Home  /  Allescontent marketing  / 9 tips om uw blogposts aantrekkelijker te maken

9 tips om uw blogposts aantrekkelijker te maken

Wat is het gemiddelde betrokkenheidspercentage dat u krijgt van uw blogposts? Krijgt u aandelen, vind-ik-leuks en reacties die ervoor zorgen dat u meer volgers krijgt? Of lijken uw artikelen te verdwijnen in de zee van inhoud die elke dag wordt geproduceerd?

Als je naar alle mogelijke manieren kijkt om in 2021 inhoud online te publiceren, zul je zien dat er minstens een dozijn zijn spannende formaten die u kunt uitproberen. Maar dat is zonder enige twijfel zo blogs zijn nog steeds de baas

Volgens de beschikbare gegevens zijn dat er ongeveer 500-600 miljoen actieve blogs op internet. Dat betekent een derde van alle websites zijn gericht op het publiceren van inhoud.

En eerlijk gezegd is dat geen verrassing. Als we kijken naar alle mogelijke voordelen van bloggen – financieel en marketinggerelateerd – het is duidelijk waarom zowel individuen als merken blogs willen blijven schrijven.

Maar als u een van die individuen of merken bent, is er één ding dat u moet begrijpen. Om op te vallen in zulke hevige concurrentie, moet je inhoud publiceren die 100% geoptimaliseerd is om resultaten te behalen. En dat betekent dat je absoluut de beste blogs moet schrijven die je kunt.

Dus als u er klaar voor bent om het werk te doen dat resultaten oplevert, zijn dit de negen dingen die u kunt doen maak uw blogposts aantrekkelijker.

1. Schrijf voor gewone mensen

Heb je je ooit afgevraagd wat de grootste fout is die schrijvers maken bij het schrijven voor online publicaties? Zelfs als je dat niet hebt gedaan, vertellen we het je toch. Het zorgt ervoor dat ze zich kunnen laten meeslepen.

Zie je, de meeste blogs zijn niet bedoeld om gelezen te worden door raketwetenschappers en literatuurprofessoren (hoewel er zeker ook een markt is voor dit soort inhoud). Nee, ze zijn geschreven voor gewone mensen. Deze stukjes inhoud moeten rekening houden met het gemiddelde leesniveau (dat is gelijk aan een leerling uit groep 7/8) en het feit dat mensen niet meer lezen – ze skimmen.

Hoe kunt u deze twee obstakels omzeilen en toch uw ideeën overbrengen (hoe complex deze ook zijn) zonder de aandacht van de lezer te verliezen? Welnu, een oplossing zou kunnen zijn om lange tekstmuren opbreken.

Denk bij het schrijven na over alle dingen die u kunt doen om uw inhoud skimmbaar te maken.

9 tips om uw blogposts aantrekkelijker te maken Poptin
 • Maak uw tekst op met kogel punten bij het aanbieden van meer dan twee items.
 • Kort zinnen en alinea's in en vermijd ingewikkeld taalgebruik.
 • Controleer en verbeter uw grammatica- en leesbaarheidsscores met gratis tools voor grammaticacontrole
 • Vind aanvullende manieren om lezers door uw inhoud te leiden, zoals de tabellen en kaders die daarin worden gebruikt dit bericht van Everynight.

2. Voeg visuele informatie toe

Een andere supereenvoudige manier om uw blogposts aantrekkelijker te maken, is door ze te verrijken met beeldmateriaal. 

Wetende dat het menselijk brein het veel beter (en sneller) doet verwerken van visuele informatie, probeer manieren te vinden om deze in uw blogposts op te nemen. Of u ervoor kiest om foto's, schermafbeeldingen toe te voegen, infographics te maken of video's te filmen, is geheel aan u – en uw budget. Maar u kunt er zeker van zijn dat ze uitstekend werk zullen leveren door uw inhoud naar een hoger niveau te tillen en aantrekkelijk te maken voor uw doelgroep.

Kijk voor inspiratie hoe effectief Realthread maakt gebruik van afbeeldingen om de verschillen tussen lettertypen uit te leggen en hoe deze van invloed kunnen zijn T-shirt ontwerp.

Het is ook goed om te weten dat internetgebruikers geven de voorkeur aan visueel aantrekkelijke inhoud. Met andere woorden: wanneer ze twee vergelijkbare blogposts te zien krijgen waarvan er één een merkbaar beter ontwerp heeft, is de kans groot dat ze deze verkiezen boven de gewone.

3. Experimenteer met interactieve elementen

Als het uw doel is om de betrokkenheid bij uw blogposts te vergroten, is het geen slecht idee om uw lezers iets te geven waarmee ze daadwerkelijk kunnen communiceren.

Maar het mooie van interactieve elementen is niet alleen dat ze een opvallende gimmick zijn die je kunt gebruiken om mensen langer bij je te houden. Ze kunnen ook een sleutelrol spelen bij het stimuleren van conversie, het verzamelen van gegevens of zelfs het opbouwen van uw reputatie als betrouwbare informatiebron in uw niche.

Een uitstekend voorbeeld van een interactief element dat wordt gebruikt om de betrokkenheid bij een blogpost te vergroten, komt vandaan Transparante Labs. Dit supplementenbedrijf besloot een caloriecalculator te maken die de lezers zou informeren hoeveel calorieën ze moeten nastreven om hun fitnessdoelen te bereiken.

Maar wat deze caloriecalculator onderscheidt van alle andere die op internet beschikbaar zijn, is dat hij niet alleen rekening houdt met een paar stukjes gegevens. Nee, het is gebaseerd op een diepgaande vragenlijst.

Dankzij dit is het in staat om zeer gepersonaliseerde, bruikbare tips aan te bieden, die op het e-mailadres van de lezer worden afgeleverd. De rekenmachine is dus niet zomaar een gimmick. Het fungeert ook als een element voor het vastleggen van leads, waardoor het merk meer kan bereiken dan alleen een tijdelijke verhoging van de betrokkenheidspercentages.

4. Begrijp de beperkingen van de lengte

Als je je onderzoek hebt gedaan, weet je al dat de prestaties van blogposts sterk afhankelijk zijn van de lengte. Dat wil zeggen dat de best presterende artikelen meestal net daarboven staan 2,000 woorden lang. Maar dat is veel tekst die internetgebruikers moeten lezen. En wetende dat ze waarschijnlijk op zoek zijn naar onmiddellijke bevrediging, moet je dat ook doen maken het gemakkelijk voor hen om te vinden wat ze zoeken.

Als u tip nr. al heeft toegepast. 1, je bent op de goede weg. Maar er is altijd iets anders dat u kunt doen om uw blogposts aantrekkelijker te maken. Een van die dingen is om te onthouden dat niet al uw lezers naar dezelfde informatie zullen zoeken.

Zie het zo: als je een handleiding schrijft over werken op afstand, u moet er rekening mee houden dat de meeste van uw lezers geen definitie van het concept nodig hebben. Maar ze zouden kunnen onderzoeken of dit het beste model voor hen is.

Of ze zijn misschien op zoek naar praktische tips over hoe en waar ze een baan op afstand kunnen vinden. Je moet het ze dus gemakkelijk maken om meteen door te gaan naar de informatie die ze willen lezen.

SkillCrush doet dit goed door kopstijlen te combineren en deze te gebruiken om een ​​inhoudsopgave te genereren die ook handige jumplinks creëert. Dankzij de eenvoudige oplossing kunnen lezers snel naar de sectie gaan waarin ze geïnteresseerd zijn, zonder het risico te lopen dat ze gefrustreerd raken en weggaan om een ​​soortgelijk blogbericht van een concurrerend bedrijf te gaan lezen.

5. Begraaf nooit de Lede

Oké, dit is dus een van de eenvoudigste tips om je blogposts beter te laten presteren.

Als je niet zeker weet wat 'de lede begraven' betekent content creatie, het is de praktijk van het niet duidelijk maken waar uw artikelen over gaan – meestal door uw inleidende sectie irrelevant te maken of door de punt van uw bericht te ver naar beneden in de hoofdtekst te plaatsen.

Gelukkig is het echter een eenvoudige fout om op te lossen. Het enige dat u hoeft te doen, is naar uw eerste alinea kijken. Brengt het jouw boodschap over? Als dat zo is, prima, dan kun je doorgaan naar de volgende tip. Als dit niet het geval is, ga je gang en repareer het.

Een manier om ervoor te zorgen dat uw blogposts de lede niet begraven, is door de omgekeerde piramidestijl een stuk schrijven ordenen op basis van informatierelevantie. Met andere woorden: u begint met de informatie die het belangrijkst is en werkt vervolgens langzaam naar de details toe.

6. Bied waarde van begin tot eind

Nog iets dat u aan uw schrijven kunt oplossen, waardoor u meer betrokkenheid krijgt? Stop met het verspillen van de tijd van uw publiek.

Als u nadenkt over de reden waarom internetgebruikers blogposts lezen, zult u zich realiseren dat dit in de meeste gevallen is om informatie te vinden die hen kan helpen een probleem op te lossen. Met andere woorden, je kunt het beste matchen informatieve bedoeling en hen helpen het probleem aan te pakken waar ze last van hebben. En de beste manier om dat te doen is zonder twijfel inhoud schrijven die waarde biedt.

Dus hoe do jij levert waarde?

 • Begin met goed onderzoek te doen. Wanneer u gegevens citeert, zorg er dan voor dat deze correct en relevant zijn. 
 • Presenteer de informatie op een coherente manier, zodat uw lezers uw boodschap gemakkelijk kunnen begrijpen. 
 • Blijf uit de buurt van pluisjes en kom meteen to the point.
 • Vermijd plagiaat ten koste van alles. Het heeft geen zin een artikel te schrijven dat al op internet staat. Tenzij je het natuurlijk beter kunt doen.
 • Leer meer over populaire formaten. Volgens StatistaDe typen blogposts die het beste presteren zijn onder meer instructieartikelen, handleidingen, origineel onderzoek, infographics en overzichten.

  7. Voeg pop-ups toe die bloglezers ten goede komen

Voor de meeste marketeers zijn pop-ups een manier om leads binnen te halen. Maar wist u dat u ze ook voor uw lezers kunt gebruiken?

Het kiezen van het juiste type pop-up kan enorm veel opleveren verbeter de gebruikerservaring op uw website. Bijvoorbeeld een exit-intent pop-up kunnen lezers naar andere inhoud leiden die zij waarschijnlijk nuttig zullen vinden. U kunt deze hulpmiddelen gebruiken om een ​​gratis beveiligde bron aan te bieden. Of vestig zelfs de aandacht van gebruikers op uw huidige aanbiedingen.

Om ervoor te zorgen dat uw pop-ups echt werken, moet u ze een integraal onderdeel van uw pagina's maken, in plaats van dat ze hinderlijk worden. 

HelpScout doet dit goed op zijn Blog sectie, waar het lezers een bericht presenteert waarin ze worden aangemoedigd zich aan te melden voor de nieuwsbrief. Ja, het is een eenvoudige oplossing. Maar de reden dat het werkt, is dat het zo is ontworpen dat het perfect past in de rest van de omgeving.

8. Geef je berichten de tijd

Een van de meest impactvolle dingen die u kunt doen om uw blogposts te verbeteren, is door: Bewerken hen. Maar om er echt zeker van te zijn dat u het beste artikel heeft dat u maar kunt schrijven, moet u waarschijnlijk voldoende tijd nemen om een ​​stapje terug te doen.

Zie je, het ding over schrijven is dat het een meeslepend proces is. Vaker wel dan niet, herhaal je je zinnen zo vaak dat je ze uit je hoofd leert. En hoewel je je post van binnen en van buiten kent, kun je een samenhangender geheel creëren, maar er ontstaat ook ruimte voor over het hoofd geziene details. En dat is waar het nemen van vrije tijd om de hoek komt kijken.

Door jezelf te dwingen een pauze van een week te nemen tussen het schrijven en redigeren, geef je jezelf daar voldoende tijd voor een nieuw perspectief krijgen. Wanneer u dus terugkeert naar uw artikel, kunt u eventuele fouten, inconsistenties of problematische delen opmerken. Als jij het soort persoon bent dat graag kerkdienst doet (het is echt vrij laat op de avond, wat geweldig is om te schrijven!), onthoud dan dat regelmatige pauzes niet alleen goed zijn voor een nieuw perspectief, maar ook voor je gezondheid ook.

Om dit te doen, moet u beschikken over een goed ontwikkelde contentkalender en misschien zou je dat ook moeten doen vaardigheden op het gebied van agendabeheer ontwikkelen. Anders zul je altijd moeite moeten doen om de deadlines te halen, wat resulteert in blogs die perfect hadden kunnen zijn, maar op de een of andere manier toch tekort zijn geschoten.

9. Prestaties bijhouden en verbeteren

Als je de acht strategieën implementeert die we hebben genoemd, heb je al veel gedaan om je blogposts aantrekkelijker te maken. Maar zoals altijd is er nog één extra stap die u kunt zetten. En deze zal waarschijnlijk het verschil maken.

Zie je, de beste manier om beslissingen te nemen over je inhoud is altijd door naar de gegevens te kijken. En wat is een betere manier om die gegevens te verzamelen dan door de juiste KPI’s bij te houden?

Voor blogposts zijn dit onder meer:

 • het aantal bezoeken aan uw blog
 • bouncepercentages
 • de populairste verkeersbronnen
 • je populairste berichten
 • het aantal inkomende links per bericht
 • opmerkingen en aandelennummers
 • conversie tarieven

Als u deze informatie kent, krijgt u niet alleen leuke feiten waarover u kunt nadenken. Maar het zal u ook voorzien van de gegevens die nodig zijn om uw content marketing strategie.

Als u bijvoorbeeld een groot aantal bezoeken aan uw blog maar hoge bouncepercentages heeft, kunt u concluderen dat u mensen hoogstwaarschijnlijk niet geeft wat ze willen.

Of, als u veel inkomende links heeft maar lage conversiepercentages, heeft u misschien niet alles gedaan wat in uw macht ligt om uw website te optimaliseren voor conversies.

Een laag aantal shares hoeft niet te betekenen dat uw berichten niet goed geschreven zijn. Het kan net zo goed een signaal zijn dat je een CTA moet toevoegen die lezers aanmoedigt om de kennis door te geven, zoals hieronder door MailChimp.

Conclusie

Daar heb je het, de negen beste tips die je kunt gebruiken verhoog de betrokkenheid bij uw blogposts.

Heb je een van deze al geprobeerd? Zo ja, welke werkten het beste voor uw behoeften?

Deel uw ervaringen in de opmerkingen hieronder. Of, als je niet veel toe te voegen hebt, stuur dit bericht dan naar iemand in je netwerk die er baat bij heeft om het te lezen. Wie weet is dit misschien wel de bron die ze nodig hebben om hun contentmarketing naar een hoger niveau te tillen.