Home  /  Allese-commerce  / 9 e-commercetrends die de groei van online winkels in 2022 zullen stimuleren

9 e-commercetrends die de groei van online winkels in 2022 zullen stimuleren

De afgelopen jaren is de e-commerce-industrie getuige geweest van een enorme groei en het tempo is nog lang niet vertraagd. De pandemie heeft de adoptie en groei verder versneld. Statista voorspelt dat de e-commerce-industrie in 5.5 de waarde van 2022 biljoen dollar zal bereiken. 

En het beste van al dit geroezemoes rond e-commerce is dat steeds meer merken online winkels lanceren om potentiële klanten te bereiken. De belangrijkste reden voor e-commerce online winkels is het feit dat u volledige controle heeft over de winkelervaring van de klant, wat uw voorkeur ook is e-commerce bedrijfsmodel

Eigenaren van online winkels moeten zich voortdurend aanpassen aan de nieuwste e-commercetrends en deze integreren om de concurrentie voor te blijven. Als u eigenaar van een e-commercewinkel bent, is dit artikel iets voor u. 

Hier zijn de belangrijkste e-commercetrends van 2022 die een integraal onderdeel zijn van marketingstrategieën.

1. Vergroot uw digitale betrokkenheid

Mis als eigenaar van een onlinebedrijf geen enkele kans om uw organische aanwezigheid online te vergroten. Vanaf merkmarketing, productontdekking en shoppable-advertenties tot proactieve klantenondersteuning worden via sociale media talloze marketingvoorbeelden gepresenteerd om in contact te komen met potentiële klanten en klanten. 

Het feit dat bijna 30% van de internetgebruikers al direct aankopen doet, is het hoogtepunt van het sociale platform dat sociale media niet meer over het hoofd kunnen worden gezien. Volgens Statista zal de omzet via sociale-mediakanalen naar verwachting stijgen drievoudig door 2025

De snelste en meest effectieve manier om uw sociale-mediaprofielen aantrekkelijk te houden, is door ze te voorzien van levendige en boeiende productfoto's. Een achtergrondverwijderaar voor het bewerken van foto's, zoals Blend kan u helpen verbluffende e-commerce te creëren product foto's

Hier is een voorbeeld van Schorsdoos die maandelijkse abonnementen verkoopt voor speelgoed en lekkernijen voor honden. Hun Instagram bevat productafbeeldingen van hoge kwaliteit die worden gebruikt door hun schattigste klanten (honden). 

Het gebruik van hashtags, het hosten van weggeefacties en het delen van door gebruikers gegenereerde inhoud zijn enkele manieren voor e-commerce socialemediamarketing die kunnen worden gebruikt om vertrouwen op te bouwen en de betrokkenheid van sociale media vergroten. Moedig gebruikers aan om beoordelingen van productafbeeldingen te delen. 

Als uw socialemediakanalen wat werk nodig hebben, is dit het beste moment om te beginnen met socialemediamarketing. Wees actief op kanalen die relevant zijn voor jouw doelgroep in plaats van actief te zijn op alle sociale mediaplatforms. 

2. Sociale handel

De opkomst van de sociale handel is geen verrassing, als je bedenkt 91% van de gebruikers van sociale media heeft toegang tot sociale media via hun smartphones. 

In eenvoudige bewoordingen wordt sociale handel gedefinieerd als het rechtstreeks kopen en verkopen van producten via sociale media. Vanaf de ontdekking van het product tot de aankoop vindt het hele traject plaats op sociale platforms. 

Sociale handel stelt klanten in staat merken te ontdekken, met bedrijven te communiceren en een probleemloos kooptraject te creëren, wat leidt tot meer omzet voor uw e-commercebedrijf. 

Dat blijkt uit gegevens van The Harris Poll, zoals gerapporteerd op Sprout Social 79% van de bedrijven implementeert al sociale handel. Wat is de reden dat je nog niet via sociale media verkoopt? 

Met Facebook Shop, Instagram Shopping en Pinterest Business kunnen gebruikers nieuwe producten verkennen en rechtstreeks in hun apps afrekenen. 

Bijvoorbeeld, Ikea gebruikt Facebook Shop zodat klanten nieuwe producten kunnen vinden en direct kunnen kopen, allemaal zonder de app te verlaten. 

3. Livestream-winkelen

Heb je ooit een Facebook- of Instagram Live gezien waarbij iemand specifieke producten promoot en jij tegelijkertijd een bestelling plaatst? Dat wordt gedefinieerd als Livestream-winkelen. 

Livestream-shopping, een van de belangrijkste e-commercetrends van 2022, wordt gebruikt door merken en influencers op sociale platforms zoals Facebook, Instagram of TikTok. Ze tonen producten aan kijkers en voegen een aankooplink toe aan de beschrijving. 

Merk voor huid- en haarverzorging Kiehl's organiseerde een live shopping-evenement voor de Ramadan-campagne van vorig jaar, om klanten in Maleisië te betrekken. 

Er waren verschillende Instagram Live-evenementen met Kiehl's schoonheidsadviseurs op Instagram. En om de bekendheid te vergroten, lanceerde het merk een serie advertenties op Instagram.

Instagram meldt Kiehl zag als gevolg van deze campagne een achtvoudig rendement op zijn advertentie-uitgaven en 8% aanmeldingen van nieuwe klanten.

4. Conversationele handel

In een fysieke winkel assisteert een verkoper u bij het koopproces. 

Bij conversational commerce heb je in plaats van een verkoper interactie met een merk op sociale media via een chatbot of berichtenplatform. Deze e-commercetrend stelt gebruikers in staat producten te kopen en verkopen via berichtenapps zoals WhatsApp en Facebook Messenger. 

Chatbots zijn 24/7 beschikbaar, waardoor er geen menselijke vertegenwoordigers meer nodig zijn om alle vragen te beantwoorden. Ondersteuningsteams kunnen tijd besteden aan cruciale taken en het oplossen van problemen die de bots niet kunnen beantwoorden, terwijl de veelgestelde vragen door de chatbots kunnen worden beantwoord. 

Het beste is dat klanten er de voorkeur aan geven live gesprek als ondersteuningskanaal en het maakt ze niet uit of de chat door een mens of een bot wordt afgehandeld, zolang de vraag maar wordt beantwoord. 

Laten we het voorbeeld nemen Gymshark, een online winkel die trainingskleding verkoopt. Het maakt gebruik van de Messenger-bot waarmee klanten een bestelling kunnen plaatsen, de bestelstatus kunnen controleren, een klacht kunnen indienen en retourzendingen kunnen aanvragen. 

5. Videomarketing – De snelle opkomst van video in kort formaat platform TikTok benadrukt hoe belangrijk het is dat video's de de facto vorm van inhoudsconsumptie worden. 

Verrassend, video marketing is niet alleen in staat om meer verkeer naar uw e-commerce winkel te leiden, maar het overtuigt bezoekers ook om te kopen. Een onthutsend 84% van de consumenten in een onderzoek zei dat ze overtuigd waren om een ​​product te kopen na het bekijken van de productvideo. 

E-commerce retailers en eigenaren van online winkels maken regelmatig gebruik van verschillende soorten video's als onderdeel van hun digitale marketingstrategie. Deze video's variëren van demovideo's tot videotestimonials. Onderschat de kracht van video's in uw eCommerce-marketingstrategie voor sociale media niet. 

Gebruik video's om de kenmerken van uw product en de uitdagingen die het voor klanten oplost, onder de aandacht te brengen. Wanneer klanten en prospects kunnen zien hoe uw product functioneert en de toepassingen ervan, vergroot dit hun vertrouwen in uw product en vergroot dit hun vertrouwen in uw merk. Het extra voordeel is dat er minder bestellingen worden geretourneerd, omdat ze weten wat ze kunnen verwachten. 

Bovendien maken videogetuigenissen uw merk menselijk en stimuleren ze het publiek om zich in betalende klanten te converteren. 

Een goed voorbeeld is Baardbrand's YouTube-kanaal met echte klanten. Bij nader inzien zul je merken dat zowel de lange als de korte video's een vergelijkbare structuur hebben.

Ze beginnen met stijlkwesties en eindigen met scherp ogende klanten die verzorgd worden met de producten van Beardbrand.

Als u productvideo's wilt maken, zijn er veel gratis videobewerkingstools met kant-en-klare sjablonen. Zorg ervoor dat u uw video's een gestandaardiseerd uiterlijk geeft voor een betere merkherkenning en merkconsistentie tijdens het proces.

Als u begint met e-commerce video marketing, is de eerste stap het schetsen van de belangrijkste kenmerken en voordelen van uw product. Maak vervolgens authentieke en herkenbare video's.

Ongeacht het soort video's dat je gebruikt, zorg ervoor dat de kijker echte waarde krijgt, of het nu iets vermakelijks, interessants of nuttigs is voor je publiek. 

6. Influencer-marketing

Het is belangrijk om te onthouden dat niet al uw e-commercemarketing via uw eigen merkkanalen hoeft te gebeuren. In plaats daarvan kan dat vind relevante influencers voor uw e-commercemerk en werk met hen samen door inhoud te sponsoren die door hen is gemaakt op hun kanalen. Het voordeel van influencermarketing is dat je een bestaand publiek aanspreekt dat al geïnteresseerd is in de producten van jouw branche en de influencer vertrouwt. 

U kunt een e-commerce uitvoeren influencer-marketingcampagne op basis van uw budget met nano-influencers, macro-influencers of mega-influencers. 

Micro- en macro-influencers hebben een kleinere maar meer betrokken aanhang, wat resulteert in hogere conversies en een hogere ROI die u uit de influencer-marketingcampagne zou halen.  

Een van de eerste merken die met influencer marketing begon, was het beautymerk glanzender. Ze veranderden fans van het merk in micro-influencers die de boodschap over Glossier-producten op Instagram verspreidden. Deze influencers krijgen unieke promotiecodes waarmee ze een percentage van de verkoop krijgen elke keer dat iemand iets koopt met de specifieke code. 

7. Bied gepersonaliseerde klantervaringen

Personalisatie is altijd belangrijk geweest voor eigenaren van e-commercebedrijven. Wist u dat personalisatie de omzet kan verbeteren, het aantal verlaten winkelwagentjes kan verminderen en de klanttevredenheid kan verhogen?

Socialemediaplatforms richten zich steeds meer op de privacy van consumenten en de noodzaak om hun gegevens te beschermen. Platformen als Facebook hebben het voor verkopers moeilijk gemaakt om dieper in hun klantprofielen te graven en waar deze vandaan komen. 

Dit betekent dat merken deze informatie rechtstreeks uit hun klantenbestand zullen moeten halen. Door op platforms als Shopify te verkopen, kunnen bedrijven bijvoorbeeld klantrelaties beheren. A klantrelatiebeheer (CRM) tool verzamelt en geeft inzichten rechtstreeks van klanten. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om ervaringen te personaliseren. 

Bijvoorbeeld Yumi is een merk dat abonnementen op babyvoeding aanbiedt. Het stelt een menu samen op basis van de ontwikkelingsfase, voorkeuren en voedselallergieën van uw kind. 

8. Creëer effectieve inhoud

E-commercemerken onderzoeken verschillende manieren om niet alleen klanten aan te trekken, maar ook om langdurige relaties met hen op te bouwen. 

Als de gebruiker bijvoorbeeld voor de eerste keer iets koopt, moet u educatieve inhoud tonen. Instructievideo's kunnen laten zien hoe andere mensen dezelfde producten gebruiken. Gidsen kunnen de verschillende manieren benadrukken waarop u uw product kunt gebruiken en de voordelen van de aankoop ervan. Communities spelen een belangrijke rol bij het betrokken houden van consumenten en het helpen van uw eigen klantrelaties. 

Om de interactie met potentiële klanten bij te houden voor het tonen van gepersonaliseerde inhoud in elke fase van het aankooptraject, het kiezen van de beste CRM-software is nuttig. Wat hier opvalt, is dat de berichtgeving naadloos moet zijn, ongeacht het kanaal of de campagne. 

9. Analyseer de marketinginspanningen

Het is een bekende waarheid dat het minder kost om een ​​eerdere klant terug te halen dan een nieuwe te werven. Naast het werven van klanten is het dus de sleutel tot succes op het gebied van e-commerce om meer aandacht te besteden aan klantbehoudstrategieën, of het nu gaat om influencer marketing, UGC of het optimaliseren van de klantervaring. 

Analyseer de prestaties van uw sociale-mediacampagnes om te begrijpen of mensen überhaupt betrokken zijn bij uw inhoud. Volg de prestaties van uw merk op verschillende kanalen en verdubbel uw inspanningen op de kanalen die de beste ROI opleveren. Sociale media en tools voor klantanalyse kan u helpen bij het maken van geautomatiseerde socialemediarapporten. 

Software voor het genereren van leads Poptin houdt de prestaties van uw pop-ups bij en gebruikt verschillende triggers om het gedrag van klanten te monitoren. Met deze informatie kunt u leads en klanten beter targeten. 

Afsluiten

Als u eigenaar van een online winkel bent, weet u inmiddels hoeveel werk het kost om aan de veranderende verwachtingen van de klant te voldoen. Houd de nieuwste e-commercetrends in de gaten en integreer de trends die het beste werken voor uw merk en doelgroep. 

Nu u de e-commercemarketingtrends van 2022 kent, is het tijd om er twee tot drie voor uw e-commercemerk te gaan implementeren. 

Over de auteur – Priyanka Desai is de oprichter van iScribblers, een contentmarketing- en schrijfplatform voor technologie-, B2B- en SaaS-bedrijven. 

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.