Home  /  Allescontent marketinggroeihacking  / 5 Fotografiemarketingideeën die de interesse van uw klanten zullen wekken

5 fotografiemarketingideeën die de interesse van uw klanten zullen wekken

Marketing is een van de meest uitdagende onderdelen van de fotografie-industrie. U moet weten hoe u een marketingstrategie moet toepassen om de aandacht van potentiële online klanten te trekken en uitstekend werk te leveren bij het op de markt brengen van uw merk terwijl u pronkt met uw fotografische vaardigheden.

Om een ​​groter publiek aan te trekken, is het absoluut noodzakelijk dat u ervoor zorgt dat uw foto's adembenemend zijn en zich onderscheiden van amateurfoto's van ambitieuze fotografen. Gelukkig zijn er veel applicaties met uitgebreide en selfie-editoropties waarmee je dat kunt foto's retoucheren perfect, evenals tal van hulpmiddelen, die ook kunnen helpen vervang de kleur in een afbeelding.

Het zou het beste zijn om uw marketingplan op te bouwen rond het ontwikkelen van een relatie met potentiële klanten, terwijl u tegelijkertijd illustreert hoe u uw relatie met potentiële klanten opbouwt fotografie voorstellen zal uw ideale klant ten goede komen. Dit betekent dat u marketingideeën moet gebruiken die uw professionaliteit en persoonlijkheid weerspiegelen en die u in staat kunnen stellen op een gegeven moment een beïnvloeder te worden.

Welke fotografiemarketingtechnieken u zullen helpen uw klanten te boeien

1. Afbeeldingen promoten via sociale media

Je fotografie promoten op social media is de eenvoudigste manier om uw werk te delen. Op sociale mediaplatforms worden buitengewone foto's tot ver buiten uw vriendenkring gedeeld.

Het volgende zijn de beste sociale media-platforms waarmee u uw lokale bereik kunt overtreffen:

  •  Facebook: Ruim 75% van de inhoud die op Facebook wordt gedeeld, wordt vaak geassocieerd met afbeeldingen; visuele berichten worden meer gedeeld
  • Instagram: Veel mensen hebben hun hele leven opgebouwd door hun vak op Instagram te delen. Door regelmatig te posten kan dit medium wonderen voor je doen
  • Twitter: Net als Facebook en Instagram is Twitter een van de beste platforms waarop fotografen hun foto's met de rest van de wereld kunnen delen

2. Een blog starten

Als fotograaf moet je niet te geïntimideerd raken als het gaat om het schrijven van een paar woorden; je zult er beter in worden naarmate je blijft oefenen. In de meeste gevallen zullen uw foto's het meeste spreken.

Het hebben van een persoonlijke blog waar u uw vak kunt laten zien, samen met een kort verhaal dat de lezers informeert over wat de foto symboliseert of de inspiratie erachter. Dit is een heel krachtige manier om potentiële klanten te bereiken.

Als u dit doet, positioneert u zich ook als expert. Het maken van een blog is een uitstekende strategie voor het delen en vermarkten van inhoud. De fotografie-industrie is gebaseerd op het creëren van inhoud; het presenteren van uw inhoud is de enige manier om deze op de markt te brengen.

3. Een wedstrijd organiseren

Om de aandacht van een alledaags publiek te trekken, kun je overwegen een soort wedstrijd te organiseren. Bij de wedstrijd kan een prijs of dienst naar keuze worden weggegeven. Wanneer u besluit een essentiële dienst aan te bieden, kunt u er zeker van zijn dat de mensen die geïnteresseerd zouden zijn, ook de mensen zijn die uw dienst daadwerkelijk nodig hebben of willen.

Hieronder volgen voorbeelden van wedstrijden waarmee u uw doelgroep kunt bereiken:

  • Onderschriftwedstrijden: Deel uw foto's en laat gebruikers ze ondertitelen om kans te maken om te winnen
  • Zoek de verschillen-wedstrijden: Breng hiervoor kleine wijzigingen aan in een specifieke foto en laat de gebruikers proberen de verschillen te achterhalen en aan te wijzen
  • Fotowedstrijden: Vraag mensen om hun foto's in te sturen om kans te maken op een prijs en laat de jouwe aan hen zien

4. Uitgelicht worden

Een verscheidenheid aan lokale en mondiale websites biedt functies voor fantastische fotografie. Dit soort bekendheid kan goed zijn voor de naams- en merkherkenning en voor toegang tot de backlinks die ze bieden. Uitgelicht worden kan een uitstekende aanvulling zijn op uw lokale advertentie SEO strategie.

5. Het aanbieden van verwijzingsbonussen

Mensen zijn gevoeliger om te praten over ervaringen die ze leuk vonden. Als u een verwijzingsbonus, zoals een cadeaubon of diensten met korting, van u krijgt, zullen ze enthousiast zijn om de details van het werk dat u doet met andere mensen te delen. Mond-tot-mondreclame en verwijzingsprogramma's zijn de meest effectieve manier om elk bedrijf op de markt te brengen.

In Conclusie

Het op de markt brengen van uw fotografie lijkt misschien lastig, maar het is de enige manier om voort te bouwen op uw fotografiecarrière. Marketing hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn om te werken. Door bewust te zijn en de moeite te nemen om uw eigen merk te ontwikkelen en uw vak te promoten, wordt u in een mum van tijd een expert op het gebied van fotografiemarketing.