Home  /  e-mailmarketing  /  8 Effective Newsletter Strategies to Engage Your Customers

8 doeltreffende strategieën voor nieuwsbrieven om uw klanten te binden

Nieuwsbrieven zijn een goede manier om klanten te informeren over uw bedrijf en uw branche. Hoewel nieuwsbrieven niet altijd direct over verkoop gaan, zijn goed opgeleide leads zekerder over de aankoop en hebben ze meer reden om uw merk te vertrouwen.

Ze kunnen deze impact echter niet maken als u uw publiek niet betrokken kunt houden bij uw e-mails.

Deze acht strategieën zorgen ervoor dat uw abonnees elke e-mail blijven lezen:

1. Verwelkom nieuwe abonnees

Just like any other form of communication, first impressions matter. A great welcome message can be one of the most powerful automated emails you can send. This should include the basic information they need to know, such as reminding subscribers of when or how often your newsletter goes out and the topics it will cover. 

Uw openingsbericht moet abonnees ook laten weten hoe ze zich kunnen afmelden en hoe ze voorkeuren kunnen instellen, zoals hoe vaak ze berichten willen ontvangen of alleen berichten over specifieke onderwerpen willen ontvangen. Door vooraf hun voorkeuren op te geven, zorgen we ervoor dat abonnees nooit irrelevante inhoud ontvangen die hen niet interesseert.  

Uw welkomstcampagne kan ook een voorproefje bevatten van wat u van uw nieuwsbrief kunt verwachten. Dit kunnen voorbeelden zijn van recente nieuwsbrieven over relevante onderwerpen of nieuwsbrief-exclusieve evergreen content zoals een gids of inleiding tot een onderwerp. 

2. Doelgroepen segmenteren

Tenzij u slechts één dienst aanbiedt aan een zeer specifieke demografische groep, zijn niet al uw nieuwsbriefabonnees geïnteresseerd in dezelfde onderwerpen. Om iedereen betrokken te houden bij elk bericht dat u verstuurt, zijn effectief gesegmenteerde mailinglijsten van cruciaal belang.

Soms is het duidelijk hoe u uw mailinglijsten moet segmenteren. Zo zou een nieuwsbrief van een kledingwinkel die een e-mail over kinderkleding verstuurt, de tijd verspillen van abonnees die geen ouders zijn. Ook de gebruikte opt-in methode en gedragsgegevens zoals surf- en aankoopgeschiedenis zijn vaak goede indicatoren voor de interesses van een abonnee.

U kunt uw publiek segmenteren met behulp van uw e-mailmarketingtools op basis van vrijwel alle kwantificeerbare gegevens die u hebt, en veel segmenten zullen specifiek zijn voor uw bedrijf. Sommige factoren kunnen echter een nuttige manier zijn om de meeste doelgroepen te segmenteren:

  • Content en aanbiedingen die abonnees aan het denken moeten zetten over dure premium diensten zullen niet veel reacties krijgen van klanten met een budget. Evenzo zullen mensen die alleen het beste willen, minder geïnteresseerd zijn in inhoud en diensten die gericht zijn op kostenverlaging. Dit houdt ook in dat gratis of proefgebruikers worden gescheiden van gebruikers van betaalde diensten.
  • Hoewel al uw e-mails er goed uit moeten zien in mobiel formaat, helpt het om te weten welke klanten uw nieuwsbrief meestal openen vanaf hun telefoon. Zo kunt u de inhoud aanpassen aan het mobiele formaat, bijvoorbeeld door een artikel om te zetten in een infographic.
  • Voor nieuwsbrieven die een professioneel publiek bereiken, is het belangrijk om te segmenteren volgens de functietitel van de abonnees. Eenvoudig gezegd moet uw inhoud weerspiegelen of u contact opneemt met iemand die zelf van uw diensten gebruik zal maken of met iemand die uw diensten aan zijn team zal leveren.

3. SMS gebruiken

Sms'en kan uw nieuwsbrief op verschillende manieren ondersteunen:

  • SMS notificaties kunnen uw e-mail open rates verhogen door abonnees eraan te herinneren wanneer u uw nieuwsbrief verstuurt. Hoewel een abonnee misschien maar een paar keer per dag een e-mail bekijkt, hebben de meeste mensen hun telefoon altijd bij zich, zodat klanten nooit een e-mail missen.
  • Het creëren van een tekst-naar-abonnement virtueel nummer kan een handige extra opt-in methode bieden. Dit is vooral handig voor het genereren van nieuwsbrief opt-ins van fysieke media, zoals borden, flyers en direct mail. Het kost maar een paar seconden om hun telefoon tevoorschijn te halen en een sleutelwoord te sms'en. Het stroomlijnen van het aanmeldingsproces is een belangrijke stap om de impact van e-mailmarketing te maximaliseren.
  • U kunt uw e-mails ook aanvullen met een sms-nieuwsbrief. Hiermee kunt u kortere inhoud bieden om abonnees betrokken te houden tussen e-mailberichten door, zoals het laatste nieuws of waarschuwingen voor flitsaankopen, of een dagelijkse snelle tip.

4. Interactiviteit stimuleren

Mogelijkheden creëren om te interageren met of deel te nemen aan de inhoud van uw nieuwsbrief geeft abonnees nog een reden om uw e-mails te lezen. Door enquêtes en polls te gebruiken om de mening van uw publiek over het laatste nieuws en trends te peilen, krijgt u meer informatie over wat uw publiek interesseert. 

Interactiviteit is ook een geweldige manier om uw abonnees aan het denken te zetten over een specifiek onderwerp. U kunt bijvoorbeeld een vraag stellen die betrekking heeft op uw bedrijfstak en de interessantste antwoorden in uw volgende e-mail opnemen.

Klanten worden niet alleen aan het denken gezet over hun eigen antwoord op uw vraag, maar zelfs degenen die niet meedoen zullen worden blootgesteld aan nieuwe perspectieven van andere klanten. 

nieuwsbriefstrategieën

Op dezelfde manier geeft het stellen van vragen aan uw publiek, die u in de volgende nieuwsbrief zult beantwoorden, abonnees de kans om inhoud te richten op onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn. De vragen en antwoorden die u zo krijgt, kunnen ook een nuttige bron zijn voor toekomstige ideeën voor inhoud, omdat ze duidelijk maken waar uw klanten meer over willen weten.

5. Zorg voor de juiste timing

Timing heeft een grote impact op het succes van je nieuwsbrief. De juiste timing hangt af van je bedrijf en je klanten, maar er zijn een paar basisregels die gelden voor de meeste doelgroepen: 

  • Mensen brengen hun weekend meestal door met ontspannen of plezier maken, niet met het lezen van hun e-mails. 
  • Ook maandagen moeten worden vermeden, want uw ontvangers hebben waarschijnlijk al een achterstand van ongelezen e-mails van het weekend. 
  • Volgens recent onderzoek door Mailgunis de kans het grootst dat e-mails die op woensdag om 15.00 uur worden verzonden, worden geopend.
Bron: MailGun
Bron: MailGun

Hoewel deze regels een startpunt kunnen zijn voor je nieuwsbriefschema, heeft elk publiek andere voorkeuren. Daarom is het belangrijk om verschillende schema's en timings uit te proberen en regelmatig de resultaten te analyseren om uit te zoeken wat het beste werkt voor je abonnees.

Een eenvoudige manier om de timing te vinden die werkt voor uw klanten is het hen gewoon te vragen. Een snelle meerkeuze-enquête om hun voorkeursdag, -tijdstip en -frequentie voor e-mails te selecteren, neemt slechts een paar seconden in beslag. 

6. Ongelezen E-mails Opnieuw Versturen

De gemiddelde persoon ontvangt ongeveer 121 e-mails per dag.

Een gevolg hiervan is dat het niet lang duurt voor een ander bericht je e-mail van de eerste pagina van de inbox van een ontvanger duwt. Wanneer dit gebeurt, ziet uw abonnee uw nieuwsbrief niet meer zodra hij zijn e-mail opent en kan hij vergeten hem te lezen of weet hij niet dat u hem überhaupt hebt verzonden.

Door ongelezen e-mails opnieuw te versturen, kunt u dit probleem aanpakken en uw algemene open rates opkrikken. Overdrijf het echter niet, je abonnees spammen met dezelfde nieuwsbrief kan een negatieve reactie uitlokken of een spamfilter triggeren. Een dag of twee later opnieuw versturen is voldoende om de open rates te verhogen zonder je abonnees te irriteren.

7. Gamify Betrokkenheid

Gamification kan een effectieve manier zijn om abonnees meer redenen te geven om uw nieuwsbrief te volgen.

Op het meest basale niveau voegt gamification een intrinsiek leuke of bevredigende ervaring toe aan het openen van uw e-mail. Dit kan zo simpel zijn als het toevoegen van virtuele kraskaarteffecten om kortingen te onthullen of abonnees een snelle triviavraag te stellen om een code of link te onthullen.

afbeelding4

Het inbouwen van leuke interactieve elementen en eenvoudige spelletjes in een e-mail is een geweldige manier om de betrokkenheid te verhogen, maar deze functies kosten tijd en geld om te implementeren. Het is een goed idee om je te richten op ideeën die kunnen worden hergebruikt of die als sjabloon kunnen dienen voor interactieve content in toekomstige nieuwsbrieven.

8. Focus op inhoud

Kortingen, aanbiedingen en loyaliteitsbeloningen zijn een goede stimulans om meer opt-ins te krijgen, maar waardevolle inhoud bepaalt of je publiek op lange termijn blijft lezen. Waardevolle inhoud komt voort uit het entertainment of de nuttige informatie die abonnees uit je nieuwsbrief halen.

Net als mailinglijstsegmentatie en nieuwsbriefplanning is dit sterk afhankelijk van uw specifieke publiek. Door elke nieuwsbrief die je verstuurt te categoriseren volgens het type inhoud dat hij bevat, en de onderwerpen die hij behandelt, kun je nagaan en analyseren welke ideeën voor inhoud resultaten opleveren.

Zonder inhoud die de moeite waard is om te lezen, zullen de ontvangers waarschijnlijk niet meer doen dan uw bericht doorbladeren op zoek naar een aanbieding die hen interesseert. Hoewel dit nog steeds resulteert in enige verkoop, beperkt het uw vermogen om abonnees te betrekken bij en te informeren over uw bedrijfstak. Bijgevolg zult u minder in staat zijn om hen te helpen door nieuwe ideeën en oplossingen aan te reiken waarvan zij zouden kunnen profiteren.

Goede nieuwsbrieven bieden waarde

De waarde houdt de abonnees betrokken bij uw nieuwsbrief. Dit kan in de vorm van nuttige, relevante informatie, entertainment en interactiviteit. 

Om dit alles te kunnen bieden, moet een reeks strategieën worden gebruikt. Elk publiek is echter anders, dus elke strategie die u gebruikt moet worden aangepast aan uw abonnees en na verloop van tijd worden bijgesteld op basis van uw resultaten.