Home  /  Alleslead generatie  / 7 geweldige ideeën voor leadmagneten voor e-commerce

7 geweldige ideeën voor leadmagneten voor e-commerce

LOOD MAGNETEN

E-commerce blijft de markt domineren en zal blijven groeien.

In 2022 is dat zo Geschat wordt dat er 4.13 biljoen dollar zal worden uitgegeven op online aankopen in de detailhandel, en de meeste transacties vinden plaats op een mobiel apparaat.

Hoe kunt u profiteren van die groei?

Je zult leads moeten creëren en deze omzetten in sales. Leadmagneten zijn een geweldige manier om van bezoekers klanten te maken. In dit artikel worden zeven leadmagneten besproken die uw conversiepercentages zeker zullen verhogen.

Wat zijn loodmagneten?

Voor het geval u niet bekend bent met de term loodmagneten zijn een manier om contactgegevens te verzamelen van potentiële klanten. Normaal gesproken wordt een e-mailadres uitgewisseld voor aanvullende inhoud of een beloning.

Met deze magneten kunt u een e-maillijst opbouwen en de waarde die u aan uw consumenten biedt onder de aandacht brengen.

7 Lead Magnet-ideeën

1. Gratis webinar/masterclass/minicursus

Een gratis masterclass, webinar of minicursus is een geweldige manier om consumenten voor te lichten en hen vertrouwd te laten raken met de lesstijl van u en uw team.

Denk na over een vraag, probleem of onderwerp waar uw publiek vaak naar vraagt.

Een gratis cursus moet voldoen aan de zorgen van uw publiek en fungeren als springplank om deelnemers ertoe aan te zetten het onderwerp dieper te verkennen.

Als u cursussen aanbiedt, kunt u een van uw cursussen voorstellen waarin een onderwerp gedetailleerder wordt behandeld.

LOOD MAGNETEN
bron

Een andere manier om uw consumenten voorlichting te bieden is via een bibliotheek met inhoud. Het is aan u om te beslissen met welk type materiaal u uw bibliotheek wilt vullen; Er is echter een eenvoudige manier om het te vullen: neem uw live-evenementen op.

Deze video's kunnen worden geüpload naar een bibliotheek die alleen toegankelijk is via een link die naar het e-mailadres van een gebruiker wordt verzonden. 

2. Gratis consult

Mensen hebben vaak advies nodig als ze voor het eerst ergens mee aan de slag gaan. Een gratis adviesgesprek is een geweldige bouwsteen voor uw relatie met uw klanten. Het zal uw expertise en vaardigheden op het gebied van klantenservice onder de aandacht brengen.

Bovendien leert u uw doelgroep op een persoonlijker niveau kennen, en zij leren de mensen achter uw bedrijf kennen.

Net als cursussen en webinars kunnen e-boeken en handleidingen worden gebruikt om klanten voor te lichten, hun leerproces te ondersteunen of instructie te geven.

LOOD MAGNETEN
bron

Sjablonen zijn ook een geweldige aanvulling omdat het meeste werk voor hen wordt gedaan, dus ze hoeven alleen maar de lege plekken in te vullen. Deze bronnen zullen de aandacht vestigen op uw kennis en uw relatie met uw publiek onderhouden.

Downloads kunnen betrekking hebben op veelgestelde onderwerpen, op diepgaande onderwerpen in blogposts, of u kunt informeren naar waar mensen meer over willen weten.

3. Wedstrijden en weggeefacties

Weggeefacties en wedstrijden zijn een geweldige manier om de aandacht van mensen te trekken. Het biedt mensen die nieuw zijn in het bedrijf de mogelijkheid om producten zonder risico uit te proberen, terwijl het ook tegemoetkomt aan degenen die al loyaal zijn aan een merk. Om toegang te krijgen, moeten klanten hun contactgegevens opgeven. 

Wedstrijden vergen iets meer inspanning van de consument, maar de voordelen zijn enorm.

Wanneer ze via sociale media worden gedeeld, bieden de inzendingen van deelnemers verschillende perspectieven op uw producten en diensten.

Hype is een ander element dat wedstrijden cultiveren. Mensen willen hun inzendingen delen en kijken hoe de andere deelnemers zien wat ze bedenken.

Prijzen en wedstrijdvereisten moeten relevant zijn voor uw merk en belangrijk zijn voor uw kernpubliek.

4. Quiz-/testresultaten

Quizzen en tests zijn een leuke en creatieve manier om een ​​persoonlijke ervaring te genereren door een catalogus te beperken tot items die bij het individu passen op basis van hun antwoorden. Bovendien worden ze niet gebombardeerd met uw hele winkelselectie, waardoor het gemakkelijker wordt om te beslissen wat ze willen kopen.

 5. Geschenken en monsters

Monsters en geschenken zijn een manier om klanten te verleiden iets bij u te kopen. Monsters bieden u de mogelijkheid om loyaliteit bij uw merk op te bouwen, omdat ze uw producten kunnen presenteren zonder dat u zich hoeft te binden aan een grote bestelling.

Net als prijzen moet uw geschenk/monster relevant zijn voor de koper. Wees op uw hoede met het verstrekken van een monster of een geschenk van hetzelfde artikel dat de gebruiker van plan is te kopen.

bron

6. Gratis verzending

Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun winkelwagentje achterlaten. Een van de belangrijkste redenen zijn onverwachte verzendkosten, vooral hoge. U zult veel shoppers verleiden met de beloning van gratis verzending. 

Sommige bedrijven zullen ervoor kiezen deze kosten te compenseren door de goedkoopste en langzaamste verzendoptie aan te bieden.

Dankzij de expreslevering verwachten consumenten nu een snelle verzending. Als u voor de langzamere optie kiest, maak dan duidelijk aan de klant wanneer hij zijn pakket mag verwachten. 

7. Kortings-/couponcode

Kortingen en couponcodes zijn eenvoudig te ontwikkelen. Meestal voorzien ze de consument van een percentage of een bedrag in dollars van zijn eerste bestelling.

U moet zelf bepalen welk bedrag u wilt korting geven. Een te lage korting kan consumenten afschrikken, maar een te hoge korting zal uw producten en diensten devalueren.

Bovendien zal een groot aantal kortingen met een hoog percentage uw omzet verhogen en verlagen.

Aanvullende overwegingen

Ongeacht de ideeën die u kiest, er zijn enkele strategieën en algemene ontwerpelementen waarmee u rekening moet houden.

Houd er rekening mee dat leadmagneten voor veel mensen onaangenaam kunnen zijn, omdat ze niet willen dat hun e-mail of telefoon wordt gespamd met berichten en oproepen, of erger nog, dat hun contactgegevens worden verkocht.

Dit afschrikmiddel heeft ertoe geleid dat sommige bedrijven in plaats daarvan om een ​​postcode of locatie vragen. Helaas helpt dit u niet bij het opbouwen van een lijst met contactpersonen, maar het kan u wel helpen een goede verstandhouding met bezoekers op te bouwen.

Pop-up of niet

De meeste websites kiezen ervoor om een ​​pop-up te hebben wanneer bezoekers op hun site terechtkomen, maar dit past mogelijk niet bij uw doelgroep. Sommige doelgroepen zijn opmerkzaam aan magneten die erin zijn ingebed pop-ups omdat de magneet de aandacht van de gebruiker trekt.

Je zult moeten uitzoeken waar de beste plaats is om een ​​loodmagneet te duwen. U kunt A/B-testen gebruiken om te achterhalen waar de meest invloedrijke punten liggen, inclusief leadmagneten.

Bovendien kunt u een verkooppijplijn gebruiken om u te helpen voorspellen wat het beste moment is om een ​​leadmagneet te stimuleren. Het einde van het jaar kan bijvoorbeeld een goed moment zijn om educatieve verkoopmagneten te stimuleren, omdat mensen rond die tijd van het jaar vaak op zoek zijn naar artikelen voor zelfverbetering.

Ken je publiek

Als u daartoe in staat bent, probeer dan de magneten af ​​te stemmen op het type consument op uw website. Een terugkerende klant kan geïrriteerd raken door een kortingscode voor nieuwe klanten, terwijl een downloadmagneet zijn interesse wekt.

Als u zich niet kunt concentreren op individuen; Dan, probeer A/B-testen voor welk type magneten het beste bij uw bedrijf past.

Design

Het ontwerp van je leadmagneet kan je haak maken of breken. Het lijkt misschien voor de hand liggend; uw leadmagneten moeten echter overeenkomen met uw branding.

Hierdoor blijft uw site samenhangend en kunnen consumenten het stuk gemakkelijk als legitiem en gerelateerd aan uw bedrijf identificeren.

Bovendien moeten ze eenvoudig en gemakkelijk te lezen zijn. Rommelige ontwerpen zijn onaangenaam en maken het moeilijk voor de consument om te begrijpen waarvoor hij zich aanmeldt en wat hij ervoor terugkrijgt.

Afbeeldingen en graphics doen wat woorden niet kunnen. Afbeeldingen, vooral bij winacties of prijsvragen, laten precies zien wat deelnemers kunnen winnen zonder dat ze blokken tekst hoeven te lezen. De inhoud zal gemakkelijker verteerbaar zijn en aantrekkelijker voor de ogen.

Links, codes, enz. moeten allemaal naar hun e-mailadres (of een ander contactpunt) worden gestuurd. Terwijl u uw leadmagneten maakt, wilt u duidelijk maken dat het contactpunt van het individu de sleutel is tot toegang tot materialen. Als dit niet duidelijk is, kunnen sommigen ervoor kiezen valse contactgegevens in te voeren. 

Feedback

Vraag bij twijfel om feedback. Enquêtes die afkomstig zijn van e-maillijsten of als pop-ups op uw site kunnen u inzicht geven in het perspectief van uw publiek en u nieuwe ideeën geven om uit te proberen. Recensies zijn een andere geweldige bron om meer te leren over wat werkt en wat niet. 

Op uw site kunnen ze anderen helpen kiezen tussen producten, en Er zijn veel manieren waarop Google Reviews kan gebruiken kan u en uw bedrijf ten goede komen. Enkele voordelen zijn onder meer het verbeteren van uw SEO-ranking, het leiden van verkeer naar uw site en het helpen van nieuwe bezoekers om de reputatie van uw bedrijf te begrijpen. Een goede reputatie kan ervoor zorgen dat potentiële klanten zich meer op hun gemak voelen bij het doorgeven van hun contactgegevens aan uw bedrijf. 

Conclusie

Dit zijn slechts enkele van de talloze loodmagneten je kunt integreren naar uw site. Ze helpen u bij het opbouwen van een e-maillijst en bij het opbouwen van een goede verstandhouding met potentiële klanten. Zodra u uw magneten heeft geoptimaliseerd, zou u verbeteringen in uw leads en conversiepercentages moeten zien.

Begin met het gebruik van leadmagneten met pop-ups. Maak hier gratis uw pop-up!

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.