Home  /  Allescontent marketing  / Hoe u de perfecte call-to-action-zinnen schrijft

Hoe u de perfecte call-to-action-zinnen schrijft

Hoe u de perfecte call-to-action-zinnen schrijft

Het schrijven van effectieve call-to-action-zinnen is essentieel voor het succes van elke marketingcampagne.

De call-to-action (CTA) is een zinsnede die wordt gebruikt om de aandacht van een bezoeker te trekken en hem te motiveren actie te ondernemen door op een specifieke knop te klikken of een item te kopen.

Een goede CTA kan uw conversiepercentages aanzienlijk verbeteren, maar het perfect schrijven ervan kost tijd, oefening en creativiteit... Veel creativiteit!

Als u nog geen professional bent in het schrijven van call-to-action-zinnen, hoeft u zich geen zorgen te maken: wij hebben de oplossing voor u!

Laten we er meteen in duiken!

Wat is een call-to-action in marketing?

Een call-to-action in marketing is een boodschap die uw bezoekers ertoe aanzet iets te doen, bijvoorbeeld door op een knop te klikken, zich aan te melden voor uw nieuwsbrief of iets te kopen. 

Het belangrijkste doel is om bezoekers om te zetten in klanten.

Of u nu een blogpost, een e-mailmarketingbericht of een op tekst gebaseerde landingspagina schrijft, u moet een call-to-action of CTA hebben om uw kansen te vergroten om die lezers te converteren.

Het is belangrijk om te onthouden dat cta-knoppen of doelgerichte teksten niet simpelweg gekopieerd en geplakt mogen worden. In plaats daarvan moeten ze worden aangepast aan elke pagina en uniek zijn voor het doel van elke pagina.

Wat zijn de soorten call-to-actions?

Er zijn meerdere vormen van call-to-action, en enkele daarvan zijn het populairst dan andere, afhankelijk van het bedrijf en zijn doelstellingen:

1. CTA's op bestemmingspagina's

2. CTA's in e-mails

3. CTA op sociale media

4. CTA's op blogs

5. CTA's voor mobiele apps

6. CTA's in pop-ups

We zullen zien hoe succesvolle bedrijven deze eenvoudige maar krachtige marketingtactiek gebruiken converteer duizenden bezoekers en hun merken laten groeien.

1. CTA's op bestemmingspagina's

Veel merken gebruiken landingspagina's om leads vast te leggen, online aankopen aan te moedigen en de klantbetrokkenheid te verbeteren.

De beste bestemmingspagina's zijn niet alleen een kwestie van esthetiek, maar een combinatie van geweldige beelden, een duidelijke boodschap en sterke CTA’s.

Call-to-action-zinnen op landingspagina’s kunnen uw marketingcampagnes maken of breken.

Als uw landingspagina's bijvoorbeeld prachtig zijn ontworpen, mobielvriendelijk zijn en opvallende kleuren hebben, maar uw call-to-action-zinnen niet kloppen, kan dit uw lezer afschrikken en u zelfs van uw merk afleiden.

Als de landingspagina's echter wat eenvoudiger en minimalistisch zijn, moeten uw call-to-action-zinnen correct zijn om uw bezoekers te motiveren en tot conversie over te gaan.

2. CTA's in e-mailmarketingberichten

Steeds meer kleine bedrijven omarmen de kracht van e-mailmarketing om relaties op te bouwen en hun producten of diensten te promoten.

E-mailmarketingberichten in combinatie met essentiële call-to-action-zinnen kunnen u een gestage stroom leads opleveren die u kunt koesteren en in klanten kunt omzetten. 

Jouw CTA-knoppen of CTA-teksten in een e-mail moeten opvallen tussen de rest van je bericht. Daarnaast moeten ze zo zijn ontworpen dat ze de aandacht van uw lezer trekken.

Anders krijgt u mogelijk een slechte klikfrequentie en een slecht conversiepercentage.

3. CTA op sociale media

Sociale media zijn een van de beste manieren om bekendheid te verwerven, leads te genereren en interactie met potentiële klanten.

Het is echter niet altijd gemakkelijk om mensen op uw CTA’s te laten klikken, omdat sociale media vaak bekend staan ​​als onderbrekende marketing.

Dus als je je verkeer op sociale media wilt converteren, heb je uitstekende creatieve vaardigheden nodig om de lezers te laten stoppen met kijken naar die schattige puppyfoto en op je CTA’s te klikken.

4. CTA's op blogs

Bloggen is een fantastische manier om de bekendheid van uw merk te vergroten, een publiek te vergroten, uw bedrijf op te schalen en nieuwe relaties aan te gaan.

Als je van lezers abonnees of klanten wilt maken, moet je inhoud van hoge kwaliteit zijn. Wie wil er anders van je kopen als je inhoud pure onzin, dun of saai is?

Nadat u superwaardevolle inhoud heeft gemaakt die resoneert met uw lezers, vergeet dan niet om enkele krachtige CTA’s op meerdere prominente plaatsen toe te voegen.

5. CTA's in mobiele apps

Als u een mobiele app gebruikt en dat wilt converteer uw gratis gebruikers, moet u ervoor zorgen dat uw CTA-zinnen bovenaan de gedachten van uw doelgroep staan.

Het lijkt misschien klein, maar als u een pakkende en opvallende CTA heeft die ervoor zorgt dat uw bestaande gebruikers doorklikken, kunt u van hen levenslange klanten maken.

6. CTA's in pop-ups

Pop-ups zijn een effectieve marketingtool die geweldige koppen en call-to-action-zinnen moeten bevatten. Als een bezoeker klikt om de pop-up te verlaten, kunt u de kans missen om hem te converteren.

De kop en de CTA moeten dus sterk genoeg zijn om ervoor te zorgen dat ze zich blijven engageren voor uw merk.

U moet creatief aan de slag met uw call-to-action-zinnen om uw conversiepercentage te verhogen en u te onderscheiden van de massa.

Het gaat niet alleen om het schrijven van een call-to-action-zin zoals 'Klik nu hier' of 'Koop nu'.

U moet creatief zijn en een call-to-action-reeks gebruiken om conversies en verkopen te maximaliseren.

Een call-to-action-reeks is een reeks CTA’s die in uw marketingboodschap worden geplaatst.

Elke CTA spoort de lezer aan om bij elke stap een stap verder te gaan op zijn reis naar conversie. Laten we eens kijken hoe u een onweerstaanbare call-to-action kunt creëren die converteert.

Wat is een goede call-to-action?

Een goede call-to-action moet zich onderscheiden van zijn concurrenten en zich onderscheiden. Het moet ook gepersonaliseerd zijn, zodat het op het niveau van de bezoeker werkt.

De meest succesvolle call-to-actions zijn vaak de call-to-actions die u gemakkelijk kunt onthouden (u wilt immers dat uw klanten actie ondernemen). 

Elke CTA-zin of -zin die in uw marketingcampagne wordt gebruikt, moet dus een gedenkwaardige hook of zin hebben die boven de anderen uitsteekt.

 Zo kun je in de eerste plaats de aandacht van bezoekers trekken. 

Wat hebben geweldige call-to-action-zinnen met elkaar gemeen?

Bij het schrijven van Calls to Action gaat het niet alleen om de perfecte formulering, maar ook om de structuur en structuur toon van je tekst.

Mensen die zich aangetrokken voelen tot een bepaald product kunnen dit om verschillende redenen doen, of het nu gaat om esthetische aantrekkingskracht of om een ​​emotionele band die met het merk verbonden is.

Laten we eens kijken naar de kenmerken van een geweldige call-to-action.

1. Opvallend

Een call-to-action-knop moet opvallen, de aandacht trekken en de aandacht van de bezoeker trekken.

Gebruik bij het ontwerpen van uw call-to-action-knoppen de juiste kleur moedig de bezoeker aan om zijn muis over uw CTA-knop te slepen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat kleuren onze emoties beïnvloeden, en uit eye-trackinggegevens blijkt dat blauw de meest prominente kleur op een webpagina is (vooral op CTA-knoppen).

U kunt dit echter wel doen als u uw merkkleur wilt gebruiken om consistent te blijven in al uw marketingstrategieën.

Als u een neutrale merkkleur heeft, moet u ervoor zorgen dat uw knop groot genoeg is om de aandacht van de lezer te trekken.

2. personalisatie

Sommige call-to-action-zinnen zijn effectiever dan andere vanwege hun subtiele karakter personalisatie tactiek

Mensen houden er niet van om gebombardeerd te worden met verkoop-e-mails, laat staan ​​dat ze door een robot worden verkocht. Wanneer echter een aanbieding op maat aan iemand wordt gepresenteerd, verandert het spel. 

Je moet je lezers het gevoel geven dat je om hen en hun behoeften geeft. En de eerste manier om dat gevoel te uiten is door op een persoonlijke manier met ze te praten.

Vergeet dus niet hun namen vast te leggen, zodat u ze gepersonaliseerde e-mails en CTA's kunt sturen. Een andere manier om de CTA te personaliseren is door QR-codes als CTA te gebruiken. Met behulp van een hiervan kunnen QR-codes eenvoudig worden gemaakt beste QR-codegeneratoren. Je kunt ook kiezen voor andere personalisatietactieken.

3. Duidelijk en nauwkeurig

Zorg ervoor dat uw call-to-action-zinnen de bezoeker helpen begrijpen wat hij moet doen door ernaar te kijken.

Dit kan worden gedaan met behulp van eenvoudige maar overtuigende bewoordingen die niet worden overladen met onnodige informatie. 

Uw call-to-action-knoppen moeten uw bezoekers vertellen wat u wilt dat ze doen en hoe u wilt dat ze dat doen.

Een goede CTA helpt uw ​​verkopen te stimuleren en het aantal conversies te verhogen door actie aan te moedigen. Het moet eenvoudig, op maat gemaakt, pakkend en overtuigend zijn.

Hoe schrijf je een onweerstaanbare call to action?

Tijd om te leren hoe u de perfecte call-to-action schrijft door de juiste en verleidelijke call-to-action-zinnen te gebruiken deze verkopen en conversies te verhogen

1. Wees moedig in uw oproep

Het belangrijkste doel van een call-to-action is om uw bezoekers te overtuigen actie te ondernemen. Wees dus gezaghebbend en begin uw gesprek met een gebiedende wijs.

Als u bijvoorbeeld wilt dat uw bezoekers een product kopen, schrijf dan iets als 'Koop nu' of 'Klik hier'.

2. Gebruik een schandalig voorstel

Het gaat niet om het doen van een bizarre belofte, maar om het geven van het gevoel dat uw bezoekers een levensveranderende ervaring beleven. 

Zeer succesvolle call-to-action-zinnen komen voort uit krachtige uitspraken die een exclusieve en exclusieve uitstraling bieden onweerstaanbare deal.

Gebruik bijvoorbeeld een uitspraak als 'Bespaar 20% voor het leven' of 'Koop nu en ontvang twee gratis artikelen'.

3. Bied iets waardevols aan uw lezers

Een goede call-to-action moet worden geformuleerd als een aanbod dat waarde oplevert in ruil voor een actie.

Vertel de bezoekers wat er aan de andere kant van die CTA-knop of CTA-tekst staat, zodat ze actie kunnen ondernemen.

Als u uw bezoekers wilt aanmoedigen zich te abonneren op uw nieuwsbrief, schrijf dan iets als 'Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-boek' of iets dat verband houdt met het waardeverkrijgende proces van uw call-to-action-zinnen.

4. Wees direct

Een directe call-to-action dwingt uw bezoekers om onmiddellijk actie te ondernemen. Als u wilt dat uw bezoekers meteen aan de slag gaan, vertel ze dan wat ze moeten doen.

Onlinegebruikers vinden het leuk om te horen wat ze moeten doen. Anders doen ze niets! Het is gek, maar het is hoe internet ons vormt.

Wees dus duidelijk, nauwkeurig en krachtig in uw verzoek, zodat ze precies weten welke actie ze moeten ondernemen om te krijgen wat ze willen.

5. Creëer urgentie

We zien steeds meer afteltimers verschijnen verkoop e-mails, landingspagina's of advertenties. Dit is een geweldige manier om een ​​gevoel van urgentie te creëren en onmiddellijke actie af te dwingen.

Als u dus wilt dat uw bezoekers direct vóór de prijsstijging een aankoop doen, gebruik dan urgentietaal.

Het is bekend dat mensen meer angst uiten om iets te verliezen dan om iets te winnen.

Door het schaarste-element in uw call-to-action-zinnen te gebruiken, kunt u mensen ‘angstiger’ maken om op uw call-to-action-knop te klikken en uw omzet verhogen.

Door bijvoorbeeld 'laatste kans' of 'alleen vandaag' te schrijven, kunt u de conversieratio van uw site enorm verhogen.

Soms gaat het niet om wat je zegt, maar om wat je niet zegt.

Ze zullen het nooit weten als u uw bezoekers nooit vertelt over de tijdelijke aanbieding of exclusieve weggeefactie.

En dit is een geweldige manier om de omzet en conversies te verhogen.

6. Wees duidelijk

Vermijd onnodige rommel in uw CTA-zin.

U wilt meteen ter zake komen en uw bezoekers nooit in lange details lokken of een lange zin of paragraaf schrijven die hen in verwarring zal brengen en hen zal afschrikken.

7. Gebruik passende woorden

Gebruik actiewoorden in uw call-to-action-zinnen om die conversies te genereren.

Actiewoorden zijn krachtiger en boeiender dan hun tegenhangers. In plaats van bijvoorbeeld 'Meer informatie' te zeggen, gebruikt u 'Nu leren'.

Gebruik de juiste bewoordingen om uw potentiële klanten duidelijk te maken dat u de oplossingen voor hun problemen heeft, in plaats van alleen maar een verkooppraatje te zijn.

Vergeet niet dat je mensen moet overtuigen om actie te ondernemen, zonder opdringerig te zijn. 

8. Maak het eenvoudig

Tenslotte wilt u dat uw potentiële klanten in de war en gefrustreerd raken. Gebruik eenvoudige actiewoorden om te beschrijven wat u wilt dat ze doen.

U wilt dat ze een bepaald product of een bepaalde dienst kopen, maar vergeet niet dat uw call-to-action-zin ook gemakkelijk te begrijpen moet zijn.

9. Wees emotioneel betrokken

Het gebruik van woorden die bepaalde emoties bij uw lezers oproepen, kan hun acties aanzienlijk beïnvloeden.

Een woord of zin kan de overtuigingskracht beïnvloeden, dus gebruik het verstandig.

Emotionele woorden of zinsneden in uw call-to-action zorgen voor een effectievere respons en conversie.

10. Wees overtuigend

U wilt dat uw call-to-action-zin overtuigend en op redenen gebaseerd is, waardoor uw lezers meer redenen krijgen waarom ze bij u zouden moeten kopen. Overtuig ze dus met behulp van verschillende technieken, zoals een garantie, een exclusieve deal of een beperkt aanbod.

Geef ze een reden om te klikken!

verpakken

Een call-to-action is een essentieel onderdeel van uw marketingcampagne. Het bepaalt of de bezoeker actie onderneemt of niet. 

U moet er dus voor zorgen dat de advertentie de juiste respons genereert om goede klikfrequenties te genereren en uw bedrijfsdoelen te bereiken.

Met slechts een beetje creativiteit en hard werken kunt u geweldige call-to-action-zinnen schrijven die de verkoop stimuleren en het aantal conversies op uw website verhogen.

Wilt u deze tips in de praktijk brengen en meer conversies genereren? Meld je aan voor een gratis account op Poptin en probeer hun hoogconverterende pop-ups. 

Auteur Bio:

Nat Caesar is eigenaar en hoofd groei bij Myndset, een aanbieder van contentmarketingoplossingen voor SaaS en startups. Ze is een gepassioneerde digitale ondernemer en bouwt en laat sinds 2014 digitale assets groeien.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.