Home  /  Allesemail marketing  / 6 tips voor het verbeteren van het openingspercentage van uw e-mail (op basis van gegevens)

6 tips voor het verbeteren van uw e-mailopenpercentages (op basis van gegevens)

6 tips voor het verbeteren van uw e-mailopenpercentages

Heeft u zich ooit afgevraagd hoeveel mensen in de wereld, in verschillende landen en staatsgrenzen, een smartphone bezitten? 

Ongeveer 6.29 miljard! (Statista

Vergeleken met de 8 miljard inwoners (Verenigde Naties) die in de wereld bestaat, dat zijn een heleboel mensen. Dat zijn ongeveer 6.29 miljard mensen die smartphones gebruiken om verschillende taken uit te voeren: online winkelen, surfen op sociale media, foto's sturen naar hun dierbaren en natuurlijk hun e-mails checken.

Van dat aantal controleren ongeveer 1.7 miljard gebruikers hun e-mails op hun mobiele telefoons, in tegenstelling tot andere apparaten.

Als je dat aantal opsplitst naar kenmerken en gedrag van verschillende generaties, vormen Gen X-consumenten 92% van alle e-mailgebruikers. Millennials staan ​​vlak achter Gen X-ers: 89% van hen e-mailt, terwijl Gen Z de derde grootste groep vormt, met 85% die de dienst gebruikt. (Bron – MarketingProfs)

Mensen gebruiken e-mail niet alleen voor persoonlijke contacten, maar ook voor een substantieel deel 61% van de consumenten geeft ook de voorkeur aan communicatie van merken via e-mail. Dit is zeker positief nieuws voor uw bedrijf.

Dus als deze cijfers er zo goed uitzien voor een e-mailmarketingactie, waarom flopt het openen van e-mail dan überhaupt? Wat weerhoudt uw klanten ervan uw geweldige product- en marketing-e-mails te lezen als ze regelmatig tijd op hun apparaten doorbrengen?

Wat veroorzaakt werkelijk e-mailbounces?

E-mailmarketing is nog steeds een essentieel onderdeel van elke succesvolle bedrijfsstrategie. Het is echter niet voldoende om eenvoudigweg een e-mail naar uw hele netwerk te sturen lijst met e-mailabonnees en hopen op het beste. 

En je weet wat ze zeggen, valse hoop is iets vreselijks; als dat het enige is dat je in leven houdt, ben je bij zonsopgang dood.

Statista-gegevens tonen aan dat Amerikaanse consumenten de voorkeur geven aan e-mails als contactmiddel voor merken

U moet e-mails maken die de aandacht van uw publiek trekken, van de onderwerpregel tot de call-to-action.

Als je dit in overweging neemt, spelen er veel factoren een rol die de e-mailtarieven kunnen beïnvloeden. In termen van bouncepercentages zijn hier enkele van de meest voorkomende oorzaken van e-mailbouncepercentages:

  • Ongeldige e-mailadressen: Dit is de meest voorkomende oorzaak van harde bounces. Dit kan gebeuren als u typefouten in uw e-maillijst bevat of als u e-mailadressen van onbetrouwbare bronnen verzamelt.
  • Volle inboxen: Dit is een veel voorkomende oorzaak van zachte bounces. Als de inbox van een ontvanger vol is, worden nieuwe e-mails die naar hem of haar worden verzonden, teruggestuurd.
  • Spamfilters: Spamfilters kunnen soms legitieme e-mails blokkeren, vooral als deze bepaalde trefwoorden of zinsdelen bevatten.
  • Serverproblemen: als de e-mailserver van de ontvanger niet beschikbaar is of niet beschikbaar is, worden de e-mails teruggestuurd.
  • Domeinen op de zwarte lijst: Als uw e-maildomein op de zwarte lijst staat, worden uw e-mails door de meeste e-mailservers afgewezen.

Naast deze veelvoorkomende problemen zijn er nog een aantal andere factoren die van invloed kunnen zijn op de openingspercentages van uw e-mails, zoals de hygiëne van uw e-maillijst, de reputatie van uw afzender en het type inhoud dat u verzendt.

Al deze problemen kunnen uw harde werk verwoesten en uw marketing- en verkoopinspanningen in de prullenbak doen belanden. 

Gelukkig zijn we hier om u te helpen dit op te lossen met deze zes tips die u helpen de openingspercentages van uw e-mails te verbeteren.

Waarom zou u zich zorgen maken over de openingspercentages van e-mails? 

Waarom zijn de openingspercentages van e-mails belangrijk? Simpel gezegd: als uw abonnees uw e-mails niet openen, gaat al uw harde werk bij het opstellen van die slimme onderwerpregels en geweldige inhoud verloren. 

Het openingspercentage van e-mails is een weerspiegeling van de interesse en betrokkenheid van uw abonnees bij uw merk. Hogere openingspercentages betekenen dat er meer aandacht wordt besteed aan uw inhoud, waardoor de kans op conversies en uiteindelijk de omzet toeneemt. Aan de andere kant duiden lage openingspercentages op desinteresse of dat uw e-mails verloren gaan in de digitale afgrond.

Het zal buitengewoon moeilijk zijn om dat te doen genereer leads en conversies met e-mailmarketing wanneer uw e-mails niet genoeg interesse wekken.

6 tips om de openingsratio van uw e-mail te verbeteren

Pakkende onderwerpregels. Relevante inhoud 

De onderwerpregel van uw e-mail Het lijkt misschien een kleinigheid, maar het kan een groot verschil maken in het wel of niet openen van uw e-mail. 

Gemiddeld geven shoppers geld uit 138% meer wanneer het via e-mail op de markt wordt gebracht, vergeleken met degenen die geen e-mailaanbiedingen ontvangen. Een sleutelfactor om hen tot actie aan te zetten, begint bij uw onderwerpregel.

E-mails weergegeven op een bureaublad op een tafel

Door uw onderwerpregel te personaliseren, kan uw e-mail relevanter en interessanter aanvoelen voor uw abonnees. 

Je abonnees als zodanig aanspreken “Adelaide, hier is een speciale aanbieding speciaal voor jou!' in uw onderwerpregel is een geweldige manier om hun aandacht te trekken. 

Wie houdt er niet van een speciale aanbieding, speciaal voor hen gemaakt?

Houd het kort en bondig, omdat langere onderwerpregels vaak worden afgebroken op mobiele apparaten. Het stellen van een vraag kan de nieuwsgierigheid opwekken en betrokkenheid stimuleren. 

Houd er ook rekening mee dat de taal die u in uw e-mails gebruikt, van invloed is op de perceptie van uw abonnees over uw bedrijf. Hoe wilt u dat uw abonnees zich voelen als ze uw e-mails lezen? Wil je zakelijk of vriendelijk klinken?

Het gebruik van actiegerichte taal in uw onderwerpregel en e-mailtekst spoort uw abonnees aan om actie te ondernemen op basis van de e-mail. Het is essentieel om woorden en zinnen met spam te vermijden, zoals ‘koop nu’ en ‘aanbieding voor beperkte tijd’. Dit verhoogt niet alleen het openingspercentage van uw e-mails, maar helpt u ook voorkomen dat uw e-mails als spam worden gemarkeerd.

Emoji's gebruiken

Het strategisch gebruiken van emoji’s in de onderwerpregels en inhoud van e-mails kan mogelijk de openingspercentages van e-mails verbeteren. 

Verschillende emoji's met gezichtsuitdrukking

Het controleren van e-mails op mobiele apparaten is vooral gebruikelijk bij jongere mensen. 40% van de mensen van 18 jaar en jonger opent altijd een e-mail op hun mobile-first.

En wat is een betere manier om een ​​jongere doelgroep aan te spreken dan het gebruik van emoji's, vooral wanneer uw bedrijf zich op een jong publiek richt.

Emoji's kunnen ervoor zorgen dat uw onderwerpregel opvalt in een overvolle inbox en de aandacht van de lezer trekt. Ze kunnen ook visuele interesse toevoegen en emoties of toon effectiever overbrengen dan alleen woorden.

Nog meer, Econsultancy, stelt dat het vriendelijke sneeuwpopsymbool blijkbaar enorm effectief is in het aanmoedigen van mensen om marketing-e-mails te openen.

Het is echter belangrijk om rekening te houden met uw doelgroep en de context van uw e-mails voordat u emoji's gebruikt. Sommige demografische groepen zijn misschien niet zo bekend of ontvankelijk voor emoji's, dus het is belangrijk om de reactie van uw specifieke doelgroep te testen en te analyseren.

Wanneer u emoji's gebruikt, zorg er dan voor dat deze relevant zijn voor de inhoud van uw e-mail en aansluiten bij de stem en persoonlijkheid van uw merk. 

Vermijd overmatig gebruik van emoji's, omdat dit onprofessioneel of spam kan overkomen. Het is ook van cruciaal belang om uw e-mails op verschillende apparaten en e-mailclients te testen om ervoor te zorgen dat de emoji's correct worden weergegeven voor alle ontvangers.

Houd het mobielvriendelijk

Doorgaans hebben individuen de neiging om ongeveer 58 keer per dag naar hun mobiele apparaten te kijken, waarbij bijna 52% van deze gevallen, wat neerkomt op ongeveer 30 keer per dag, plaatsvindt terwijl ze aan het werk zijn.

Je zou jezelf spreekwoordelijk in de voet schieten als je de impact van mobiele apparaten in je e-mailmarketingstrategie niet zou onderkennen, vooral in een wereld waar ongeveer 6.29 miljard mensen smartphones bezitten.

Als uw e-mailmarketingcampagnes niet mobielvriendelijk zijn, loopt u het risico te verliezen 42.3% van de ontvangers die uw e-mails kunnen verwijderen, waardoor uw harde werk niet effectief is.

Hoe zorg je ervoor dat je e-mails mobielvriendelijk zijn?

Zorg er ten eerste voor dat het e-mailontwerp responsief is en zich aanpast aan verschillende schermformaten. Gebruik een lay-out met één kolom, houd de lettergrootte op een leesbaar niveau en vermijd het gebruik van te veel afbeeldingen of grote bestanden die de laadtijden kunnen vertragen. 

Zorg er bovendien voor dat alle klikbare elementen, zoals knoppen of links, groot genoeg zijn om gemakkelijk op een mobiel apparaat te kunnen tikken. 

Door uw e-mails op zowel desktop als mobiel te testen voordat u ze verzendt, kunt u ervoor zorgen dat ze er goed uitzien en gemakkelijk te lezen zijn op verschillende apparaten.

Automatiseren, automatiseren, automatiseren 

Email automatisering is een van de grootste tools in uw arsenaal aan e-mailmarketingstrategieën.

Deze Tools voor e-mailautomatisering zijn de beste vriend van elke marketeer. Hiermee kunt u welkomst-e-mails, getriggerde e-mails, vervolg-e-mails instellen, win-back-e-mailsen zelfs druppelcampagnes, zodat uw e-mails uw abonnees altijd op het juiste tijdstip bereiken

82% van marketeers gebruik automatisering om getriggerde e-mails te maken welke resultaat in 8 keer meer openingen en hogere inkomsten dan typische bulk-e-mails.

Op gemiddelde, 81% van de bedrijven maakt gebruik van marketingautomatisering.

Automatisering is als het hebben van een persoonlijke assistent die uw e-mailmarketingtaken regelt terwijl u margarita's drinkt op een strand (figuurlijk gesproken natuurlijk). 

Het instellen van getriggerde e-mails op basis van gebruikersacties is een slimme zet. Wanneer uw abonnees een specifieke actie ondernemen (zoals hun karretje achterlatend of door uw e-boek te downloaden), kunt u ze tijdig een bericht sturen gepersonaliseerde e-mail

Zorg voor de juiste plek in hun inbox op het juiste moment

Als het om e-mailmarketing gaat, is timing echt alles. Weten wanneer u uw e-mails moet verzenden, kan het verschil maken of ze wel of niet worden geopend en gelezen. 

Dit is vooral belangrijk tijdens feestdagen en grote vakantieperioden, waarin klanten op zoek zijn naar de beste deals.

Black Friday valt bijvoorbeeld doorgaans op de vrijdag na Thanksgiving in de Verenigde Staten, de vierde donderdag van november. Veel retailers starten hun Black Friday-promoties eerder in de week.

Uw verleidelijke aanbiedingen moeten dus rond deze tijd actief zijn om de beste resultaten te krijgen. Net als deze Nike e-mail voor Black Friday

Nike e-mail naar klanten voor Black Friday

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het consumentengedrag kan variëren, afhankelijk van uw doelgroep.

Call-to-actions zijn een must-have

Als u duidelijke en overtuigende CTA’s in uw e-mails heeft, kunt u ontvangers ertoe aanzetten uw aanbiedingen te openen en er meer over te weten te komen. 

Your oproep tot actie is het hart van uw e-mailmarketingcampagne. Het is wat de aandacht van uw lezers trekt en hen aanmoedigt actie te ondernemen.

Gebruik sterke werkwoorden en vermijd passief taalgebruik om uw oproepen tot actie krachtiger te maken. Bovendien moeten call-to-actions (CTA's) op de juiste manier in de e-mail worden geplaatst om de aandacht van de lezer te trekken.

Conclusie

E-mailmarketing blijft nog steeds een sterke concurrent voor het stimuleren van leads en conversies voor bedrijven. Om het beste uit deze ervaren marketingtactiek te halen, zijn deze tips voor het verbeteren van de openingspercentages van e-mails essentieel voor bedrijven.

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.