Home  /  Allese-mailmarketing  / Beste Mailforge-alternatieven voor krachtige e-mailmarketing

Beste Mailforge-alternatieven voor krachtige e-mailmarketing

E-mailmarketing is in het digitale tijdperk een van de beste manieren geworden om nieuwe klanten uw product of dienst te laten bekijken. Dankzij internet is het verzenden van relevante informatie naar uw potentiële klanten veel eenvoudiger dan voorheen.

Bovendien heeft de toevoeging van e-mailmarketingsoftware de manier veranderd waarop we informatie naar mensen sturen. Jaren geleden moesten mensen handmatig een lijst maken en e-mails verzenden, wat voor sommigen een beetje lastig was.

Tegenwoordig is marketing per e-mail veel vloeiender geworden dankzij alle functies die deze krachtige tools bieden. Mailforge is altijd een van de meesten geweest efficiënte e-mailmarketing Er zijn tools beschikbaar om e-mails met boeiende CTA’s te maken.

Houd er echter rekening mee dat er andere uitstekende alternatieven voor de Mailforge-software zijn als deze u nog niet volledig overtuigen. In dit artikel gaan we enkele van de beste Mailforge-alternatieven voor e-mailmarketeers bespreken.

Wat is Mailforge?

Mailforge is een e-mailmarketingplatform waarmee mensen binnen een paar minuten e-mails kunnen maken, bewerken en verzenden naar wie ze maar willen. De schoonheid van Mailforge hangt af van het gebruiksvriendelijke platform, waardoor het voor de meeste mensen toegankelijk is.

Het mooie van Mailforge is dat het over veel functies beschikt die je in je voordeel kunt gebruiken. Deze functies omvatten:

 • Editors voor slepen en neerzetten
 • Pop-upmaker
 • Formulieren insluiten
 • Landingspagina's
 • Nieuwsbrieven
 • Eenvoudig contactbeheer
 • Segmentatie
 • A / B Split-testen

Zoals veel recensenten online vermelden, is Mailforge het beste voor kleine tot middelgrote bedrijven die niet zo'n complex platform nodig hebben om hun e-mails te personaliseren. Hoewel grotere bedrijven ook kunnen profiteren van de voordelen die Mailforge te bieden heeft, zijn deze wellicht niet voldoende om alle zaken die het bedrijf nodig heeft te dekken.

Mailforge biedt zowel een gratis versie als een gratis proefversie voor degenen die enkele van de krachtigste functies willen testen voordat ze besluiten erin te investeren. Over het geheel genomen begint deze software bij $ 36.00 per gebruiker, per maand, wat een relatief toegankelijke prijs is gezien alle functies die het mensen biedt.

Mailforge voor- en nadelen

VOORDELEN

 • Het is makkelijk te gebruiken
 • Het werkt uitstekend voor het maken en verzenden van mobielvriendelijke nieuwsbrieven
 • U heeft geen expertise op het gebied van e-mailmarketingplatforms nodig om deze service te gaan gebruiken

NADELEN

 • Het biedt misschien niet genoeg functies voor grote bedrijven
 • De functie 'Campagnerapport' geeft niet zoveel details in de rapporten als we hadden gewild

Mailforge-alternatieven

Nu je alle functies kent die Mailforge biedt voor bedrijven die hun inhoud willen optimaliseren voor e-mailproviders, gaan we een aantal van de alternatieven van deze software bekijken.

Hoewel dit alternatieven zijn voor Mailforge, moet je er rekening mee houden dat dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat ze veel beter zijn. Uiteindelijk moet u de dienst kiezen die het beste bij uw behoeften en budget past.

Brevo (voorheen Sendinblue)

Over het algemeen is Brevo (Sendinblue) een e-mailmarketingplatform dat beweert in al uw e-mailmarketingbehoeften te kunnen voorzien. Sommige gebruikers noemen het ook wel een ‘alles-in-één’ marketingdienst.

Een van de dingen die we leuk vinden aan Brevo (Sendinblue) is hoe eenvoudig de gebruikersinterface is. Dit betekent niet dat er geen functies beschikbaar zijn, maar het geeft je wel de mogelijkheid om gemakkelijk te begrijpen hoe het werkt. U hebt het bovenste menu waarmee u kunt overschakelen van campagnes naar automatisering, uw contacten of uw transactionele e-mails.

Aan de andere kant heb je een zijbalk die je kunt gebruiken om naar je sjablonen, e-mails, Facebook-ADS, sms en nog veel meer te schakelen. Als u een nieuwe campagne wilt maken, is er een grote groene knop waarop u kunt klikken om het proces te starten. 

Kenmerken

Brevo werkt met vier primaire modules, namelijk de volgende:

 • E-mailmarketinguitzendingen en campagnes
 • E-mailmarketing automatisering
 • SMS en transactionele e-mails
 • Social media marketing

In de eerste module kunt u een e-mailexplosie maken en deze naar uw contactenlijst sturen. Brevo biedt een vrij eenvoudige visuele interface waarin u de structuur van de e-mail kunt opbouwen. Als u over de kennis beschikt, kunt u uw huidige e-mailsjabloon ook importeren via het onbewerkte HTML-formaat.

Degenen die niet zoveel tijd willen besteden aan het opbouwen van hun e-mailstructuur, kunnen ook naar de bibliotheek van Brevo gaan en kiezen uit een van de vele sjablonen.

Wat betreft de 'e-mail marketingautomatisering module kunt u bepaalde e-mailberichten of 'triggers' instellen voor uw potentiële klant als deze triggers afgaan. Sommige van deze triggers omvatten het sturen van een e-mail als de klant zijn transportauto achterlaat of als er iemand jarig is.

Met sms- en transactionele e-mails kunt u dit soort e-mails zonder enige moeite opbouwen, en met socialemediamarketing kunt u Facebook-ADS opzetten op een gebruiksvriendelijk platform.

Interessant genoeg rekent Brevo per verzonden e-mail, niet op basis van het aantal contacten. Voor sommige bedrijven kan dit een voordeel zijn.

Brevo (Sendinblue) Voor- en nadelen

VOORDELEN

 • Het is gebruiksvriendelijk
 • Het is geschikt voor elk bedrijf
 • Het biedt concurrerende prijzen

NADELEN

 • De e-mailbouwer kan wel wat werk gebruiken
 • Het voor de eerste keer opzetten van de service kan voor sommigen vermoeiend zijn

Voor wie is Brevo (Sendinblue) bedoeld?

Brevo is het beste voor degenen die alles willen wat ze nodig hebben op één platform. Over het algemeen werkt deze service voor bedrijven van elke omvang en biedt deze redelijk concurrerende prijzen.

Stuurlaan

Sendlane is een tool voor klantbetrokkenheid en marketingautomatisering voor e-commerceverkopers. In wezen stelt het platform u in staat inzichten over uw klanten te verkrijgen via gedragsgegevens. Bovendien kunt u gepersonaliseerde berichten maken en verzenden om de betrokkenheid te bevorderen.

Als u een bedrijf bent en alles wilt bijhouden, biedt Sendlane u ook de mogelijkheid om aankopen, bezoeken en klikken op al uw websites bij te houden. Het deel waar Sendlane uitblinkt, bevindt zich op de afdeling ‘Features’.

Sendlane-functies

Sendlane wordt geleverd met een overvloed aan verschillende functies die u kunt gebruiken om alle gegevens bij te houden die u nodig heeft. Al deze inzichten zijn vastgelegd in de prachtige gebruikersinterface van Sandlane. We gaan enkele van de populairste functies van Sendlane bespreken, zodat u een idee krijgt van wat u kunt verwachten.

Builder met slepen en neerzetten: Sendlane maakt het voor alle gebruikers gemakkelijker om inhoud te creëren door een eenvoudige drag-and-drop-builder te gebruiken. Over het algemeen is deze functie grondig geoptimaliseerd, dus het kan zijn dat u er geen problemen mee ondervindt.

Landingspaginamaker: De landingspaginabouwer is opgenomen in alle pakketten van Sendlane, dus als u het meeste uit uw website wilt halen, kunt u deze functie gebruiken.

Neem contact op met automatisering en tagging: Over het algemeen kunt u workflows maken om uw e-mailmarketingtrechters aan te passen op basis van wat uw e-mailabonnees doen.

Analytics: Zoals de naam al aangeeft, heeft u eenvoudig toegang tot realtime analyses en rapportage voor al uw e-mails, zodat u geen belangrijke gegevens verliest.

Automatische verzendtijden: Sendlane kan de gewoonten van uw abonnee volgen bij het openen van e-mails en optimaliseert de bezorgtijden op het meest geschikte moment voor uw abonnee.

E-mailuitzendingen en automatisering: u kunt eenvoudig e-mails maken en deze op elk gewenst moment voor uw abonnees automatiseren. Bovendien kun je kiezen uit een van de vele ontwerpen van Sendlane, zodat je de ervaring veel sneller maakt.

Sendlane begint bij $ 25 per maand, en de prijs stijgt op basis van het aantal abonnees dat je hebt. Er is ook een gratis proefversie beschikbaar voor geïnteresseerden.

Sendlane voors en tegens

VOORDELEN

 • De automatiseringsfuncties werken prima
 • Het heeft een geweldig ondersteuningsteam

NADELEN

 • Het platform is misschien niet zo intuïtief als het voor sommige mensen beweert te zijn

Voor wie is Sendlane bedoeld?

Zoals het bedrijf zelf beweert, is Sendlane het beste voor e-commerceverkopers die hun marketing willen optimaliseren.

ActiveCampaign

ActiveCampaign is e-mailmarketing- en automatiseringssoftware die verkoop-CRM toevoegt. Over het algemeen wordt deze service het meest aanbevolen voor diegenen die op zoek zijn naar een van de best mogelijke e-mailautomatiseringservaringen.

Hoewel ActiveCampaign niet noodzakelijkerwijs overweldigd wordt door verschillende functies, richt het zich sterk op software voor e-mailmarketing en marketingautomatisering, waar veel bedrijven voor gaan.

ActiveCampaign-functies

ActiveCampaign beschikt over verschillende tools die u op de lange termijn nuttig kunt vinden. Blijf lezen als je meer over hen wilt weten!

e-mail nieuwsbrieven: U kunt genieten van zowel een drag-and-drop-builder als prachtige sjablonen als u geen zin heeft om veel minuten te besteden aan het maken van een e-mailstructuur. Over het algemeen heeft u de volledige controle over wat er met uw e-mails gebeurt, dus zorg ervoor dat u zo creatief mogelijk bent!

CRM: De CRM van ActiveCampaign heet 'Deals' en stelt u in staat uw verkoopopvolgingen te automatiseren, waardoor u deals kunt sluiten zonder al te veel handmatig werk te doen.

Chat ter plaatse: Met deze software kunt u chat aan uw website toevoegen en deze samenbrengen met uw e-mail- en CRM-berichten, waardoor uw bezoekers een veel betere browse-ervaring hebben.

Geautomatiseerde campagnes: Zoals eerder vermeld is automatisering het sterke punt van ActiveCampaign. Het creëren van automatisering met deze software is vrij eenvoudig, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u niet genoeg ervaring heeft.

ActiveCampaign begint bij $ 15 per maand en biedt ook een gratis proefperiode voor degenen die mogelijk geïnteresseerd zijn.

Voor- en nadelen van ActiveCampaign

VOORDELEN

 • Het is een aanzienlijk krachtige tool voor marketingautomatisering
 • Het biedt veel informatie over zijn rapporten
 • Het biedt gratis accountmigraties voor degenen die van andere software komen

NADELEN

 • Er is geen gratis abonnement
 • Er worden kosten in rekening gebracht als u een voorbeeld wilt zien van hoe uw nieuwsbrief eruitziet in uw e-mailclients
 • Het is niet zo eenvoudig als andere platforms

Voor wie is ActiveCampaign bedoeld?

ActiveCampaign werkt het beste voor degenen die een extra tool voor marketingautomatisering willen hebben en de multi-channel marketing in hun bedrijf willen optimaliseren.

GetResponse

GetResponse is een van de populairste tools voor elk bedrijf. Ongeacht wat uw doel met GetResponse is, u zult er waarschijnlijk verschillende voordelen uit halen.

Over het geheel genomen is GetResponse een geweldig hulpmiddel om leads vast te leggen, omdat het een heleboel handige hulpmiddelen biedt om leads efficiënt vast te leggen en te behouden. Bovendien is het platform van deze dienst een van de meest intuïtieve die we op de markt hebben gezien.

GetResponse-functies

Enkele van de populairste functies van GetResponse zijn onder meer:

 • Nieuwsbrief Maker
 • Sjabloonontwerpen
 • Email Automation
 • List management
 • Analytics
 • Conversietrechters
 • Live Chat

Het basisplan van GetResponse is volledig gratis voor iedereen, wat uitstekend nieuws is. Bovendien beginnen de tariefplannen bij $ 15 per maand en stijgen ze afhankelijk van het aantal abonnees dat je al hebt.

GetResponse Voor- en nadelen

VOORDELEN

 • Uitstekende lijstautomatisering
 • Conversietrechters
 • Live-chats
 • Het is makkelijk te gebruiken

NADELEN

 • De automatiseringsfuncties zijn alleen beschikbaar op hogere abonnementen

Voor wie is GetResponse bedoeld?

Zoals eerder vermeld, is deze service bedoeld voor degenen die serieus bezig zijn met het vastleggen van leads en het verkrijgen van krachtige automatisering met hun marketing.

Opmerkelijkheid 

In tegenstelling tot andere services op deze lijst is Remarkety speciaal gebouwd voor e-commerce. Over het geheel genomen is dit een multi-channel marketingautomatiseringsplatform dat kan worden geïntegreerd met de meeste e-commerceplatforms die momenteel op de markt zijn.

Remarkety-functies

Remarkety biedt veel verschillende functies, dus het kan voor iemand moeilijk zijn om ze allemaal in de eerste keer te begrijpen. Toch is hier een lijst met enkele van de meest opmerkelijke kenmerken van Remarkety:

 • A/B-testing
 • Campagnesegmentatie, analyse en beheer
 • Samenwerkingsinstrumenten
 • Klik op Volgen
 • Klantonderzoeken, formulieren en CTA's
 • Functie voor slepen en neerzetten
 • email management

Remarkety begint bij $ 25 per functie, per maand. Er is ook een gratis proefperiode voor geïnteresseerden.

Remarkety voor- en nadelen

VOORDELEN

 • Het is extreem gemakkelijk te gebruiken
 • Het klantenserviceteam is uitstekend
 • Het heeft een gebruiksvriendelijke interface

NADELEN

 • De sjablonen zijn niet zo goed als andere op de markt
 • Er zijn veel functies, die het voor sommige mensen overweldigend kunnen maken

Voor wie is Remarkety bedoeld?

Remarkety werkt het beste voor e-commercebedrijven die hun marketingstrategie willen optimaliseren op basis van de gedragsgegevens van gebruikers.

SendGrid

Sendgrid is marketingsoftware die zich richt op de afleverbaarheid van e-mails, wat betekent dat elke e-mail uw klant correct bereikt.

Sendgrid-functies

Naast een e-mail-API-service heeft Sendgrid ook een breed scala aan functies waarmee de klant gemakkelijk zijn oplossingen kan integreren. Hier is een lijst met enkele van de beste functies van Sendgrid:

 • E-mail afleverbaarheid
 • E-maileditor
 • Automatisering
 • Analytics
 • Contact management

Sendgrid begint bij $ 15 per maand, per gebruiker. Het biedt echter ook een gratis abonnement dat maximaal 2,000 contacten en 6,000 e-mails per maand biedt.

Sendgrid voor- en nadelen

VOORDELEN

 • Het heeft een gratis abonnement
 • Het biedt geweldige e-mailbezorgbaarheid

NADELEN

 • Het heeft niet veel segmentatieopties
 • De autoresponders zijn eenvoudig

Voor wie is Sendgrid bedoeld?

Sendgrid is geweldig voor degenen die prioriteit willen geven aan de afleverbaarheid van e-mail boven al het andere, omdat het dit aanzienlijk beter doet dan de concurrentie.

Tot slot

Er zijn veel krachtige Mailforge-alternatieven die u vandaag de dag kunt gebruiken. Het is een kwestie van het platform kiezen dat het beste bij uw behoeften past. Als je geïnteresseerd bent in een van de hierboven genoemde platforms, bekijk ze dan zeker eens!

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.