Home  /  e-commerce  / Hier is wat u moet weten over e-commerce

Hier is wat u moet weten over e-commerce

De e-commerce-industrie groeit als gevolg van de verwachte groei en de impact van 2020 op de detailhandel. Elke dag schakelen steeds meer detailhandelaren over op online verkoop, terwijl bedrijven overgaan op e-commerce.

In 2022 zal de omzet uit e-commerce groeien van 3.53 biljoen dollar in 2019 naar 6.54 biljoen dollar. E-commerce is echter een steeds veranderende sector. Elk jaar verschijnen er verschillende nieuwe trends om uw bedrijf te helpen groeien en de concurrentie een stap voor te blijven – 2021 zal daarop geen uitzondering zijn.

Wat is e-commerce?

E-commerce of elektronische handel verwijst naar transacties die via internet worden uitgevoerd. Elke keer dat mensen en bedrijven online producten en diensten kopen of verkopen, doen ze aan e-commerce. Het concept van e-commerce omvat ook andere activiteiten, zoals online veilingen, online bank, betalingsgateways en online tickets.

image1

Hoe e-commerce ontstond

In 1994 richtte Jeff Bezos Amazon op als online winkel en verkocht aanvankelijk meer dan een miljoen verschillende boeken. Amazon wordt eindelijk de populairste online retailer waar consumenten elk product kunnen kopen.

Halverwege de jaren negentig en begin jaren 1990 voegden mensen computers toe aan hun huizen, wat de weg vrijmaakte voor de groei van de e-commerce. Bedrijven accepteerden cheques van begin tot midden jaren negentig omdat er geen toegangspoort was tot online betalingen om geld van klanten naar bedrijven over te maken. 

In de jaren 2000 lieten Shopify, WordPress en andere soortgelijke platforms bedrijven toe hun bedrijf op te bouwen zonder een beetje functieontwikkeling. Daarmee viel de toetredingsdrempel. Iedereen met een computer op internet en een beetje kapitaal kan eenvoudig een online winkel openen.

In 2008 was de online verkoop goed voor 3.4 procent van de totale omzet, wat een weerspiegeling is van de groei van de sector. In 12 waren er wereldwijd 24 tot 2014 miljoen online winkels.

Als we vooruitkijken naar 2021, wordt het begripsniveau tussen nieuwelingen en technische pro-shops met de dag hoger. Na verloop van tijd worden blogs en online leermiddelen steeds populairder. Iedereen kan nu een instant shoppingwebsite maken en in minder dan zes maanden inzicht krijgen in de resultaten van zijn inspanningen.

Welke functies moet een e-commercesite hebben?

Verschillende functies zijn een must-have voor uw e-commercesite. Bijzondere plug-in-integratie, pagina-indeling, eenvoudig te navigeren trucs en een aantrekkelijke vernieuwing zijn daar voorbeelden van. Voor productpresentatie kunt u meerdere plug-ins in uw online winkel integreren om een ​​gedetailleerd beeld te geven van uw producten, zoals afbeeldingen, die u gebruikt WooCommerce afbeelding zoomenen video-gebruik WooCommerce-productvideo. 

Een e-commercesite moet SEO-geoptimaliseerd zijn voor desktop- en mobiele telefoons. Volgens het e-commerceplatform Oberlo zullen de inkomsten uit mobiele handel in 2.91 2020 miljard dollar bedragen en $ 3.56 miljard in 2021.

De mobielvriendelijkheid van uw platform heeft grote invloed op de ervaring van uw bezoekers, omdat veel mensen de mobiele telefoon gebruiken en uw site eerder bezoeken via hun mobiele telefoon. Het optimaliseren van uw mobiele site is dus verplicht.  

luis-villasmil-4V8uMZx8FYA-unsplash

De afrekenprocedure is een ander belangrijk aspect van een e-commercefunctie. Dit onderdeel was belangrijk omdat het begon toen de koper het gewenste product aan de winkelwagen toevoegde. Als het proces niet te ingewikkeld is geworden en het hele proces soepel verloopt, doet de koper meer aankopen, en als het proces de koper irriteert, kan hij het product verlaten en naar een andere website gaan. Het Baymart Institute schat het gemiddelde uitvalpercentage op 69.57%.

Wat is e-commerce marketing?

internet marketing vergroot het bewustzijn en verkoopt zijn producten of diensten elektronisch. Om online aankopen soepel en succesvol te laten verlopen, voeren digitale marketeers meerdere campagnes uit via sociale mediaplatforms. SEO campagnesen het creëren van betrouwbare inhoud.

E-commercemarketing is sterk gerelateerd aan e-commerce-advertenties, omdat alle strategieën advertenties implementeren.

Laten we e-commerce-advertenties begrijpen en deze het meest verbinden met succes in de online business. 

e-commerce reclame

Net zoals adverteren deel uitmaakt van de marketingparaplu, maakt e-commerce-reclame deel uit van online marketing – en als u beide gebruikt, kunt u uw doelgroep effectiever bereiken om conversies te stimuleren en de merkbekendheid te vergroten.

Online marketing gaat over bewustwording en werken aan jouw product of dienst. Intussen omvat e-commerce de methoden die u gebruikt om uw product te promoten. Voor online marketing en verkoop of e-commerce kunnen deze advertenties de vorm hebben van advertenties op het scherm, banneradvertenties of multimediamateriaal.

Het belangrijkste aspect hiervan is dat online zakelijk adverteren een zeer effectieve methode is. U kunt het gebruiken om een ​​online marketingstrategie te ontwikkelen om uw product of dienst te promoten.

Verschillende soorten e-commerce bedrijfsmodellen

productpakketdozen-boodschappentas-kar-met-laptop-online-shopping-bezorgconcept

De volgende drie zijn de meest populaire bedrijfsmodellen die de aard van de verkochte dingen beschrijven en het betreffende publiek verklaren dat het meest waarschijnlijk zal kopen. 

  • B2C

In dit type bedrijfsmodel Het gaat om individuele klanten, en bedrijfsactiviteiten houden rechtstreeks verband met individuen. In dit bedrijfsmodel kun je alles verkopen, van apparatuur tot entertainment, met een breed scala aan producten. Voorbeelden van B2C-winkels zijn Amazone, Netflix en Overstock. Van Nike tot Tommy Bahamas, de meeste bekende retailers gebruiken zo’n e-commerce website.

  • Zakelijk

Wanneer een bedrijf via internet goederen of diensten aan een ander bedrijf verkoopt, wordt dit beschouwd als een B2B e-commercebedrijf. Deze bedrijven kunnen producten verkopen zoals huishoudelijke apparaten, digitale goederen en groothandelsproducten. Ze bieden ook online bedrijfsoplossingen zoals een programma voor het ondertekenen van documenten en andere clouddiensten.

  • Online marktplaatsen 

Online marktplaatsen bieden externe verkopers de mogelijkheid om hun producten en diensten aan de klanten te verkopen via websites zoals eBay of Amazon. Walmart.com en vele andere voorbeelden.

roberto-cortese-9tYbOIpVcn4-unsplash

Als onderdeel van je verkoop heb je informatie verzameld over klantaankopen via verschillende platforms om te slagen in een zeer competitieve e-commercemarktplaats. Veel marktplaatsen bieden betaalde diensten voor uw betalingen, logistiek en zelfs socialemediamarketing.

Toekomst van e-commerce voor retailers

Steeds meer mensen vertrouwen op alles, van wakker worden tot online boodschappen doen met tools als Amazon Echo Alexa en Google Home met Google Assistant. In 2025 zal 75% van de Amerikaanse huishoudens over slimme luidsprekers beschikken. De spraaksector lijkt de omzet in 2021 met miljarden te verhogen.

Een andere reden waarom de spraaksector aantrekkelijker is, is de toenemende nauwkeurigheid en bruikbaarheid van de technologie. Zowel Google als Amazon gebruiken hiervoor regionale talen virtuele assistenten om het winkelen voor de consument gemakkelijker te maken.

Self-channel retail betekent dat je klanten een geweldige ervaring biedt via alle platforms. In een Harvard Business Review enquête gaf 73% van de respondenten aan meerdere kanalen te gebruiken bij hun aankoop. Deze gegevens zijn bijna vier jaar oud.

Met de groeiende wildgroei aan mobiele telefoons en stemassistenten kan men zich alleen maar voorstellen dat het aantal multinationale klanten in 2021 zal blijven groeien.