Home  /  Allesverkoop  / 5 Best practices voor het genereren van leads om meer leads te converteren

5 best practices voor leadgeneratie om meer leads te converteren

5 best practices voor leadbeheer om meer leads te converteren

Leadgeneratie is een complex proces dat veel inspanning en werk vergt. 

Maar een bedrijf kan niet overleven zonder leads, dus het is gemakkelijk te begrijpen waarom veel bedrijven dit proces bovenaan hun lijst zetten.

Ten eerste is het belangrijk om het verschil te kennen tussen goedgekeurde leads en niet-gekwalificeerde leads. Gekwalificeerde leads zijn leads die de meeste interesse in uw bedrijf hebben getoond en waarvan de kans groter is dat ze kopers worden.

Als u leads krijgt, zijn sommige daarvan ongetwijfeld niet-gekwalificeerd, maar de leads waar u op moet letten, zijn de gekwalificeerde.
Leadbeheer is een complex proces, maar er zijn enkele basisregels die u kunnen helpen meer leads omzetten in verkopen.
In dit stuk leert u vijf best practices voor het beheren van leads waarmee u meer leads in verkopen kunt omzetten.

Best practice voor leadgeneratie #1 – Definieer uw ideale koperspersoon

Om met succes mensen aan te trekken die mogelijk uw klanten kunnen worden, moet u weten wie u moet aantrekken. Je moet weten met wie je praat.

Hoewel u zich misschien ongeveer het beeld voor ogen heeft van iemand die uw ideale klant zou zijn, zal dit niet voldoende zijn.

Jouw ideale koper is feitelijk representatief voor jouw gehele doelgroep. 

De reden waarom je één persoon zou moeten definiëren in plaats van de hele groep, ligt in het feit dat het gemakkelijker is om je die ene persoon voor te stellen en voor te stellen dan wanneer je de hele groep in beschouwing zou nemen.

Houd bij het creëren van de ideale koperspersoon rekening met het volgende:

 • Hoe oud hij is?
 • Waar hij rondhangt?
 • Wat vindt hij leuk?
 • Wat hij niet leuk vindt?
 • Wat zijn zijn interesses?
 • Wat is zijn opleidingsniveau?
 • Wat zijn zijn meest voorkomende pijnproblemen?
 • Wat zijn de gewenste oplossingen?
 • Welke online platforms bezoekt hij?
 • Wat is de beste manier om hem te bereiken?
 • Wat is zijn budget/financiële situatie?
 • Wat is zijn locatie

En nog veel meer: ​​hoe beter u het definieert, hoe gemakkelijker het voor u zal zijn om uw leads later te targeten.

Ook kun je meerdere versies van de ideale klant maken technieken voor microsegmentatie en richt u vervolgens op verschillende doelgroepen, zodat u kunt testen en ontdekken wie uw primaire doelgroep is.

Als je precies weet met wie je praat, wordt het veel gemakkelijker om zowel inhoud als communicatie te creëren, omdat je publiek veel duidelijker en dichterbij komt. 

Dit zal verder resulteren in het opbouwen van sterke verbindingen tussen u als verkoper en uw publiek als klanten.

Hier is hoe lemlist – een van de Mailshake-alternatieven definieert de ideale koperspersoon:

lemlist ideale koperspersoon

Best practice voor leadgeneratie #2 – Ontwerp uw marketing- en verkoopproces

Om alles naar behoren te laten verlopen, moet u uw marketing- en marketingactiviteiten organiseren verkoopproces. Ze zullen afhangen van wat u verkoopt en wat u wilt bereiken, dus moeten ze dienovereenkomstig worden gedefinieerd.

Staging zorgt ervoor dat je op koers blijft. Het zal gemakkelijker voor u zijn om op details te letten en te zien of u de geplande route volgt.

Het is uiterst belangrijk dat u uw team en afdelingen vertrouwd maakt met elk segment, zodat ze weten wat ze op dat specifieke moment moeten doen, in plaats van te leren over het proces wanneer het al begint plaats te vinden.

Dit zijn de belangrijkste processen in uw bedrijf waarvan het voortbestaan ​​en de vooruitgang van het bedrijf zelf afhankelijk zijn. Daarom moeten ze ook als zodanig worden behandeld.

Zorg ervoor dat u back-upplannen heeft voor het geval dat.

Laat het team ook weten dat dit dynamische processen zijn en dat u soms onderweg dingen moet veranderen. 

Met uw bereidheid en reactievermogen kunt u overmatig lekken van leads uit de verkooptrechter voorkomen.

Als u bijvoorbeeld ziet dat een bepaalde advertentie niet de verwachte resultaten oplevert, kunt u deze beter stopzetten en de parameters aanpassen om te zien of de wijzigingen een positievere impact zullen hebben.

Best practice voor leadgeneratie #3 – Creëer boeiende inhoud

Het hebben van kwaliteitsinhoud is een van de best practices voor het genereren van leads voor het verzamelen van leads. Mensen komen vooral naar uw verkoopkanalen vanwege de kwalitatieve inhoud die hun aandacht moet trekken en geïnteresseerd moet maken.

Kwaliteitsinhoud moet aan ten minste een van de volgende criteria voldoen:

 • Om te vermaken
 • Onderwijzen
 • Informeren
 • Om specifieke problemen op te lossen

Het is ideaal als het aan meer dan één of zelfs al deze criteria voldoet. Zo voldoet u absoluut aan de verwachtingen van uw leads.

Maar je moet er natuurlijk ook op letten dat je het visueel mooi en duidelijk presenteert.

Daarnaast is het belangrijk om consistent te zijn. Als u met grote tussenpozen inhoud publiceert, zullen uw leads u vergeten, wat zeker niet is wat u wilt.

Een algemene (en volgens onze ervaring de beste) regel is om minstens één keer per week te publiceren. Als je tijd en budget hebt voor meer dan dat, is dat natuurlijk ook een geweldig idee!

Het is absoluut noodzakelijk dat u voortdurend aanwezig bent en websitestatistieken gebruikt om te controleren hoe mensen op uw inhoud reageren.

Inhoudstypen zijn verschillend en u moet profiteren van de inhoudstypen die bij uw product of dienst passen. Dit kunnen zijn:

 • Tekstuele inhoud
 • Foto's
 • Videoclips
 • E-books
 • Guides
 • Webinars
 • Online cursussen
 • Enquêtes

Best practice voor het genereren van leads #4 – Genereer meer leads met pop-ups

Een van de manieren waarop u de interesse in uw leads kunt vergroten, is door pop-upvensters maken. Als ze op de juiste manier worden gebruikt, zullen ze leads behouden en hen aanmoedigen om de doelen die u stelt te bereiken.

U kunt instellen dat pop-ups verschijnen wanneer:

 • leads komen op uw website terecht 
 • wanneer ze willen vertrekken (pop-ups met intentie afsluiten)
 • wanneer ze enige tijd op de pagina doorbrengen 
 • wanneer ze op een link klikken
 • en vergelijkbaar.

Pop-ups moeten ook visueel aantrekkelijk zijn, dus probeer een tool als Poptin dat zal zeker de aandacht van bezoekers trekken en uw website nog interessanter maken.

poptin-interface

Er zijn verschillende soorten pop-ups op basis van hun intentie, trigger en context. Enkele van de meest gebruikte zijn:

 • Pop-ups voor aanmelding voor nieuwsbrieven – ideaal voor het verzamelen van nieuwe leads
 • Pop-ups met exit-intentie – geactiveerd wanneer iemand uw website wil verlaten. Perfect voor speciale aanbiedingen of inhoudsaanbiedingen.
 • Scroll-triggered pop-ups – pop-ups die verschijnen wanneer iemand bijvoorbeeld 80% van de pagina scrollt – kunnen betekenen dat hij geïnteresseerd is in de inhoud en dat kan het juiste moment zijn om iets aan te bieden.

Best practice voor leadgeneratie #5 – Maak een lead nurturing-strategie


Leadmanagement vereist ook lead nurturing. Wanneer u leads verzamelt, heeft u een effectieve lead nurturing-campagne nodig.

Marketo definieert het lead nurturing-proces als het proces van het ontwikkelen van relaties met kopers in elke fase van de verkooptrechter en tijdens elke stap van het koperstraject. Het richt zich op marketing- en communicatie-inspanningen om te luisteren naar de behoeften van potentiële klanten en het bieden van de informatie en antwoorden die zij nodig hebben.

Uw leads zijn misschien nog niet meteen klaar om het product of de dienst die u aanbiedt te kopen, maar dat betekent niet dat ze in de toekomst geen klanten van u zullen worden.

Daarom is het belangrijk dat u contact met hen houdt en zo op vertrouwen gebaseerde verbindingen creëert.

U kunt bijvoorbeeld een e-mailcampagne maken. Om hun e-mailadressen te verzamelen, plaatst u een abonnementsformulier op uw website. Dit kunt u doen met behulp van de Premio's plug-in voor abonnementsformulieren or Poptin's pop-ups en hun contacten zo effectief mogelijk verzamelen.

Premio-abonnementsformulier voor statistieken over websitebetrokkenheid

Zorg er bij het verzenden van e-mails voor dat deze zo gepersonaliseerd mogelijk zijn, zodat u gemakkelijk contact kunt maken met uw leads en relaties kunt opbouwen. 

Overlaad ze niet met berichten, maar geef een specifieke periode aan wanneer je deze verstuurt.

Uw e-mailcampagne moet een kans zijn om uw leads toegevoegde waarde te bieden, en u doet dit door middel van hoogwaardige inhoud.

Een ander best practice-voorbeeld voor leadmanagement van het onderhouden van communicatie is het gebruik van een live chat-tool of een chatplug-in. Je kan het proberen Cottages waarmee u met leads kunt communiceren via hun favoriete kanalen. 

best practices voor leadbeheer chatyGeef ze alle antwoorden op hun vragen en ze zullen het zeker op prijs stellen.

Best practice voor leadgeneratie #6 – Analyseer en volg uw resultaten

Trackingresultaten mogen niet worden verwaarloosd. Alleen als u uw resultaten monitort, weet u of de zaken volgens plan verlopen of niet.

Door de resultaten te analyseren, krijgt u inzicht in wat u moet behouden en wat u moet veranderen. Ontdek hoe lang het duurt voordat uw leads een specifiek doel bereiken of de aankoop zelf doen.

Ook inzicht in financiën is van het allergrootste belang. U moet weten hoeveel uw rendement op uw investering bedraagt ​​en hoeveel deze waard is.

Kwaliteit en uitgebreide analyse vereisen de medewerking van het hele team. Laat elk lid van het team dus weten dat het monitoren van de resultaten verplicht is en dat zij dit als een van hun belangrijkste taken moeten beschouwen. 

De feedback die u verzamelt, is van groot belang voor de verdere planning.

Hoewel het belangrijk is om meer te verdienen dan u heeft geïnvesteerd, betekent dit niet dat de monitoring moet worden verwaarloosd.

Test ook verschillende technieken en methoden. Je zult het nooit weten totdat je het controleert. Misschien zou een bepaalde techniek nog beter blijken te zijn dan degene die je al gebruikte.

Aan de andere kant moet je ervoor zorgen dat je concurrentie alles volgt, ook jij. Als je verblind raakt door succes en statistieken begint te negeren, kan dit gemakkelijk je grootste fout worden. Laat dat dus niet gebeuren.

De bottom line

Zoals u kunt zien, kunnen deze best practices voor het genereren van leads u helpen meer leads te converteren en meer omzet te behalen.

Maar zodra je deze 5 best practices voor leadgeneratie onder de knie hebt, zul je zien hoe goed alles aansluit en kun je met nieuwe ideeën en methoden komen.

Zeker, het converteren van leads vergt veel, maar het is verre van ‘the mission Impossible’.

Als u ziet dat iets niet werkt zoals bedoeld, breng dan enkele wijzigingen aan, probeer verschillende strategieën uit en creëer deze die u uiteindelijk naar meer klanten zullen leiden dan u ooit zou kunnen verwachten.

Mensen zullen zeker de kwaliteit en waarde van uw aanbiedingen herkennen, laat het gewoon op de juiste manier zien en blijf sterke relaties opbouwen.

Vergeet niet om het volledige potentieel van plug-ins zoals formulieren voor abonnementen en chat opties dat geeft u de mogelijkheid om uw relaties met uw toekomstige klanten te verdiepen.

We zijn er zeker van dat u nu klaar bent om deze praktijken te implementeren en elke dag steeds meer leads te converteren!

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.