Home  /  Alleslead generatieverkoop  / 12 dingen die u moet weten over pop-ups met mobiele exit-intenties

12 dingen die u moet weten over pop-ups voor mobiele exit-intenties

Er is een goede reden dat pop-ups met een mobiele exit-intentie de afgelopen jaren populair zijn geworden. Ben je nieuw bij het concept? Maak je geen zorgen; we zijn hier om u alles te vertellen. Wij voorzien u van de kennis om een ​​pop-up te bouwen die werkt.  

Wat is een pop-up met een mobiele exit-intentie?

Mobiel pop-upvoorbeeld van modcloth

Screenshot genomen van modcloth.com 

Pop-ups met mobiele exit-intentie zijn kleine vensters met een bericht dat op het scherm van uw mobiele telefoon verschijnt wanneer u op het punt staat een website te verlaten. Meestal bevatten deze berichten aanbiedingen, kortingsbonnen, informatie of ander marketingmateriaal dat u inspireert om actie te ondernemen.

Je hebt ze waarschijnlijk wel eens gezien tijdens het online shoppen en je begint te twijfelen of van gedachten te veranderen. De technologie is super slim: het verschijnt wanneer bepaalde triggers optreden. Dit kan een verandering in de muisbeweging, snelheid of scrollgedrag van de gebruiker zijn. Dat klopt: het algoritme weet wat u denkt, alleen al door de manier waarop u de cursor beweegt. 

Triggers voor afsluitintentie worden weergegeven in de Poptin pop-upbuilder

Deze website-pop-ups zijn bedoeld om uw aandacht te trekken voordat u naar de uitgang rent. Ze geven je een verleidelijke reden om te blijven en actie te ondernemen. Koop bijvoorbeeld wat er in uw online winkelwagentje zit, of meld u aan voor een e-mailnieuwsbrief in ruil voor 10% korting op uw volgende aankoop. 

Mobiele exit-pop-ups zijn niet alleen effectief op desktops. Ze zijn ook een nuttige tactiek in de mobiele handel, omdat ze volledig compatibel zijn met mobiele apparaten (hoewel u uw pop-up voor mobiele gebruikers wel moet aanpassen).  

Als het om online aanwezigheid gaat, is het van cruciaal belang om voorop te blijven lopen. Naarmate er nieuwe technologieën en trends ontstaan, moeten bedrijven zich aanpassen om concurrerend te blijven. Daarom is het begrijpen van de betekenis van domeinen als .ai essentieel, omdat het het groeiende belang van kunstmatige intelligentie in verschillende industrieën weerspiegelt. Laten we ons er nu in verdiepen wat is .ai-domein? Een '.ai-domein' is een topniveaudomein dat voornamelijk wordt gebruikt door bedrijven en organisaties die zich bezighouden met kunstmatige intelligentie.

12 dingen die u moet weten over de pop-up voor mobiele exit-intenties

In dit artikel bespreken we twaalf dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u uw pop-upstrategie voor mobiele exit-intenties ontwerpt. Hoewel het misschien een belachelijk eenvoudig concept lijkt om je hoofd omheen te wikkelen, vergt het wel wat voorbedachtheid en planning. 

We zullen bespreken waarom de pop-up met exit-intentie is gemaakt, de voordelen van dit type pop-up en wat deze kan activeren. We zullen ook bespreken hoe u pop-ups kunt maken en welke stappen u daarbij kunt vermijden. 

De exit-intentie-pop-ups zijn begin jaren 2000 ontwikkeld

Het idee van pop-ups met exit-intentie dook voor het eerst op in het begin van de jaren 2000 naast Britney Spears en Jenifer Lopez. Maar ongeveer tien jaar later schoten ze enorm in populariteit omhoog, samen met de optimalisatie van het conversiepercentage. Bedrijven begonnen verschillende manieren te vinden om de conversiepercentages van hun e-commercewinkels te verhogen en pop-ups met exit-intenties kwamen hen te hulp als een van de nuttigste methoden.

Er zijn enkele grote voordelen verbonden aan het gebruik van mobiele exit-intentie-pop-ups

pop-upvoorbeeld van treecenter

Screenshot genomen van thetreecenter.com

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van mobiele exit-intentie-pop-ups, waaronder:

  • Lagere bouncepercentages: pop-ups met mobiele exit-intentie kunnen u helpen de bouncepercentages van uw e-shop te verlagen. Ze kunnen ervoor zorgen dat uw gebruikers niet naar andere websites afdwalen op zoek naar betere deals. U kunt uw klanten betrokken houden bij uw inhoud en productaanbiedingen het genereren van meer leads.
  • Hogere conversiecijfers: pop-ups met mobiele exit-intentie kunnen een goede manier zijn om de conversiepercentages van uw website te verhogen. Ze bieden een last-minute aanbieding en een aantrekkelijke reden voor uw bezoeker om op uw website te kopen.
  • Betere gebruikersbetrokkenheid: De kracht van mobiele exit-intent-pop-ups kan worden gebruikt om websitebezoekers op een doelgerichte en gepersonaliseerde manier te betrekken. Uiteindelijk leidt dit tot een hogere klantloyaliteit en retentie.

Door op de terugknop te drukken, worden ze geactiveerd

U kunt codering gebruiken om een ​​pop-up te activeren wanneer de websitebezoeker op “Terug” drukt om de website te verlaten. Met behulp van codering kunt u instellen dat de pop-up wordt weergegeven wanneer de gebruiker op "Terug" drukt om de website te verlaten. Dit is een betere aanpak dan het gebruik van een pop-up telkens wanneer ze op Terug drukken (zoals van de ene productpagina naar de welkomstpagina gaan).

Naar boven scrollen kan pop-ups met mobiele exit-intentie activeren

Op veel telefoons verdwijnt de zoekbalk voor domeinnamen wanneer u naar beneden scrolt. Dit betekent dat als u een nieuwe URL wilt intypen (en de pagina waarop u zich bevindt wilt verlaten), u een klein stukje naar boven moet scrollen. Die beweging is een ander signaal dat kan worden gebruikt om de pop-up te activeren.

Als codeur is het jouw taak om de hoeveelheid goudlokje te vinden door naar boven te scrollen. Je wilt niet dat het signaal zo gevoelig is dat het te snel of te gemakkelijk triggert (en daardoor vervelend wordt voor de gebruiker). Je wilt ook niet dat het helemaal niet verschijnt. Je wilt dat zoete tussendoor. 

pop-upvoorbeeld van Wesworld

Screenshot afkomstig van foambrewers.com

Als u van tabblad wisselt, kan dit een signaal zijn dat de pop-up verschijnt

Sommige bedrijven zullen ook codering gebruiken om tabbladschakelaars in de browser bij te houden. In dit geval wordt de pop-up door de gebruiker gezien wanneer hij terugkeert naar uw website, als een leuk klein cadeautje. Dit mist misschien het gevoel van urgentie van de andere signalen, maar het kan ook effectief zijn. 

Inactieve tijd kan de exit-pop-up activeren

Een andere exit-pop-upoplossing houdt bij wanneer gebruikers inactief lijken te zijn (dat wil zeggen niets doen) terwijl ze uw website bezoeken. Deze pop-up kan ervoor zorgen dat de persoon en zijn interesse in uw producten ‘wakker worden’ en dat hij/zij actie onderneemt. 

Bovendien kan het opnemen van beveiligingsmaatregelen zoals meervoudige authenticatie het vertrouwen bij gebruikers vergroten, waardoor wordt gegarandeerd dat hun gegevens zelfs tijdens inactieve perioden worden beschermd.

Het aanbod moet relevant zijn

U kunt proberen een kortingsbon aan te bieden die binnenkort verloopt, of een aanbieding voor gratis verzending. Of, om uw e-mailmarketing een boost, misschien maak je kans op iets leuks in ruil voor het e-mailadres van de bezoeker. Als alternatief kunt u mensen zelfs vragen een snelle exit-enquête in te vullen om meer te weten te komen over de ervaring van uw bezoekers met uw website. 

De pop-up met exit-intentie zou verleidelijk moeten zijn. Het kan niet zomaar een pleidooi zijn om op de site te blijven en iets te kopen. Je wilt mensen een extra dwingende reden geven om te blijven: een soort aanbod. Om een ​​verschil te maken voor uw verkoopcijfers en voor de klant, moet uw pop-up een duidelijke waarde toevoegen aan de bezoeker die op het punt staat te vertrekken.

Voeg een grote X toe om te sluiten 

Door een eenvoudig te klikken “x” toe te voegen om de pop-up te sluiten, kunt u de frustratiefactoren overwinnen. Veel gebruikers houden er niet van om pop-ups in hun browserervaring te zien. Door ze gemakkelijk te sluiten, wordt het browsen ontspannender. 

Als je ervoor kunt zorgen dat de X gemakkelijk te tikken is en ver van de randen van het scherm, zelfs op een mobiel apparaat, zit je goed. 

Weet wat je wilt bereiken

Het spreekt voor zich dat u wilt dat uw mobiele exit-intentiepop-up slaagt. Maar eerst moet je weten wat je wilt bereiken. Zorg er dus voor dat u duidelijke doelen stelt op het gebied van conversies, gebruikersbetrokkenheid en leadgeneratie.

Of u nu een nieuwe marketingcampagne wilt starten, een pop-upcampagne voor exit-intenties wilt maken of overtuigende e-mailaanbiedingen wilt ontwerpen, weten wat u wilt bereiken is van cruciaal belang.

Personaliseer het bericht

Door gepersonaliseerde en gerichte berichten te gebruiken om de aandacht van uw bezoekers te trekken, is de kans groter dat u hen kunt overtuigen om te blijven en de klanttevredenheid te verbeteren. Laten we zeggen dat een bezoeker een eerste koper is. U kunt ze een unieke code aanbieden om ze als het ware op uw bedrijfswagen te krijgen.

Als ze er bezwaar tegen lijken te hebben gemaakt nadat de verzendkosten werden weergegeven, kunt u gratis verzending aanbieden. Met behulp van codering en websitetracking kunt u erachter komen wat de verschillende pijnpunten van klanten zijn en exit-pop-ups gebruiken om deze tegen te gaan. 

Ontwerp voor mobiel

Ten slotte moet u ervoor zorgen dat uw mobiele exit-intentiepop-up is ontworpen voor mobiele apparaten. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar het is een aspect dat gemakkelijk over het hoofd wordt gezien. Zowel uw website als pop-ups moeten worden geoptimaliseerd voor mobiele weergave. Omdat zoveel mensen hun mobiele telefoon gebruiken om te winkelen, zouden uw pop-ups compatibel moeten zijn met deze apparaten.

Vermijd deze veelgemaakte fouten 

Screenshot genomen van mountainwarehouse.com/eu/

Wanneer u uw pop-upsstrategie voor mobiele exit-intenties implementeert, wilt u deze veelgemaakte fouten vermijden: 

  • Te agressief zijn. Terwijl u wilt dat uw campagne zelfverzekerd en assertief is, maar vermijd dat u agressief overkomt. Als u dit doet, loopt u het risico uw bezoekers af te schrikken en uw conversiepercentage negatief te beïnvloeden. Dus als het gaat om de timing en frequentie van de pop-ups, houd het dan licht en zoet.
  • Geen echte waarde bieden. als jij maak een pop-up die geen echte waarde biedt voor de klant, levert u waarschijnlijk een negatieve klantervaring op. U wilt om goede redenen gedenkwaardig zijn, niet omdat uw website frustrerend is in het gebruik en gevuld is met nutteloze pop-ups.
  • Geen rekening gehouden met mobiel ontwerp. Veel mensen gebruiken hun mobiele telefoon om boodschappen te doen. Uw pop-ups moeten voor deze apparaten worden geoptimaliseerd. Anders schakel je een groot deel van je consumentenbestand uit. 
  • Het negeren van de kracht van AI. AI-pop-ups kunnen uw spel verbeteren (vergeet niet om uw AI-domein te registreren om uw vooruitstrevende inloggegevens aan te tonen).

Het opnemen van AI in uw pop-upstrategie voor exit-intenties, samen met het registreren van een relevante technisch domein kan de digitale aanwezigheid van uw merk vergroten, herkenbaar maken en u positioneren als een vooruitstrevende leider in de technologie-industrie.

Laatste gedachten

Pop-ups met mobiele exit-intentie kunnen een supereffectieve manier zijn om uw conversies te maximaliseren en de bouncepercentages voor uw website te verlagen. Door onze tips in gedachten te houden, zoals personalisatie en het stellen van duidelijke doelen, kun je een optimale exit-intentiestrategie creëren. Dan staat niets je meer in de weg om de gewenste resultaten te behalen.

U moet altijd prioriteit geven aan de gebruikerservaring en waarde bieden om betrokkenheid te stimuleren. De juiste aanpak en aandacht voor detail zullen uw mobiele pop-ups voor exit-intenties tot een krachtig hulpmiddel voor uw bedrijf maken.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.