Home  /  Allescontent marketinggroeihacking  / Een definitieve gids over effectieve videodistributiestrategieën

Een definitieve gids over effectieve videodistributiestrategieën

Het is een geweldig idee om videomarketing te gebruiken om meer leads voor uw bedrijf te genereren conversietrechter. Het kan helpen bij de ontwikkeling van een sterker merkimago, het verbeteren van de klantrelaties en de uiteindelijke omzetgroei. Daarom is het begrijpen van effectieve videodistributiestrategieën van cruciaal belang voor uw succes.

Het kennen van voordelen van video, zul je beseffen dat video de ultieme vertrouwensbouwer op sociale media is in het digitale tijdperk. Het is van cruciaal belang geweest om opinieleiders te helpen bij het zelfverzekerd presenteren van hun standpunten en het bereiken van een groter publiek via sociale media.

sam-mcghee-KieCLNzKoBo-unsplash

Virale video's worden niet toevallig gemaakt; achter bijna elke geweldige campagne staat een slimme en creatieve marketingstrateeg. Het succes van de meest innovatieve campagnes van vandaag is te danken aan deze marketeers.

Als jij een marketeer bent die alles wil weten over videodistributiestrategieën, dan heb je het juiste artikel gekozen om te lezen. Naast het maken van een fantastische video moet je investeren in je distributieplan. Hier zijn zeven stappen om u op weg te helpen.

Effectieve videodistributiestrategieën: een definitieve gids

Uw persoonlijke websitebouw- en blogproces is een overtuigende analogie die u waarschijnlijk bent tegengekomen. Het publiek zal niet noodzakelijkerwijs komen als u eenvoudigweg een website bouwt. Je moet schaal uw website en gebruik verschillende marketingstrategieën om op te vallen. U kunt de beste tekstuele en visuele inhoud ter wereld hebben, maar als u niet de moeite neemt om deze te promoten, zullen uw tijd en geld tevergeefs worden besteed.

Laten we nu eens kijken hoe u effectieve videodistributiestrategieën kunt toepassen:

1. Vergeet viral te gaan

joshua-rawson-harris-KRELIShKxTM-unsplash

Er bestaat geen marketingstrategie voor videoviraliteit ter wereld. U kunt geen doelen stellen voor uw video marketing strategieën om verschillende stappen te ondernemen en viraal te gaan. Denk eens aan de virale video’s op verschillende sociale mediaplatforms. Wat hebben zij gemeen met elkaar? Hoe goed is uw bedrijf in staat een zeer breed scala aan belangen te bestrijken? Heeft u genoeg tijd om de belangen van miljoenen mensen over de hele wereld te beoordelen?

Laten we realistisch zijn en niet dagdromen over videomarketingstrategieën. Zelfs de beste inhoud vereist een goed doordachte strategie om de zichtbaarheid te vergroten. Dat komt omdat er al zoveel uitstekende video's beschikbaar zijn. Het is mogelijk dat jouw bericht viraal gaat, maar dat is onwaarschijnlijk.

Voordat je begint met het maken van je video, heb je een duidelijk plan nodig over hoe je je publiek gaat bereiken. Of u nu geld uitgeeft aan advertenties of het maximaliseren van gratis sociale-mediakanalen, uw gebruikersacquisitie strategie zou moeten draaien rond één fundamenteel concept: verdiende media.

2. Overweeg verdiende media

caleb-steele-5t1lUr0NmHI-unsplash

Earned Media verwijst naar het extra verkeer dat marketeers kunnen genereren voor elke eenheid inspanning om verkeer te verwerven. Dit verkeer kan ook worden gezien als het 'echo-effect' dat optreedt als resultaat van uw videoproductie- en distributieactiviteiten, zoals aandelen op sociale media, directe websitebezoeken en PR-buzz.

Of je nu investeert in gratis of betaalde kanalen, je moet een systeem volgen als het gaat om het optimaliseren van verdiende media. Zo volgt u een systeem:

  • Ga er nooit vanuit dat u te goed bent om tijd aan marketing te besteden.
  • Onderzoek de trends van items die viraal gaan op internet.
  • Op verschillende dagen van de week wordt de film uitgebracht.
  • Werk samen met bedrijven die baat kunnen hebben bij de promotie van uw video.
  • Titels moeten worden geoptimaliseerd.
  • Blijf vooruit duwen.

3. Houd rekening met de voorkeuren van uw publiek

alex-motoc-QEbIgaxP7N8-unsplash

Stel je dit scenario voor: je gaat naar een Italiaans restaurant en bestelt een gerecht met cacio e pepe pasta. Je wacht tot je gerecht komt en geniet ondertussen van de architectuur en inrichting van het restaurant. Na enkele minuten brengt de ober een bord sushi voor je. Wat is je eerste reactie? 

Wanneer u de niche van uw bedrijf kiest en aan de slag gaat, trekt u een speciaal publiek aan. Je kunt de interesses van je publiek niet negeren, omdat ze zich niet alleen niet zullen bekeren, maar ook simpelweg geen volger meer zullen zijn. 

Of je nu kleding verkoopt of cryptocurrencies zoals Bitcoin, moet je rekening houden met de voorkeuren van je publiek. Het is voor marketeers verleidelijk om meteen aan de slag te gaan en geld uit te geven aan bezoekerswerving.

Als u deze techniek echter toepast, kan uw videostrategie mislukken. Erger nog: door marketing te richten op doelgroepen die bijvoorbeeld geen conversie genereren, riskeert u advertentie-uitgaven te verspillen.

U kunt uw berichtgeving, inhoud en marketingaanpak beter afstemmen op de doelen van uw kijkers als u een proces volgt waarbij u naar uw publiek luistert en leert van uw prestaties.

4. Evalueer uw prestaties

scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash

Eén manier om naar uw publiek te luisteren en feedback te krijgen op hun gedrag, is door uw prestaties te analyseren en evalueren. Veel marketeers bewaren de monitoringtaak van hun marketingstrategie tot het laatst, maar de realiteit is dat u uw campagne moet gaan evalueren voordat u ermee begint.

Op het eerste gezicht lijken top-of-funnel-metingen zoals weergaven, maar ook ijdelheidsstatistieken zoals likes en tweets behoorlijk verleidelijk. Deze cijfers geven echter mogelijk niet accuraat de waarde weer die u wilt overbrengen.

U moet de laatste stap controleren die de leads hebben gezet en of die stap in lijn is met uw doelen of niet. Als je bijvoorbeeld een uitlegvideo wilt maken, zijn conversiedoelen zoals aanmeldingen, verkopen en ‘verlanglijstklikken’ belangrijker dan het aantal likes of views.

Houd er rekening mee dat een unieke strategie voor videostatistieken waarschijnlijk niet effectief zal zijn. Merken moeten stevig verbonden zijn met hun specifieke doelstellingen. Zorg ervoor dat u statistieken gebruikt die het meest relevant zijn voor uw bedrijfsmodel en dat u de juiste doelgroepen bereikt met de juiste boodschappen op de juiste momenten in hun kooptraject.

5. Kies het juiste platform

camilo-jimenez-qZenO_gQ7QA-unsplash (1)

Millennials geven de voorkeur aan Facebook en LinkedIn, terwijl Gen X en Gen Z respectievelijk Instagram en TikTok kiezen. Als u ongepaste kanalen gebruikt, zijn uw kansen om rijk te worden bij de klant klein.

Een video die speciaal voor het publiek van uw website is gemaakt, kan op verschillende manieren worden gebruikt, waaronder Facebook-advertenties, televisie, beurzen en preroll-ruimtes op videoadvertentienetwerken. U moet van tevoren de juiste platforms selecteren. Welk platform u ook kiest, vergeet dit niet te doen maak je eigen logo.

Als je Instagram wilt gebruiken om je video's te promoten en meer klikken te krijgen, moet je leren hoe je dat kunt doen post op Instagram vanaf de pc zodat je alles op één scherm kunt volgen. Probeer bovendien de inhoud die u publiceert te variëren. Schakel indien nodig tussen afbeeldingen en GIF's en bewerk uw video's voor Instagram-verhalen, Reels en IGTV's. 

6. Test je video's

Het marketinglandschap verandert snel en IT-bedrijven zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om marketeers nieuwe manieren te bieden om hun doelgroep te bereiken. Daarom is het van cruciaal belang om nieuwe kanalen in de gaten te houden die gespecialiseerd zijn in het verbinden van bedrijven met hun doelgroepen.

Deze procedure sluit nauw aan bij de ervaring van uw marketingteam met het opzetten van een testcultuur. Anders gezegd: u moet altijd een klein aantal goedkope tests uitvoeren. Je weet nooit wat je tegenkomt.

7. Voeg een CTA toe

Het verwerven van verkeer is slechts één aspect van de marketingvergelijking. Het moet duidelijk zijn welke actie u wilt dat uw videokijkers ondernemen. Wilt u dat mensen zich bij uw e-maillijst voegen of uw product kopen? Wilt u dat uw video gedeeld wordt op sociale media? De CTA die je kiest voor je video hangt volledig af van je doelen. Als je wilt schaal uw e-mailmarketing, zou uw CtA bijvoorbeeld verschillen van een ander doel.

Conclusie

Met videomarketingstrategieën kunt u nieuwe mogelijkheden verkennen, experimenteren en creatief blijven. Geduld, vallen en opstaan ​​zijn vereist tijdens het videodistributieproces. Vind manieren om nieuwe consumenten zo efficiënt mogelijk te bereiken door de unieke groeifactoren van uw merk te identificeren. Zorg ervoor dat u een alles-in-één boekhoudsoftware om uw inkomsten bij te houden. Wens je veel succes!

Auteur Bio:

Foto JPGIk ben Parichehr Parsi, mede-oprichter van SEO-bouwers, en een freelance contentmaker en linkbouwer. Momenteel schrijf ik voor digitale marketingwebsites. Ik hou van lezen, schrijven en onderzoek doen.