Home  /  Alleslead generatie  / 10 marketingexperts delen hun beste leadconversiestrategieën

10 marketingexperts delen hun beste leadconversiestrategieën

Een lead is een persoon die enige interesse heeft getoond in wat u aanbiedt. Ze zijn misschien nog niet klaar om te kopen, maar ze hebben interesse getoond in uw product. Het doel van leadgeneratie is om die leads om te zetten in verkopen. Hoe doe je dit?

Welnu, er zijn veel verschillende methoden om leads te genereren en deze om te zetten in verkoop, afgezien van het creëren van hoge conversies pop-ups en contactformulieren.

Hieronder volgen enkele strategieën van de marketingexperts die u kunnen helpen uw leads om te zetten in klanten.

Milosz Krasinski, oprichter en CEO, Chili Fruit Webadvies

Wees creatief

Uniek of creatief zijn kan een grote bijdrage leveren aan marketing. Omdat er zoveel bedrijven zijn die allemaal hetzelfde aan dezelfde mensen verkopen, is het belangrijk dat u wat tijd vrijmaakt in uw agenda om mensen te laten weten hoe uniek uw producten zijn. Leg uit waarom iemand ze hoe dan ook moet kopen.

Creëer vertrouwen door creatief genoeg te zijn zodat mensen bij u willen kopen in plaats van bij een ander bedrijf dat iets soortgelijks verkoopt.

Het is belangrijk dat je dit doet voordat je iets bedenkt marketing strategie, u plant vooruit en beslist hoeveel geld u bereid bent te besteden aan elk aspect van uw campagne. Anders zijn betekent niet dat je meer moet uitgeven dan alle anderen. Uw product of dienst moet net zo goed zijn als die van iemand anders op de markt.

Als je eenmaal hebt berekend hoeveel geld je aan je kunt uitgeven marketingcampagne, zodat deze niet zal mislukken, is het belangrijk om een ​​stapje terug te doen en na te denken over wat je publiek wil. Wat drijft ze? Wat kun je hen bieden dat anders is dan alle anderen?

Door onderzoek te doen, krijgt u inzicht in de behoeften van uw publiek. Als je eenmaal weet welk type inhoud ze willen en waarnaar ze op zoek zijn, zou het gemakkelijker moeten zijn om creatieve manieren te bedenken om ze iets te verkopen.

Justin Herring, oprichter en CEO, JA! Lokaal

Bouw een relatie op met potentiële klanten

De beste manier om leads te converteren is door een relatie op te bouwen met uw potentiële klanten. Met andere woorden, je moet de tijd nemen om ze te ontmoeten waar ze zijn. Praat over de dingen die hen interesseren en creëer een omgeving waarin zij zich op hun gemak voelen bij uw bedrijf.

En contentmarketing is de beste manier om dat te doen een relatie opbouwen met klanten. U kunt een blog of website maken die informatie over uw branche deelt en een omgeving creëert waarin mensen vrijuit kunnen spreken zonder het gevoel te hebben dat hen bij elk bezoek iets wordt verkocht. Mensen zullen keer op keer terugkomen omdat ze weten dat je om meer geeft dan alleen het verkopen van een product of dienst.

Als u een klantendatabase heeft, is het e-mailen van die klanten met relevante berichten een andere geweldige manier om een ​​relatie op te bouwen. E-mails moeten gericht zijn op mensen die in het verleden interesse hebben getoond in uw bedrijf of producten, maar verstuur geen e-mails blindelings zonder dat er over is nagedacht!

Mike Sadowski, oprichter en CEO, Brand24

Creëer een persoonlijke ervaring voor uw klanten

Uw publiek wil zich niet zomaar een nummer in cyberspace voelen, in de hoop dat een of andere marketingexpert hun gedachten leest, zodat u ze kunt overtuigen met uw slim geformuleerde boodschap.

Je publiek wil dat je ze laat zien dat ze een persoonlijke ervaring ongeacht met hoeveel andere mensen je te maken hebt.

Wanneer u berichten personaliseert, zijn er een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat de boodschap zo effectief mogelijk is. Het zou het beste zijn als u de mensen bij hun naam zou aanspreken. Je kunt ook informatie over hun interesses of wat ze in het verleden hebben gekocht gebruiken om de boodschap te personaliseren.

Zorg er ten slotte voor dat de toon van het bericht geschikt is voor de persoon tot wie u zich richt.

Jack Zmudzinski, SEO-expert en marketingconsulent, Toekomstige verwerking

Benadruk uw expertise

Veel marketingexperts denken dat zij het het beste weten en proberen daarom zoveel mogelijk informatie in hun marketingmateriaal te proppen kanaal voor leadgeneratie en inhoud mogelijk.

Hoewel het waar kan zijn dat hoe meer kennis u heeft over een onderwerp, hoe beter u erover kunt spreken, er bestaat ook zoiets als te veel kennis voor de smaak van een potentiële klant.

Potentiële klanten horen liever van een expert die fouten heeft gemaakt, zodat ze van die fouten kunnen leren, dan van weer iemand anders die perfect lijkt, maar niet veel praktijkervaring heeft.

Authentiek zijn betekent dat je een benaderbaar en herkenbaar persoon bent. Je bent niet perfect; je hebt behoorlijk wat problemen gehad – dat maakt jou tot wie je nu bent! Mensen willen iets horen van iemand met wie ze zich kunnen identificeren, en niet van een onbereikbaar figuur, of dit nu in de vorm is van een marketinggoeroe of van uw concurrent in de zoekresultaten van Google.

Je moet laten zien dat je menselijk en gebrekkig bent, maar ook goed genoeg in wat je doet, zodat mensen met je willen samenwerken in plaats van met je concurrenten. Klanten willen niet werken met iemand die altijd maar verkoopt; ze willen samenwerken met iemand die ze kunnen vertrouwen.

Bianka Pluszczewska, contentmarketeer, Brainhub.eu

Zorg voor leads via e-mailmarketing

Een van de beste manieren om leiding te geven is door relaties op te bouwen met potentiële en huidige klanten. Dit kan worden gedaan door middel van e-mailmarketing, waarbij inhoud wordt aangeboden die relevant is voor hun interesses, of kortingen aanbieden of prikkels om een ​​product of dienst te kopen.

E-mailmarketing kan een effectieve manier zijn om leads te koesteren en om te zetten in klanten. Bedrijven kunnen hun conversiepercentage verbeteren door inhoud aan te bieden die relevant is voor hun interesses of door kortingen of prikkels aan te bieden om een ​​product of dienst te kopen door relaties op te bouwen met potentiële en huidige klanten.

Dat gezegd hebbende, moet uw e-mailbericht relevant zijn voor uw publiek. U kunt niet zomaar een e-mailbericht dat u eerder hebt gebruikt, naar alle contactpersonen in uw database sturen zonder het voor elk segment te targeten. Om effectief te zijn, moeten e-mails worden gepersonaliseerd op basis van kenmerken zoals geslacht, leeftijd, locatie en interesses.

Antonio Wells, directeur, NAMYNOT Inc.

Target de juiste mensen via lead scoring

De betere manier om leads te genereren is door u te richten op de mensen van wie de kans het grootst is dat ze uw product of dienst zullen kopen. Dit is waar leadscores een rol gaan spelen. lead scoring Hiermee kunt u uw doelgroep segmenteren op basis van hun hot-lead-score, wat een waarde is die laat zien in hoeverre zij een 'hot prospect' zijn voor uw bedrijf.

Enkele factoren die een rol spelen bij het scoren van leads zijn:

• Hoeveel uw product kost

• De waarschijnlijkheid dat de persoon zal kopen wat u aanbiedt

• Hoe vaak ze uw website bezoeken

• Wat ze op uw website doen

Met leadscores kunt u een numerieke waarde (1-10) toewijzen aan het interesseniveau van elke persoon in wat u ook aanbiedt. Vervolgens kunt u deze groep ‘hot prospects’ targeten met op maat gemaakte advertenties.

Deze strategie is nuttig omdat het u laat zien welke mensen waarschijnlijk willen wat u heeft, voordat u zelfs maar contact met hen opneemt. Het stelt je ook in staat om berichten en inhoud specifiek op deze personen af ​​te stemmen, zodat ze het gevoel krijgen dat de boodschap speciaal voor hen is gemaakt en ze het gevoel krijgen dat ze nu actie moeten ondernemen!

Michael Batalha, voorzitter, noodgeval

Maak gebruik van e-mailmarketing om een ​​gevoel van urgentie te creëren

Een van de meest effectieve strategieën voor het genereren van leads is e-mailmarketing. U kunt zelfs beginnen door een welkomstmail naar nieuwe abonnees te sturen. Dit kan u helpen een gevoel van urgentie te creëren en ervoor te zorgen dat mensen zich gewaardeerd voelen wanneer zij zich aanmelden voor uw nieuwsbrief.

U kunt ook e-mailmarketing gebruiken om een ​​aanbieding te maken die mensen ertoe aanzet uw product te kopen of zich daarvoor aan te melden. Als uw bedrijf bijvoorbeeld een e-boek verkoopt over hoe u iets moet doen, kunt u een stimulans aanbieden, zoals een gratis hoofdstuk uit het boek of toegang tot een webinar in ruil voor een e-mailadres.

Hieronder volgen enkele belangrijke e-mailmarketingtips die u zullen helpen uw leads op de lange termijn om te zetten in verkopen:

* Stuur elke week een of twee e-mails met updates over de verkoop, updates over producten en nieuwe blogposts

* Bied kortingen aan op producten of diensten in ruil voor een e-mailadres van de potentiële klanten

* Leuk vinden aftelpop-ups, stuur een e-mail om een ​​gevoel van urgentie te creëren door iets aan te bieden dat binnenkort verloopt (dit creëert FOMO)

Dima Suponau, marketingconsulent, Nummer voor levende persoon

Begrijp de behoeften van uw klant

Wanneer u leads probeert te converteren, is het belangrijk om precies te weten waar ze naar op zoek zijn. Als je ze kunt bieden wat ze nodig hebben, is de kans groter dat ze klant worden.

Als u de behoeften en wensen van uw klant begrijpt, kunt u het verkoopproces personaliseren en hen het gevoel geven dat u hen precies biedt wat zij nodig hebben. Dit is een sleutelfactor bij het omzetten van leads in klanten.

Om er zeker van te zijn dat u de spijker op de kop slaat, moet u onderzoek doen naar de pijnpunten en behoeften van uw doelgroep. Probeer rechtstreeks met hen te praten om erachter te komen hoe u beter aan hun behoeften en wensen kunt voldoen.

Als uw product bijvoorbeeld een hulpmiddel voor prestatiebeheer is voor bedrijven, praat dan met bedrijfseigenaren om meer te weten te komen over de moeilijkheden waarmee zij het hele jaar door te maken krijgen bij het aansturen van hun werknemers. Zodra u de pijnpunten van uw klanten beter begrijpt, kunt u inhoud creëren die rechtstreeks aansluit bij hun behoeften.

Christian Belmont, marketingconsulent, Plixpay

Houd ‘em’ geïnteresseerd met druppelcampagnes

Bij druppelmarketing wordt er in de loop van de tijd meerdere e-mails of andere berichten verzonden in plaats van één bericht tegelijk. Deze berichten worden doorgaans binnen een paar dagen verzonden en bieden klanten waarde bij elk nieuw gedeeld stukje inhoud.

Dit is nog een andere manier om leads te koesteren door middel van consistentie, zonder ze allemaal tegelijk te overweldigen met te veel informatie of inhoud waar ze nog niet klaar voor zijn. Door uw aanbiedingen geleidelijk te versoepelen, geeft u potentiële klanten de tijd om vertrouwd te raken met uw boodschap en mogelijk later klant te worden.

En de belangrijkste dingen die u kunt doen om het succes van uw infuusmarketingcampagne te garanderen, is deze zorgvuldig te plannen. Dit betekent dat u alle inhoud die u gaat verzenden in kaart brengt, wanneer deze wordt verzonden en wat u wilt dat de ontvangers als resultaat daarvan doen.

U moet ook sjablonen maken voor de inhoud, zoals verlaten winkelwagen e-mails zodat het gemakkelijk is om regelmatig te versturen en aantrekkelijke beelden te ontwerpen die de aandacht trekken en de ontvangers aanmoedigen om verder te lezen.

Ryan Sartre, marketingconsulent, Snelle accessoires

Markeer getuigenissen

Mijn favoriete leadconversiestrategie is het onder de aandacht brengen van getuigenissen. Voor een klant als Fast Accessories staat een betrouwbare klantenservice voorop in de klantenkring.

Wat doen getuigenissen? Het eerste dat in je opkomt is waarschijnlijk dat het een ‘vertrouwenssignaal’ is. Hoewel dit niet verkeerd is, wordt hiermee een groot deel van het voordeel verwaarloosd. Niet alleen kan Getuigenissen vergroten het vertrouwen in uw merk, maar ze zorgen ook voor meer vertrouwen in specifieke kenmerken die uw klanten waarderen.

Bij een klant als Fast Accessories is een van de grootste pijnpunten van klanten bijvoorbeeld de snelheid en betrouwbaarheid van de klantenservice.

Eén manier om ze gerust te stellen is een kop op de pagina met de tekst: 'Geweldige klantenservice!'

Klinkt dat inspirerend of geloofwaardig? Het benadert logisch het antwoord, maar het is vergeetbaar en leest als een generieke marketingkopie, geschreven door iemand die niets over het bedrijf weet.

In plaats daarvan geeft een klantgetuigenis die de klantenservice-ervaring benadrukt, u niet alleen het ‘vertrouwenssignaal’ van klantactiviteit, maar ook een signaal dat specifiek een pijnpunt van de klant aanpakt.

Op te sommen

De digitale marketingruimte is zo'n enorm universum en er valt veel te ontdekken. Hoewel er do's en don'ts zijn in marketing, bestaat er zeker geen perfect format. Succesvolle marketeers hebben hun huidige status bereikt dankzij jarenlange ervaring in falen en slagen.

Als je bang bent om een ​​sprong in het diepe te wagen, loop je misschien vreselijk mis. Begin met de basis. Misschien kan een eenvoudige pop-up een grote bijdrage leveren aan het verkrijgen van meer leads voor uw bedrijf. Bovendien is het een van de meest effectieve conversiestrategieën waar marketeers al tientallen jaren dol op zijn!

Als u nu met uw leadconversietraject wilt beginnen, overweeg dan om met pop-ups te beginnen. Poptin is een gratis pop-upbouwer met een gebruiksvriendelijke interface en aanpasbare sjablonen. Meld u vandaag nog aan bij Poptin!

Auteur Bio: Vidyarthi Ram is een digitale marketeer uit India, gespecialiseerd in SEO en Contentmarketing. In zijn vrije tijd schrijft hij graag verhalen.