Home  /  Allescontent marketinge-commercee-mailmarketinglead generatie  / 9 manieren om uw vakantiemarketing naar een hoger niveau te tillen

9 manieren om uw vakantiemarketing naar een hoger niveau te tillen

De feestdagen zijn voor de meeste bedrijven vaak de drukste tijden, dus het is geen wonder dat u wilt profiteren van de mogelijkheden om meer klanten te vinden.

Helaas is er met actievere klanten meer concurrentie, dus u moet nieuwe manieren vinden om uw vakantiemarketing naar een hoger niveau te tillen om op te vallen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de marketing rond de feestdagen te verbeteren en de verkoop te stimuleren. Klaar om te slagen tijdens de drukste tijd van het jaar? Bekijk deze ideeën om uw vakantiemarketing te verbeteren. 

1. Verbeter de klantervaring

Klantenservice is cruciaal tijdens de feestdagen, en je kunt je marketingvaardigheden gebruiken om de klantenservice het hele seizoen en de rest van het jaar te verbeteren. U kunt de ervaring bijvoorbeeld verbeteren door de stress die klanten tijdens de feestdagen kunnen ervaren, te verminderen.

Hoe u uw klantervaring kunt verbeteren, kan afhankelijk zijn van het type bedrijf dat u exploiteert. Lokale bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun persoonlijke verkoopervaring verbeteren door meer medewerkers van de klantenservice beschikbaar te hebben.

Ondertussen kunnen online bedrijven rond de feestdagen meer inhoud produceren om het winkelen gemakkelijker te maken. 

2. Begin vroeg

Begin altijd vroeg met uw vakantiemarketing. U moet zo snel mogelijk beginnen met het plannen van uw vakantiemarketingstrategie, zodat u het meest uitgebreide plan en de meest uitgebreide doelstellingen kunt creëren.

De meeste mensen denken begin november aan cadeaus, wanneer de feestdagen beginnen. Daarom moet u vroeg aan uw seizoensmarketingcampagnes werken om buzz te genereren.

Uw marketingcampagnes voor de feestdagen moeten vóór november van start gaan, zodat vroege kopers stressvrij cadeaus voor vrienden en familie kunnen vinden. 

3. Gebruik e-mailmarketing

E-mail marketing is een van de strategieën met de hoogste conversie die beschikbaar zijn voor bedrijven. Omdat je verzamelt klantgegevens uit de eerste hand Via uw website, en ze moeten u toestaan ​​contact met hen op te nemen, kunt u met e-mailmarketing klanten targeten die daadwerkelijk iets van uw bedrijf willen horen.

Als gevolg hiervan is het effectiever dan opdringerige advertenties die klanten in hun geest hebben getraind om te negeren, en kunt u potentiële klanten herinneren aan alle geweldige vakantiedeals die u heeft. 

4. Gebruik retargeting

Door klanten die uw website of specifieke productpagina's al hebben bezocht, opnieuw te targeten, kunt u deze converteren.

Het is waarschijnlijker dat klanten een aankoop doen na ten minste twee tot drie interacties met een merk. Dus hoewel uw website de eerste keer misschien niet converteert, is de kans groter dat conversiepercentages verbeteren de tweede keer dat uw publiek uw site bekijkt.

Er zijn verschillende manieren om klanten opnieuw te targeten, waaronder sociale media en Google-advertenties, maar wat voor u het beste werkt, hangt af van uw vaardigheden en waar uw klanten hun tijd online doorbrengen. 

5. Toon vakantiegevoel

Het is goedkoper om advertenties gedurende meerdere maanden opnieuw te gebruiken, maar tijdens de feestdagen moeten uw advertenties en marketingmateriaal feestelijker zijn om klanten aan te trekken.

De feestdagen zijn het ideale moment om enkele wijzigingen aan te brengen in uw website en sociale media-inhoud om deze aantrekkelijker te maken en uw unieke merkidentiteit te laten zien. U kunt een startpaginabanner of pop-ups aan uw site toevoegen met exclusieve vakantieaanbiedingen en promoties. 

Bovendien kunt u producten onder de aandacht brengen die een goed cadeau zouden zijn. Afhankelijk van uw bedrijf is niet alles wat u verkoopt een goed cadeau voor de feestdagen.

Als u bijvoorbeeld producten voor persoonlijke hygiëne verkoopt, is het onwaarschijnlijk dat iemand voor de feestdagen deodorant voor zijn geliefde wil kopen. In dit voorbeeld zou u echter producten voor persoonlijke hygiëne op reisformaat kunnen promoten, zoals body wash of andere kleinere producten die goede kousvullers zouden kunnen zijn. 

6. Bekijk de campagnes van vorig jaar

Als u zich vorig jaar bezighield met vakantiemarketing, moet u dit altijd doornemen voordat u met uw planning begint. Gegevens gebruikt van eerdere campagnes kan u helpen weloverwogen beslissingen te nemen over waar u uw budget aan besteedt en welke soorten inhoud, advertenties en e-mails het beste presteren.

Bovendien moet u uw campagnes altijd controleren terwijl ze lopen, om er zeker van te zijn dat u wijzigingen kunt aanbrengen om de conversieratio's te verbeteren en de betrokkenheid te vergroten. 

7. Bereid je voor op meer verkeer

Omdat uw website een waardevol marketing- en verkoopinstrument is, moet deze tijdens de feestdagen goed presteren. Helaas kan een toestroom van verkeer ertoe leiden dat websites offline gaan of vertragen, wat van invloed is op uw algehele websitegebruikerservaring (UX).

Als uw website niet meer verkeer aankan en langzamer wordt, verliest u snel klanten. Houd er rekening mee dat gebruikers mogelijk op hun telefoon of desktop zitten en niet willen wachten tot uw website is geladen.

Als u producten aanbiedt die vergelijkbaar zijn met die van een ander bedrijf, kunt u gemakkelijk vakantiebezoekers mislopen met slechte websiteprestaties. 

Als u niet zeker weet of uw website de toestroom van verkeer aankan, kunt u samenwerken met een ontwikkelaar om uw website sneller te maken. 

8. Doelgroepen segmenteren

Wanneer u e-mailmarketing of doelgroeptargeting gebruikt, is het belangrijk om uw doelgroep in categorieën in te delen op basis van factoren zoals onlangs bekeken producten, demografische gegevens en acties die ze op uw site hebben ondernomen.

Door uw doelgroep te segmenteren, kunt u meer klanten converteren door een meer persoonlijke ervaring te bieden. Hoe u besluit uw klanten te verdelen, hangt natuurlijk af van uw bedrijf, maar de eenvoudigste manier is om klanten te segmenteren op basis van hoe recent ze een aankoop hebben gedaan of een product hebben bekeken. 

9. Bekijk de wedstrijd

Een van de beste manieren om u te helpen bepalen welke soorten marketingstrategieën voor de feestdagen werken, is door naar een paar van uw concurrenten te kijken.

Maak een lijst van uw belangrijkste concurrenten en bekijk hun sociale media, advertenties en website-afbeeldingen om te bepalen welke soorten marketing ze gebruiken om klanten aan te trekken.

Natuurlijk mag u hun ideeën niet stelen of hun ontwerpen of boodschappen kopiëren, maar u kunt wel bepalen welke soorten promoties goed presteren en bepalen of deze goed bij uw bedrijf passen. 

Verbetering van uw vakantiemarketing

Een van de belangrijkste dingen die u moet doen bij het plannen van uw marketingstrategie voor de feestdagen is het controleren van de strategie van vorig jaar om te bepalen wat werkt en wat niet. Als uw doelgroep niet is veranderd, kunt u een aantal van dezelfde elementen gebruiken in de strategie van dit jaar en experimenteren met nieuwe campagnes om uw resultaten van het voorgaande jaar te verbeteren.

Auteur Bio: Ashley Nielsen is een freelanceschrijver die graag kennis deelt over algemene zaken, marketing, levensstijl, welzijn en financiële tips. In haar vrije tijd houdt ze ervan om buiten te zijn, actief te blijven, een boek te lezen of diep in haar favoriete muziek te duiken. 

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.