Home  /  AllesCROe-commerce  / Hoe u de juiste pop-uptiming kunt krijgen

Hoe u uw pop-uptiming goed kunt krijgen

Hoe u uw pop-uptiming goed kunt krijgen

Wanneer klanten uw e-commerce winkel voor het eerst tegenkomen, moet u wachten tot ze iets kopen. Wat u echter wel kunt doen, is ze aanmoedigen.

Met de ongelooflijk korte aandachtsspanne van klanten in de wereld van vandaag heb je hier ongeveer acht seconden voor. 

Consumenten beweren dat ze inhoud willen, maar weigeren daarvoor te blijven hangen. Dit is de reden waarom u geen geld moet verspillen aan pop-upadvertenties die worden genegeerd, overgeslagen of vermeden. 

Met de juiste vorm van aanmoediging richting bezoekers en, op het juiste moment, kun je ze stimuleren tot betrokkenheid. Hierdoor kunt u een relatie opbouwen die uiteindelijk kan leiden tot een gesprek – en uiteindelijk tot verkoop. 

Een van de beste manieren om dit te bereiken is door aantrekkelijke pop-ups te ontwerpen en ervoor te zorgen dat de timing van uw pop-ups perfect is. 

Wat zijn pop-ups? 

Pop-ups zijn overlays die op een specifiek tijdstip tijdens de browse-ervaring van een bezoeker op een website verschijnen. Ze verschijnen meestal boven de hoofdinhoud om de aandacht van de bezoeker te trekken. 

Het lijdt geen twijfel dat pop-ups opdringerig zijn, maar als ze op de juiste manier worden gebruikt, zijn ze het perfecte hulpmiddel om de aandacht van elke bezoeker te trekken. Het trekken van de aandacht van een bezoeker opent doorgaans de deur naar een duurzame relatie met uw merk. 

Daarom is het het beste om professioneel ontworpen sjablonen te gebruiken om de aandacht van klanten te trekken. Door deze sjablonen naast pop-uptimers te gebruiken – relatief eenvoudig te gebruiken – kunt u het aantal e-mailabonnementen vergroten en uw verkopen verhogen, waardoor de omzet toeneemt.

Soorten leadgenererende pop-ups

Meestal zijn er verschillende soorten pop-ups, en elke pop-up heeft een perfecte tijd. Om de kans op conversie te vergroten, moet je de juiste inzetten op basis van de mindset van iedere bezoeker. 

#1 Pop-ups met exit-intentie 

An exit-intent pop-up is voor wanneer een paginabezoeker duidelijk de intentie toont om een ​​website te willen verlaten. Om dit in perspectief te plaatsen: dit is wanneer ze hun muisaanwijzer naar de knop Sluiten bewegen of de pagina verlaten. Pop-ups met exit-intentie zijn een nuttige poging om leads te herstellen die anders verloren zouden gaan. 

U kunt op vele manieren het beste uit deze pop-ups halen, en omdat ze er zijn om een ​​bezoeker te bereiken die uw website al verlaat, moet u hem een ​​goede reden geven om te blijven. 

Dit is de reden waarom u zou moeten overwegen om een ​​exit-intent-pop-up te gebruiken om bezoekers iets aan te bieden dat hen ertoe zal verleiden een aankoop te doen.

Tijdelijke freebies of een speciale korting kunnen hopelijk de redenen wegnemen die ervoor zorgden dat uw klant eerder niet afrekende. 

#2 Getimede pop-ups 

Een getimede pop-up is precies hoe het klinkt: het is een pop-up die verschijnt nadat een bezoeker een bepaalde tijd op uw pagina is geweest. Getimede pop-ups zijn effectief omdat ze uw leadgenererende aanbod alleen laten zien aan klanten die al heel lang op uw site zijn. 

Als een bezoeker uw pagina binnen vijf seconden zou moeten verlaten, is deze hoogstwaarschijnlijk niet geïnteresseerd in uw branche of bedrijf en zou hij waarschijnlijk sowieso geen belangrijke e-maillead zijn. Veel pop-upbouwers, zoals Poptin, kunt u de timing van uw pop-up in kleine stappen instellen. 

#3 Aanmeldingspop-ups 

Een aanmeldingspop-up is een manier om informatie van uw publiek te verzamelen. Ze zijn een waardevol hulpmiddel voor het ontwikkelen van klantrelaties die hopelijk tot gesprekken en herhaalde aankopen zullen leiden. 

Het vragen van klanten om hun contactgegevens is echter niet echt een pitch, omdat velen er iets voor terug willen. Deze wil je uiteraard graag maken e-mail pop-ups aantrekkelijker en spannender voor hen.

Dit is waar het aanbieden van voordelen een rol speelt. U wilt klanten een stimulans geven, zoals een kortingscode, om potentiële klanten met u in contact te brengen. 

Er zijn ook veel andere manieren waarop u uw kansen op betrokkenheid kunt vergroten. Het meten van het gedrag van uw kijkers is een goede manier om ervoor te zorgen dat u mensen bereikt die waarschijnlijk interessanter zijn. 

U kunt dit meten door pop-ups in te stellen die pas verschijnen nadat een bepaald niveau van betrokkenheid is bereikt, bijvoorbeeld nadat ze een bepaalde tijd op uw site hebben doorgebracht of na meerdere paginabezoeken.

Wat is de beste tijd om deze pop-ups weer te geven?

Of je de timing van je pop-up perfect kunt krijgen, hangt af van het doel en de inhoud van je pop-up. Een exit-intent pop-up, is bijvoorbeeld uiteraard bedoeld voor bezoekers die duidelijk de intentie hebben getoond om uw site te willen verlaten. 

Daarom werken deze meestal het beste nadat bezoekers al artikelen aan hun winkelwagentje hebben toegevoegd of meerdere producten hebben bekeken. Het beste moment om deze pop-up weer te geven blijkt echter een beetje lastiger te zijn. Voordat u bezoekers vraagt ​​zich aan te melden, helpt het om eerst een bepaald niveau van betrokkenheid te bereiken. 

Om dit goed te doen, moet u uw pop-uptimer gebruiken om pop-ups alleen te laten verschijnen nadat bezoekers aan specifieke criteria voldoen. Poptin noemt deze criteria triggeropties, namelijk:

Poptin-triggers

Waarom is timing belangrijk voor het vastleggen van leads? 

Precies weten waar u bent geweest, is een cruciale stap in het vinden van uw weg vooruit, en dat is bij online marketing niet anders. Het begrijpen van de geschiedenis van digitale marketing is van cruciaal belang als u wilt weten hoe u de huidige technologieën en praktijken kunt benutten. 

Vóór de komst van online marketingstrategieën vertrouwden bedrijven uitsluitend op veel offline strategieën. Deze omvatten mogelijkheden zoals plaatsing van krantenadvertenties, verkoopgesprekken, billboards, radio- en tv-advertenties, ansichtkaarten, direct mail, brochures, catalogi, ander gedrukt materiaal, enzovoort. 

Zelfs vandaag de dag blijven sommige van deze traditionele marketinginstrumenten effectief, omdat veel bedrijven hun uiterste best doen om zoveel mogelijk klanten te bereiken. De oudere doelgroepen van een merk kunnen zich zelfs meer op hun gemak voelen bij het lezen van een advertentie in de fysieke krant dan bij het online equivalent ervan. 

Digitale marketing verwijst naar de promotie van producten en diensten via internet. Net als bij traditionele marketing is het doel het creëren van merk- en productbewustzijn bij het grote publiek. 

Een van de belangrijkste verschillen tussen deze marketingvormen is echter het bereik dat ze allebei bieden. Traditionele marketing, zoals radio- en krantenadvertenties, kan zich effectief richten op lokale klanten.

Toch zijn digitale methoden de beste keuze als je een mondiale markt wilt aantrekken.

In sommige gevallen kunnen ze veel kosteneffectiever zijn dan hun traditionele tegenhangers. Digitale methoden omvatten pop-ups, video's, tweets, e-mails, podcasts, bloginhoud adverteren, en meer. 

Bovendien is het voor een bedrijf veel moeilijker geworden om zijn producten en diensten aan de jongere generaties op de markt te brengen. Vaak is er veel overtuigingskracht voor nodig om ze ertoe te bewegen iets van u te kopen.

Pop-ups en andere digitale marketingcampagnes kunnen u helpen hen op de lange termijn te bereiken en aan hen te verkopen. 

Kortom, digitale media bieden bedrijven een veel betere manier om in contact te blijven met hun publiek en verbindingen op te bouwen.

Waarom is het belangrijk om pop-ups op het juiste moment te gebruiken?

Pop-ups zijn een lastige advertentietool om onder de knie te krijgen en vooral om effectief te gebruiken zonder uw klanten te irriteren. Dit komt vooral omdat ze de reis van een klant toch verstoren sommigen kunnen beweren dat dit de reden is waarom pop-ups zo effectief zijn. 

Hoe dan ook, als u pop-ups succesvol wilt gebruiken en met uw bezoekers wilt communiceren, moet u de timing van uw pop-ups perfect vastleggen. 

Toont een pop-up formulier te vroeg riskeert u bezoekers kwijt te raken, omdat ze waarschijnlijk niet genoeg hebben gezien om te weten of ze geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van een relatie met uw bedrijf.

Op dezelfde manier riskeert het te laat weergeven van een pop-up de kans dat uw klanten u volledig missen. 

Zoals eerder vermeld, is het ook essentieel om rekening te houden met het opdringerige karakter van een pop-up.

Door pop-ups te vaak te laten verschijnen, kan uw bedrijf te opdringerig overkomen. Erger nog, je komt misschien zelfs over alsof je wanhopig op zoek bent naar abonnementen, en wanhoop is geen goed idee. 

Volgende stappen

Door de juiste timing en locatie van uw pop-ups te gebruiken, zorgt u niet alleen voor een beter conversiepercentage en voorkomt u dat uw leads langzaam wegvallen. Dit succes ligt in het begrijpen van uw publiek en hun denken in alle stadia van het ervaren van uw website. 

Als u dit niveau van inzicht heeft, kunt u effectiever werken met pop-uptimers, uw abonnementen verhogen en uzelf in een veel betere positie bevinden om meer omzet voor uw bedrijf te genereren. 

U kunt uw abonnementen een boost geven en de omzet verhogen met behulp van perfect getimede pop-ups en conversiegerichte ontwerpen.

Probeer Poptin vandaag nog en kijk hoe u het meeste uit de pop-ups van uw website kunt halen.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.