Home  /  AllesCRMlead generatie  / 8 beste tools voor leadgeneratie voor SaaS-bedrijven

8 beste tools voor leadgeneratie voor SaaS-bedrijven

Om deze pool van mogelijkheden te vergroten, gebruiken bedrijven verschillende tactieken voor het genereren van leads. Omdat uw concurrenten echter ook online op zoek zijn naar leads, zal het moeilijk zijn om de aandacht van dezelfde mensen te trekken. 

Het handmatig zoeken naar verkopen neemt tijd weg van andere verkoopactiviteiten die de omzet kunnen verhogen. Leadgeneratiesoftware, ook wel leadgeneratiesoftware genoemd, automatiseert en verfijnt het prospectieproces. Het stelt uw marketingteam in staat campagnes te ontwikkelen die leads van hogere kwaliteit genereren.

Wat zijn de kenmerken van leadgeneratiesoftware?

Hier zijn de vijf belangrijkste kwaliteiten bij het zoeken naar een leadgeneratiesysteem.

Gebruiksvriendelijke interface

Zelfs de meest geavanceerde software zal in uw handen nutteloos zijn als u deze niet kunt gebruiken. Marketingteams zijn marketingspecialisten, geen webontwikkelaars. Zoek naar software voor het genereren van leads met een eenvoudig te gebruiken interface en verschillende trainingsalternatieven. Dan kan iedereen in uw team er gebruik van maken zonder technische problemen te ondervinden.

Integraties

Omdat u ongetwijfeld al zakelijke apps gebruikt, moet elke leadgenererende software die u kiest, over integraties beschikken. Hierdoor kunt u gegevens communiceren tussen uw leadgenererende systeem en uw CRM, e-mailapps en andere bedrijfsgerelateerde platforms.

Analytics

Het is van cruciaal belang om over correcte en actuele gegevens te beschikken bij het ontwikkelen van verbeterde bedrijfsprocedures. Alle software voor het maken van leads die u kiest, moet compleet zijn analyse- en rapportagemogelijkheden. Zo heeft u altijd zicht op de cijfers. Hierdoor kunt u datagestuurde beslissingen voor verbetering nemen en gebieden identificeren waar u niet voldoet aan uw doelstellingen.

Automatisering

Door op leads te reageren, gegevens te evalueren en prioriteiten te stellen, bespaart automatisering een aanzienlijke hoeveelheid tijd. Het is niet nodig om elke taak op uw to-do-lijst te automatiseren. Als u de keuze heeft, betekent dit echter dat u meer invloed heeft op de manier waarop u dat doet teams gebruiken hun tijd.

Beheer van klantrelaties

CRM-hulpmiddelen – klantrelatiebeheer – zullen waarschijnlijk verschijnen in uw zoektocht naar software voor het genereren van leads. CRM omvat vaak het creëren van leads, omdat het allemaal deel uitmaakt van het koesteren van klanten in uw verkooppijplijn en het opbouwen van een loyaal klantenbestand.

De beste tools voor leadgeneratie voor SaaS-bedrijven

Tools voor het genereren van leads zijn onderverdeeld in meerdere categorieën.  

 • Hieronder volgen de meest populaire vormen van tools voor het genereren van leads die bedrijven kunnen gebruiken:
 • Leadgeneratie op de pagina omvat het genereren van leads vanaf de website met behulp van opt-in-formulieren en promoties.
 • E-mailmarketing – Campagnes worden gebruikt om leads te koesteren om de betrokkenheid te vergroten.
 • Zoekers voor e-mailadressen – Vind prospects, converteer ze naar leads en voeg ze toe aan een e-maillijst.
 • Vooruitzichten en bereik – Verzamel contactgegevens van bezoekers en neem contact op met mogelijke leads.
 • Hulpmiddelen voor klantrelatiebeheer – Leads worden gekoppeld en gemonitord.
 • Advertentietools – Advertenties zijn essentieel om het websiteverkeer te stimuleren en bezoekers geïnteresseerd te houden tot het einde van hun aankoopcyclus.
 • Hulpmiddelen voor communicatie – Live klantondersteuningstools helpen bedrijven bij het genereren van leads.

Laten we dieper ingaan op elke SaaS-tool voor het genereren van leads. 

1. Tools voor prospectie en outreach – SalesIntel

SalesIntel geeft u toegang tot miljoenen besluitvormers en hyper-target organisaties op basis van technologie, bedrijfsgrootte, geografie, koopintentiesignalen en andere factoren.

SalesIntel helpt u bij het ontwikkelen van uw ideale klantprofiel en het vinden van potentiële klanten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada.

Met koperintentiegegevens helpt SalesIntel vertegenwoordigers bij het targeten van klanten die actief betrokken zijn bij het aankoopproces en vandaag klaar zijn om te verwerven. U kunt via het platform rechtstreeks mobiel bellen voor uw werk. 

Functies voor het genereren van leads zijn onder meer:

 • Targeten met extreme precisie
 • Neem contact op met de administratie
 • Integraties met marketingautomatisering en CRM-systemen
 • Exporteren van CRM-gegevens
 • Gegevens over technografische, firmagrafische gegevens en kopersintentie
 • Automatische gegevensverrijking
 • Chrome-add-on – RevDriver

Al deze functies en datasets maken SalesIntel tot een van de beste ZoomInfo-alternatieven voor verkoopprospectie. 

2. Leadgeneratie op de pagina – Hubspot 

De marketingsoftware van Hubspot is een one-stop-shop waarmee bedrijven bezoekers kunnen verbeteren, meer leads kunnen verzamelen en deze kunnen promoten via e-mail en advertenties. Hoewel het duurder is, biedt Hubspot veel functies die het waardevol maken.

U kunt Hubspot gebruiken om effectieve marketingcampagnes te creëren, bezoekers aan te trekken en deze om te zetten in klanten. U kunt mogelijkheden gebruiken om geautomatiseerde processen te creëren, sociale media-accounts en e-mailcampagnes te beheren en u te concentreren op het genereren van SaaS-leads. Het is een uitstekende optie voor kleine ondernemingen.

Functies voor leadgeneratie zijn onder meer:

3. Advertentietool – Google AdWords

Waarom adverteert u niet terwijl uw doelgroep dichtbij is? Voor advertentieplaatsing in zoekmachines is Google Ads de beste optie. Het vergroot de kans dat websitebezoekers op uw pagina terechtkomen, waardoor de kans op conversie wordt vergroot.

Het is een uitstekende, betaalbare oplossing voor kleine ondernemingen met beperkte advertentiemiddelen. De advertenties worden per klik betaald.

Hier volgen enkele functies voor het genereren van leads:

 • Hyperspecifiek targeten, afhankelijk van uw ICP's 
 • Optimaliseer uw biedingen op microniveau om de ROI te verbeteren
 • Houd het publiek geïnteresseerd met remarketingadvertenties totdat ze het formulier invullen en de beslissingsstap bereiken.

4. E-mailextractor – Chrome-extensie RevDriver

RevDriver biedt snelle toegang tot de meest betrouwbare bedrijfs- en contactgegevens bij het verkennen van een website. Het is een gratis Chrome-add-on waarmee u in realtime kunt prospecteren. Als u prospecteert op LinkedIn en bedrijfswebsites, kunt u gemakkelijk gegevens verzamelen over personen en bedrijven.

RevDriver analyseert de websites die u bekijkt en herkent op intelligente wijze de bedrijfs- en contactgegevens op de pagina.

Functies voor het genereren van leads

 • Prospectie in realtime
 • E-mailadressen zijn geverifieerd
 • Telefoonnummers met directe nummerkeuze
 • Gegevens over bedrijfstechnologie
 • Gegevens over kopersintentie Firmografische gegevens
 • Exporteren van CRM-gegevens

5. Slimme pop-uptool – Poptin 

Verschillende websites maakten in de begindagen van online marketing gebruik van de onaangename webpop-up. Het nam het volledige scherm in beslag voordat de websitebezoeker het materiaal kon lezen. Bezoekers zouden vertrekken zonder de website te bekijken; Er ging veel verkeer verloren als gevolg van pop-ups bij de ingang. Dit veroorzaakte aarzeling bij het installeren van webpop-ups. Er zijn echter veel slimme poptools die je helpen zet websitebezoekers om in leads

Met Poptin kunt u binnen enkele minuten krachtige pop-ups en formulieren voor websites ontwikkelen en de conversieratio van uw website verbeteren. U hoeft vanaf het begin niets op te bouwen. Maak gebruik van Poptin's bewerkbare pop-up- en e-mailformuliersjablonen. Met de gebruiksvriendelijke pop-upbouwer van Poptin kunt u binnen enkele minuten pop-ups en formulieren maken, zonder dat er code nodig is.

U kunt de kracht van eenvoudig te installeren pop-ups en contactformulieren gebruiken met behulp van WordPress, Wix, Shopify, of een ander CMS-platform. Betrek uw bezoekers effectief door op het juiste moment op gedrag gebaseerde pop-ups weer te geven.

Laat uw websitebezoekers nooit gaan zonder actie te ondernemen. Wanneer bezoekers op het punt staan ​​uw site te verlaten, verras ze dan met intrigerende aanbiedingen via pop-ups om meer conversies te bevorderen.

Probeer Poptin gratis!

6. Snelle bestemmingspaginabouwer – SeedProd

SeedProd is de beste bouwer van bestemmingspagina's op de markt. U kunt in slechts een paar minuten prachtige landingspagina's maken met behulp van een drag-and-drop-builder (en zonder codering).

U kunt talloze pagina's voor uw site ontwerpen met behulp van een beginnersvriendelijke drag-and-drop-builder. SeedProd heeft u gedekt voor verkoop, onderhoud, webinars en optin-campagnes. U hoeft zich niet eens druk te maken over het bouwen van aanpasbare en mobielvriendelijke pagina's met meer dan 150 bestemmingspagina-sjablonen. Al het voorbereidende werk is al voor u gedaan.

SeedProd verhoogt de lat in het conversiespel door verbinding te maken met verschillende e-mailserviceproviders en beschermt uw pagina's tegen spam, bots en andere valse invoer.

7. Communicatie-instrument – ​​Drift

Verbeter de klantervaring om meer leads te genereren en de bekendheid van uw bedrijf te vergroten. Drift is uw platform voor het genereren van leads dat klanten en verkopers met elkaar verbindt en tegelijkertijd hun expertise vergroot.

Drift heeft de categorie Conversationele marketing gecreëerd om klanten voornamelijk in realtime te betrekken. Met conversationele marketing kunt u potentiële klanten in realtime dialogen betrekken en hen voorzien van de informatie die ze nodig hebben om een ​​aankoop te doen. 

De volgende functionaliteiten genereren leads:

 • Accountmanagement met focus op inzichten
 • Bezoekersinformatie gebruiken om transactiecycli te versnellen
 • Realtime personalisatie voor relevante discussies

8. Zoek (SEO) marketingtool – SEMrush

SEMrush is een goede SEO-tool en tool voor het genereren van leads waarmee marketeers essentiële informatie over hun doelgroep kunnen extraheren via tools voor het opbouwen van links en site-inspectie. Slechts één account mag de belangrijkste functies gebruiken. SEMrush staat bekend om het uitvoeren van een gezondheidscontrole op websites met een specifieke zoekwoordintentie om de onderzoeksmogelijkheden te verbeteren, zoals de mogelijkheid voor site-audit.

Voordelen van leadgeneratie:

 • Uitgebreid concurrentieonderzoek
 • Analyse voor on-page SEO prestatie
 • Analyse van concurrenten voor winnende tactieken

9. Hulpprogramma voor agendaplanning – Calendly

Met Calendly kunnen bedrijven vergaderingen, verkoopgesprekken en andere evenementen plannen. Het is een uitstekend hulpmiddel voor het genereren van leads voor ondernemers, kleine ondernemingen en verkoopteams. Zoals de naam al aangeeft, kunt u een tijdschema kiezen dat het beste aansluit bij uw e-mailmarketingbehoeften.

Functies voor het genereren van leads omvatten het volgende:

 • Boeken wordt eenvoudiger door de kalender te synchroniseren.
 • De kracht van automatisering in de opvolging.
 • Betalingsintegraties met behulp van Stripe en PayPal.
 •  

E-mailadreszoeker - Opruimen

Clearout Email Finder helpt u de e-mailadressen van leads te vinden met behulp van hun naam en bedrijfsdomein. Het is een van de beste tools als het gaat om het vinden geverifieerde e-mailadressen.

Het is de beste keuze voor bedrijven die leads genereren, omdat het voor elke e-mail een betrouwbaarheidsscore biedt, waardoor ze de ROI van hun koude e-mail kunnen optimaliseren door zich alleen op echte en betrokken leads te richten.

Functies voor leadgeneratie zijn onder meer:

 • Bulk-e-mailzoeker
 • Bezorgbaarheidsbetrouwbaarheidsscore voor elk e-mailadres
 • Teamaccount voor verkoopleiders
 • Integreert met de beste verkoop-CRM's
 • Analytics Dashboard
 • Onlangs gelanceerd: LinkedIn E-mailextractie

Conclusie

Alleen de beste combinatie van SaaS-tools voor het genereren van leads kan leads aantrekken, koesteren en omzetten in klanten. Omdat de markt voortdurend verandert, moeten uw kopers zich ook aanpassen.

U moet ruimdenkend zijn en aanbevelingen overwegen die uw bedrijf kunnen helpen veranderen. U kunt dit allemaal bereiken en tegelijkertijd een actieve koopgemeenschap opbouwen met de juiste aanpak voor het genereren van leads.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.