Home  /  Alleslead generatie  / 5 Essentiële regels voor het gebruik van pop-ups voor het genereren van leads

5 essentiële regels voor het gebruik van pop-ups voor het genereren van leads

U wilt er dus zeker van zijn dat uw marketinginspanningen niet alleen maar inspanningen zijn. Je wilt dat ze resultaten opleveren. Resultaten die uw verkoopcijfers kunnen verhogen en het bedrijfsresultaat kunnen laten groeien. 

Als je je tot leadgeneratie hebt gewend om dit allemaal te bereiken, ben je zeker op de goede weg. 

Maar met nieuwe ontwikkelingen in de technologie die trackinginspanningen hebben geleverd, vraagt ​​u zich waarschijnlijk af of u enig succes zult hebben met uw inspanningen voor het genereren van leads. 

Hoewel 61% van de marketeers het genereren van leads volgens dit als hun grootste uitdaging beschouwt verslagis leadgeneratie nog steeds een zeer belangrijk onderdeel van de inspanningen van veel bedrijven om de omzet, merkbekendheid, herkenbaarheid en klantloyaliteit te vergroten.

Eén strategie die de tand des tijds heeft doorstaan, is het gebruik van pop-ups voor het genereren van leads bij het bereiken van bedrijfsdoelstellingen.

Pop-ups voor leadgeneratie zijn strategische, tijdige berichten die op uw website verschijnen om de aandacht van uw publiek te trekken en hen aan te moedigen een specifieke actie te ondernemen, zoals zich abonneren op uw nieuwsbrief, een e-boek downloaden of een aankoop doen. 

In dit artikel belichten we vijf essentiële regels die u moet kennen bij het maken en gebruiken van pop-ups voor het genereren van leads als onderdeel van uw marketingstrategie. 

Poptin-autoresponders in de pop-upbouwer

Gebruik gerichte doelgroepsegmentatie 

Doelgroepsegmentatie is de sleutel tot het ontsluiten van het volledige potentieel van uw pop-ups voor het genereren van leads. Het gaat erom te begrijpen dat niet alle websitebezoekers hetzelfde zijn. Elke persoon die op uw site terechtkomt, heeft unieke behoeften, interesses en pijnpunten. 

Dat is waar doelgroepsegmentatie om de hoek komt kijken: hiermee kunt u uw pop-upberichten afstemmen op verschillende groepen bezoekers, waardoor de kans groter wordt dat u ze effectief aanspreekt.

Sommige bezoekers ontdekken uw website misschien voor het eerst, terwijl anderen frequente bezoekers zijn. Hoe dan ook, u moet tegemoetkomen aan de unieke behoeften van elk segment van uw doelgroep. Of ze nu uw website ontdekken via sociale media, vanuit een specifiek land browsen of door een van uw digitale advertenties klikken.

Om uw doelgroep effectief te segmenteren, begint u met het verzamelen van gegevens over uw websitebezoekers. Analyseer hun gedrag, demografische gegevens en voorkeuren. Zijn het nieuwe bezoekers of terugkerende klanten? Op welke pagina's surfen ze? 

Zodra u over deze informatie beschikt, kunt u doelgroepsegmenten maken op basis van gemeenschappelijke kenmerken. U kunt bijvoorbeeld een segment hebben voor nieuwe bezoekers die geïnteresseerd zijn in productdemo's en een ander segment voor terugkerende klanten die op zoek zijn naar exclusieve aanbiedingen.

Poptin-pop-ups te zien op de website

Voor nieuwe bezoekers die geïnteresseerd zijn in productdemo's, kunt u bijvoorbeeld een pop-up overwegen die een gratis demo biedt met een duidelijke call-to-action (CTA). 

Voor terugkerende klanten kan een pop-up met een exclusieve kortingscode of loyaliteitsprogramma-informatie zeer effectief zijn. De sleutel is om uw pop-ups te laten resoneren met elk segment en tegemoet te komen aan hun specifieke behoeften en motivaties. 

Tijd is alles

Stel je voor dat je een winkel binnenloopt en voordat je zelfs maar de kans krijgt om door de schappen te bladeren, bombardeert de verkoper je met aanbiedingen en vragen. Vervelend, toch? 

Hetzelfde principe geldt voor uw websitebezoekers. Het weergeven van pop-ups op het juiste moment is cruciaal. U wilt uw publiek betrekken wanneer zij het meest ontvankelijk zijn, niet wanneer zij een gevoel voor uw website proberen te krijgen. 

Als u het goed doet, profiteert u van geweldige voordelen. Doe het verkeerd en bezoekers van uw website zullen sneller vertrekken dan u kunt bedenken.

Dus waarom is timing zo belangrijk? Het draait allemaal om het creëren van een positieve gebruikerservaring. U wilt de reis van uw bezoekers niet onderbreken; je wilt het verbeteren. 

Om dit te doen, overweeg strategieën zoals pop-ups met exit-intentie, die verschijnen wanneer een gebruiker op het punt staat uw site te verlaten. Deze kunnen hun aandacht trekken vlak voordat ze afscheid nemen. 

Een andere effectieve tactiek is het gebruik van tijdvertraagde pop-ups. Laat uw bezoekers uw inhoud een paar seconden verkennen voordat u ze voorzichtig kennis laat maken met uw aanbod. 

Breng op waarde gerichte aanbiedingen onder de aandacht

Eén regel die boven de rest uitsteekt als het gaat om leadgeneratie is deze: zorg altijd voor waarde voor uw publiek. 

Denk er eens over na: uw bezoekers worden elke dag gebombardeerd met informatie en hun aandacht is een kostbaar goed. Net zoals u niet zou overwegen om irrelevante informatie naar uw klanten te sturen in een e-mail of zelfs tijdens een telefoongesprek, zou u ook niets moeten aanbieden dat geen echte waarde heeft voor de bezoekers van uw website. 

Om dit vast te leggen, moet uw pop-up iets echt waardevols in ruil daarvoor bieden. 

Dit kan de vorm hebben van een korting, een gratis bron, een abonnement op een nieuwsbrief of exclusieve toegang tot inhoud. De sleutel is om uw publiek het gevoel te geven dat ze iets waardevols krijgen in ruil voor hun informatie of tijd.

Houd bij het opstellen van uw op waarde gerichte aanbiedingen rekening met wat uw doelgroep echt nodig heeft of verlangt. Als je een modeboetiek runt, kan het aantrekkelijk zijn om 10% korting te geven op de nieuwste collectie. Voor een techblog zou het een exclusief eBook kunnen zijn over de nieuwste trends in de branche. 

Houd er rekening mee dat hoe beter uw aanbod aansluit bij de interesses en pijnpunten van uw publiek, hoe effectiever het zal zijn. 

Denk ook na over de relevantie van uw aanbod in relatie tot de seizoenen of feestdagen in een jaar. Kerstmis en Black Friday-aanbiedingen Het zijn bijzondere seizoenen die klanten enthousiast maken om te winkelen. Maak uw aanbiedingen ook voor die seizoenen relevant.

Zorg er ten slotte voor dat uw aanbiedingen duidelijk, beknopt en gemakkelijk te begrijpen zijn in uw pop-up, zodat uw bezoekers onmiddellijk de waarde herkennen die u hen biedt.

Gebruik een niet-opdringerig ontwerp

Opdringerige pop-ups zijn een grote afknapper voor websitebezoekers. Pop-upblokkers zijn er om ongewenste pop-ups te beteugelen. Het gevaar schuilt hier in het potentieel om potentiële leads en klanten weg te jagen. Niemand houdt ervan zich ergens toe gedwongen te voelen, en opdringerige pop-ups wekken vaak een negatieve indruk. 

Hoe kun je deze valkuil vermijden en toch profiteren van pop-ups voor het genereren van leads?

Om opdringerige pop-ups te vermijden, moet je er eerst voor zorgen dat je pop-ups strategisch geplaatst zijn, bij voorkeur in onopvallende hoeken of als slide-ins vanaf de zijkant. 

Pop-uptiming is ook van cruciaal belang: toon ze niet zodra iemand op uw pagina terechtkomt; Laat gebruikers in plaats daarvan een beetje verkennen voordat u uw aanbieding voorzichtig introduceert. 

Houd bovendien de pop-up ontwerp strak en minimalistisch, met leesbare lettertypen en aantrekkelijke beelden. En misschien wel het allerbelangrijkste: bied bezoekers een gemakkelijk te vinden optie om de pop-up te sluiten als ze niet geïnteresseerd zijn. 

Vergeet niet dat een gebruiksvriendelijk ontwerp de ervaring van uw bezoekers respecteert en de kans vergroot dat zij met uw inhoud in aanraking komen.

Laat je inspireren door merken als Apple die bekend staan ​​om hun elegante, niet-opdringerige pop-ups. 

Voorbeeld van een Apple pop-upontwerp

Ze gebruiken vaak subtiele, mooi ontworpen overlays die de gebruikerservaring niet verstoren. Deze pop-ups passen doorgaans naadloos bij de esthetiek van de website en worden op geschikte momenten geactiveerd, bijvoorbeeld wanneer een gebruiker op het punt staat de website te verlaten of een aanzienlijke hoeveelheid tijd op een pagina heeft doorgebracht. 

A/B-testen en continue optimalisatie

Als het gaat om het effectief gebruiken van pop-ups voor het genereren van leads, zijn data je beste vriend. Daarom kan het belang van datagestuurde besluitvorming niet worden overschat. 

A/B-testen zijn een krachtig hulpmiddel in uw arsenaal om uw pop-ups te verfijnen voor maximale impact. 

Om de beste resultaten te krijgen: maak twee versies van uw pop-up – de ene heeft mogelijk een andere kop, kleur of call-to-action-knop dan de andere. 

Laat deze versies vervolgens zien aan verschillende segmenten van uw publiek en houd bij welke versie beter presteert. Dit proces helpt u te identificeren wat uw publiek aanspreekt en wat niet. Na verloop van tijd krijgt u concrete inzichten in wat het beste werkt voor uw bedrijf.

Maar A/B-testen zijn nog maar het begin. Om echt uit te blinken in het genereren van leads met pop-ups, moet je continue optimalisatie omarmen. Dit betekent dat u uw pop-upprestatiegegevens regelmatig moet beoordelen en dienovereenkomstig aanpassingen moet maken. Als u merkt dat de ene versie van uw pop-up consistent beter presteert dan de andere, overweeg dan om deze als standaardversie te gebruiken. 

Test verschillende elementen, zoals de timing, bewoordingen of beelden, om te zien hoe deze uw conversiepercentages beïnvloeden. Houd er rekening mee dat de voorkeuren van uw publiek in de loop van de tijd kunnen veranderen, dus flexibel blijven en reageren op deze verschuivingen is de sleutel tot duurzaam succes met pop-ups voor het genereren van leads

Conclusie

Nu u gewapend bent met de kennis van deze vijf essentiële regels voor het gebruik van pop-ups voor het genereren van leads, is het tijd om ze in praktijk te brengen en het volledige potentieel van uw bedrijf te ontsluiten. 

Laat dit waardevolle hulpmiddel niet verloren gaan – probeer onze pop-up bouwer vandaag nog en ga aan de slag met het maken van pop-ups die uw inspanningen voor het genereren van leads versnellen. 

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.