Home  /  Allesanalyticslead generatie  / 5 OptKit-alternatieven om de conversiepercentages op uw websites te verhogen 

5 OptKit-alternatieven om de conversiepercentages op uw websites te verhogen 

Als u de conversies op uw websites wilt stimuleren, zijn er veel tools en strategieën beschikbaar om u te helpen uw doelen te bereiken. Van A/B-testtools tot live gesprek tools, analysetools, feedback- en enquêtetools, heatmap-tools, personalisatietools en pop-uptools voor exit-intentie. Er zijn zoveel opties voor het optimaliseren van leads in elke fase van het koperstraject. 

Pop-ups zijn een populaire optie om uw conversie-inspanningen te optimaliseren voor succes. Het toevoegen van een pop-up is echter niet zo eenvoudig als het gewoon op uw website plaatsen, omdat u deze eerst moet ontwerpen en begrijpen wanneer het juiste moment is om deze te gebruiken. 

Hoe kunt u het meeste voordeel halen uit deze tools om de conversies te stimuleren? U moet beginnen met het gebruik van de juiste tool voor het optimaliseren van uw conversiepercentage. Er zijn veel opties online beschikbaar. Elk van hen richt zich op het aanpakken van een andere situatie. 

OptKit is bijvoorbeeld ideaal voor mensen die ernaar uitkijken hun digitale marketingcampagnes te verbeteren en hun voortgang tijdens uw marketingcampagne te volgen. Hoe dan ook, er zijn nog veel meer opties beschikbaar, dus het is aan jou om degene te kiezen die het beste bij de stijl van jouw bedrijf past. 

Wilt u weten wat de beste OptKit-alternatieven op de markt zijn? U bent op de juiste pagina beland. Lees verder om de vijf beste opties te kennen die u kunt proberen als u OptKit niet voor uw website wilt gebruiken. 

Wat is OptKit?

OptKit is een tool voor conversie-optimalisatie die is gemaakt om grote ondernemingen te ondersteunen digitale marketing campagnes. U kunt het gebruiken om uw softwaredoelen te delen en te evalueren wat u moet doen om uw huidige inspanningen om uw doelgroep te bereiken te verbeteren. 

Uiteraard omvat dit ook analyse- en metrische functies die u helpen bij het volgen klanttevredenheid. Hoe kan het gebruik van dit platform u helpen uw concurrenten te overtreffen? Zoals we eerder vermeldden, is OptKit een tool voor conversie-optimalisatie, dus het richt zich op het verkrijgen van leads en het omzetten ervan in verkopen. 

Een van de belangrijkste problemen van veel bedrijven is dat ze heel veel leads hebben, maar niet weten hoe ze deze in verkopen kunnen omzetten. Het heeft geen zin als veel mensen over uw website praten en deze bezoeken zonder voor uw producten of diensten te betalen. Dit is wanneer platforms zoals OptKit van pas komen. 

U kunt dit platform gebruiken om te begrijpen wat de huidige marketingtrends zijn en gedurende het hele proces een fatsoenlijke marketingcampagne te ontwikkelen. Daarnaast kun je jouw campagne vergelijken met andere teams om te zien wat jij beter doet dan zij of wat je moet leren over wat zij doen.  

Zoals we eerder vermeldden, zijn er veel manieren om uw leidt tot verkoop, en u kunt meer dan één platform gebruiken om meer conversies te genereren. Sommige platforms kunnen u bijvoorbeeld helpen een fatsoenlijk contactformulier te maken om met uw klanten te praten, terwijl andere u kunnen helpen pop-ups met exit-intentie op uw website te plaatsen om uw nieuwste promoties te tonen. 

Hoe dan ook, OptKit richt zich niet op een specifieke functie, zoals andere platforms je alleen helpen e-mail automatisering of andere dingen. Dit platform begeleidt u daarentegen tijdens het conversieproces en geeft u de gegevens die u nodig heeft om het te begrijpen. 

Beste OptKit-alternatieven voor het verhogen van de conversiepercentages

Nu u meer weet over waar OptKit over gaat, kunt u gerust op internet surfen om een ​​alternatief ervoor te vinden. We moedigen u aan dit te doen in plaats van OptKit als uw eerste optie te kiezen zonder eerst uw prioriteiten te controleren. 

Waarom raden wij dit aan? Omdat u moet weten wat uw klant nodig heeft en wat het beste werkt voor uw doelgroep voordat u een optie kiest of voor een abonnement betaalt. 

Wil je beginnen het omzetten van uw leads in verkopen? Dit zijn de juiste OptKit-alternatieven om dit te doen:

#1 Poptin 

Poptin is een conversie-optimalisatietool die u op de markt kunt vinden en hoewel deze u in veel stadia van het conversieproces kan helpen, is deze erop gericht u te helpen pop-ups te gebruiken om de conversies op uw website te stimuleren.

Met dit platform kunt u slide-in-pop-ups, e-mailpop-ups, exit-intent-pop-ups of lightbox-pop-ups maken en beslissen waar de pop-up zal verschijnen om er zeker van te zijn verschijnt op het juiste moment zonder de gebruiker die het leest te irriteren. Wat betreft de andere functies die deze software biedt, kunt u ingebedde formulieren maken om websiteleads te verzamelen en meer informatie van uw klanten te krijgen. 

Met deze software kunt u autoresponders, ingesloten formulieren en call-to-action-formulieren maken, en deze binnen enkele minuten naar wens aanpassen. Call-to-action-formulieren zijn de beste optie om conversies te vinden, omdat hun belangrijkste doel is om uw potentiële klanten tot actie aan te zetten.

Autoresponders helpen u ook om in contact te blijven met uw klanten zonder dat u iemand aan het werk hoeft te zetten. U kunt het antwoord dat u door het platform naar uw klanten wilt sturen, aanpassen, afhankelijk van wat ze zeggen of vragen. 

Daarnaast kunt u deze functie programmeren om welkomst-, bedank-, coupon- en link-e-mails te verzenden. Poptin staat je ook toe A / B-test uw pop-ups, zodat u kunt bepalen welke het beste werken om meer verkopen, aanmeldingen en conversies te genereren.

#2 HalloBar 

Wil je een andere plugin gebruiken die zich richt op pop-ups? Overweeg het gebruik van HelloBar! 

Deze software is uitstekend voor beginners vanwege hoe intuïtief het platform is. Je hoeft geen expert te zijn om je pop-ups via HelloBar aan te passen, maar je kunt het wel gebruiken voor meer geavanceerde functies. 

Gebruikers kunnen bijvoorbeeld gerichte berichten naar hun gebruikers sturen. Hoe weet je welke berichten je moet verzenden? Met HelloBar kunt u uw doelgroep targeten op apparaat, locatie en vele andere factoren! Deze informatie is van onschatbare waarde en weerhoudt u ervan iemand een bericht te sturen waardoor hij of zij misschien twijfelt over de aankoop van uw producten. 

Met HelloBar kun je allerlei soorten pop-ups maken, maar de belangrijkste zijn balken, modals, waarschuwingen, schuifregelaars en overnames van volledige pagina's.

Hiermee gebruik maken conversie-optimalisatietool helpt u uw leads om te zetten in conversies dankzij alle informatie die het u geeft voordat u willekeurig berichten gaat verzenden. Zo kent u de marketingaanpak die voor elke klant het beste werkt. 

#3 HotJar 

Terwijl Poptin zich richt op het maken van creatieve pop-ups zoals slide-ins en gegamificeerde pop-ups, HotJar is uw must-go optie als u zich volledig wilt verdiepen in analyse en tracking. 

U kunt geen succesvolle marketingcampagne ondergaan als u deze niet geleidelijk bijhoudt. Waarom is dat? Omdat u daarmee weet wat u goed doet en wat u moet veranderen aan uw huidige marketingstrategieën. 

Het eerste dat HotJar u vertelt, is wat de huidige marketingtrends zijn om u ervan te weerhouden een ouderwetse marketingstrategie uit te proberen die nu misschien niet werkt. Daarna kunt u bestuderen wat uw bezoekers zien en feedback van hen verzamelen door feedbackwidgets aan uw website toe te voegen. 

Of het nu via formulieren of pop-ups is, u kunt met uw klanten communiceren met behulp van de informatie die HotJar u heeft gegeven om hen te vertellen wat ze moeten horen om voor uw diensten te betalen. Uiteraard werken marketingbenaderingen gebaseerd op wat u weet dat uw klant wil beter dan alleen maar iets proberen voordat u zich op uw doelgroep richt. 

Naast dat u leert wat u moet doen, kunt u ook problemen met uw huidige klantervaring opmerken en alles wijzigen wat u moet veranderen voordat u klanten verliest. HotJar biedt ook behoorlijke integraties. 

#4 OptinMonster

OptinMonster is een van de meest populaire bedrijven die zich richten op pop-ups, en u kunt het gebruiken om deze te maken lightbox-pop-ups, zwevende balken, schuifvakken en nog veel meer functies! U kunt bijvoorbeeld geolocatietargeting gebruiken om te weten wat uw klanten mogelijk leuker vinden, afhankelijk van wat ze nodig hebben. 

Hoe helpt OptinMonster gebruikers? Het doet dit door u te helpen een visueel verbluffende pop-up te maken om uw promoties te tonen. Het gemiddelde websiteconversiepercentage bedraagt ​​2.35% per website in alle sectoren, maar er zijn veel manieren om dat aantal te veranderen.

Mensen zullen uw pop-up alleen zien als ze iets zien dat hen verrast, dus u moet hun aandacht zo snel mogelijk trekken met uw pop-ups. 

#5 ConvertBox 

ConvertBox is de laatste conversie-optimalisatietool op deze pagina. Naast het tonen van pop-ups, kunt u al uw marketingtools insluiten met wat deze software te bieden heeft. Via dit platform kunt u bijvoorbeeld winkelwagens toevoegen, verbinding maken met messenger-bots of vergaderingen plannen. 

U kunt dit platform gebruiken als u slechts één conversie-optimalisatietool voor uw marketingcampagne wilt gebruiken. Hoe kan deze software u daarbij helpen? Het doet het dankzij alle verschillende functies die het biedt. 

In plaats van zich op verschillende dingen te concentreren, biedt ConvertBox u bijna alles wat u nodig heeft om uw website te optimaliseren en meer conversies te genereren. 

Hoe u het juiste alternatief kiest

De beste manier om het juiste alternatief te kiezen, is door te begrijpen wat uw doelgroep wil zien en op welke delen van de verkooptrechter u uw inspanningen voor conversie-optimalisatie wilt richten. Als u uw diensten verkoopt aan mensen die meer van visuele marketingbenaderingen houden, zijn pop-ups uw must-go-optie. 

Tot slot 

Het is een uitdaging om een ​​fatsoenlijke marketingtool voor uw bedrijf te vinden vanwege alle beschikbare opties op de markt. Als u echter eenmaal de juiste heeft gekozen, moet u er zoveel mogelijk van profiteren. 

Probeer een van de hier genoemde tools, vooral Poptin, om te zien hoe uw conversiepercentage omhoog kan schieten.

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.