementen, digital signage, etc.). We zien deze aanpak werken, maar ook hier kost het veel tijd (wat we als bootstrappers vooral niet veel lijken te hebben) 😉

Tot slot sponsoren we graag non-profit evenementen, zo bieden we gratis sociale muren aan alle barcamps(https://blog.walls.io/product/free-social-wall-for-barcamp). Dit is een geweldige manier om ons product voor onze doelgroep te brengen, het heeft echt geholpen om ons merk te vestigen toen we begonnen!

Vertel ons 2-3 groei-uitdagingen die u recentelijk bent tegengekomen (en of u een strategie hebt om ze op te lossen).

Aangezien een deel van ons bedrijf gebaseerd is op evenementen, is churn een zeer serieuze zorg voor ons. Een klant die Walls.io koopt voor een conferentie kan zich na afloop van het evenement weer afmelden. Eerlijk gezegd: voor de event use case is er echt niet veel te doen aan churn. We hebben ervoor gekozen om het tegenovergestelde te doen en het te omarmen, door het aanbieden van speciale 72-uurs evenementenpassen. Dit helpt ons om een beter beeld te krijgen van onze verschillende doelgroepen en biedt extra functies speciaal voor dit segment van klanten in de toekomst. Voor ons betekent het bestrijden van churn dus het verbeteren van het product en het aanbieden van meer specifieke prijsopties voor verschillende doelgroepen.

Ook denken we veel na over hoe we Walls.io plakkeriger kunnen maken, bijvoorbeeld door onze widget te integreren in de website van het evenement voor en na het evenement. Goed nieuws is dat de meeste evenementen een jaar later terugkomen! 🙂

Een andere uitdaging is, zoals gezegd, de verzadiging van bepaalde kanalen zoals betaald zoeken. Ook hier is er niet veel te doen, maar het voortdurend afstemmen van Google Adwords-campagnes en het verkennen van alle mogelijke alternatieve kanalen. Zo kijken we momenteel naar review-platforms zoals Capterra of G2Crowd, maar het is nog te vroeg om te zeggen of dit een levensvatbaar kanaal voor Walls.io zal zijn.

Sommige van de taken zijn niet de moeite waard om in huis te doen. Wat besteed je uit?

Ik heb het gevoel dat er veel taken zijn die je kunt uitbesteden als je groeit - het maken van content, lichtgewicht webontwikkeling (landingspagina's, nooit de kernapplicatie), het beheren van je Google Adwords, enz. Mijn ervaring is echter dat het zinvol is om de meeste van die taken in eigen beheer uit te besteden als je het je eenmaal kunt veroorloven - de resultaten zullen altijd beter zijn.

Terug naar de bootstrapping-situatie - het is zinvol om meedogenloos te evalueren welke vaardigheden je huidige team naar de tafel brengt, en vervolgens de vaardigheden uit te besteden die je momenteel niet dekt en die je je niet kunt veroorloven om in huis in te huren. Voor ons was dat duidelijk content marketing. Gelukkig hebben we Andie ontmoet, een geweldige freelance schrijver & communicatie expert op het juiste moment. Ze hielp ons niet alleen met het positioneren van onze content marketing strategie, maar bewees ook al jaren een betrouwbare bijdrage te leveren. Een belangrijke voorwaarde (niet alleen voor content marketing, maar waarschijnlijk voor alle outsourcing) om outsourcing zinvol te laten zijn, is om het zeer nauw te koppelen aan je in-house team (regelmatig bellen/bijeenkomsten, het updaten van je freelance jongens over alles wat er aan de hand is met product, marketing etc).

Natuurlijk zijn er nog veel meer taken met een lage betrokkenheid, die gemakkelijker uit te besteden zijn - we hebben het met succes gedaan met het vertalen(https://www.upwork.com), het bouwen van landingspagina's(https://www.psd2html.com) en marktonderzoek (opnieuw, Upwork).

Wat zijn de 3 tools waar u en uw team niet zonder kunnen?

Wow, bij Walls.io zijn we grote gelovigen in SaaS, dus de lijst met hulpmiddelen is erg lang (eigenlijk heb ik hierover onlangs geblogd - https://medium.com/@_subnet/tooltime-2017-our-monthly-saas-bill-revisited-48950b584e77). Als je een pistool tegen mijn hoofd zou zetten en me zou dwingen om er drie te kiezen, dan zou het waarschijnlijk Github, Google Apps (Gmail, Docs, Drive) en Intercom zijn.

Het ontwikkelen van moderne software zonder Github (software versiebeheer, issue management) is totaal onvoorstelbaar, het wegwerken van Github zou een complete ramp zijn. Google Apps is de ruggengraat van onze interne en externe communicatie - ik gebruik Gmail al meer dan een decennium en keek nooit meer terug, Google Docs biedt veruit de beste collaboratieve bewerking, en Drive verbindt het allemaal met elkaar. Intercom is eindelijk zeer diep geïntegreerd in onze klantenondersteuning en marketingteams - we gebruiken het voor live chat, klantenondersteuning en marketingautomatisering. Ik heb nog geen andere tool gezien die zo'n goed werk doet om zo diep in ons bedrijf te integreren.

Vertel ons de grootste fout die u heeft gemaakt bij het bouwen en promoten van uw product en wat u ervan heeft geleerd.

Haha, een bijzonder gênant ding komt in mijn gedachten... vlak voor de feestdagen van vorig jaar hebben we een 99% promotionele kortingscode opgesteld die bedoeld is om te worden uitgedeeld aan een handvol trouwe vrienden & partners. Per ongeluk hebben we gemist om de korting correct in te stellen, waardoor deze voor *alle* aankopen van kracht werd. Aangezien het vlak voor ons vertrek naar een welverdiende vakantie was, kostte het ons een paar dagen om de fout op te merken en te corrigeren. Ik denk dat er een aantal zeer gelukkige Walls.io klanten zijn die nu 1EUR/maand betalen voor hun social wall 😉. Het leren is natuurlijk iets wat software engineers lang geleden hebben bedacht, maar de meeste marketing mensen moeten waarschijnlijk nog steeds: nooit veranderingen implementeren op een vrijdag (voor een vakantie), nooit zonder peer review, hoe klein het ook mag lijken!

Als je vandaag met Walls.io zou moeten beginnen, wat zou je dan anders doen?

Niet veel, maar misschien zou ik het agentschap veel eerder verlaten om me te concentreren op Walls.io. Natuurlijk, Hindsight is 20/20 - toen was het een moeilijke beslissing om nieuwe klantprojecten en de winst die ze zouden opleveren te weigeren, in plaats daarvan het investeren van onze slanke kasreserves in de bouw van Walls.io.

Waar zie je Walls.io over 5 jaar?

Hah, ask me where we’re in 1 year and I’ll have a hard time to tell you! 😉
Seriously, I hope we can move the concept of user-generated, social media content upstream. I want to see real-time, curated social displays at the biggest sport events in the world. Community opinion injected in TV shows and augmenting news portals. And marketing in general finding a more authentic and true tone by incorporating the voice of actual people. If Walls.io can help moving towards this, I think we did a great job!

Highly driven entrepreneur, co-founder of Poptin and Ecpm Digital Marketing. Nine years of experience in the digital marketing field and internet project management. Graduated with a Law degree from the Hebrew University of Jerusalem. A big fan of A/B testing, SEO and optimization, CRO, growth hacking and numbers. Enjoys testing new advertising strategies and tools and analyzing the latest start-up companies.