Home  /  Alleslead generatieverkoop  / Hoe u e-mailpop-ups kunt ontwerpen die uw bezoekers niet irriteren

Hoe u e-mailpop-ups kunt ontwerpen die uw bezoekers niet irriteren

E-mailpop-ups zijn alomtegenwoordig in de online wereld. Bijna elke website die u bezoekt lijkt er een te hebben, die graag uw e-mailadres wil vastleggen in ruil voor een korting, nieuwsbrief of andere incentives. Hoewel ze een krachtig hulpmiddel kunnen zijn voor het opbouwen van uw e-maillijst en het stimuleren van conversies, kunnen slecht ontworpen pop-ups bezoekers snel afschrikken.

Helaas voldoen veel pop-ups niet aan dit doel. Opdringerige timing, irrelevante aanbiedingen en onhandige ontwerpen kunnen ervoor zorgen dat bezoekers snel van potentiële abonnees veranderen in gefrustreerde wegklikkers. Slecht ontworpen pop-ups kunnen uw merkimago beschadigen en uw inspanningen voor het genereren van leads belemmeren.

Goed ontworpen pop-ups kunnen echter krachtige hulpmiddelen zijn. Door duidelijke waarde te bieden, op het juiste moment te verschijnen en de gebruikerservaring te respecteren, kunnen pop-ups effectief leads vastleggen en uw e-maillijst laten groeien. In dit artikel zullen we u voorzien van de kennis en strategieën om te ontwerpen e-mail pop-ups die niet alleen converteren, maar ook een positieve indruk achterlaten bij uw bezoekers.

Redenen waarom de meeste slecht ontworpen pop-ups bezoekers irriteren

Opdringerige timing en uitstraling

Dit is een veel voorkomende reden waar de meeste gebruikers geen rekening mee houden voordat ze een e-mailpop-up maken. Bezoekers raken bijvoorbeeld met een pop-up met draai aan het wiel voordat ze uw website zelfs maar hebben gezien, verstoort dit hun surfproces en voelt het opdringerig aan. Dat geldt ook voor het tonen van een pop-up zodra iemand op uw pagina terechtkomt. Dit komt over als agressief en afwijzend tegenover hun bedoelingen. Het voorkomt dat ze uw inhoud verkennen en uw waardepropositie begrijpen voordat u om hun e-mail vraagt.

Black Friday-draai-het-wiel-pop-up weergegeven op het scherm

Websites die grote pop-ups gebruiken die de inhoud blokkeren waartoe gebruikers toegang proberen te krijgen, zijn storend en belemmeren hun voortgang. Dit dwingt gebruikers een ongewenste omweg te maken door de pop-up te sluiten voordat ze hun beoogde taak kunnen voortzetten, wat frustratie veroorzaakt en hen vertraagt.

Bovendien maken pop-ups die essentiële knoppen, menu's of oproepen tot actie overlappen het voor gebruikers moeilijk of onmogelijk om op de bedoelde manier met de website te communiceren. Dit verstoort de natuurlijke stroom van hun ervaringen en belemmert hun vermogen om hun doelen te bereiken.

Gebrek aan relevantie en waarde

De meeste pop-ups irriteren bezoekers omdat ze geen waarde bieden in ruil voor hun kostbare aandacht en e-mailadressen. Er zijn drie belangrijke manieren waarop een pop-up relevantie en waarde mist, wat tot ergernis van bezoekers leidt.

Generieke aanbiedingen tonen: Deze komen niet tegemoet aan individuele behoeften. Bijvoorbeeld een generieke pop-up video's in een online kledingwinkel spreekt 10% korting op jurken niet iemand aan die specifiek geïnteresseerd is in een shirt, hoed of schoen.

Soms voelen deze aanbiedingen vaak onpersoonlijk en spamachtig aan. Ze suggereren een gebrek aan inspanning om de interesses van de bezoeker te begrijpen. Bovendien kunnen te veel generieke opties bezoekers overweldigen, waardoor de kans kleiner is dat ze zich engageren.

Onduidelijke voordelen vermelden: Aanbiedingen die de waardepropositie niet effectief overbrengen, kunnen een bezoeker gemakkelijk irriteren. Bezoekers moeten begrijpen wat ze krijgen in ruil voor hun e-mailadres. Als het voordeel onduidelijk is, kunnen bezoekers twijfelen aan de legitimiteit van het aanbod.

En als het een grotere mentale inspanning vereist om deel te nemen, kunnen bezoekers hun tabbladen snel sluiten. A mobiele pop-up dat niet gemakkelijk kan worden ontcijferd, wordt waarschijnlijk afgesloten door een bezoeker die meerdere dingen op zijn telefoon doet. 

Mismatch met de inhoud: een pop-up over niet-gerelateerde inhoud onderbreekt de aandacht van de bezoeker op de pagina waarmee hij actief bezig is. Het voelt vaak irrelevant en misplaatst. Een pop-up waarin korting op schoenen wordt aangeboden in een blogartikel over tuinieren zorgt bijvoorbeeld voor een schokkende ontkoppeling. Dit soort dissonantie tussen inhoud en pop-upberichten duidt op een gebrek aan aandacht voor detail en personalisatie en ondermijnt het vertrouwen en de geloofwaardigheid in het merk. 

Moeilijk om pop-ups te negeren

Door meerdere lagen moeten klikken pop-ups van websites of een proces van meerdere stappen doorlopen om ze te sluiten voelt alsof je gevangen zit in een doolhof. Het is onnodig en tijdrovend, wat bijdraagt ​​aan het gevoel gedwongen te worden tot iets wat je niet wilt.

Sommige pop-ups hebben meerdere knoppen, waarvan sommige vermomd zijn als 'nep'-sluitknoppen die leiden tot verdere acties die u niet bedoelde. 

Stel je voor dat je verdiept bent in een artikel wanneer er een pop-up verschijnt, met alleen een kleine “X” verborgen in de hoek, waardoor je ernaar moet zoeken terwijl je probeert niet verkeerd te klikken en de actie te activeren die je probeert te vermijden. Het is een frustrerende onderbreking die aanvoelt als een spelletje verstoppertje, waardoor je in een reactieve, gefrustreerde toestand terechtkomt. Dat wil niemand meemaken. 

Overmatige pop-upfrequentie

Mensen hebben beperkte cognitieve hulpbronnen. Constante pop-ups overbelasten onze aandacht, wat leidt tot vermoeidheid en frustratie. Wanneer pop-ups vaak verschijnen, vooral met agressieve sluitknoppen of meerdere stappen, kunnen bezoekers zich gevangen voelen. De buitensporigheid van de pop-ups schreeuwt om wanhoop, waardoor de geloofwaardigheid en professionaliteit van de website worden aangetast. Bezoekers kunnen ze zien als een tactiek om het verzamelen van informatie af te dwingen, waardoor het vertrouwen wordt aangetast en mogelijk de reputatie wordt geschaad.

Essentiële principes voor het maken van gebruiksvriendelijke pop-ups

Niet-irritante pop-ups zijn ontworpen om de gebruikerservaring en betrokkenheid te verbeteren zonder bezoekers te storen of te irriteren. Hier zijn enkele principes die u moet volgen bij het implementeren van niet-irritante pop-ups:

1 – Tijdstip

Geef pop-ups op geschikte tijden weer met behulp van targetingregels zoals uitgangsintentie. Hierdoor kunt u alleen een pop-up weergeven wanneer de gebruiker een bepaalde tijd op de site heeft doorgebracht of op het punt staat de site te verlaten. Het onderbreken van de browse-ervaring van de gebruiker met een onmiddellijke pop-up kan vervelend zijn.

2 – Relevantie

Zorg ervoor dat de inhoud van de pop-up relevant is voor de huidige activiteit of interesses van de gebruiker. Gebruik wat u weet over uw doelgroep om de aanbiedingen die zij zien te personaliseren. Personaliseer de boodschap op basis van gebruikersgedrag of demografische gegevens om de relevantie ervan te vergroten.

3 – Waardepropositie

Communiceer de waardepropositie van de pop-up in duidelijke bewoordingen. Er is geen behoefte aan dubbelzinnigheid of onduidelijkheid. Laat gebruikers weten wat ze kunnen winnen door deel te nemen aan de pop-up, of het nu gaat om korting, exclusieve inhoud of nuttige informatie.

4 – Gemak van ontslag

Maak het gebruikers gemakkelijk om de pop-up te sluiten als ze niet geïnteresseerd zijn. Dit laat zien dat je hun tijd respecteert, zelfs als ze niets met je pop-up te maken hebben gehad. Voeg een duidelijke en prominente sluitknop toe en zorg ervoor dat gebruikers deze gemakkelijk kunnen vinden.

5 – Frequentie

Beperk de frequentie van pop-ups om overweldigende gebruikers te voorkomen. Als u bijvoorbeeld een pop-up in Poptin heeft ontworpen, kunt u de weergavefrequentie zo instellen dat deze slechts één keer per dag, één keer om de paar dagen of altijd wordt weergegeven. Het hangt allemaal af van de strategie die u hanteert, maar onthoud dat het te vaak weergeven van pop-ups bezoekers kan frustreren en kan leiden tot een negatieve perceptie van de website.

Poptin-targetingregels worden gemaakt in een pop-up

6 – Esthetische aantrekkingskracht

Ontwerp pop-ups die visueel aantrekkelijk zijn en in lijn zijn met de algehele esthetiek van uw website. Veel pop-upbouwers bieden volledige aanpassingsopties, zodat u afbeeldingen, lettertypen en kleuren van hoge kwaliteit kunt gebruiken om de pop-up visueel aantrekkelijk te maken.

7 – Mobiele optimalisatie

Zorg ervoor dat uw pop-ups zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Mobiele gebruikers hebben een beperkte schermruimte, dus het is essentieel om pop-ups te ontwerpen die responsief en onopvallend zijn op kleinere schermen.

8 – Testen en optimaliseren

Test voortdurend verschillende pop-upontwerpen, timingstrategieën en berichten om te bepalen wat het beste werkt voor uw publiek. Gebruik A/B-testen om de prestaties van verschillende varianten te vergelijken en dienovereenkomstig te optimaliseren

9 – Respecteer gebruikersvoorkeuren

Respecteer gebruikersvoorkeuren met betrekking tot pop-ups. Bied gebruikers de mogelijkheid om in de toekomst geen pop-ups meer te zien als ze deze opdringerig vinden.

10 – Naleving

Zorg ervoor dat pop-ups voldoen aan de relevante regelgeving, zoals AVG of CCPA, met name met betrekking tot gegevensverzameling en toestemming van gebruikers. Wees transparant over de manier waarop gebruikersgegevens worden gebruikt als deze via de pop-up worden verzameld.

Pop-upontwerp en best practices voor inhoud om te volgen

1- Timing is de sleutel

Vermijd het bombarderen van gebruikers met pop-ups onmiddellijk nadat ze op uw website zijn beland. Geef ze eerst wat tijd om zich met de inhoud bezig te houden. Stel het verschijnen van pop-ups uit totdat gebruikers een redelijke hoeveelheid tijd op de pagina hebben doorgebracht of een bepaald percentage naar beneden hebben gescrolld.

2 – Triggers voor het verlaten van de intentie

Gebruik exit-intent-technologie om pop-ups weer te geven wanneer gebruikers op het punt staan ​​uw website te verlaten. Dit kan minder opdringerig zijn omdat het hun surfervaring niet onderbreekt.

3 – Bied waarde

Zorg ervoor dat uw pop-up iets waardevols voor de gebruiker biedt, zoals een korting, exclusieve inhoud of een nuttige bron. Communiceer het voordeel dat zij zullen ontvangen door deel te nemen aan de pop-up.

4 – Duidelijke en beknopte berichtgeving

Houd de inhoud van uw pop-up kort en bondig. Communiceer het doel van de pop-up en welke actie de gebruiker moet ondernemen. Vermijd het gebruik van overmatig jargon of onnodige informatie.

5 – Gebruik een aantrekkelijk ontwerp

Ontwerp uw pop-ups zo dat ze visueel aantrekkelijk zijn en consistent zijn met de branding van uw website. Gebruik afbeeldingen, kleuren en typografie van hoge kwaliteit om de aandacht te trekken zonder onaangenaam te zijn.

Lightbox-pop-up gemaakt in het Poptin-dashboard

6 – Maak ze gemakkelijk te negeren 

Bied gebruikers een duidelijke en gemakkelijk toegankelijke optie om de pop-up te sluiten als ze niet geïnteresseerd zijn. Dit kan een prominente sluitknop zijn of een subtiel ‘X’-pictogram in de hoek.

7 – Overweeg mobiel gebruik

Zorg ervoor dat uw pop-ups zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Ze moeten responsief zijn en gemakkelijk te gebruiken op kleinere schermen, zonder het zicht van de gebruiker te belemmeren.

8 – Test verschillende elementen

Experimenteer met verschillende varianten van uw pop-ups om te zien welke het beste presteren op het gebied van betrokkenheid en conversie. Test verschillende ontwerpen, berichten en triggers om de prestaties te optimaliseren.

9 – Stel doelregels in

Beperk de frequentie waarmee pop-ups aan gebruikers worden weergegeven om te voorkomen dat ze zich overweldigd of geïrriteerd voelen. Stel regels in om te bepalen hoe vaak een pop-up binnen een bepaalde periode aan dezelfde gebruiker wordt getoond.

Conclusie

Houd er rekening mee dat e-mailpop-ups een krachtig hulpmiddel zijn voor het genereren van leads, maar om ze effectief te gebruiken is respect voor de ervaring van uw bezoekers vereist. Door de hierboven beschreven principes en best practices te volgen, kunt u pop-ups maken die niet alleen waardevolle leads binnenhalen, maar ook een positieve indruk achterlaten op uw publiek.

En als u er klaar voor bent om meteen pop-ups te gaan ontwerpen, dan kunt u dat ook doen Begin hier.

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.