Home  /  AllesCRMemail marketing  / Mailjet-alternatieven die uw e-mailmarketing naar een hoger niveau tillen

Mailjet-alternatieven die uw e-mailmarketing naar een hoger niveau tillen

E-mailmarketing is essentieel voor elk bedrijf en u hoort waarschijnlijk dat er altijd nieuwe opties beschikbaar komen. Hoe kiest u de juiste voor uw behoeften? Veel mensen wenden zich tot Mailjet, maar er zijn enkele alternatieven. Bedenk wat Mailjet te bieden heeft en waarom u zou kunnen overstappen.

Wat biedt Mailjet?

Mailjet biedt veel dingen, vooral als je betaalbare software wilt. We houden ook van de samenwerkingsfunctie die de meeste andere providers niet bieden.

Je hebt veel integraties, transactionele e-mails en automatisering. Omdat het zo veel biedt, waarom heb je dan nog iets anders nodig?

Waarom mensen overstappen van Mailjet

De meeste mensen stappen om vele redenen over op een alternatief voor Mailjet. Ja, het biedt samenwerking, maar de meeste makers van inhoud hebben dat niet nodig. Segmentaties zijn ook zeer beperkt. Je kunt gebruik maken van primaire voorwaarden, maar je kunt alleen kiezen tussen niet-geopende en geopende e-mails binnen een bepaald tijdsbestek. Je krijgt niet te zien welke e-mail ze hebben geopend.

Er zijn ook beperkte automatiseringsvoorwaarden en een moeilijk te gebruiken lijstbeheerfunctie.

1. GetResponse

GetResponse biedt verschillende professionele functies en is vrij eenvoudig te gebruiken. Het bedrijf is gevestigd in Polen en heeft meer dan 1 miljard klanten in meer dan 180 landen. We gaan de functies bespreken, zodat u ze beter kunt begrijpen.

GetResponse Welkom

Voordelen

U zult merken dat GetResponse veel functies biedt waarmee andere marketingtools niet te vergelijken zijn. U beschikt over video-e-mailmarketing, A/B-testen, aangepaste landingspagina's en uitgebreide ontwerpkeuzes.

GetResponse-functies

We zijn behoorlijk onder de indruk van de landingspagina's die je kunt maken. Met de conversietrechterfunctie krijgt u betere online winkelopties en kunt u meer verkeer genereren.

In de eerste plaats wendt u zich tot een e-mailmarketingservice om te helpen met automatisering, en deze stelt niet teleur. U mag grotere en betere campagnes maken op basis van de triggers en voorwaarden die u nodig heeft. De meest populaire zijn verkoop- en locatietriggers, maar de keuze is aan jou.

Op de duurdere abonnementen zijn ook CRM-opties en webinars beschikbaar. Meestal zie je deze niet bij e-mailmarketingtools.

Voors:

 • Ontwerp- en spamtests
 • Intelligente lijstautomatisering
 • Conversietrechters en landingspagina's

nadelen:

 • Geen forever-free abonnement
 • Problemen met de leverbaarheid

Prijzen

Je hebt toegang tot vier verschillende abonnementen met een proefperiode van 30 dagen. Met Basic krijgt u één enkele verkooptrechter, een onbeperkt aantal landingspagina's en sjablonen, autoresponders en kunt u uw e-producten verkopen. Het kost $ 15 per maand nadat de proefperiode is afgelopen.

mailjet-alternatieven

Plus kost $ 49 per maand en geeft je alles van het basisabonnement. Je krijgt ook nog een paar verkooptrechters, automatiseringsbouwers en webinars om je te helpen meer te weten te komen over de aanbieder.

Op het Professional-niveau krijg je alles van Plus, maar heb je ook on-demand webinars en onbeperkte trechters. De prijs is slechts $ 99 per maand voor 1,000 contacten.

Het Max-abonnement is beschikbaar voor een aangepaste prijs en is gepersonaliseerd om aan uw behoeften te voldoen. U krijgt alles wat het bedrijf te bieden heeft, inclusief SSO, advies en hulp bij de leverbaarheid.

Voor wie is het?

GetResponse werkt goed voor eigenaren van e-commercewebsites die meer klantenleads willen en automatisering nodig hebben. Het is echter misschien niet ideaal als leverbaarheid een groot probleem voor u is.

2. iContact

Twee studenten creëerden iContact in 2003. Ze wilden een e-mailmarketingservice om bedrijven te helpen met leverbaarheid in alle soorten inboxen. Deze uitstekende ESP biedt veel functies, en we zullen er nu over praten. 

iContact Welkom

Voordelen

Er zijn talloze opwindende functies, maar het hangt vooral af van het door u gekozen plan. De belangrijkste opties zijn onder meer responsieve lay-outs, een editor voor slepen en neerzetten, A/B-splittesten en automatisering.

Ook heeft u toegang tot analytics en diverse rapportagemogelijkheden. Sommigen van hen zijn zeer gedetailleerd. Abonnementsbeheer, integraties, segmentatie en toegang voor meerdere gebruikers zijn ook beschikbaar, afhankelijk van het abonnement dat u kiest.

iContact-functies

We mogen andere opmerkelijke functies, zoals in-line fotobewerking, niet vergeten. Hierdoor kunt u wijzigingen aanbrengen in de afbeeldingen zonder een ander product te gebruiken. Er is ook slim verzenden beschikbaar, wat ervoor zorgt dat de e-mail op het beste tijdstip wordt verzonden, afhankelijk van het tijdstip waarop de klant zijn elektronische post gewoonlijk opent.

Voors:

 • Uitgebreide functies
 • Intuïtief platform
 • Makkelijk te gebruiken

nadelen:

 • Geen automatisering met het basisabonnement
 • Problemen met de bezorging van Gmail
 • Geen gratis versie

Prijzen

Er zijn er twee iContact plannen genaamd Base en Pro. Met het basisabonnement kunt u 2,500 abonnees hebben en $ 59 per maand betalen. Dit biedt welkome automatiseringsopties, de bibliotheek met stockfoto's en een editor voor slepen en neerzetten. Het is vrij beperkt.

iContact-prijzen

Dan heb je Pro, waarmee je 2,500 abonnees kunt hebben en $ 118 per maand kost. Hiermee hebt u toegang tot alle basisplanfuncties, evenals meer automatisering, landingspagina's en niet-opener-segmentatie.

Voor wie is het?

Wij zijn van mening dat iContact geschikt is voor middelgrote bedrijven en e-commerce websites. Het richt zich op e-commercebehoeften, hoewel het niet goedkoop is. Kleine bedrijven met een groter budget kunnen het misschien effectief gebruiken, en het groeit met u mee.

3. Verzendlus

Als u e-mailmarketingsoftware wilt die aanpasbare automatisering biedt, dan heeft Sendloop de oplossing. Met deze ESP heeft u toegang tot plug-ins, integraties en andere geavanceerde tools waarmee u de campagne kunt automatiseren. Hoewel het nog nieuw op de markt is, is het om verschillende redenen behoorlijk populair.

Sendloop Welkom

Voordelen

Wanneer je kies Sendloop, heb je verschillende kanalen tot je beschikking om de juiste doelgroep te bereiken. Er zijn veel tools inbegrepen, zoals 80 gratis sjablonen, een e-mailslicer en de drag-and-drop-editor.

Facebook-advertenties en mobiele apps zijn ook toegankelijk. Bovendien zijn het delen van sociale media en transactionele e-mails ook topfuncties.

Sendloop-functies

De meeste mensen zijn niet technisch onderlegd, en dat hoeft ook niet om dit platform te gebruiken. Met de HTML-editor kunt u elke sjabloon aanpassen, die responsief is.

Automatisering is essentieel; u kunt de boodschap op het beste moment bij de juiste persoon krijgen. Segmentatie helpt hierbij, en u kunt zoveel klanten of abonnees hebben als u nodig heeft. Er zijn ook vooraf gemaakte sjablonen inbegrepen, dus u typt wat u wilt zeggen en klikt op 'verzenden'.

Voors:

 • Betrouwbaar
 • Richt u op de juiste doelgroep
 • Eenvoudige interface
 • Kostenflexibiliteit

nadelen:

 • Veel bugs
 • Betere integraties vereist
 • Nog steeds nieuw, dus er worden regelmatig functies toegevoegd
 • Basisrapportage/automatisering 

Prijzen

Sendloop biedt twee plannen. Mensen die slechts af en toe e-mails verzenden, betalen ongeveer $ 10 voor 1,000 e-mails. Frequente e-mailafzenders kunnen voor ongeveer $ 500 onbeperkt e-mails sturen naar 9 abonnees.

Sendloop-prijzen

U krijgt alle beschikbare functies, ongeacht het abonnement dat u selecteert. Deze kunnen e-mailsjablonen, integraties van derden en meerdere campagnes omvatten.

Voor wie is het?

Digitale bedrijven, e-commercebedrijven en MKB-bedrijven gebruiken voornamelijk Sendloop. Het kost minder en biedt u nog steeds elke keer personalisatie en maatwerk.

4. Moosend

Moosend is een uitstekende e-mailmarketing- en automatiseringstool. U kunt gegevens synchroniseren en geautomatiseerde workflows gebruiken om tijd en geld te besparen. Bovendien vinden we het leuk dat het gemakkelijk te gebruiken en te configureren is. Ook al is het pas in 2011 opgericht, het is behoorlijk populair.

Moosend Welkom

Voordelen

Marketeers zullen zeker genieten van de gepersonaliseerde ontwerpen en verschillende beschikbare sjablonen. Toch kunt u de editor voor slepen en neerzetten gebruiken om tekst, sociale mediaknoppen en afbeeldingen toe te voegen.

Moosend-functies

Berichtenplanning is essentieel, en dat kan met Moosend. Bovendien is er automatisering en segmentatie, zodat u kunt kiezen welke gebeurtenissen worden geactiveerd wanneer een e-mail wordt verzonden. Creëer uw segmentaties of gebruik de kant-en-klare segmentaties.

Als dat nog niet genoeg is, kunt u de campagne volgen, leads genereren en nog veel meer!

Voors:

 • Klantenondersteuning beschikbaar
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Geavanceerde automatisering en workflows

nadelen:

 • Ontbreekt aan native integraties
 • Niet veel aanpassingsmogelijkheden
 • Basisaanmeldformulieren

Prijzen

Moosend prijzen

Er is een forever-free abonnement bij Moosend. U krijgt de kernfuncties, zoals analyses, rapportage, onbeperkte e-mails en abonnements-/aanmeldingsformulieren.

Vervolgens heb je Pro, dat elke maand $ 10 kost en waarmee je 1,000 abonnees kunt hebben. U krijgt de functies van het gratis abonnement, telefonische ondersteuning, een SMTP-server, landingspagina's en transactionele e-mails.

Als u meer nodig heeft, wordt Enterprize op maat gemaakt om aan elke behoefte te voldoen. Voordelen kunnen onder meer aangepaste rapporten, een accountmanager, SAML, migratieservices en meer zijn.

Voor wie is het?

MKB-bedrijven die nieuw zijn op het gebied van e-mailmarketing zullen Moosend leuk vinden. Het werkt goed voor bedrijven van elke omvang en is geschikt voor e-commercewebsites, hoewel er geen integraties zijn.

5. E-mail Octopus

Email Octopus is een innovatief en nieuw e-mailmarketingplatform. U kunt e-mails verzenden via Amazon SES. Deze krachtige, voordelige oplossing levert niets op en is eenvoudig te gebruiken. Laten we meer leren.

E-mail Octopus Welkom

Voordelen

U krijgt tal van functies met Email Octopus. Enkele van de beste opties zijn integraties met verschillende apps. Deze omvatten Shopify, Salesforce, Zapier en Eventbrite.

E-mail Octopus-functies

Automatisering is eenvoudiger met deze optie. Creëer druppelreeksen en op tijd gebaseerde onboarding-opties. Zorg ervoor dat uw abonnees terugkomen wanneer u exclusieve aanbiedingen verzendt of boeiende inhoud aanbiedt.

E-mail Octopus-functies2

Er is menselijke ondersteuning beschikbaar, zodat u iemand heeft die u kan helpen als de zaken niet goed gaan. U beschikt over segmentatie, realtime analyses en een ontwikkelaars-API.

Voors:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Eenvoudige interface
 • Betaalbaarheid

nadelen:

 • Weinig opties voor lijstsegmentatie
 • Het duurt even om het in te stellen
 • Meer gericht op Amazon SES

Prijzen

Het Startersabonnement is het voor altijd gratis abonnement. Hiermee kunt u maandelijks 10,000 e-mails verzenden en 2,500 abonnees hebben. Al je statistieken worden een maand bewaard, maar je hebt te maken met e-mailbranding.

E-mail Octopus-prijzen

Het Pro-abonnement begint bij $ 20 voor 50,000 e-mails en 5,000 abonnees. U krijgt prioriteitsondersteuning en uw statistieken worden voor altijd bewaard. Bovendien hebt u meer controle als het gaat om het ontwerp van e-mails.

Voor wie is het?

Email Octopus legt veel nadruk op Amazon SES. Als u deel uitmaakt van deze service, is deze goed te integreren en biedt deze een unieke benadering van e-mailmarketing. Hoewel het voor andere bedrijven werkt, vindt u het misschien het beste om WordPress of soortgelijke plug-ins te gebruiken.

6. Verzendfox

Bent u een maker van inhoud en heeft u een ESP nodig? Sendfox is misschien iets voor u. Het is eenvoudig te gebruiken en betaalbaar. E-mailcampagnes kunnen video's, artikelen en andere inhoud promoten, waardoor de klant door de verkooptrechter wordt geleid.

Sendfox Welkom

Voordelen

Dit e-mailmarketingplatform is gemakkelijk te gebruiken en licht. We vinden het leuk dat je eindeloze, aangepaste e-mails voor je contactenlijst kunt plannen, maken en automatiseren. Hoewel elke ESP dat zou moeten doen, maakt Sendfox het gemakkelijk om te doen, zodat u minder tijd besteedt aan e-mailen en meer tijd aan het maken van boeiende inhoud.

Sendfox-functies

Bewerken is ook vrij eenvoudig. U kunt de koppelingen, opmaak, kleuren en lettertype in de editor wijzigen. Brand de e-mails zodat ze aan uw behoeften voldoen. We horen wel dat beeldbewerking beschikbaar zal zijn, maar dat is nog niet het geval.

Als u Mailjet of een andere ESP gebruikt, kunt u de contactenlijst daar eenvoudig uploaden naar Sendfox. Dit bespaart veel tijd tijdens het wennen aan een nieuw systeem.

Bovendien is er veel automatisering. U kunt welkomstmails sturen, campagnes maken op basis van het gedrag van de gebruiker en nog veel meer.

Voors:

 • Ideaal voor eenvoudige nieuwsbrieven
 • Eenvoudige analyses
 • Schone interface

nadelen:

 • Geen sjablonen
 • Basisformulier voor het verzamelen van e-mails
 • Geen HTML-editor

Prijzen

Sendfox-prijzen

Met een forever free-abonnement kunt u een klein aantal e-mails per maand verzenden. Je krijgt geen HTML-editor en op elke editor staat Sendfox-branding.

Van daaruit stapt u over op het Lifetime Plan, dat u 50,000 verzendingen per maand en een betere server oplevert. U bent verplicht een dubbele opt-in te doen. Er is hier wat branding, maar niet zoveel als bij het gratis abonnement.

Met het Empire Add-on-abonnement kunt u maandelijks 70,000 e-mails verzenden met de beste service. Je hoeft geen dubbele opt-in te kiezen en hebt toegang tot de HTML-editor. Bovendien is er geen merknaam!

Voor wie is het?

Sendfox is in de eerste plaats ontworpen voor makers van inhoud. Ze kunnen een onbeperkt aantal op maat gemaakte e-mails verzenden en opstellen om aan hun specifieke behoeften te voldoen.

Conclusie: Mailjet-alternatieven

We zeggen niet dat Mailjet geen uitstekende e-mailserviceprovider is. Als u alleen basisautomatisering en segmentatie nodig heeft, is dit een geweldig hulpmiddel om te gebruiken. Wij zijn echter van mening dat er betere alternatieven zijn, zoals degene die we hebben vermeld.

Of u nu een maker van inhoud bent, een klein bedrijf heeft of een groot bedrijf heeft, u kunt altijd iets vinden dat aan al uw behoeften voldoet en met u meegroeit naarmate u groeit.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.