Home  /  Allesemail marketing  / 7 Win-Back-e-mailvoorbeelden voor inactieve abonnees

7 voorbeelden van win-back-e-mails die u kunt gebruiken voor inactieve abonnees

7 voorbeelden van win-back-e-mails die u kunt gebruiken voor inactieve abonnees

Een fel concurrerende markt betekent dat bedrijven strategische inspanningen moeten leveren die gericht zijn op het bereiken van specifieke doelen, zoals klantenwerving en -behoud, om relevant te blijven in de wereld van vandaag. 

E-mail marketing blijft een van de meest effectieve marketingstrategieën om uw bedrijf te laten groeien en klanten te behouden. Het biedt een directe communicatielijn en nauwkeurige gegevens over de prestaties van uw marketinginspanningen. Je kunt eenvoudig zien wat werkt en vernieuwen wat niet werkt.

Win-back-e-mails zijn bedoeld om u te helpen oude e-mailabonnees die mogelijk uit de e-mailconversietrechter zijn gevallen, opnieuw te bereiken. Ze zijn van cruciaal belang voor het verhogen van de klantretentiescores en kunnen dienen als een manier om de band die ooit tussen u en uw e-mailabonnees bestond, nieuw leven in te blazen.

In dit artikel laten we u zien waarom win-back-e-mails cruciaal zijn en delen we voorbeelden waarvan u kunt lenen. 

Wat zijn win-back-e-mails?

Het zijn eenvoudigweg e-mails met de tekst 'We willen je terug' en worden meestal naar je verzonden inactieve abonnees. Om klantenloyaliteit op te bouwen, moet uw merk top-of-mind blijven via verschillende contactpunten – verkoop, aankopen, sociale media enz.

Wanneer klanten uit de verkooptrechter vallen, kunnen win-back-e-mails worden gebruikt om ze opnieuw te betrekken en voor zich te winnen. Win-back-e-mails zijn meer dan alleen een wanhopig pleidooi om een ​​klant terug te laten komen. Ze zijn een strategisch hulpmiddel in uw gereedschapskist voor klantenbehoud.

Natuurlijk kunnen sommige win-back-e-mails mislukken met een algemene 'We missen je!' bericht. Maar effectieve win-backs gaan verder dan dat. Ze houden rekening met de redenen waarom een ​​klant zich mogelijk heeft teruggetrokken en bieden oplossingen om de klant terug te halen. Deze redenen omvatten

Segmentatie: Iemand die zijn winkelwagentje heeft verlaten, heeft mogelijk een herinnering over het product nodig, terwijl iemand die al maanden geen e-mails heeft geopend, baat kan hebben bij een herintroductie van uw merk.

Stimulansen: Een klein duwtje kan een groot verschil maken. Bied korting, gratis verzending of exclusieve toegang tot een nieuw product aan om ze terug te lokken.

Waarde voorstel: Herinner hen eraan waarom ze überhaupt voor jou hebben gekozen. Benadruk wat uw merk uniek maakt en welke waarde u biedt.

Feedback: Soms haken klanten af ​​omdat ze ergens niet tevreden over zijn. Overweeg een enquête of een open vraag op te nemen om te begrijpen waarom de interactie mogelijk is gestopt.

Waarom zijn win-back-e-mails nodig?

Klantbehoud – het vermogen van een bedrijf om zijn bestaande klanten gedurende een bepaalde periode te behouden – gaat verder dan eenmalige aankopen en legt de nadruk op het opbouwen van langetermijnrelaties met klanten. 

Naarmate de kosten voor klantenwerving stijgen, concentreren bedrijven zich meer op het onderhouden van bestaande relaties om ervoor te zorgen dat klanten terugkomen in plaats van zoveel te investeren in het steeds nieuwe krijgen. Een van de meest effectieve hulpmiddelen om dit te bereiken is e-mailmarketing.

Het stelt bedrijven in staat om op een persoonlijker niveau met klanten te communiceren. 

E-mailmarketing is hiervoor een uitstekend hulpmiddel voedende leads en het begeleiden van potentiële klanten door de verkooptrechter.

Soorten win-back-e-mails die u kunt verzenden

We zijn er nog: Deze e-mails zijn vriendelijke herinneringen aan klanten die uw website al een tijdje niet hebben bezocht of een aankoop hebben gedaan. Ze herinneren hen doorgaans aan de voordelen van uw producten of diensten en hoe ze nog steeds kunnen profiteren van hun lidmaatschap van uw gemeenschap.

We missen je – Deze e-mails bevatten gepersonaliseerde aanbiedingen en speciale kortingen die erop gericht zijn de klanten tot actie aan te zetten. 

Wil je toch nog van ons horen: Sommige inactieve abonnees zijn eenvoudigweg niet geïnteresseerd om van u te horen, terwijl bij anderen uw e-mails misschien gewoon verloren zijn gegaan in hun inbox. Als u een hernieuwde betrokkenheidscampagne heeft, gebruik dan een bevestigingsmail voor aanmelding om ervoor te zorgen dat klanten uw e-mails echt willen blijven ontvangen. Dit kan u helpen uw e-maillijst op te schonen en u te concentreren op betrokken abonnees.

Last Chance: Afmeld-e-mails zijn net zo belangrijk als alle andere. Je abonnees de mogelijkheid geven om zich af te melden voor je e-maillijst is iets waar geen grapjes mee mogen worden gemaakt. Als laatste poging om klanten terug te winnen, stuurt u een laatste kans-e-mail waarin u hen informeert dat u ze uit uw mailinglijst verwijdert als ze niet binnen een bepaald tijdsbestek opnieuw contact opnemen.

7 voorbeelden van win-back-e-mails die u kunt gebruiken voor re-engagementcampagnes

Vervolgaanbevelingen op basis van eerdere aankopen

Deze win-back-e-mail is bedoeld om in contact te komen met klanten die in het verleden aankopen hebben gedaan, maar een tijdje inactief zijn geweest. Dit type e-mail suggereert producten of diensten op basis van de eerdere aankopen van de klant, met als doel hun interesse opnieuw aan te wakkeren en hen te herinneren aan de waarde die uw merk kan bieden. 

Toon uw kennis van de voorkeuren van de klant en bied gepersonaliseerde suggesties om hem of haar aan te moedigen terug te keren naar uw website of winkel.

Hier is een voorbeeld dat u kunt aanpassen voor uw gebruik: 

Hey John,

Het is alweer een tijdje geleden dat je die geweldige kicks van Sneaker Spot hebt gerockt, en we missen het om je hier te zien! We hebben een aantal frisse stijlen uitgekozen waarvan we denken dat je ze geweldig zult vinden.

Bekijk deze gepersonaliseerde aanbevelingen:

  • Nike Air Max 270: Deze schoenen zijn perfect voor je actieve levensstijl en bieden ultiem comfort en stijl.
  • Adidas Ultraboost 21: Verbeter uw prestaties met deze eersteklas hardloopschoenen, een favoriet onder sneakerliefhebbers.
  • Vans Old Skool: Klassiek en veelzijdig, deze sneakers voegen een vleugje retro-charme toe aan elke outfit.

Als speciale welkomsttraktatie kunt u genieten van een 15% korting op een van de aanbevolen paren. Gebruik code “WELCOME15” bij het afrekenen.

Maak opnieuw verbinding met je sneakergame en ontvang de nieuwste updates en exclusieve aanbiedingen door je nu opnieuw te abonneren:

[CTA-knop: Nu opnieuw abonneren]

Als u vragen heeft of hulp nodig heeft, staat ons ondersteuningsteam voor u klaar.

Bedankt dat je deel uitmaakt van de familie. We kunnen niet wachten om je te zien rocken met je nieuwe kicks!

Met vriendelijke groet, 

'Beoordeel onze service' of 'Geef ons wat feedback'

Het primaire doel van deze win-back-e-mail is het verzamelen van waardevolle feedback van klanten die al een tijdje geen interactie met uw merk hebben gehad. 

Door contact op te nemen en te laten zien dat u om hun mening geeft, moedigt u hen aan om opnieuw betrokken te raken bij uw bedrijf en krijgt u tegelijkertijd inzicht in mogelijke problemen die mogelijk tot hun terugtrekking hebben geleid.

Hieronder staat een mooi voorbeeld van Airbnb dat het belang van deze e-mail onderstreept.

Voorbeeld van een feedback-e-mail van Airbnb

Vergeet niet om de e-mail beknopt en visueel aantrekkelijk te houden, zodat de ontvanger de boodschap gemakkelijk kan begrijpen en de gewenste actie kan ondernemen. Ook personalisatie, zoals het gebruik van de naam van de klant, voegt een vleugje warmte toe en laat zien dat de e-mail is afgestemd op hun specifieke ervaring.

Bied een onweerstaanbare korting aan 

Wilt u de interesse in uw merk nieuw leven inblazen? Stuur een korting naar een inactieve klant. Dit e-mailtype biedt een speciaal en tijdelijke korting of promotie om een ​​gevoel van urgentie te creëren en de klant aan te moedigen actie te ondernemen en een aankoop te doen.

Kortingen en beperkte aanbiedingen zijn effectief in het verleiden van klanten om een ​​aankoop te doen. 

Ze kunnen inactieve klanten aantrekken die mogelijk geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten, maar net dat extra zetje nodig hebben om hun eerste aankoop te doen. 

Je kunt bijvoorbeeld zeggen:

 "Gedurende een beperkte tijd kunt u genieten van een fantastische korting van 30% op uw volgende aankoop, als manier om u te bedanken dat u een trouwe klant bent. Laat deze kans niet voorbijgaan! " 

– als een manier om uw inactieve klanten te laten profiteren van een speciale korting.

Productupdates en nieuwe releases 

De win-back-e-mailstrategie waarbij informatie over productupdates en nieuwe releases wordt verzonden, is een effectieve manier om inactieve of vervallen klanten opnieuw te bereiken door hen te informeren over recente ontwikkelingen in uw product- of dienstenaanbod. 

Deze e-mails zijn bedoeld om de aandacht te trekken van eerdere klanten die mogelijk hun interesse hebben verloren of niet meer betrokken zijn bij uw merk. 

Zorg ervoor dat u voor dergelijke e-mails een opvallende en overtuigende tekst gebruikt onderwerpregel. Markeer duidelijk de nieuwe functies, verbeteringen of uitbreidingen die u in uw product of dienst heeft aangebracht in de hoofdtekst van de e-mail. 

Concentreer u op de manier waarop deze updates pijnpunten aanpakken of waarde toevoegen aan de klantervaring en neem afbeeldingen, video's of GIF's op om de nieuwe functies of productupdates effectief te presenteren. 

Hier is een voorbeeld van Grammarly.

Voorbeeld van productupdate uit grammatica

Enquêtes en vragenlijsten over het merk

Deze e-mail is een soort hernieuwde betrokkenheidsstrategie die erop gericht is de redenen achter de inactiviteit van klanten te begrijpen en feedback te verzamelen om de algehele klantervaring te verbeteren. 

Bij dit soort e-mail wordt een enquête of vragenlijst naar inactieve of vervallen klanten gestuurd, waarbij om hun mening en inzichten wordt gevraagd over het merk, de producten, de diensten of enig ander relevant aspect.

De onderzoeksgegevens bieden waardevolle inzichten in de voorkeuren, pijnpunten en verwachtingen van klanten. U kunt begrijpen wat hun aankoopbeslissingen drijft, wat ze wel of niet leuk vinden aan uw producten of diensten, en welke verbeteringen ze graag zouden zien.

Het helpt u ook bij het identificeren van verbeterpunten in uw producten of diensten. U kunt de gegevens gebruiken om de nodige aanpassingen door te voeren, nieuwe functies toe te voegen of bestaande aanbiedingen te verfijnen op basis van feedback van klanten.

Hier is een voorbeeld dat u kunt gebruiken: 

Onderwerpregel: We missen je! Deel uw gedachten voor een beloning.

Beste [naam klant],

We hebben je gemist! Uw mening is belangrijk en wij willen verbeteren.

Vul onze korte enquête in en ontvang [X%] korting op uw volgende aankoop. Doe bovendien mee aan een weggeefactie om [Prijs] te winnen!

[CTA-knop: vul nu de enquête in]

Uw feedback is anoniem en zorgt ervoor dat wij u beter van dienst kunnen zijn.

Je kunt je op elk gewenst moment afmelden, maar we hopen je snel weer te zien!

Dank je.

Seizoensaanbiedingen

De 'kerstsfeer', 'Black Friday rush' of de 'spirit van het nieuwe jaar' zijn allemaal geweldige momenten om inactieve klanten te heroveren met seizoenscampagnes. Seizoensaanbiedingen in win-back-e-mails maken gebruik van specifieke gelegenheden, feestdagen of evenementen om inactieve klanten opnieuw te betrekken. 

Met deze e-mailinhoud gekoppeld aan een relevant seizoensthema kunnen bedrijven de aandacht trekken van vervallen klanten die mogelijk al langere tijd niet meer betrokken zijn. 

Deze e-mails bevatten vaak exclusieve promoties, kortingen of tijdelijke aanbiedingen, waardoor ontvangers worden aangemoedigd om te profiteren van de seizoensgebonden aantrekkingskracht en een aankoop te doen.

Bekijk dit geweldige voorbeeld van Prijs verzonden naar klanten voor Black Friday.

Kortings-e-mail van Premium

Conclusie

Het maken en verzenden van win-back-e-mails is slechts de eerste stap in uw engagementstrategie. 

Zodra de e-mails voor hernieuwde betrokkenheid zijn verzonden, houdt u belangrijke statistieken in de gaten, zoals openingspercentages, klikfrequenties en conversiepercentages, om de effectiviteit van de campagne te meten. A/B-testen kunnen ook worden gebruikt om de inhoud en het ontwerp van e-mail te herhalen en te verbeteren. Gebruik om het gemakkelijker te maken e-mail automatisering tools en druppelcampagnes om het hele proces te stroomlijnen. 


Uiteindelijk zou u een lijst met betrokken abonnees en leads moeten hebben opgebouwd die u kunt gebruiken om uw bedrijf te laten groeien. 

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.