Home  /  email marketing  / 7 tips om uw afmeldingspercentage te verlagen

7 tips om uw afmeldingspercentage te verlagen

Mensen zullen zich afmelden van uw e-maillijst. Het is onvermijdelijk, maar met mate is het geen probleem. Het gemiddelde afmeldingspercentage op alle e-maillijsten ligt rond de 0.17%. Dat cijfer verschilt natuurlijk een beetje per branche en hoe vaak je berichten naar abonnees stuurt.

Als uw lijst sneller krimpt dan het aantal abonnees dat u verwerft, moet u actie ondernemen. Dit bericht deelt zeven strategieën die u moet volgen om uw afmeldingspercentage te verlagen en ervoor te zorgen succesvol e-mailmarketingcampagne.

1. Segmenteer uw lijst

Een veelgemaakte beginnersfout is dat je de hele tijd dezelfde e-mails naar iedereen op je lijst stuurt. Het probleem met deze aanpak is dat u inhoud verzendt die niet aansluit bij de interesses van uw abonnees. Op dit punt kunt u verwachten dat uw uitschrijvingspercentage uit de hitlijsten zal verdwijnen. 

Om dit probleem te voorkomen, groepeert u uw ontvangers op basis van specifieke kenmerken, zodat u gerichte e-mails naar elke groep kunt sturen. Deze praktijk wordt lijstsegmentatie genoemd.

Segmentatie van e-maillijsten verbetert de prestaties van e-mailmarketingcampagnes radicaal:

Bron: gemiddeld
Bron: Medium

Stel dat u een online modewinkel runt. In plaats van één e-mail naar zowel mannen als vrouwen te sturen, kunt u voor elk segment afzonderlijke e-mails sturen. Als u een dierenwinkel heeft, kunt u verschillende e-mails sturen naar katteneigenaren en hondeneigenaren.

U ziet de logica en de voordelen van deze aanpak.

Naast klantkenmerken zijn er nog andere manieren waarop u uw lijst kunt segmenteren. U kunt bijvoorbeeld de acties van abonnees zowel op als buiten de pagina volgen met behulp van leadnurturing-tools. Van daaruit kunt u onderscheid maken tussen degenen die alleen op zoek zijn naar producten en degenen die bereid zijn producten te kopen. 

U kunt ook segmenteren op basis van de voorkeuren van uw abonnee. Ferguson vroeg zijn abonnees bijvoorbeeld rechtstreeks naar het soort e-mails dat ze graag zouden willen ontvangen:

Bron: PinPointe
Bron: PinPointe

Met behulp van de feedback die abonnees via e-mail geven, kan Ferguson zijn e-mailcampagnes afstemmen op de voorkeuren van elke abonneegroep. De strategie resulteert in hogere open rates en genereert meer conversies!

2. Gebruik dubbele opt-ins

Bij een dubbele opt-in wordt een e-mailbericht naar de abonnee verzonden om zijn interesse in deelname aan uw lijst te bevestigen. Nadat ze op de bevestigingslink in de door u verzonden e-mail hebben geklikt, worden ze aan uw lijst toegevoegd.

Dubbele opt-in-formulieren gebruiken helpt de kwaliteit van uw leads te verbeteren.

Bron: Mailjet
Bron: Mailjet

Als u uw uitschrijvingspercentages wilt verlagen, zijn dubbele opt-ins ook de beste keuze. Dubbele opt-ins helpen het aantal afmeldingen te verlagen, omdat ze de toestemming helpen valideren.

Soms realiseren mensen zich niet dat ze ermee hebben ingestemd om promotionele e-mails te ontvangen wanneer ze u hun e-mailadres doorgeven. Misschien wilden ze gewoon de promotie die je aanbiedt in handen krijgen. Of misschien dachten ze om de een of andere reden gewoon dat ze hun e-mailadres moesten invoeren om toegang te krijgen tot je blog.

Als u bijvoorbeeld een online cursusplatform, heeft een student mogelijk gekozen voor promotionele e-mails om korting te krijgen. Het is echter mogelijk dat ze daarna niet meer e-mails van u willen ontvangen. Een dubbele opt-in zorgt ervoor dat ze weten dat ze zich aanmelden om promotiemateriaal van u te ontvangen. 

Als u hen vraagt ​​hun abonnement te bevestigen, weet u zeker dat uw marketing-e-mails welkom zijn in de inbox van uw abonnees. Volgens GetResponse, dat is precies waarom dubbele opt-in e-maillijsten genereren twee keer zoveel klikken als enkele opt-in e-maillijsten.

3. Schrijf boeiende onderwerpregels

In digitale marketing, moet je meteen de aandacht van je publiek trekken. Dat geldt ook voor e-mailmarketing.

Let goed op de onderwerpregels van uw e-mail zijn het eerste wat mensen in hun inbox zien. Als de onderwerpregel van de e-mail niet overtuigend is, zullen uw abonnees niet de moeite nemen om uw e-mails te openen. Erger nog, ze zouden zich zelfs kunnen afmelden. 

Door boeiende onderwerpregels te schrijven, moedigt u uw abonnees aan om op uw berichten te klikken. Over het algemeen werken onderwerpregels die de voordelen benadrukken die een abonnee kan halen uit het lezen van uw e-mail goed.

Kijk eens in je inbox en kijk naar de berichten die opvallen. Je zult waarschijnlijk een thema opmerken. De onderwerpregels van uw e-mails moeten kort, duidelijk en dringend zijn.

De meeste e-mailproviders van uw gebruikers tonen alleen de eerste ongeveer 35 tekens in uw onderwerpregels, dus u moet ervoor zorgen dat elk teken telt.

rf3VSkO-VfgsuIN-UXK6yiD1rrbLq2vBkKL6wcnIIcZVg58VF_iMtL0VdAmgcG-aX4xmIPCOz12jcWFsyDE3btN7OJycVfcWZb20S2WtePr7T19CzeTPpwF3FRu6h0yNC4M_Wi6i

Het is prima om een ​​formule-onderwerpregel te gebruiken als u iets vindt dat werkt. Dit is wat Flippa heeft gedaan. Mensen openen tenslotte uw e-mails omdat ze waarde verwachten. Uw onderwerpregel schept alleen maar die verwachtingen.

4. Maak nuttige en boeiende inhoud

Soms melden mensen zich af uw inhoud omdat ze zich realiseren dat deze niet relevant voor hen is of hen niet helpt bij hun werk. Met andere woorden, ze denken niet dat het waarde toevoegt aan hun leven.

Aan de andere kant, wanneer u maakt en verzendt boeiende inhoud, mensen gaan uitkijken naar je volgende e-mail. Mensen hebben verschillende ideeën over wat boeiende inhoud maakt. Vraag uw abonnees naar hun voorkeuren.

Door hen een enquête te sturen, kunt u bepalen welk type inhoud zij zullen waarderen. 

U kunt ook koperspersona's maken om uw doelgroep te vertegenwoordigen. Een koperspersoon distilleert alles wat je weet over je publiek en geeft ze een menselijke naam en gezicht. Het kan hun leeftijd, geslacht, locatie, baan, carrièredoelen, frustraties en zelfs hun persoonlijkheidskenmerken omvatten:

gCPgIbiut3Zuxo2nPyug_Ku36-kbGSjiglFZE2T_i1ugE3fRMA0QYuOdgp062UNtslNRaPW2KYg4iz8lLTHpnzRtAXBhDyOyfQmL05_D9BkCzTb1_CvXtaAC4pWQ8Jg_e_OED9nc
Bron: Brafton

Wanneer u niet zeker weet wat u voor uw volgende e-mailcampagne moet schrijven, kunt u altijd teruggaan naar uw koperspersona's en hun pijnpunten bekijken. Op basis van de klantpersoonlijkheid van “Tobi” kunt u bijvoorbeeld inhoud creëren die hen leert hoe ze in realtime met collega's kunnen samenwerken. 

Speel consistent in op de behoeften van uw abonnees, zodat uw e-mailabonnees loyaal en betrokken blijven bij uw merk.

5. Bied gevarieerde inhoudstypen aan

Uw inhoud kan boeiend en waardevol zijn, maar als er geen variatie in zit, zullen er nog steeds mensen zijn die zich afmelden. Niemand wil de hele tijd hetzelfde type inhoud lezen. 

Door wat variatie aan uw e-mailmarketing toe te voegen, blijven uw abonnees enthousiast en betrokken. Het kan zijn dat u in de ene e-mail een interessante blogpost deelt, terwijl u in uw volgende e-mail een nuttige infographic kunt sturen. Wacht nog een paar dagen en stuur dan een overzicht van uw nieuwste producten.

Bron: Hubspot
Bron: Hubspot

Er is geen tekort aan inhoud die u met uw abonnees kunt delen, zodat ze terug blijven komen voor meer. Volgens de bons geven, hier zijn nog meer tips die je kunt volgen om de eentonigheid te doorbreken:

 • Laat uw populairste producten zien.
 • Onderwijzen.
 • Maak gebruik van video's.
 • Geef een kijkje achter de schermen van jouw merk.
 • Markeer door gebruikers gegenereerde inhoud.
 • Bied kortingen en gratis geschenken aan.
 • Houd peilingen en quizzen.

De sleutel is om creatief te zijn en altijd manieren te bedenken om je abonnees betrokken te houden. Pro-tip: Combineer boeiende inhoud met een krachtige call-to-action die de abonnee naar uw landingspagina brengt. Door e-mailmarketing en praktische tips voor bestemmingspagina's, kunt u uw conversies een boost geven. 

6. Optimaliseer voor mobiele apparaten

Think VentureBeat, 65% van alle e-mails eerst geopend worden met smartphones. Dit eerste contactpunt is cruciaal. Als uw abonnees uw inhoud de eerste keer dat ze deze openen, niet kunnen onderscheiden, zullen ze er waarschijnlijk geen tweede keer naar kijken als ze eindelijk de kans krijgen om hun laptop te gebruiken. Als ze uw e-mails niet lezen, zullen ze zich vroeg of laat uitschrijven van uw lijst.

Hier zijn enkele tips waarmee u uw e-mail voor mobiele apparaten kunt optimaliseren:

 • Gebruik korte onderwerpregels: Dat zou je niet willen uw e-mail ziet er tekstrijk uit als u deze vanaf een klein scherm bekijkt.
 • Maak uw e-mails minder dan 600 pixels breed: AnAlles groter dan 600 pixels zal moeilijk te zien zijn op een mobiel apparaat.
 • Gebruik niet te veel afbeeldingen: Het duurt iets langer om afbeeldingen te laden dan tekst. Als Als u te veel afbeeldingen in uw e-mail opneemt, kan het een eeuwigheid duren voordat de volledige inhoud van de e-mail volledig is geladen. 
 • Gebruik een groot lettertype: Een lettergrootte van 13 of 14 pixels is acceptabel.
 • Vermijd het stapelen van links: If Als u links boven elkaar plaatst, kan het zijn dat uw abonnee moeite heeft met het klikken op de link waarop hij of zij wil klikken. 
 • Zorg ervoor dat uw call-to-action geen afbeelding is: If uw afbeelding wordt niet geladen, uw abonnee ziet de CTA niet.
 • Gebruik een sjabloon met één kolom om u te begeleiden: If Als u sjablonen met één kolom gebruikt als leidraad bij het maken van uw e-mail, krijgt u een eenvoudig en effectief ontwerp. Dat is iets wat je wilt voor mobiel.
 • Zorg ervoor dat uw CTA opvalt: If uw CTA-knop is te klein, uw abonnee ziet deze mogelijk niet op het kleine scherm. Als ze het wel zien, kunnen ze er mogelijk niet op klikken. Kies een kleur waardoor uw CTA eruit springt.

Deze tips zorgen ervoor dat de visuals en inhoud van uw e-mail er goed uitzien, zelfs op een klein scherm. Ze zullen er ook voor zorgen dat uw e-mail snel wordt geladen. 

7. Vraag om feedback

Geef niet te gemakkelijk opy wanneer iemand op de afmeldknop klikt. Het is pas voorbij als het voorbij is. Je hebt nog steeds een kans om ze terug te winnen.

U moet ze echter meteen terugvragen. Een feedbackoptie op uw afmeldpagina kan de retentie helpen vergroten. Het is niet zo ingewikkeld als het klinkt. Er zijn veel mooie voorbeelden van bedrijven die dit met succes hebben gedaan. Hier is een voorbeeld van Sears:

Zelfs als mensen zich afmelden van uw lijst, kunt u waardevolle inzichten verkrijgen over wat u verkeerd doet. Met deze antwoorden kunt u uw e-mailcampagnes verbeteren. Op de lange termijn zullen deze gegevens u helpen andere afmeldingen te voorkomen. 

Bottomline

E-mailmarketing is van cruciaal belang voor het succes van uw bedrijf. Aangezien een kerncomponent van e-mailmarketing de mailinglijst is, moet u uw mailinglijst als heilig behandelen en afmeldingen serieus nemen. Hoewel afmeldingen normaal zijn voor de cursus, wilt u deze tot een minimum beperken. Het goede nieuws is dat er manieren zijn waarop u uw afmeldingspercentage kunt verlagen.

U kunt beginnen met het segmenteren van uw e-maillijst en het verzenden van inhoud die relevant is voor elk segment. U kunt ook dubbele opt-ins gebruiken om uw e-maillijst op te schonen. Uw inhoud kan ook een make-over gebruiken – probeer het betere onderwerpregels schrijven, maak nuttige inhoud en voeg variatie toe aan uw campagne.

U moet er ook voor zorgen dat uw lezers uw inhoud kunnen scannen, ongeacht de apparaten die ze gebruiken. Als ze zich ten slotte afmelden, kan het vragen om feedback u helpen hun problemen op te lossen. 

Het aanbieden van geweldige inhoud aan uw e-mailabonnees is de beste manier om uw afmeldingspercentage op de lange termijn te verlagen. Zorg ervoor dat je leert van je fouten en doe meer van wat werkt.

Auteur Bio

YGBv11RTiT9a7JXnBHvuspsnzwPSkyUU7fdiMAMuKeVgBUgQ_jbd29xlrk19LaW6FtX5ycmPyg2CcRlayJuSkTsx-CdeybFROdWq_JicbgDDJbAxJU77T95lRM3M_9OrDXuAYZCo

Matt Diggity is een expert op het gebied van zoekmachineoptimalisatie en de oprichter en CEO van Diggity-marketing, The Search Initiative, Authority Builders en LeadSpring LLC. Hij is ook de gastheer van de Chiang Mai SEO Conference.