Home  /  Allesemail marketing  / SmartrMail-alternatieven: Top 8 gebruiksvriendelijke e-mailmarketingplatforms

SmartrMail-alternatieven: Top 8 gebruiksvriendelijke e-mailmarketingplatforms

Bedrijven weten dat ze e-mails naar hun klanten en potentiële klanten moeten sturen, maar het is moeilijk om daar uren mee bezig te zijn. E-mailmarketingsoftware kan het minder tijdrovend en aangenamer maken.

We weten dat er tal van opties zijn, en SmartrMail is een uitstekende keuze voor e-commercebedrijven. Het richt zich vooral op mensen met online winkels, en je moet BigCommerce of Shopify gebruiken om ervan te profiteren.

Deze hypergepersonaliseerde e-mailmarketingsoftware is echter niet voor iedereen geschikt. Als u op zoek bent naar SmartrMail-alternatieven, bekijk dan deze acht opties:

1. MailJet

Mailjet wordt beschouwd als e-mailmarketingsoftware voor het middensegment. Het biedt voldoende functionaliteit om levensvatbaar te zijn, hoewel niets echt opvalt om het publiek te verbazen.

Mailjet Welkom

Voordelen

Hoewel het moeilijk is kies de juiste e-mailmarketingsoftware, Mailjet is misschien wel een van de beste SmartrMail-alternatieven. We houden van de unieke e-maileditor omdat deze samenwerking en transactionele e-mails mogelijk maakt. 

Hoewel het niet over de beste autoresponder- en segmentatiemogelijkheden beschikt, klaart het de klus. Dat wil zeggen, zolang u geen complexe eisen stelt aan uw e-mailmarketingtool. Bovendien kunt u met het gratis abonnement het zonder angst uitproberen.

Mailjet-functies

Voors:

 • Handige installatiegids
 • Transactionele sjablonen
 • Samenwerking toegestaan

nadelen:

 • Weinig segmentatiemogelijkheden
 • Nee live gesprek ondersteuning
 • Beperkte functionaliteit van autoresponders

Prijzen

Met Mailjet heeft u een abonnement voor altijd gratis waarmee u dagelijks 200 e-mails of 6,000 per maand kunt verzenden. U kunt beschikken over onbeperkte contacten, geavanceerde statistieken, een e-maileditor en meer.

Basic is de volgende voor $ 9.65 per maand voor 30,000 e-mails zonder dagelijkse limiet. Je krijgt de gratis functies, het Mailjet-logo is verwijderd en er is online ondersteuning.

Als dat nog niet genoeg is, kost Premium $ 20.95 voor 30,000 e-mails per maand zonder dagelijkse limiet. U krijgt de functies van het Basisabonnement met samenwerking tussen meerdere gebruikers, A/B-testen, segmentatie, marketingautomatisering en meer.

Enterprise is het definitieve plan en wordt aangepast op basis van uw behoeften. U krijgt alle beschikbare functies, zoals onder meer een Service Level Agreement, migratie en deliverability-services.

Mailjet-prijzen

Voor wie is dit?

Wij zijn van mening dat Mailjet geschikt is voor alle soorten particulieren en bedrijven. De abonnementen zijn geprijsd voor kleinere bedrijven en hebben de functionaliteit om veel e-mailmarketingtaken uit te voeren.

Goed gelezen: Mailjet-alternatieven die uw e-mailmarketing naar een hoger niveau tillen

2. Campagnemonitor

Campaign Monitor biedt solide functies, die ideaal zijn voor beginners en mensen met ervaring. In feite combineert het functionaliteit met een eenvoudig te gebruiken interface, zodat u een eenvoudige oplossing krijgt.

Campagnemonitor Welkom

Voordelen

Uiteindelijk richt Campaign Monitor zich vooral op automatisering en segmentatie. U kunt snel een gepersonaliseerd traject voor elke klant creëren om ze betrokken te houden en de omzet te verhogen.

Hoewel andere SmartrMail-alternatieven veel kunnen kosten, is deze redelijk op de lagere niveaus. Bovendien kunt u uw e-mail een persoonlijke benadering geven. Hiermee laat je klanten zien dat je om ze geeft.

Functies voor campagnemonitor

Voors:

 • Gidsen voor autoresponders
 • Gemakkelijk te navigeren
 • Transactionele e-mails

nadelen:

 • Geen landingspaginabouwer
 • Alleen basissegmentatie

Prijzen

Hoewel er geen gratis abonnement is, begint Campaign Monitor met Basic voor $ 9. U kunt 2,500 e-mails verzenden en beschikt over de kernfuncties. Er is ook een gratis afbeeldingengalerij en linkrecensie.

Onbeperkt kost $ 29 per maand voor onbeperkte e-mails. U krijgt ook prioriteitsondersteuning, inzichtenanalyses, onbeperkte previews, een afteltimer en nog veel meer.

Premier is het definitieve abonnement voor $ 149 per maand. Je krijgt alle functies van Unlimited, maar er is ook geavanceerde linktracking, vooraf gebouwde segmenten en optimalisatie van de verzendtijd.

Campagnemonitor Prijsbepaling

Voor wie is dit?

Wij zijn van mening dat Campaign Monitor ideaal is voor alle soorten marketeers. Er zijn tal van geweldige functies die opvallen en u kunnen helpen bij het opzetten van complexe e-mailmarketingcampagnes.

Goed gelezen: 6 beste alternatieven voor campagnemonitors

3. Taartpost

Cake Mail is e-mailmarketingsoftware die is ontworpen om u te helpen in contact te komen met uw klanten. U kunt campagnes volgen en verzenden om uw merk te weerspiegelen en uw bedrijf te laten groeien.

Taartpost Welkom

Voordelen

Er zijn talloze functies om van Cake Mail te genieten. Eerst en vooral zul je de beschikbare e-mailsjablonen leuk vinden. Zo kun je snel iets creëren. U kunt echter ook sjablonen van andere locaties uploaden.

Met Cake Mail beschikt u over e-mailplanning, autoresponders en A/B-testfuncties. Bovendien kunt u aanmeldingsformulieren maken voor Facebook en uw website. Hiermee kunt u bevestigings- en welkomstmails verzenden wanneer iemand zich aanmeldt!

smartrmail-alternatieven

Voors:

 • Gratis proefversie met alle functies
 • Makkelijk te gebruiken
 • Uitstekende sjablonen

nadelen:

 • Kost iets meer dan andere SmartrMail-alternatieven
 • Weinig trainingsmogelijkheden

Prijzen

De prijzen voor Cake Mail zijn uitsluitend gebaseerd op het aantal contacten dat u heeft. Er is ook een gratis proefperiode van 30 dagen. U kunt hier 500 contacten hebben en 500 e-mails verzenden. 

Prijzen zijn als volgt:

Prijzen voor taartpost

Voor wie is dit?

Wij zijn van mening dat Cake Mail ideaal is voor individuen en makers van inhoud. Het heeft geen extravagante functies en is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken.

Goed gelezen: Cakemail-alternatieven voor het bereiken van een dynamische e-mailmarketingstrategie

4. Uni-afzender

Unisender is eenvoudige e-mailmarketingsoftware. Het wordt geleverd met alles wat u van uw e-mailmarketingtool verwacht, en het is gebaseerd in Oekraïne.

Unisender Welkom

Voordelen

Met Unisender kunt u bulk-e-mailcampagnes verzenden. Er zijn meer dan 100 sjablonen, maar je krijgt ook een editor voor slepen en neerzetten, segmentatietools en meer.

Met deze multi-channel e-mailmarketingsoftware kunt u sms-berichten verzenden. Met geavanceerde segmentatie kunt u eenvoudig uw sms-campagnes maken.

Als dat nog niet genoeg is, heb je ook transactionele e-mails, die via de WebAPI worden verzonden. Op die manier kunt u zich concentreren op uw producten en mensen rechtstreeks laten kopen via de e-mails die u verzendt!

Unisender-functies

Voors:

 • PHP-bibliotheek
 • Allround gearchiveerde API
 • Webhooks-updates

nadelen:

 • Het kan lang duren om bulk-e-mails te verzenden
 • Er moeten verbeteringen worden aangebracht in de formulieren en formaten

Prijzen

Er zijn drie tariefplannen voor Unisender. Light kost $ 10 per maand en je krijgt toegang tot alle functies met onbeperkt verzenden.

Standaard is de volgende voor $ 12 per maand. U krijgt dezelfde voordelen als bij Light, maar de e-mailmarketingsoftware beveelt manieren aan om uw afleverbaarheid te verbeteren.

Met Premium kan het beginnen bij $ 112 per maand. Je krijgt alles van Standaard, maar je beheert ook je campagnes in één keer.

Unisender-prijzen

Voor wie is dit?

Wij zijn van mening dat Unisender geweldig is voor alle soorten marketeers. Beginners zullen het gemakkelijk te gebruiken vinden, terwijl degenen met ervaring de API kunnen uitproberen voor nog meer voordelen.

5. SendinBlue

SendinBlue is geweldige e-mailmarketingsoftware. Vergeleken met de andere SmartrMail-alternatieven is het goedkoop, heeft het talloze geavanceerde functies en kun je er zoveel mee doen.

SendinBlue Welkom

Voordelen

Met deze e-mailmarketingsoftware voor meerdere kanalen kunt u sms-berichten, chats en e-mails verzenden. Als iemand een vraag heeft, kun je rechtstreeks met hem of haar live chatten in de e-mailmarketingtool. 

Het is ook mogelijk om uw ervaring te personaliseren. Er is een CRM om uw klantgegevens bij te houden. Automatisering is ook mogelijk, zodat u uw lijsten kunt segmenteren en e-mails op het beste moment kunt verzenden.

Daarmee zijn transactionele e-mails een mogelijkheid. U kunt uw klanten op een nieuw niveau opzetten en met hen communiceren. Mensen kunnen op productlinks klikken en meteen naar uw website worden geleid om tijd te besparen!

SendinBlue-functies

Voors:

 • Kan A/B-testen uitvoeren
 • Geavanceerde attributies
 • Aanpasbare interface

nadelen:

 • Geen transactionele statistieken
 • Het gratis abonnement biedt geen A/B-testen

Prijzen

Er is een voor altijd gratis abonnement bij SendinBlue. Je krijgt de kernfuncties, kunt 300 e-mails per dag verzenden en hebt onbeperkte contacten.

Lite is geschikt voor beginners en kost $25 per maand voor 10,000 e-mails. Er geldt geen dagelijkse verzendlimiet en u krijgt e-mailondersteuning. Tegen een kleine vergoeding kunt u geavanceerde statistieken en A/B-tests toevoegen en het SendinBlue-logo verwijderen.

Premium is de volgende voor $ 65 per maand voor 20,000 e-mails. U krijgt alle Lite-functies, maar u beschikt ook over automatisering, landingspagina's en toegang voor meerdere gebruikers.

Enterprise is de laatste optie en is aangepast aan uw behoeften. Elke functie is beschikbaar, inclusief toegang voor 10 gebruikers, veel landingspagina's, verzending met prioriteit en meer.

smartrmail-alternatieven

Voor wie is dit?

Wij zijn van mening dat SendinBlue ideaal is voor alle soorten marketeers, omdat het gemakkelijk te gebruiken is en geavanceerde functies heeft voor complexe e-mailmarketingcampagnes.

6. ik Contacteer

Als u snel en zonder gedoe een e-mail wilt ontvangen, dan is iContact iets voor u. Het heeft een behoorlijk functiebereik en is eenvoudig. Bovendien is de jargonvrije aanpak ideaal voor beginners.

iContact Welkom

Voordelen

Uiteindelijk is iContact een betaalbare e-mailmarketingsoftware. Het is niet de goedkoopste die er is, maar het is redelijk.

Je zult de functies waarderen, die er in overvloed zijn. Ze zijn solide met bouwers van bestemmingspagina's, een betrouwbare editor en basissegmentatie-opties. 

Bovendien kunt u eenvoudige autoresponders maken. Zo kun je automatisch een bericht sturen wanneer iemand een specifieke actie uitvoert (zoals het winkelwagentje verlaten of zich aanmelden voor de nieuwsbrief).

iContact-functies

Voors:

 • Gepersonaliseerde gebruikersinterface
 • Verschillende ondersteuningsopties in vergelijking met andere SmartrMail-alternatieven
 • Gemakkelijk te gebruiken de navigatie

nadelen:

 • Geen e-mailplanning
 • Langzaam ladende pagina's

Prijzen

Met iContact heeft u een abonnementsoptie voor altijd gratis. U kunt 2,000 e-mails per maand verzenden en 500 contacten hebben. Er is e-mailondersteuning, één welkomstserie en één landingspagina.

Standaard kost $ 15 per maand voor 1,500 contacten. Hiermee krijgt u ondersteuning via e-mail en livechat, onbeperkt verzenden, meerdere gebruikers en meer.

Pro is het definitieve plan voor $ 30 per maand. Hiermee heb je alles van Standard, maar krijg je ook marketingautomatisering en onbeperkte landingspagina's met slimme verzendmogelijkheden.

iContact-prijzen

Voor wie is dit?

Wij zijn van mening dat iContact geschikt is voor iedereen die geen behoefte heeft aan complexe e-mailmarketingcampagnes. Als u snel e-mails wilt maken, is dit de tool voor u.

7. LeadVoeder

LeadFeeder is een SaaS-applicatie (Software as a Service) waarmee u het verkeer naar uw website kunt volgen. Zo kun je de juiste informatie verzamelen en leads genereren. Het is geen e-mailmarketingsoftware, maar u kunt het integreren met andere e-mailmarketingtools.

LeadFeeder Welkom

Voordelen

Het is belangrijk om te begrijpen dat LeadFeeder geen e-mailmarketingsoftware is. Hiermee kunt u leads identificeren uit het huidige verkeer dat uw website ontvangt. Omdat het Google Analytics gebruikt, kunt u al die gegevens verzamelen om inzicht te krijgen in uw anonieme verkeer.

U zult merken dat LeadFeeder de nauwkeurigheid van leads kan verbeteren, omdat het de dingen verwijdert die u ervan weerhouden kwaliteitsleads te krijgen. Zo kunt u zich focussen op de beste vooruitzichten. In feite scoort het uw leads automatisch op basis van specifieke webactiviteiten.

LeadFeeder-functies

Voors:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Volg websitebezoekers
 • Integreert met e-mailmarketingtools en CRM's

nadelen:

 • Heeft betere integraties nodig
 • Ingewikkelde prijsstructuur

Prijzen

Er is een eeuwig gratis abonnement genaamd Lite. Hiermee krijgt u de basisversie van de site die u de leads van de afgelopen drie dagen laat zien. 

Premium kost $ 63 per maand en je krijgt alle functies. Je begint echter met een proefperiode en krijgt in het begin niet overal toegang tot, wat het verwarrend maakt.

LeadFeeder-prijzen

Voor wie is dit?

Wij zijn van mening dat LeadFeeder een geweldig hulpmiddel is voor digitale marketeers met websites. Als u betere leads wilt krijgen, is dit iets voor u.

8.Emma

Emma biedt cloudgebaseerde e-mailmarketingsoftware waarmee u e-mailcampagnes kunt maken en de prestaties kunt meten. 

Emma Welkom

Voordelen

Met het juiste tariefplan kunt u dynamische inhoud creëren. Dit betekent dat u meerdere versies van een e-mail kunt maken en deze allemaal aan verschillende mensen kunt doorgeven. Op die manier kun je ze testen om te zien welke het beste werkt.

Je zult ook geavanceerde analyses vinden. Hier kunt u de onderwerpregel splitsen, de heatmap gebruiken en nog veel meer!

Emma-kenmerken

Voors:

 • Veel sjablonen
 • Geweldige klantenservice
 • Makkelijk te gebruiken platform

nadelen:

 • Beperkte integraties
 • Vereist een jaarcontract

Prijzen

Voor elk tariefplan is een jaarcontract vereist. Met Pro betaal je $ 89 per maand voor 10,000 contacten. Je beschikt over A/B-testen, dynamische inhoud, ingebouwde integraties en nog veel meer.

Plus is $ 159 per maand voor 10,000 contacten. Je krijgt de Pro-functies, maar er zijn ook onbeperkte workflows, aangepaste gebeurtenisautomatisering en een landingspagina-bouwer.

Emma HQ kost $ 279 per maand voor 10,000 contacten, en je krijgt alle Plus-functies. Er zijn ook aangepaste sjablonen, een activiteitendashboard en private branding beschikbaar.

Emma prijzen

Voor wie is dit?

Wij zijn van mening dat Emma een geweldige e-mailmarketingoplossing is voor marketingteams met verschillende doelgroepen. Om het te laten werken, heb je echter een groot marketingbudget nodig.

Conclusie

Degenen die Shopify of BigCommerce niet gebruiken, kunnen merken dat ze niet kunnen profiteren van SmartrMail. Dat betekent echter niet dat u geen e-mailmarketingtools tot uw beschikking heeft.

We hebben acht SmartrMail-alternatieven besproken om u te helpen de juiste oplossing te vinden. Leer meer over elk ervan, bekijk de gratis proefversies en maak e-mailmarketing eenvoudiger voor u!

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.